Nutusia Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 Jaka pani babcia? To jest babszytl obrzydliwy, a nie żadna babcia!!!! Pysię karmiła, ale Izie to wypomniała przecież ;) Quote
Mortes Posted February 28, 2015 Author Posted February 28, 2015 Dzwoniłam do Makili i jest coraz lepiej :) Pysia już prawie czuje się jak u siebie :) Niedługo zapowiedziała się do Makili jakaś miła Ciocia ze zdolnościami fotograficznymi to Makila ma podsunac Pysiunię . W dalszym ciągu pięknie proszę o deklaracje dla Pysieńki ... Brakuje nam jeszcze 190 zł :( Quote
Little_My Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 Zapraszam wszystkie ciocie do kupowania i podrzucania bazarku dla Pysi http://www.dogomania.com/forum/topic/145840-na-hotelik-dla-pysi-kt%C3%B3rej-pa%C5%84stwo-ju%C5%BC-nie-chc%C4%85-do-20-marca-do-godziny-20/?p=16106314 Quote
Mazowszanka13 Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 Na wszelki wypadek przeslij prosze na priv jeszcze raz :) O.K. :) Już to robię. 1 Quote
jotpeg Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 az kręciła głową z niedowiarzaniem ....widać że nigdy w życiu nie zrobiła dla nikogo nic co by jej się nie opłacało :(no i właśnie dlatego świat wygląda tak, jak wygląda, i tak trudno się żyje... przylazłam za bazarkiem i zostanę, pomyślę jak pomóc. Quote
Topi Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 UWAŻAJCIE ZA CO PŁACICIE BO: tak mieszkają psy u Makili. ********************************************* Pysia skończy zamknięta w kenelu. Czy rzeczywiscie tego chcecie ? Quote
Mortes Posted March 1, 2015 Author Posted March 1, 2015 Droga Topi, dziękuję za ostrzeżenie. Informuję Ciebie także, że jestem dorosłą osobą i swoje decyzje podejmuję z pełną odpowiedzialnością. 6 Quote
Mattilu Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 Iza, napisz kochana coś więcej o tym hoteliku, żeby się człowiek nie denerwował, strasznie mnie męczą te różne pyskówki na dogo :( I napisz od kiedy wpłacać na Pysię stałe deklaracje - bo ja mogę już w marcu, razem z deklaracją Roksiową przesłać do Mazowszanki. Quote
cancer43 Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 Wysłałam deklaracje za 3 miesiące .i cieszę się że Pysia jest u Anetki Quote
Usiata Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 A ja tak na marginesie, chciałam napisać, że dzisiaj, po rozmowie z Pańcią Rudaska doszłyśmy do wniosku, że Pana doktora odwiedzimy pod koniec marca br. Bo według dotychczasowych danych Rudasek miewa ataki co 2 miesiące, więc koniec marca będzie lepszy dla wyników Rudaskowych badań, które zrobimy u Pana Doktora. A tymczasem Rudaskowy masaż, który uwielbia :) 2 Quote
Little_My Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 Jak to się pieskom w główkach przewraca, z budy na kołderkę :) I jeszcze "proszę mnie miziać"! Uwielbiam takie kundelki, a Rudaska miałam przyjemność poznać osobiście :) Quote
Mortes Posted March 2, 2015 Author Posted March 2, 2015 Jak zwykle zdjęcia uśmiechniętego Rudaska poprawiaja mi humor po cięzkim dniu :) Dziękuję Usiatko że tak dbasz o Rudzielca :) Quote
