dziuba Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Niedziela miała być takim relaksacyjnym dniem, razem z Cisex wybrałyśmy się do Krakowa, zawożąc dwa brzdące ze schroniska w Ligocie pod opiekę krakowskich dobrych dusz. Sunia leżała na środku drogi wylotowej z Krakowa. Tylko jeden kierowca zainteresował się potrąconym psem, reszta bez zbędnych wzruszeń omijała krwawiące zwierzę. Razem z Paulą i Cisex delikatnie przeniosłyśmy sunię na pobocze, przyjechała wezwana wcześniej policja. Psina wyglądała tragicznie, mocno krwawiła z pyska, miała umazane krwią łapy i rany na głowie. Powoli traciła kontakt z otoczeniem. W międzyczasie na miejsce dojechała Kiwi i Weszka. Dziewczyny pokierowały nas do "swojego" weterynarza, szybkie badanie nie wykazało większych obrażeń - krwawienie z pyska było wynikiem pogryzienia języka, sunia odzyskala przytomnośc i... pojechała z nami do Wrocławia do zaprzyjaźnionej kliniki, w której mogła być pod całodobową obserwacją. Niestety na Happy End musimy jeszcze poczekać :( Badania krwi wykazały 15-krotnie podwyższone wskaźniki wątrobowe, wysoki poziom leukocytów. Sunię zabija stare, zaniedbane ropomacicze :( Język ma strasznie zmasakrowany, rozcięty wzdłuż, kawałek odgryziony, bidula nie może przełykać i pysio ma umazany krwistą mazią. Jest bardzo wychudzona i zakleszczona. Suczka miała mieć dzisiaj popołudniu przeprowadzony zabieg, operacja w jej stanie to wielkie ryzyko, ale bez niej nie przeżyje. Bardzo się martwię. Sunia jest taka grzeczna, smutna, widać, jak bardzo cierpi. Wieczorkiem jadę zobaczyć, jak się czuje po operacji, boję się dzwonić :placz: Bardzo proszę o pomoc w pokryciu kosztów leczenia tego cudownego psiaka. Sunia przebywa we Wroclawiu w lecznicy przy ul Energetycznej - www.niedzielscy.pl Pieniążki na leczenie suni można wpłacać na AFN: Alarmowy Fundusz Nadziei Na Życie ul. Jagiełły 5 m 19 14-100 Ostróda nr konta: 78213000042001038801430001 VW BANK z dopiskiem "Narnia" Gdy wyzdrowieje, będziemy szukać dla niej najwspanialszego domku !!! Te oczyska błękitne.... 27.04.07 -- Narnia już po operacji dochodzi do siebie, pieniążki na pokrycie kosztów zabiegu, pobytu w klinice oraz dalsze leczenie nadal bardzo potrzebne. Quote
agusiazet Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Jak mogę pomóc? Z kasą krucho, ze 20 zł mogę wyskrobać!!! Quote
ulvhedinn Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Słuchajcie, Dziuba zajmuje się bardzo aktywnie Ligotą, wozi psy, wozi SKorka po wetach, teraz znowu kolejna bieda... :-( Pomoc jest naprawdę potrzebna.... Quote
dziuba Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 Mysle, ze po prostu zalozymy malutkiej skarpete i grosik do grosika.... jak dojdzie do siebie, wezme ja do siebie na tymczas. Ale zeby byla skarpeta - niunia musi sie ladnie nazywac, czekamy na propozycje :) Ulv - to, o czym gadalysmy - one nas same znajduja.... boje sie wychodzic z domu Quote
solito Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Boże, jaka biedna sunieczka!:placz: :placz: :placz: Zrobię jakiś bazarek! To jak ta bidulka będzie teraz jadła, piła...?!:-( I jeszcze ropomacicze?!!!:placz: Quote
ulvhedinn Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 dziuba napisał(a):Mysle, ze po prostu zalozymy malutkiej skarpete i grosik do grosika.... jak dojdzie do siebie, wezme ja do siebie na tymczas. Ale zeby byla skarpeta - niunia musi sie ladnie nazywac, czekamy na propozycje :) Ulv - to, o czym gadalysmy - one nas same znajduja.... boje sie wychodzic z domu Dziuba, albo powinnyśmy chodzic z zamkniętymi oczami :shake: Quote
