madzia.uje93 Posted July 22, 2013 Author Posted July 22, 2013 Bardzo dziękuję dziewczyny za zdjęcia!:loveu: Zwłaszcza te z agility bo świetne:D Mała relacja z niedzieli: Muszę powiedzieć, że Sansa baaaardzo ładnie znosła jazde samochodem, wskoczyła bez wachania za mną na tylne siedzienie i jak tylko samochód ruszył to położyła się obok mnie, w czasie jazdy trochę się kręciła i szukała swojego miejsca, ale była grzeczna;) Na Dolinie trochę się rozbrykała pokazała ząbki Harremu, a na początku tak jakby chciała się z nim bawić:roll: Nie bardzo polubiła się też z Nadyą...chyba zaczyna się nam otwierać ten "kłębek niepewności" i łobuz się z niej robi:evil_lol: Trochę poćwiczyłyśmy agility i musze przyznać, że jakoś dość szybko Sansa załapała skoki, do tunelu bała się wejść, tylko tak na pół metra, nie więcej... Możemy się pochwalić tym, że Sansa potrafi juz siadać, a teraz bierzemy się za warowanie:D Maciaszku ostatnio ważyłam i mierzyłam Sanse, niestety bała się miarki, więc wzrost jest na oko, ale jakbyś mogła uzupełnić to w opisie Sansy byłabym wdzięczna:) Waży równe 10 kg, a mierzy około 35 cm. Quote
Romina_74 Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 Jestem u dziewuszki :) Jakaś taka mikruska Ci się teraz Madzia przytrafiła ;) Quote
madzia.uje93 Posted July 22, 2013 Author Posted July 22, 2013 [quote name='Romina_74']Jakaś taka mikruska Ci się teraz Madzia przytrafiła ;)[/QUOTE] Tak to jest jak Cię jakiś psiak za serce chwyci, to wzrost się nie liczy:D A swoją drogą to wszyscy mi jakoś wypominają tego małego psa:evil_lol: Quote
choba Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 [quote name='pela112']Nawet w piosence ci ją wypominają :evil_lol:[/QUOTE] ja jestem tylko ciekawa, kiedy ta piosenka w końcu wyjdzie poza grono niedzielnych "ikeowców" :razz: Quote
pela112 Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 [quote name='choba']ja jestem tylko ciekawa, kiedy ta piosenka w końcu wyjdzie poza grono niedzielnych "ikeowców" :razz:[/QUOTE] Tego to chyba nikt nie wie... Quote
maciaszek Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 Dopisałam. Choć dałabym jej ok. 40 cm w kłębie ;). Quote
madzia.uje93 Posted July 22, 2013 Author Posted July 22, 2013 [quote name='pela112']Nawet w piosence ci ją wypominają :evil_lol:[/QUOTE] [quote name='choba']ja jestem tylko ciekawa, kiedy ta piosenka w końcu wyjdzie poza grono niedzielnych "ikeowców" :razz:[/QUOTE] Taak, ta piosenka jest jak legenda, wszyscy o niej mówią, ale niewielu słyszało osobiście:evil_lol: [quote name='maciaszek']Dopisałam. Choć dałabym jej ok. 40 cm w kłębie ;).[/QUOTE] Dziękuję:) Możesz wpisać to 40, a w czwartek z ciekawości spróbuje jeszcze raz ją zmierzyć:D Quote
madzia.uje93 Posted July 25, 2013 Author Posted July 25, 2013 Dziś kolejny spacerek, niestety Sansa musiała się podzielić czasem z Bezimiennym Przestraszonym. Jak przyszłam do schroniska to jedna z wolontariuszek wzieła sobie Sanse na spacerek więc spotakłam się z sunia na wybiegu, ucieszyła się na mój widok, a jak ją zapiełam na smycz to szalała i chciała się nią przeciągać:D Później wybieg dzieliła z Guciem, było też małe spięcie z Nestorem, całe szczęście, że olbrzym nie zrobił nic Sansie! A swoją drogą to dżentelmen z niego marny:shake: Później spacerek do parku, czesanie, powrót do boksu i chwila pieszczot. Niestety nie będę mogła przyjechać w sobotę do schroniska, rodzinna impreza mi się szykuje, ale może jakaś dobra duszyczka weźmie Małą na spacer, chociaż na chwilkę:roll: Quote
