Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzwoniłam do Makili i jest coraz lepiej :) Pysia już prawie czuje się jak u siebie :) Niedługo zapowiedziała się do Makili jakaś miła Ciocia ze zdolnościami fotograficznymi to Makila ma podsunac Pysiunię .

W dalszym ciągu pięknie proszę o deklaracje dla Pysieńki ... Brakuje nam jeszcze 190 zł :(

Posted

az kręciła głową z niedowiarzaniem ....widać że nigdy w życiu nie zrobiła dla nikogo nic co by jej się nie opłacało :(

no i właśnie dlatego świat wygląda tak, jak wygląda, i tak trudno się żyje...
przylazłam za bazarkiem i zostanę, pomyślę jak pomóc.
Posted

UWAŻAJCIE ZA CO PŁACICIE BO:

tak mieszkają psy u Makili.

Pysia skończy zamknięta w kenelu.
Czy rzeczywiscie tego chcecie ?
Posted

Droga Topi, dziękuję za ostrzeżenie. Informuję Ciebie także, że jestem dorosłą osobą i swoje decyzje podejmuję z pełną odpowiedzialnością.

• Upvote 6
Posted

Iza, napisz kochana coś więcej o tym hoteliku, żeby się człowiek nie denerwował, strasznie mnie męczą te różne pyskówki na dogo :(

I napisz od kiedy wpłacać na Pysię stałe deklaracje - bo ja mogę już w marcu, razem z deklaracją Roksiową przesłać do Mazowszanki.

Posted

A ja tak na marginesie, chciałam napisać, że dzisiaj, po rozmowie z Pańcią Rudaska doszłyśmy do wniosku, że Pana doktora odwiedzimy pod koniec marca br. Bo według dotychczasowych danych Rudasek miewa ataki co 2 miesiące, więc koniec marca będzie lepszy dla wyników Rudaskowych badań, które zrobimy u Pana Doktora.

A tymczasem Rudaskowy masaż, który uwielbia :)

1o4pdc.jpg

16jpl3q.jpg

2eeija1.jpg

• Upvote 2
Posted

Jak to się pieskom w główkach przewraca, z budy na kołderkę :) I jeszcze "proszę mnie miziać"! Uwielbiam takie kundelki, a Rudaska miałam przyjemność poznać osobiście :)

Posted

Iza, napisz kochana coś więcej o tym hoteliku, żeby się człowiek nie denerwował, strasznie mnie męczą te różne pyskówki na dogo :(

I napisz od kiedy wpłacać na Pysię stałe deklaracje - bo ja mogę już w marcu, razem z deklaracją Roksiową przesłać do Mazowszanki.

Mattilu, hotelik u Makili znam od dawna ...kilka dobrych lat . Makila juz od dawna ratowała różne bidy często stojące dosłownie nad grobem .Często sama wyciągała je z podłych schronisk . To dziewczyna o wielkim sercu . Ja osobiście miałam u niej pod opieką około piętnastu psiaków , często po bardzo ciężkich przejściach . Zazwyczaj nie brała  ode mnie złotówki na ich utrzymanie . Jeżdziła ze mną na wizyty PA  i zawoziła nawet po kilkaset kilometrów psy do DS ...mam u niej ogromny dług wdzięczności   Zawsze z opieki jej byłam bardzo zadowolona . Co więcej, ma coś w sobie ( co ma tez Krzysiu) że psiaki nawet te dzikie lgną do niej ...tej umiejętności jej i Krzysiowi zazdroszczę ;) .Troche śmiesznie to wygląda jak Makila zasuwa po domu lub podwórku  w tą i z powrotem a sznureczek piesiulków maszeruje za nią ;) W ogole podoba mi sie to że Makila stara się integrować psiaki ze soba przez co nie muszą być izolowane .Jesli zamyka psiaka w boksie to tylko na początku żeby poczuł się bezpieczniej i żeby miał czas na zaklimatyzowanie lub gdy jest np na specjalnej diecie i jest pora karmienia .    Byłam u Makili  nie raz i często bez zapowiedzi . Nigdy nie widziałam żeby żle traktowała jakiekolwiek zwierze. Zresztą , to ostatnia osoba na ziemi o ktorej bym tak pomyslała

Znam wiele hotelików , bo pomagam zwierzakom nie od dziś ale Makili uważam za jeden z  najlepszych . Tak na prawdę to jeszcze tylko do jednego dałabym z czystym sumieniem psa ... do innych powiedzmy " dobrych" tez dawałam pieski ale zawsze bardzo sie martwiłam i zawsze było coś " nie tak"   .

O Pysię jestem spokojna jak o swojego psa :)

A te obrzydliwe paszkwile na Makile to jakaś świńska nagonka osób które chyba z tego nedznego procederu czerpią jakieś profity .To wszystko jest ogromnie niesprawiedliwe i  krzywdzące.   W kazdym razie ja byłam , widziałam i jestem zadowolona :)  To tyle z mojej strony :)

A Pysiunia  ma sie coraz lepiej ...i głośniej ;)  Coraz pewniej sie zachowuje i juz ostro poszczekuje ... jak się cieszy :) Uwielbia spać na poduszce Makili :) Poprosiłam Makilę żeby troszkę popracowała nad Pysią ... żeby dziewczyna poszła w świat dobrze ułożona ;)

• Upvote 5
Posted

Po takiej rekomendacji żadne posty pisane przez osoby, które tam nigdy nie były, nie widziały i nie znają tego hoteliku - nie są dla mnie wiarygodne.

