Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Yoda już u nas (można pisać Joda??) :) Strasznie sympatyczny piesek :) W realu jakoś nie zwraca się uwagi na jego lekko wykrzywiony pyszczek :) Ale umaszczenie ma całkowicie wyjątkowe!

Jutro jakieś fotki porobimy :)

Musimy go na wstępie odrobaczyć i zapodać coś na pchły/kleszcze i chyba trzeba będzie wirusówki dorobić, bo tylko wściekliznę ma.

Dziękuję serdecznie mestudio za pomoc w zorganizowaniu odbioru psiaka :)

• Replies 907
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też jestem bardzo ciekawa tych fotek w nowym miejscu. Poproszę też o relację z zachowań psiaka względem innych psiaków i kotów - to będę musiała za jakieś 2 tygodnie przekazać potencjalnemu DS jeśli się odezwie jak obiecał.

Posted

Ja tu przyszłam obwieścić (jak krzykacz w Wkl. Brytanii), że Yodunia jest już cały, piękny i szczęśliwy u Murki, a tu tyle różnych, ważnych wieści, wow:)

[quote name='Malgoska']ja też bardzo dobrze pamiętam teee czasy
a kartki na mięso i cukier pamiętasz?[/QUOTE]
pamiętam jak przez mgłę, jakoś nie pamiętam z tego powodu niedogodności...

[quote name='mestudio']Ogłaszam Gimliego Yodę od kilku tygodni na swojej tablicy i dziś dostałam w jego sprawie maila od pana Jacka z Warszawy.
Potem rozmawialiśmy. Pan Jacek chciałby przygarnąć Yodę ze względu na jego wiek i urodę, która jemu bardzo odpowiada. Rodzina ma 2 starsze psy i 5 kotów, ze względu na wiek rezydentów pan szuka psa, który się wpasuje w to towarzystwo. Za 2 tygodnie pan Jacek wyjeżdża i pomyślał sobie, że najlepiej psa będzie wprowadzić do stada jak wróci z końcem sierpnia, aby nie powierzać go reszcie rodziny.
Zaproponowałam, że w hoteliku Yoda zostanie ładnie sprawdzony na zachowania względem innych piesków i względem kotów.
Pan ma się odezwać przed wyjazdem i liczę na to, że nie zapomni jednak o piesku.

Co o tym myślicie? Ja z wrażenia pięknie Panu podziękowałam za zainteresowanie tym właśnie pieskiem.

Wiem, że to tylko jeden mail i jedna rozmowa, ale jak widać trzeba mieć nadzieję, że hotelik nie będzie dożywociem dla Yody.[/QUOTE]
wow, powiem szczerze, że tego się nie spodziewałam, ale bardzo się cieszę:)
[quote name='Aldrumka']byłoby swietnie, wygląda rozsądnie więc jest nadzieja :)[/QUOTE]
też tak myślę:)

[quote name='Marysia O.']Brzmi super. Trzymam mocno kciuki za Yodę:kciuki::kciuki:[/QUOTE]
ja też zaciskam, marzę o tym żeby Yoda miał dom, choć wiem, że u Murki będzie żyć jak w domu:)
[quote name='paula_t']Czekam z niecierpliwością na wieści....

Matko, gdyby ten domek dla Yody wypalił byłoby....wspaniale...[/QUOTE]
dokładnie, niesamowite prawda??
[quote name='cancer43']OMG - niech to będzie wyjątkowy dom dla wyjątkowego Yody :modla:[/QUOTE]
i to bez dwóch zdań, dom musi być na wskroś prześwietlony, i wyjątkowy to mało powiedziane!!!
[quote name='mestudio']Nie szalejmy zawczasu, dobrze będzie jak pan się odezwie przed wyjazdem, wtedy będzie można już mieć nadzieję większą:-), że to prawda.
Wiecie, że czasami nawet super zapowiadające się domy nawalają i nas zadziwiają.[/QUOTE]
no to cieszymy się umiarkowanie, ale w serduszku zatliła się nadzieja:)
[quote name='Murka']Yoda już u nas (można pisać Joda??) :) Strasznie sympatyczny piesek :) W realu jakoś nie zwraca się uwagi na jego lekko wykrzywiony pyszczek :) Ale umaszczenie ma całkowicie wyjątkowe!