Mortes Posted March 2, 2015 Author Posted March 2, 2015 Iza, napisz kochana coś więcej o tym hoteliku, żeby się człowiek nie denerwował, strasznie mnie męczą te różne pyskówki na dogo :( I napisz od kiedy wpłacać na Pysię stałe deklaracje - bo ja mogę już w marcu, razem z deklaracją Roksiową przesłać do Mazowszanki. Mattilu, hotelik u Makili znam od dawna ...kilka dobrych lat . Makila juz od dawna ratowała różne bidy często stojące dosłownie nad grobem .Często sama wyciągała je z podłych schronisk . To dziewczyna o wielkim sercu . Ja osobiście miałam u niej pod opieką około piętnastu psiaków , często po bardzo ciężkich przejściach . Zazwyczaj nie brała ode mnie złotówki na ich utrzymanie . Jeżdziła ze mną na wizyty PA i zawoziła nawet po kilkaset kilometrów psy do DS ...mam u niej ogromny dług wdzięczności Zawsze z opieki jej byłam bardzo zadowolona . Co więcej, ma coś w sobie ( co ma tez Krzysiu) że psiaki nawet te dzikie lgną do niej ...tej umiejętności jej i Krzysiowi zazdroszczę ;) .Troche śmiesznie to wygląda jak Makila zasuwa po domu lub podwórku w tą i z powrotem a sznureczek piesiulków maszeruje za nią ;) W ogole podoba mi sie to że Makila stara się integrować psiaki ze soba przez co nie muszą być izolowane .Jesli zamyka psiaka w boksie to tylko na początku żeby poczuł się bezpieczniej i żeby miał czas na zaklimatyzowanie lub gdy jest np na specjalnej diecie i jest pora karmienia . Byłam u Makili nie raz i często bez zapowiedzi . Nigdy nie widziałam żeby żle traktowała jakiekolwiek zwierze. Zresztą , to ostatnia osoba na ziemi o ktorej bym tak pomyslała Znam wiele hotelików , bo pomagam zwierzakom nie od dziś ale Makili uważam za jeden z najlepszych . Tak na prawdę to jeszcze tylko do jednego dałabym z czystym sumieniem psa ... do innych powiedzmy " dobrych" tez dawałam pieski ale zawsze bardzo sie martwiłam i zawsze było coś " nie tak" . O Pysię jestem spokojna jak o swojego psa :) A te obrzydliwe paszkwile na Makile to jakaś świńska nagonka osób które chyba z tego nedznego procederu czerpią jakieś profity .To wszystko jest ogromnie niesprawiedliwe i krzywdzące. W kazdym razie ja byłam , widziałam i jestem zadowolona :) To tyle z mojej strony :) A Pysiunia ma sie coraz lepiej ...i głośniej ;) Coraz pewniej sie zachowuje i juz ostro poszczekuje ... jak się cieszy :) Uwielbia spać na poduszce Makili :) Poprosiłam Makilę żeby troszkę popracowała nad Pysią ... żeby dziewczyna poszła w świat dobrze ułożona ;) 5 Quote
AlfaLS Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 Po takiej rekomendacji żadne posty pisane przez osoby, które tam nigdy nie były, nie widziały i nie znają tego hoteliku - nie są dla mnie wiarygodne. Wiem jedno: Mortes na pewno nie zostawiłaby tam Pysi gdyby miała jakiekolwiek wątpliwości. Mnie to wystarczy... Wierzę Mortes... 6 Quote
Mattilu Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 Po takiej rekomendacji żadne posty pisane przez osoby, które tam nigdy nie były, nie widziały i nie znają tego hoteliku - nie są dla mnie wiarygodne. Wiem jedno: Mortes na pewno nie zostawiłaby tam Pysi gdyby miała jakiekolwiek wątpliwości. Mnie to wystarczy... Wierzę Mortes... idem. To ślę kaskę PayPalem do Mazowszanki :) 1 Quote
Kamila Proc Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 ja tam koncentruje sie na pyszczku masowanego Rudaska 1 Quote
Mortes Posted March 3, 2015 Author Posted March 3, 2015 idem. To ślę kaskę PayPalem do Mazowszanki :) A to pięknie dziękuję :) Quote
Usiata Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 Pozdrawiam serdecznie Rudaska, Pysię, i ciocie mające na celu dobro tych psiaków - serdeczne buziaki, oby tak dalej, jak dotychczas :wub: :D 1 Quote
