Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na zdjęciach tego nie widać ale przytyło się pannie na pewno ale wydaje mi się, że teraz wygląda idealnie więc to chyba dobrze :) Dzisiaj naprawdę widać było, że jej coś dolega - taka smutna była i za bardzo siły nie miała :(

• Replies 175
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj Sansa była na spacerku w towarzystwie Nerona i Murki na Borkach:) Z łapką nie było już problemów, Sansa biegała radosna i szczęśliwa:D Później posiedziałyśmy sobie na ławeczce, i znalazłam Sansie kleszcza na brzuchu, jednak był on tak mały, że Marcin nawet nie potrafił go wyciągnąć, a Sansa wcale tego nie ułatwiała nawet pokazała ząbki Marcinowi i mnie, więc zostawiliśmy ją w spokoju... Kilka zdjęć zrobionych na Borkach mam:D Oczywiście zapomniałam Sanse wczoraj zważyć:oops: Ale dodam za to, że ładnie bawiła się przez chwilę z Bubu, krzyżywką jamnika z huskim:evil_lol: A do boksu do legowiska dostala dwie poduszeczki:)

A tu taki kontrast wielkościowy:D

Posted

Dzisiejsze spotkanie znowu nie obfitowało w przyjemności:-( Sansa zaraz po wyjściu z boksu zaczęła się lizać po tylnej łapce i okazało się, że leci z niej krew, a po obejrzeniu jej z p. Anią okazało się że krew leci zarówno z przedniej jak i z tylnej łapki, a po mimo to opuszki miała strasznie spuchnięte:-( Przeszła zaledwie do parku i tam pod wiadukt, ale żal mi jej było strasznie więc zawróciłam do schroniska i praktycznie od parku musiałam ją nieść na rękach i było to chyba najcięższe 10 kg jakie niosłam:evil_lol: Szkoda mi Jej było oddawać więc jeszcze chwilę z Nią posiedziałam na fotelu, a p. Ania powiedziała, żebym przełożyła Ją do innego boksu, więc jedyny plus jest taki, że Sansa jest teraz sama i ma dodatkowo podusię w legowisku...

Posted

Romina_74 napisał(a):
I jak tam Sansowe łapetki?

Z łapkami już duuuużo lepiej, może pomogła zmiana boksu, może problem z łapkami był przez bójki z Morisem w boksie...albo po prostu samo się wyleczyło. Co by to nie było Sansa miała wczoraj wyśmienity humor:D Na początku biegała jak szalona na wybiegu za zabawkami, później poszła na krótki spacerek z Murką i Bugim:) A później towarzystwo zmieniło się na Neronowe na Borkach, gdzie pd koniec dołączyła do nas Murka:) Śmieszna była sytuacja jak mijała nas karetka na sygnale, już z daleka Sansa zaczęła jej wypatrywać a jak nas mijała to Sansa w rytm sygnału zaczęła wyć:D Naprawdę widok ten był bezcenny:D:D Pod koniec próbowałyśmy się nauczyć podawania łapki, ale marnie nam to szło:shake: No i Marcinowi w końcu udało się wyciągnąć Sansie tego kleszcza:) Niestety zdjęć nie mam. No i gorsza wiadomość jest taka, że nie będzie mnie w czwartek i sobotę, więc nie będę mogła wyjść z ta mała wariatka:-( Na całe szczęście z czwartek wyjdzie z nią Paulina, a w sobotę Marcin więc Sansa będzie w dobry rękach, bardzo Wam dziękuję!:loveu:

Posted

Na pewno Sansa wyjdzie i w czwartek i sobotę także możesz być spokojna o Nią :) Szkoda, że nie miałam okazji zobaczyć ten sytuacji z karetką, bo Marcin mi właśnie mówił, że widok bezcenny :D

Posted

No i po spacerku :D pogoda się udała, Sansa była dzisiaj w doskonałym humorze, zaczepiała nawet Bugiego do zabawy :D kochana z niej suńka, najgorsze jest oddawanie jej do boksu, sama grzecznie wskakuje, nie zapiera się, ale później kładzie uszka po sobie, patrzy maślanymi oczami i ja wtedy mięknę do reszty... Sansa weź idź już do domu i mam nadzieję, że się w schronisku już nie zobaczymy!

Posted

Bardzo dziękuję Paulina, że wyszłaś w czwartek z Sansulą:loveu: A od Ani dostałam informację, że w sobotę Sansa wyszła z jakimiś nowymi wolontariuszkami, więc cieszę się, że i wtedy spacerek jej nie ominął:D A w czwartek widzimy się już razem:)

Posted

Trzymajcie proszę mocno kciuki za Sansę! Coś się szykuje:cool3: Jest Pani z domem z ogrodem chętna na Sansę, miała jutro przyjechać Ją obejrzeć, ale nie wytrzymała chyba bo p. Ania napisałam mi że dzisiaj przyjechała Pani i spaceruje z Sansą, jutro ma być wysterylizowana więc jakby wszystko poszło dobrze to do domu mogłaby iść dopiero w poniedziałek.