Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Historia jakich wiele...ok. 09.06.2013 r. dowiadujemy się o psiaku ,który został wyrzucony z auta i od miesiąca leży w jednym miejscu.Już stracił nadzieję,że ktoś pomoże :(.Nie podchodzi do ludzi,omija szerokim łukiem,ale nie ucieka w popłochu.Na gwizd,czy cmokanie odwraca się ,chce podejść,ale strach jest silniejszy.Przejść obojętnie się nie da,zostawić i zapomnieć,że tak jest?!Jeździmy codziennie.Między czasie pierwsza próba łapania.NIE UDAŁO SIĘ :(Od 12.06 do 16.06.2013 nie można przestać myśleć,jeżdżenie kilka razy dziennie ,karmienie.Cały czas leży w tym samym miejscu.Zachowuje się tak jakby chciała być niewidzialna.Wyglada na starszego psiaka.16.06.2013 telefon do człowieka ,który może pomóc w łąpaniu,nie ma opcji,żeby złapać bez jakiegoś środka.Zbiórka o 18.00,telefon do Pana ,który miał do psiaka strzelić z Palmera.Psiak zaczyna się orientowć,że coś się dzieje.Za dużo ludzi,ale udaje że nie widzi...DOSTAJE STRZAŁ!Ucieka,biegnie w bagna ,las,krzaki!!!ZNIKA!Nie ma jej,trzeba przeczesać cały las i okolicę.Nie ma ,gdzieś padła!Dziewczyna jedzie po swojego psa,może to coś da.Inne osoby szukają,nigdzie nie ma!Jest pies,podejmuje trop idziemy.Trawa jest po szyję,krzaki,drzewa,nie dają normalnie się przedostać.TORY!Psiak głupieje,nie wie gdzie iść.JEST!!!LEŻY!!!PRAKTYCZNIE NA TORACH!UDAŁO SIĘ!!!!!!!!!!!Heros okazał się sunią ok. 2 letnią,więc jest Hera.Sunia ma chore uszy,najprawdopodobniej jest w ciąży :(.Jest chuda,a sierść przypomina jeden wielki kołtun. Zadziwiające jest to ,że macha ogonem,liże po twarzy,tak bardzo kocha!Kocha człowieka,który ją tak bardzo skrzywdził :(.Nie doczekała się pana,ale pomoc nadeszła.Teraz potrzebuje wsparcia.Sunia chwilowo przebywa w hoteliku w Lisowie.O wszystkim będę informować.Czy jej los się odmieni,czy dostanie szansę?Tylko od nas to zależy.

Jakby ktoś chciałby wspomóc Herę podaję numer konta.
Świętokrzyskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami „Zwierzak”
ul. Wesoła 51/307
25-363 Kielce
PL 68 1240 1372 1111 0010 2812 7861
SWIFT: PKOPPLPW
Z DOPISKIEM DLA HERY.

wydarzenie i więcej zdjęć Hery na FB: https://www.facebook.com/events/466049510156395/466136613481018/?notif_t=event_mall_reply

Edited by andzia69
Posted

zdjęcia z "akcji"

tak sobie "biegała" po ruchliwej ulicy:

tak się chowala

padła po środku spory kawałek dalej - gdyby nie donka pani Uli to by ją pewnie nie znaleźli! a Ursa poszła za sladem i ją znalazla :)

w oddali Ursa z panią :) :)

tak była niesiona po tym, jak uciekła i padła przy torach...

i bezpieczna w hoteliku:

Posted

melduję się u cudnej biedulki, to straszne jakimi potworami potrafia być ludzie, czasem wstyd mi, ze jestem człowiekiem :(
tak sie ciesze, że udalo się Wam dziewczynke zlapać:multi:
Andziu czy Lisów hotelik jest niedaleko Kielc? kiedy planujecie wizyte u weta Herci z tymi chorymi uszkami ( musza ją bardzo boleć) i brzuszkiem?

Posted

[quote name='joteska']melduję się u cudnej biedulki, to straszne jakimi potworami potrafia być ludzie, czasem wstyd mi, ze jestem człowiekiem :(
tak sie ciesze, że udalo się Wam dziewczynke zlapać:multi:
Andziu czy Lisów hotelik jest niedaleko Kielc? kiedy planujecie wizyte u weta Herci z tymi chorymi uszkami ( musza ją bardzo boleć) i brzuszkiem?

Lisow jest ok. 20 km od Kielc - a to jest wątek psiaków z tego hoteliku ;)

http://www.dogomania.pl/forum/threads/217347-słodkopsiaki-szukają-swoich-domków-Pomóż-im-!!!!!!!!!-aktualizacja-1-i-2-strona/page137

wizytę muszę uzgodnić ze Słodkokwaśną - bo nie wiem, czy u niej sunia może zostać (bo to byl awaryjny plan - bo inne oopcje padły :()
Jeśli u niej zostanie - to we srodę ma być u niej wet. Jesli nie bedzie mogla zostać (brak miejsc) - to we srodę również przewieziemy ją do Kielc i pokażemy wetowi u nas.

kilka zdjęć

Posted

[quote name='andzia69']to w nagrodę, że tak późno przyszłaś zrobisz wydarzenie dla suchcielca na FB ;)[/QUOTE]

Hehe, oddam tę nagrodę komu innemu. Przeca ja nawet aktualizacji albumu nie potrafię zrobić:placz:. To już wolę zrobić kolejny bazarek.