Mortes Posted March 5, 2015 Author Posted March 5, 2015 Kochani :) jest mi ogromnie miło że pamiętacie o Pysi i o tym w jak trudnej sytuacji sie znalazła . Docieraja wpłaty dla małej za co jestem bardzo wdzięczna ;) Dotarły wpłaty od : * Grażynki 49 - 20 zł : ) * Ania75 - 20 zł : ) * Usiatki - marzec- 50 zł : ) * Cancer za 3 miesiące - 60 zł : ) * Ewu - 40 zł : ) * Igusia - 60 zł : ) W poście 3 zaraz pod rozliczeniem Rudego które jest juz zakończone bede robiła rozliczenie Pysi . Zapraszam do zapoznania sie ze szczegółami . Proszę też o przyjrzenie się finansom czy nikogo i niczego nie pominełam ;) 1 Quote
Usiata Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 Serdecznie dziękuję ciociom - Mortes, Pannie Marple, PasjaHera, Little_My, Grażynce49, Ani75, Mattilu, Mazowszance, Cancer43, Ewu i Igusi oraz wszystkim ciociom trzymającym kciuki za Pysię - za pomoc dla Pysi :wub: Że kocham Rudaska to już wiedzą wszyscy na tym wątku. Teraz Wam pokażę dlaczego Pysia także znalazła miejsce w moim sercu. Oprócz historii Jej kulawego dotychczas życia, Pysieńka jest kundelkiem o maści czarnej - podpalanej, takiej mojej słabości, bo moje skarby wyglądają tak: Lara, 12-latka z poważnie chorym (od 5 m-cy) sercem i niestabilna emocjonalnie (trafiła do mnie, gdy miała 3 miesiące) a dzikuska Usia z Kielc, adoptowana 5 lat temu za pośrednictwem Dogomanii wygląda tak Przepraszam Rudaska i Pysię za odrobinę prywaty, ale już wiecie dlaczego Pysieńka będzie miała znaleziony dobry domek? ;) Quote
Little_My Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 Serdecznie dziękuję ciociom - Mortes, Pannie Marple, PasjaHera, Little_My, Grażynce49, Ani75, Mattilu, Mazowszance, Cancer43, Ewu i Igusi oraz wszystkim ciociom trzymającym kciuki za Pysię - za pomoc dla Pysi :wub: Że kocham Rudaska to już wiedzą wszyscy na tym wątku. Teraz Wam pokażę dlaczego Pysia także znalazła miejsce w moim sercu. Oprócz historii Jej kulawego dotychczas życia, Pysieńka jest kundelkiem o maści czarnej - podpalanej, takiej mojej słabości, bo moje skarby wyglądają tak: Lara, 12-latka z poważnie chorym (od 5 m-cy) sercem i niestabilna emocjonalnie (trafiła do mnie, gdy miała 3 miesiące) a dzikuska Usia z Kielc, adoptowana 5 lat temu za pośrednictwem Dogomanii wygląda tak Przepraszam Rudaska i Pysię za odrobinę prywaty, ale już wiecie dlaczego Pysieńka będzie miała znaleziony dobry domek? ;) Usiata, pod koniec marca będę w Krakowie, więc mogę Ci dowieźć Pysię np. do Radomia. :D Quote
ania68 Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 Usiatko, Twoje psice są przepiękne :) A tak w ogóle, to psy z Kielc są najpiękniejsze, też mam takiego, widać go w moim avatarku :) Quote
Usiata Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 Ciociu Litlle_My, ci......, żeby nie zapeszyć, niebawem będą zdjątka Pysi to kto wie? kto wie? większe sprawy mam już "pozamiatane" to będziemy Pysieńkę ogłaszać intensywnie, a co :D Quote
Usiata Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 Usiatko, Twoje psice są przepiękne :) A tak w ogóle, to psy z Kielc są najpiękniejsze, też mam takiego, widać go w moim avatarku :) Aniu, z faktami trudno dyskutować - psiaki z Kielc najlepsiejsze są, i już :D (taka tendencyjna prywata, a co...) Quote
Panna Marple Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 No piękności są, po prostu :).Lara bardzo podobna do mojej Frani, tyle, że moja Francesca cała czarna (jak to mój TŻ mawia: nieważne jakiego koloru jest pies, byle był czarny...). W Usiatce coś podobnego z Felusiem też znajdę- w końcu on też kielecki jest :). No a Romanek to do nikogo niepodobny jest ;), a i tak go kocham okrutnie :) Quote
Recommended Posts