pela112 Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 Jeśli żadna inna dobra duszyczka się nie zgłosi to chętnie ją wezmę na spacerek :) A tak swoją drogą to ten Bezimienny jest strasznie wyszczekany w boksie, nawet jak próbowałam dać mu parówki to co chwilę musiał szczeknąć ;) Quote
ania91sc Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 Marcin: "Może Marcin z Nestorem jakby byli dżentelmenami to by ją zabrali" :) Coś mi się wydaje, że Sansa już bardzo się do Ciebie przyzwyczaiła :) Zawsze taka radosna jest jak idziecie razem na spacerek :) A co było na początku... Quote
madzia.uje93 Posted July 25, 2013 Author Posted July 25, 2013 (edited) [quote name='pela112']Jeśli żadna inna dobra duszyczka się nie zgłosi to chętnie ją wezmę na spacerek :) A tak swoją drogą to ten Bezimienny jest strasznie wyszczekany w boksie, nawet jak próbowałam dać mu parówki to co chwilę musiał szczeknąć ;)[/QUOTE] Jeeee bardzo dziękujemy:loveu: A Bezimienny przeze mnie dziś nazwany roboczo Szok, dopóki Paulina czegoś innego nie wymyśli:D [quote name='ania91sc']Marcin: "Może Marcin z Nestorem jakby byli dżentelmenami to by ją zabrali" :) Coś mi się wydaje, że Sansa już bardzo się do Ciebie przyzwyczaiła :) Zawsze taka radosna jest jak idziecie razem na spacerek :) A co było na początku...[/QUOTE] Co do "Marcina i Nestora" to wolałabym żeby jej jednak nie brali, no chyba że sam Marcin:evil_lol: bo jednak nie chciłabym, żeby Nestor miał zabawkę z Sansy Edited July 29, 2013 by madzia.uje93 Quote
ania91sc Posted July 27, 2013 Posted July 27, 2013 Dziś Sansa najpierw wyszła na spacerek z Klaudią, a potem poszła z Marcinem i nowym kolegą - Bolkiem na dłuższy spacerek :) Była bardzo grzeczna, lekko ciągnęła na smyczy ale w ogóle nie jest to odczuwalne. Nie bardzo dała się Marcinowi wziąć na ręce na początku ale potem już było lepiej :D Z Bolkiem dogadywała się bez problemu, na spacerze wszystko musiała obwąchać :D Mamy też kilka zdjęć :) Quote
madzia.uje93 Posted July 27, 2013 Author Posted July 27, 2013 Jeju baaaaardzo Wam dziękuję!:loveu::loveu: Widze, że aparat już macie, zdjęcia CUDNE poprostu!!! Quote
pela112 Posted July 27, 2013 Posted July 27, 2013 Muszę bardzo pochwalić Sansę, bo przynajmniej nie rzuca się do wyjścia z boksu :) Kiedy otworzyłam drzwiczki i ją zawołałam od razu przybiegła i położyła się, dopiero kiedy ją zapięłam wyskoczyła. A jak delikatnie bierze parówki z ręki :) Mam jedno zdjęcie (wybacz za jakość) Quote
ania91sc Posted July 27, 2013 Posted July 27, 2013 Hehehe, tak mamy już aparat :) Nie ma za co dziękować :) Quote
madzia.uje93 Posted July 27, 2013 Author Posted July 27, 2013 Tobie też baaaardzo dziękuje Klaudia!:loveu: Na tym zdjęciu oczka ma takie słodkie:) A to dziwne, bo mi ostatnio tak się pchałą do wyjścia, że poza boksem mi się ją udało dopiero zapiąć:D Quote
pela112 Posted July 27, 2013 Posted July 27, 2013 Nie ma za co dziękować ;) Z takim psem to aż przyjemność wychodzić, szczególnie dlatego, że nie ciągnie na smyczy jak szalona :) Quote