Wiem jedno: Mortes na pewno nie zostawiłaby tam Pysi gdyby miała jakiekolwiek wątpliwości. 

Mnie to wystarczy... Wierzę Mortes...

• Upvote 6
Posted

Po takiej rekomendacji żadne posty pisane przez osoby, które tam nigdy nie były, nie widziały i nie znają tego hoteliku - nie są dla mnie wiarygodne.

Wiem jedno: Mortes na pewno nie zostawiłaby tam Pysi gdyby miała jakiekolwiek wątpliwości. 

Mnie to wystarczy... Wierzę Mortes...

idem.

To ślę kaskę PayPalem do Mazowszanki :)

• Upvote 1
Posted

Kochani :) jest mi ogromnie miło  że pamiętacie o Pysi i o tym w jak trudnej sytuacji sie znalazła . 

Docieraja wpłaty dla małej za co jestem bardzo wdzięczna ;) 

Dotarły wpłaty od :

* Grażynki 49 - 20 zł : )

* Ania75 - 20 zł : )

* Usiatki - marzec- 50 zł : )

* Cancer za 3 miesiące - 60 zł : )

* Ewu - 40 zł : )

* Igusia - 60 zł : )

W poście 3 zaraz pod rozliczeniem Rudego które jest juz zakończone bede robiła rozliczenie Pysi . Zapraszam do zapoznania sie ze szczegółami . Proszę też o przyjrzenie się finansom czy nikogo i niczego nie pominełam ;)

• Upvote 1
Posted

Serdecznie dziękuję ciociom - Mortes, Pannie Marple, PasjaHera, Little_My, Grażynce49, Ani75, Mattilu, Mazowszance, Cancer43, Ewu i Igusi oraz wszystkim ciociom trzymającym kciuki za Pysię - za pomoc dla Pysi   :wub:

Że kocham Rudaska to już wiedzą wszyscy na tym wątku. Teraz Wam pokażę dlaczego Pysia także znalazła miejsce w moim sercu. Oprócz historii Jej kulawego dotychczas życia, Pysieńka jest kundelkiem o maści czarnej - podpalanej, takiej mojej słabości, bo moje skarby wyglądają tak:

Lara, 12-latka z poważnie chorym (od 5 m-cy) sercem i niestabilna emocjonalnie (trafiła do mnie, gdy miała 3 miesiące)

2w1sdvc.jpg

a dzikuska Usia z Kielc, adoptowana 5 lat temu za pośrednictwem Dogomanii wygląda tak

flaps9.jpg

Przepraszam Rudaska i Pysię za odrobinę prywaty, ale już wiecie dlaczego Pysieńka będzie miała znaleziony dobry domek?   ;)

Posted

Serdecznie dziękuję ciociom - Mortes, Pannie Marple, PasjaHera, Little_My, Grażynce49, Ani75, Mattilu, Mazowszance, Cancer43, Ewu i Igusi oraz wszystkim ciociom trzymającym kciuki za Pysię - za pomoc dla Pysi   :wub:

Że kocham Rudaska to już wiedzą wszyscy na tym wątku. Teraz Wam pokażę dlaczego Pysia także znalazła miejsce w moim sercu. Oprócz historii Jej kulawego dotychczas życia, Pysieńka jest kundelkiem o maści czarnej - podpalanej, takiej mojej słabości, bo moje skarby wyglądają tak:

Lara, 12-latka z poważnie chorym (od 5 m-cy) sercem i niestabilna emocjonalnie (trafiła do mnie, gdy miała 3 miesiące)

2w1sdvc.jpg

a dzikuska Usia z Kielc, adoptowana 5 lat temu za pośrednictwem Dogomanii wygląda tak

flaps9.jpg

Przepraszam Rudaska i Pysię za odrobinę prywaty, ale już wiecie dlaczego Pysieńka będzie miała znaleziony dobry domek?   ;)

Usiata, pod koniec marca będę w Krakowie, więc mogę Ci dowieźć Pysię np. do Radomia. :D

Posted

Ciociu Litlle_My, ci......, żeby nie zapeszyć, niebawem będą zdjątka Pysi to kto wie? kto wie? większe sprawy mam  już "pozamiatane" to będziemy Pysieńkę ogłaszać intensywnie, a co  :D

Posted

Usiatko, Twoje psice są przepiękne :)  

A tak w ogóle, to psy z Kielc są najpiękniejsze, też mam takiego, widać go w moim avatarku :)

Aniu, z faktami trudno dyskutować - psiaki z Kielc najlepsiejsze są, i już :D (taka tendencyjna prywata, a co...) 

Posted

No piękności są, po prostu :).Lara bardzo podobna do mojej Frani, tyle, że moja Francesca cała czarna (jak to mój TŻ mawia: nieważne jakiego koloru jest pies, byle był czarny...). W Usiatce coś podobnego z Felusiem też znajdę- w końcu on też kielecki jest :). No a Romanek to do nikogo niepodobny jest ;), a i tak go kocham okrutnie :)