Jutro jakieś fotki porobimy :)

Musimy go na wstępie odrobaczyć i zapodać coś na pchły/kleszcze i chyba trzeba będzie wirusówki dorobić, bo tylko wściekliznę ma.

Dziękuję serdecznie mestudio za pomoc w zorganizowaniu odbioru psiaka :)[/QUOTE]
Mureczko, dziękuję za obecność, za to że zorganizowaliście Jodzie (może być) wycieczkę po lepsze jutro:)
a skrzyneczka posprzątana, śmiało ślij nr konta:)
oczywiście zróbcie rekonesans czego nasz bohater potrzebuje i oczywiście musimy i Yodzie i Wam zapewnić bezpieczeństwo, także zaopatrzmy Go w szczepienia i w obronę przeciwkleszczową i przeciw robakom!!
[quote name='margoth137']fajnie, że już na miejscu Kochaniutek:)[/QUOTE]
Kochaniutek, bardzo mi się podoba
[quote name='Martika@Aischa']bardzo się cieszę że psiak już bezpieczny i w jak najlepszych rękach ;) :)[/QUOTE]
i pod najlepszymi skrzydłami:)
[quote name='paula_t']Uffff, kamień z serca, że Yoda już bezpieczny :)[/QUOTE]
ufff, ufff, bałam się tego przedsięwzięcia, a tu Yoda się gości u Murki
[quote name='Malgoska']No, to teraz proszę obfocić naszego przystojniaka.[/QUOTE]
o to prawda, koniecznie musimy się Mu dobrze poprzyglądać:)

z przyziemnych spraw, to zaraz wysyłam nr konta Yody dla mogących cosik wpłacić dla miziastego:)

Posted

[quote name='mdk8']ja tez poprosze nr. konta. Stalej juz nie dam rady ale czasami cos jeszcze wyskrobie.[/QUOTE]
No ja też się upominam:)

Posted

[quote name='mdk8']ja tez poprosze nr. konta. Stalej juz nie dam rady ale czasami cos jeszcze wyskrobie.[/QUOTE]
jeśli mogę podesłać, to zaraz wyślę, dziękuję bardzo:)
[quote name='monika083']Yodziulek w hoteliku :loveu:[/QUOTE]
u nas burza, ogromna, przerażająca burza, ciekawe jak Yodzina znosi takie stany pogody:roll:
[quote name='ewu']No ja też się upominam:)[/QUOTE]
właśnie napisałam do Ciebie wiadomość, ale skrzyneczkę masz zapchaną:cool3:

Posted

[quote name='asiuniab']jeśli mogę podesłać, to zaraz wyślę, dziękuję bardzo:)

u nas burza, ogromna, przerażająca burza, ciekawe jak Yodzina znosi takie stany pogody:roll:

właśnie napisałam do Ciebie wiadomość, ale skrzyneczkę masz zapchaną:cool3:[/QUOTE]
Już odtykam:)

Posted

[quote name='ewu']Już odtykam:)[/QUOTE]
to już wysyłam wiadomość
[quote name='feluska997']Miałam gdzieś zapaśne Effipro spot on i Paratex, napiszcie proszę czy się przyda, a jeśli tak to podajcie orientacyjną wagę. I adres na PW.[/QUOTE]
a to mam nadzieję Mureczka się wypowie, bo rozumiem, że to tabletka na robaki i przeciwkleszczom??