Posted

[quote name='ewab']Hehe, oddam tę nagrodę komu innemu. Przeca ja nawet aktualizacji albumu nie potrafię zrobić:placz:. To już wolę zrobić kolejny bazarek.

ufff - no to dziergaj bazarek :) a ja jak się nastroję, to jutro mu założę - jak będę umiała :) nie zapominaj o kuchence mikrofalowej na parapecie w biurze ;)

a to wieści od Edi z hoteliku o Herze:

"Sunia pozwala sobie na wszystko ,chociaż widać że uszy ją ogromnie bolą.
Krysia jej powyciągała kleszcze a ja wymiziałam uszy lekiem ..To widać jak jest łagodna....po mimo wielkiego bólu sunia tylko skomlała.
Macha ogonkiem,liże po twarzy ,wchodzi na kolano,wpycha mordkę do przytulania,je delikatnie z ręki .....sama słodycz
Jest też bardzo grzeczna i usłuchana....reaguje na zostań,chodź tu .....chociaż kiedy wychodzę od niej z boksu przeraźliwie płacze i woła .Myślę ,że i to przejdzie...."

Posted

Cudne, kochane stworzenie........
Ja zawsze brałam na dt małe suczynki, ostatnio trafiają się same dryblasy, więc moze się przerzucę na większy kaliber?......:roll:

Posted (edited)

Witam i melduję się u biedulki Hery , najważniejsze że jest bezpieczna w hoteliku ... chętnie bym się przejechała do Kielc drugi raz ale rodzina by mnie wygnała za kolejnego psa w domu :( a dziewczyna jest wyjątkowo piękna, cudowna ..... mogę tylko dziewczynę wspomóc finansowo

Edited by ewa1980o
Posted

Ja też melduję się u dziewczyny.:hand: Będę tu, aż do szczęsliwego zakończenia. Widzę, że sunia ma już na wątku tyle najlepszych cioteczek, że musi być dobrze:Cool!:

Posted

Andzia69 bardzo dziękuję za wątek,sama nie ogarnę.:( Hera bardzo lgnie do człowieka ,płacze jak wychodzi się z boksu.Buda jest dla niej czymś dziwnym,więc podejrzewam,że mieszkała wewnątrz.Uszy bolą ją strasznie,potrząsa głową cały czas.Są czerwone i całe w strupach :(.Jurto ma ją dokładnie obejrzeć lekarz,podrać wymaz itd.Wszyscy którzy widzieli sunie zgodnie twierdzą,że jest w ciązy :(.Co za drań ją wyrzucił,dlaczego?:shake:

Posted

Ja również jestem u Hery. Miała szczęście sunia, że trafiła na wspaniałych ludzi, którzy dali jej szansę, pomogli!. Jesteście wielcy. Dla nas - psiarzy, to takie normalne, że się pomaga, ale .. wiadomo jak to bywa, niestety. Wątek sobie zapisuję.

Posted

[quote name='PaSja Hera']Andzia69 bardzo dziękuję za wątek,sama nie ogarnę.:( Hera bardzo lgnie do człowieka ,płacze jak wychodzi się z boksu.Buda jest dla niej czymś dziwnym,więc podejrzewam,że mieszkała wewnątrz.Uszy bolą ją strasznie,potrząsa głową cały czas.Są czerwone i całe w strupach :(.Jurto ma ją dokładnie obejrzeć lekarz,podrać wymaz itd.Wszyscy którzy widzieli sunie zgodnie twierdzą,że jest w ciązy :(.Co za drań ją wyrzucił,dlaczego?:shake:

Wet to teraz podstawa !
Czekamy na wieści...
Jeśli jest szczenna, to ciekawe, który to miesiąc - grunt to teraz zdążyć ze sterylką ...

Jeśli ma mieć pobierany wymaz z uszu, to nie należy teraz niczym ich smarować
Wiem, że żal suni, bo pewnie ją boli, ale wszelkie smarowidła zamażą obraz

Posted

[quote name='PaSja Hera']Jurto ma ją dokładnie obejrzeć lekarz,podrać wymaz itd.Wszyscy którzy widzieli sunie zgodnie twierdzą,że jest w ciązy :(.Co za drań ją wyrzucił,dlaczego?:shake:

cholerka, i co mówił wet?? koniecznie trzeba sterylke szybko machnąć...
zadzwonie później Pasja do Ciebie. ;)

Posted

[quote name='ewelinka_m']cholerka, i co mówił wet?? koniecznie trzeba sterylke szybko machnąć...
zadzwonie później Pasja do Ciebie. ;)[/Q
Dzięki ewelinka :loveu:.Dzisiaj badanie przez wet,napiszę jak wrócę.

Posted

[quote name='DONnka']Zapisuję wątek :) Podajcie mi dziewczyny na PW jakiś kontakt do Was - najlepiej telefoniczny :)[/QUOTE]

Już lecę na pw ;)

Koniec końcow sunia pojedzie jutro do weta (mamy też problemy logistyczne i to wszystko trzeba zgrać, żeby nie jeździc po kilka razy, bo hotelik nie jest w Kielcach) - jeśli będzie się nadawała do sterylki to od razu jutro chcemy to zrobić, zeby nie wozic ją w te i z powrottem, więc jutro Pasja rano jedzie po dziewczynkę i zawozi do weta - mają być na 10 .