AMIGA Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Ależ ta dziewczynka ma cierpiące oczka! Serce się kraje. Podajcie namiary gdzie można jakoś pomóc = dołożyć się do leczenia? Quote
aisaK Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Jakie ta sunia miała szczęście w tym całym nieszczęsciu, że trafiła na WAS!!! Ludzie sa okropni, przejeżdzali, nawet nie zwracając uwagi, wiekszośc z nich pewnie z kościoła wracała...ehhh Narazie nic nie jestem w stanie wyskrobać, ale będę was wspierała całą sobą!!! Quote
agusiazet Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Czyli konkurs na imię dla tej psiej szczęściary? Szczęściara, bo spotkała Dziubę!!! Może Farcia? Quote
dziuba Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 Konkurs nadal trwa, a ja ide do kliniki... boje sie strasznie... trzymajcie kciuki za sunieczke, ona po prostu musi zyc! I juz! Quote
Asior Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 ale przecudna sunieczka :loveu: a może Fuksia :) bo miała przeciez fuksa, ze was spotkała :) Quote
weszka Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Bidulinko :( Wypadek i jeszcze choroba. Od niedzieli o tobie myślę. I o tym że miałaś tyle szczęścia że akurat dobre ciotki jechały! A tu jeszcze choróbsko :( Walcz maleńka! Wysyłam dobre prądy! Quote
Poker Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 biedulka,oby przeżyłą.A może po prostu Farta? Quote
Cisex Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Biedna psinka mam nadzieje że wyzrowieje, te jej cudowne oczy......:-( Quote
MagYa^^ Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Piękna.. Biedna.. oby byla zdrowa!!!! Pozwole sobie na wklejenie banerka u siebie. Szybciutko zalozyc skarpete nalezy.. GROSZ DO GROSZA A BEDZIE KOKOSZA ;) Quote
ulvhedinn Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Operacja dopiero będzie, ok. 22... Biedna Dziuba ze zdenerwowania ze skóry wyłazi. Sunia na razie jest pod kroplówką, dlaej słaba, ale przynajmniej jej sie nie pogorszyło. Quote
lavinia Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 a może Lucky ? czyli Laki, czyli szczęściara ? proszę o nr konta, postaram się jeszcze dziś coś wpłacić trzymam kciuki za małą ! Quote
yewcia1 Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 [quote name='lavinia']a może Lucky ? czyli Laki, czyli szczęściara ? proszę o nr konta, postaram się jeszcze dziś coś wpłacić trzymam kciuki za małą ! lavinia:loveu: :loveu: wrzuca pierwszy grosik a ja jutro robię pierwszy bazarek dla farciary:lol: Kobity piszcie do ciotek z AFN-u o założenie skarpety i to już dajcie link i np dla szczęściary Na tym wątku poproscie o założenie skarpety http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23307&page=452 i wyślijcie link do suni;) Ale pewnie Wz to wiecie:multi: Jutro zrobie bazarek:lol: Prosimz o pomoc dla szczesciary Quote
dziuba Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 Ani sie czlowiek nie obejrzy, a tu juz bannerki, skarpety, bazarki.... :loveu: PEwnie już jest operowana.... kciuki mi uschną Quote
dziuba Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 Dziewczynka już po zabiegu :multi: :multi: Teraz czekamy i wyniki zbijamy... zbijamy... zbijamy Quote
carolinascotties Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Dziewczyny - jesteście wspaniałe !!! Rozumiem, że wpłacać mamy na AFN? TRZEBA KONIECZNIE ZADECYDOWAC jak dac suni na imię - żeby zalożyć skarpetę... Dziuba - może Ty będziesz Matką Chrzestną? Sunieczko -trzymaj się .... Quote
Recommended Posts