Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bazarek dla Faficzka zakończony.
Udało się zebrać 71,40 zł. z czego połowa tj. 35,70 zł. jest dla Faficzka, druga połowa dla Lusi.
Faficzek jest w domku, więc kaska, jeśli zgodzą się darczyńcy, mogłaby być dla innej Tolcinej biedy.

Kto to jest Liza?

Posted

[quote name='terra']Bazarek dla Faficzka zakończony.
Udało się zebrać 71,40 zł. z czego połowa tj. 35,70 zł. jest dla Faficzka, druga połowa dla Lusi.
Faficzek jest w domku, więc kaska, jeśli zgodzą się darczyńcy, mogłaby być dla innej Tolcinej biedy.

Kto to jest Liza?[/QUOTE]

Liza, to strasznie pechowa suczka. Nie dość, ze chora na padaczkę, to jeszcze miała pecha zaliczyć nieodpowiedzialny DS:shake:.
Przebywa w hoteliku u MURKI. Tu jest jej wątek:[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/198923-Ma%C5%82a-delikatna-dropiata-LIZA-wr%C3%B3ci%C5%82a-z-DS[/url]

Posted

[quote name='Havanka']Liza, to strasznie pechowa suczka. Nie dość, ze chora na padaczkę, to jeszcze miała pecha zaliczyć nieodpowiedzialny DS:shake:.
Przebywa w hoteliku u MURKI. Tu jest jej wątek:[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/198923-Mała-delikatna-dropiata-LIZA-wróciła-z-DS[/URL][/QUOTE]

Dziękuję Havanko, idę do Lizy.

Posted (edited)

[quote name='Murka']Super fotki, Fafik na pewno szybciutko sie wpisze w nowa rodzinke :)

[B]Rozliczenie:[/B]

[B]Wplaty:[/B]
+20 zl Poker
+10 zl Jolanta08
+10 zl ewa gonzales
+10 zl handzia
+20 zl eloise
+15 zl bakusiowa (bazarek ewy gonzales)
+14 zl ewu (bazarek ewy gonzales)
[B]Razem: +99 zl[/B]

[B]Koszty:
-102 zl hotelowanie[/B] (25.07-05.08.2013 - 8,5 zl/doba)

+99 zl - 102 zl = -3 zl
Mysle, ze nikt sie nie pogniewa, jak napisze, ze[COLOR=#ff0000][B] pozostalosc po hotelowaniu Fafika wynosi 0 zl[/B][/COLOR]

Zostalo po Fafiku jeszcze karmy na ok. 2,5 miesiaca dla malego pieska i zgodnie z wola Toli przekazuje to dla Lizy; teraz Liza bedzie miala znizke w hotelowaniu :)[/QUOTE]

Bardzo dziękuję za wpłaty i za bazarki - jesteście kochani:loveu:
Już wszystko zaznaczam w 1 poście.
Nie spodziewałam się, ze Faficzek tak szybko znajdzie dom, ale trafiła się taka psiolubna rodzinka i nie było wyjścia;)
Wczoraj nieźle musiałam panikować, bo dzisiaj p. Basia dzwoniła parę min po 8, a potem jeszcze 2 razy, ze u Fafika wszystko dobrze:evil_lol:
Mam zdjęcie z dzisiaj, może podrzucę Havance i poproszę o wstawienie.
Cieszę się, że jego historia tak się skończyła no i że mieszka tylko 10 km ode mnie:lol:
Dzisiaj dzwonił jakiś dziadziuś z końca świata, ze jak dowiozę mu Faficzka to da mi 100 jajek:evil_lol:

[quote name='terra']Bazarek dla Faficzka zakończony.

Kto to jest Liza?[/QUOTE]

Bardzo dziękuję; jesli mozna to prosze o pomoc dla Lizy; ona jest od 2010 roku w hoteliku i teraz chyba bez nadziei na własny dom.
Tak jak napisała Havanka - ma padaczkę, a po nieudanej adopcji jej stan jeszcze się pogorszył.
Zabrałam ją ze schronu jak miała 1,5 roku - było wtedy tyle nadziei[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_rolleyes.gif[/IMG]

[quote name='ewu']A o Pikusiu pamiętacie? Strasznie mi go żal....Może mógłby wskoczyć na miejsce Fafika?[/QUOTE]
Może założyc mu wątek i szukać pomocy?
Może i Pikusiowi się uda?