Posted

ale fajnie ze juz u Murki..dostałam numer konta wpłącę po 1-wszym swoją skromniutka stałą..

no i kciukamy mocn zeby za miesiąc Yoda był już w swoim DS ie który sie na horyzoncie pojawił:loveu:

Posted

[quote name='asiuniab'](...)a to mam nadzieję Mureczka się wypowie, bo rozumiem, że to tabletka na robaki i przeciwkleszczom??[/QUOTE]

Tak, tak. Paratex nie jest wysokich lotów, ale Effipro używamy od 2 lat na podlasiu i jak na razie żadnego kleszcza.

Posted

Yoda... :) :) :)
Jak dobrze, że jesteś psiaku... jak dobrze, że taki tytuł wątku asiuniab wymyśliła :).
Nie piszę, ale oprzeć się nie mogę odwiedzaniu ciebie... i uśmiechaniu gdy przeczytam: "Ludzie chyba nie powiecie, że jestem najbrzydszy na Świecie" :)... i za każdym razem sama do siębie odpowiadam: jasne, że NIE!

[B]Teraz muszę zrobić to oficjalnie: NIE JESTEŚ chłopie... nie jesteś- wprost przeciwnie![/B]

Trzymaj się psiaku NADZWYCZAJNY! Domku jak najszybciej!

Posted

Przed chwilą przeczytałam, że dzisiaj wywieźli dwa psiaki do Radys z miejsca, w którym był Yoda:( Dzięki wszystkim dobrym duszyczkom dziadziuś już na szczęście bezpieczny.

Posted

Parę fotek tylko zrobiłam i tak na szybko, bo nadchodziły chmurzyska i pokapywało, więc musiałam się streszczać ze wszystkim.

Joda mi się kojarzy z Qasimodo :)
Psiak jest niesamowitym przylepą, z towarzystwa człowieka cieszy się bardziej niż ze spaceru. Chodzi tuż przy nodze, jak przyklejiny, obłazi człowieka, "śpiewa" z radości, sam nie wie co ma robić by okazać radość :) Jedzenie dosłownie pochłania, nie gryzie, tylko łyka wszystko. Żarłoczny jest okropnie. Jest trochę chudy.
Z psami nie ma problemu na razie, nie jest zaczepliwy ani zazdrosny. Ale potrafi z obawą lekką spogląda na zbliżające się do niego psy (pewnie nie raz musiał oberwać), potrafi też warknąć jak jakiś pies wyda mu się zbyt namolny.

[IMG]http://images61.fotosik.pl/31/4c4374976e2b25f1.jpg[/IMG]

[IMG]http://images63.fotosik.pl/31/bbe02c48e1d135b2.jpg[/IMG]

[IMG]http://images62.fotosik.pl/31/1b19f3e38529f124.jpg[/IMG]

[IMG]http://images63.fotosik.pl/31/96ca60246701fbfc.jpg[/IMG]

[IMG]http://images63.fotosik.pl/31/a7738ed29f58b0ef.jpg[/IMG]

A tutaj filmik z przywitania, parę minut po wyjściu z boksu :)
[video=youtube_share;1RH_GH2v8uQ]http://youtu.be/1RH_GH2v8uQ[/video]

Posted

Jeśli chodzi o odrobaczenie to ja już podałam mu Dehinel Plus; Paratex to to samo co Pratel - niestety nie działa wcale.
Miałam mu dziś podać Fiprex, ale bałam się, że zmoknie i całe zakrapianie na nic się zda, więc mu nie zapodawałam. Mogę podać Effipro jak do mnie dotrze.
Trzeba też będzie Jodzinka wykąpać, bo pachnie tak sobie :)

[IMG]http://images65.fotosik.pl/31/1787aa48c9de3bc6.jpg[/IMG]

Jeszcze jeden filmik ze "śpiewaniem". Tam jest moment pod koniec, że Joda zagląda do misek - tak wszędzie szuka jedzenia.
[video=youtube_share;20_AnQR_Mxg]http://youtu.be/20_AnQR_Mxg[/video]