Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapraszam na bazarek dla psiej rodzinki :)

Totalna taniocha!

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244350-Ciuszki-za-2z%C5%82-i-za-5-z%C5%82-!-Buty-za-8-z%C5%82-!-TANIOCHA!-ZAJRZYJ!-Do-20-06-do-godz-20-00?p=20964405#post20964405[/url]

Posted

Jestem na zaproszenie. Szkoda maluchów są słodkie.
Mam materiały, kawałki w różnych kolorach na poszewki dla psiaków (mocniejsze) i bawełniane. Pamiętam, że szyłaś takie poduchy na bazarek. Niestety nie mam niczego do wypełnienia. Może same poszewki, ewentualnie na wymiar.
Jeśli jesteś zainteresowana proszę o info.
Nie napisałam precyzyjnie. Dam materiał, nie uszyję.

Posted

Psiaki nie potrzebują czasem witamin? Mamy sporo (na sierść, stawy i ogólne). Możemy też podesłać odpchlenie (spot-on) jeśli jest potrzebne. Nie wiem co jeszcze byłoby ewentualnie potrzebne.

Posted

[quote name='Macia']Psiaki nie potrzebują czasem witamin? Mamy sporo (na sierść, stawy i ogólne). Możemy też podesłać odpchlenie (spot-on) jeśli jest potrzebne. Nie wiem co jeszcze byłoby ewentualnie potrzebne.[/QUOTE]

Dziś skonsultujemy się z wetem i na pewno będziemy się z Tobą kontaktować! :)

Posted

[CENTER][COLOR=#ff0000][B]Cioteczki błagamy o pomoc bo sytuacja jest gorsza, niż przewidywałyśmy :placz:
Nie ma na ludzi wątku, brakuje pieniążków... [U]a stan Rambo jest krytyczny!!![/U][/B][/COLOR][/CENTER]

Zrobiłyśmy badania krwi, moczu, kału, pobrane zostały też zeskrobiny z łysych miejsc.
Rambo jest jeszcze chudszy niż ostatnio go widziałyśmy... [B]Waży niecałe 8kg [/B]:-o
Dosłownie sama skóra i kości, jakby nie jadł od miesiąca, a zjada porcje za dwa psiaki :-(

W morfologii wyszła leukocytoza oraz zbyt duży stan eozynofili - niezbędny jest antybiotyk na dłuższy okres czasu. Rambo bardzo dużo pije i sika, także po badaniu moczu dowiemy się dlaczego.

No i przede wszystkim - na 99% [U][B]NUŻYCA[/B][/U]. Będziemy pewni po wynikach badań pod mikroskopem, ale pani wet jest niemalże pewna. W najlepszym wypadku - wyłącznie skóra. W najgorszym - a taki podejrzewamy - nużyca zaatakowała cały organizm, który zabija sam siebie od środka....
Leczenie będzie długotrwałe, jutro mamy dostać pierwsze leki.... Zresztą same wiecie, jak to jest z nużycą...
[COLOR=#ff0000][B]Jego rokowania są więc bardzo niestabilne i wciąż nie widzimy światełka w tunelu.[/B][/COLOR]

[CENTER][B]Pomóżcie, ja po dzisiejszej wizycie czuję się bezradna, ile on przeżył i ile jeszcze go czeka :placz:[/B][/CENTER]

Posted

[quote name='Macia']Psiaki nie potrzebują czasem witamin? Mamy sporo (na sierść, stawy i ogólne). Możemy też podesłać odpchlenie (spot-on) jeśli jest potrzebne. Nie wiem co jeszcze byłoby ewentualnie potrzebne.[/QUOTE]
Ja mam D3.

Posted

Dziewczyny trzeba rozsyłać wątek.
Może zgłosić Rambo pod opiekę jakiejś fundacji...?????????
Ja teraz czekam na sunię z Olkusza i wiozę ją do weta a potem do dt.
Potem będę rozsyłać.
Lili a może bazarek poduszkowy, macie możliwości?

Posted

Wczoraj z tego wszystkiego zapomniałyśmy spytać o witaminy. Dziś na pewno to zrobimy bo zabieramy też Bambo i Tasmana na przegląd do weta.

Cała trójka jest pod opieką Fundacji Zmieńmy Los z Bielska-Białej, na koncie dla maluszków jest ok.100zł poprzez fundacyjną zbiórkę, niestety to ciągle za mało, Rambo potrzebuje długiego i kosztownego leczenia... ;(

A wątek rozsyłamy gdzie się da... Na dogo ostatnio takie pustki, jak w adopcjach.... :(

Posted

[quote name='ewu']Dziewczyny trzeba rozsyłać wątek.
Może zgłosić Rambo pod opiekę jakiejś fundacji...?????????
Ja teraz czekam na sunię z Olkusza i wiozę ją do weta a potem do dt.
Potem będę rozsyłać.
Lili a może bazarek poduszkowy, macie możliwości?[/QUOTE]

Bazarku poduszkowego już nie będzie - mojej mamie umarła maszyna do szycia :-(
A przydał by się taki... pieniążków nie ma i nie wiadomo co dalej z Rambusiem...
Za co leczyć? :-(

Posted

Z dobrych wiadomości - dziś do domu pojechał Bambo. Po badaniach okazało się, że jest zdrowy, został dziś również zaszczepiony.

Okazało się, że Tasman również ma stan zapalny w organizmie i wylądował dziś na antybiotyku.

Rambo rozpoczął dziś leczenie - antybiotyk + doustna terapia nużycowa na najbliższy tydzień. Obawy się potwierdziły - nużyca zaatakowała nie tylko skórę, ale cały organizm :(

[B]Koszt leczenia Rambo do dnia dzisiejszego to 259zł[/B]. Dojdzie jeszcze koszt szczepienia Bambo, leczenie Tasmana oraz dalsza terapia Rambo. Aż boję się pomyśleć... :(