Edited by Tola
Posted

Oto wyluzowany Fafik w swoim nowym domu! Zdjęcie trochę niewyraźne, ale to na 100% nasz Fafik !

[IMG]http://images61.fotosik.pl/52/64189736e14e45bcmed.jpg[/IMG]

Jak pisze Tola, Fafik na początku bał się pana, ale wczoraj do 14 był tylko z nim i już wieczorem towarzyszył mu w pracach ogrodowych.

Posted (edited)

[quote name='rita60']Powodzenia psiaczku...
Tola obiecany pakiecik nadal aktualny,Fafik ma domek,to wskaż jakiegoś pieska.[/QUOTE]

Bardzo dziękuję:)
Myślałam o miniaturowym Riko... Podeślę Ci wieczorkiem pv

U Fafika wszystko dobrze, wczoraj rozmwiałam z p. Basią, powiedziała, ze jest wspaniały:) Poznał juz cały ogród, biega, bawi się,ma apetyt.

Dzięki Havanka za wstawienie zdjęcia, jak dostałam sms to myślałam, ze jest trochę lepszej jakości

[quote name='ewu']Tolu złóż wątek Pikusiowi, on taki biedny...[/QUOTE]
Mogę założyć, ale mam mało informacji o psiaku i tylko to jedno zdjęcie...
Nawet nie wiem, czy jest więcej zdjęć Pikusia?
Może lepiej, jak wątek założy terra, która jest bliżej - będziemy ją wspierać.
Mam nadzieje, ze razem uda się pomóc maluszkowi.

Edited by Tola
Posted

[quote name='Tola']
Mogę założyć, ale mam mało informacji o psiaku i tylko to jedno zdjęcie...
Nawet nie wiem, czy jest więcej zdjęć Pikusia?
Może lepiej, jak wątek założy terra, która jest bliżej - będziemy ją wspierać.
Mam nadzieje, ze razem uda się pomóc maluszkowi.[/QUOTE]

Założę Pikusiowi wątek jak uda mi się wykonać jakiś ruch.
Na razie Pikuś gdzieś się zaszył, jak wszystkie pieski w ten upał.
Widziałam go wczoraj ok. 18 jak wracałam z miasta.

Cieszę się, że u Fafika wszystko dobrze.

Posted (edited)

[quote name='Jolanta08']Fafi dużo szczęścia w nowym domku :lol: Tolu gratulacje za błyskawiczą adopcję ,a jak będzie się teraz nazywał dalej Fafik ?[/QUOTE]

Szczere .
Bardzo to przyjemnie poczytać takich dobrych informacji .:multi:

Starania nie poszły na marne !
Zjęcia z nowego domu Fafika - cudowne . . . Fotograf jest niewątpliwe bardzo utalentowany - sama przyjemność je oglądać .
Jeszcze raz - gratuluję i Tobie Tolu i nowej Rodzinie Fafika - też . :multi:

Edited by pawel1w25
Posted

[quote name='Jolanta08']Fafi dużo szczęścia w nowym domku :lol: Tolu gratulacje za błyskawiczą adopcję ,a jak będzie się teraz nazywał dalej Fafik ?[/QUOTE]
[quote name='pawel1w25']Szczere .
Bardzo to przyjemnie poczytać takich dobrych informacji .[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/new_multi.gif[/IMG]

Starania nie poszły na marne !
Zjęcia z nowego domu Fafika - cudowne . . . Fotograf jest niewątpliwe bardzo utalentowany - sama przyjemność je oglądać .
Jeszcze raz - gratuluję i Tobie Tolu i nowej Rodzinie Fafika - też . [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/new_multi.gif[/IMG][/QUOTE]
Sama nic bym nie zdziałała, wszyscy jesteśmy autorami tego sukcesu:lol:
Jestem bardzo wdzięczna za pomoc - wpłaty, bazarki, ogłoszenia, zaglądanie na wątek.
A Fafik pozostał fFafikiem, a właściwie Faficzkiem:cool3:
Dzisiaj rano był z rodzinką na smyczy po lalkę dla wnuczki p. Basil; podobno szedł b. dumny :)
A popołudnie spędził w domu, bo upał - jak wszędzie - wciąż nie odpuszcza.
Pani Basia wciąz zaprasza do Fagika, na pewno skorzystam z zaproszenia:)