madzia.uje93 Posted July 30, 2013 Author Posted July 30, 2013 Kasiu jakbym mogła prosić o zmiane opisu Sansy na stronie schroniska oraz zdjęcia, tylko mały problem bo nie wiem na które:oops: chciałabym dać jedno z tych, na których ma to swoje spojrzenie:loveu: 1. 2. 3. 4. Sansa to urocza 3 letnia suczka średniej wielkości (35 cm w kłębie, 10 kg). Na początku była bardzo przestraszona miejscem, do którego trafiła, niepewna w stosunku do ludzi i innych psów. Jednak kilka spacerów z człowiekiem sprawiło, że ten kłębek niepewności stał się radosną i pełną energii suczką. Teraz już uwielbia spędzać czas z człowiekiem, kocha być głaskana. Bardzo lubi zabawy zarówno z innymi psami, jak i z człowiekiem. Jej ulubioną zabawą jest przeciąganie. W stosunku do innych psów jest bardzo przyjacielska, z większością chce się bawić, a większych od siebie troszkę się obawia. Bez problemu daje się brać na ręce, czesać, zabierać jedzenie czy zabawki. Na spacerach na początku trochę ciągnie na smyczy, jednak patrząc na jej wielkość nie jest to uciążliwe, gdy rozładuje nadmiar energii idzie na luźnej smyczy. Sansa ma piękne futerko, które będzie wymagało regularnej pielęgnacji. Kontakt w sprawie adopcji: 692269457 lub [email protected] . Quote
madzia.uje93 Posted August 1, 2013 Author Posted August 1, 2013 [quote name='maciaszek']Zdjęcie i opis zmienione :).[/QUOTE] Bardzo dziękujemy Kasiu:D Dziś Sansa musiała się czasem podzielić z Bolkiem, a i tak wcześniej wróciła do boksu bo było sporo do zrobenia. Jak mnie zobaczyła to standardowo zaczeła latać po boksie, szczekać i chciała jak najszybciej wyjść, gdy zostawiłam ją na chwile z pracownikiem, żeby zajść po Bolka, nie słyszałam żeby jakoś bardzo rozpaczała, ale jak wrociłam radość była ogromna, nawet większa niż przy wyjściu z boksu... Później była tak zazdrosna o Bolka, wgl nie dała mi Go pogłaskać, jak gdzieś usiedliśmy to w kółko chodziła i patrzyła żebym tylko do Bolka ręki nie wyciągneła:evil_lol: Na wybiegu nie było większych spięć, tylko raz jak zabawka poleciało bardzo blisko Bolka i Sansa wpadła na niego z impetem to troszkę się psiaki ząbkami postraszyły na odległość:mad:Przy powrocie do boksu była bardzo niezadowolona, a tym bardziej nie wiedziała co się dzieje jak co rusz przechodziłam obok jej boksu ale nie brałam jej na spacerek:-( W sobote napewno jej to wynagrodze wypadem na Borki! Wezmę długą linke i może aparat:roll: Quote
madzia.uje93 Posted August 3, 2013 Author Posted August 3, 2013 Dziś Sansa musiała podzielić się czasem z Nestorem, ale jak wkońcu wyszła biegała jak szalona po wybiegu, dopóki upał i jej nie powalił. Później to już biegała tylko z miski do zabawki:evil_lol: Następnie wybrałyśmy się na Borki, znalazłyśmy sobie miejsce w cieniu przy wodzie i troche tam zabawiłyśmy. Niestety w drodze na Borki Sansa zwróciła chyba całe śniadanie, okropny upał.... Podczas oddawania do boksu oczywiście od razy wywaliła się w boksie brzuchem do góry i czekała na troche czułości. Zrobiłam kilka zdjęć na wybiegu:D Juz padnięta:evil_lol: Jak to dobrze, że miska z wodą była... Kochany pyszol:loveu: Uśmiech Niestety w czwartek, sobotę, kolejny czwartek i kolejną sobote mnie nie będzie, ale może ktoś lituje się nad Sansą:roll: Quote
Recommended Posts