Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zgłosił się sponsor który chce zakupić dobra karmę.
Czekamy tylko na ustalenia logistyczne, adresowe i podam dane aby karma pojechała od razu do DT gdzie będzie Alexis.

• Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Celina12']

Dogadanie szczegółów,bo i chyba transport jest i Malusia będzie miała ciepło,opiekę,leczenie....[/QUOTE]

Tak transport mamy. Udało mi się zorganizować i wyjazd jest jutro z kielc koło 17-18. Dlatego też bardzo proszę o adres gdzie ma być dostarczona w krakowie, żebym mogła dalej logistycznie jakoś to pociągnąć...

Posted

[quote name='ewelinka_m']Tak transport mamy. Udało mi się zorganizować i wyjazd jest jutro z kielc koło 17-18. Dlatego też bardzo proszę o adres gdzie ma być dostarczona w krakowie, żebym mogła dalej logistycznie jakoś to pociągnąć...[/QUOTE]

Ja czekam na odpowiedź Dogo07-skrzynkę ma pełną,wysłałam maila i czekam.Mam nadzieję,że będzie jeszcze dziś w necie.....jak coś dam znać Isadorze i Tobie na pw Ewelinko.....

Posted

[quote name='Celina12']Już wszystkie dane kontaktowe mam-porozsyłałam PW.....teraz tylko modlić się oby się wszystko udało....[/QUOTE]

Musi ja już sponsorowi podałam dane do wysyłki karmy :)

Posted

[quote name='Celina12']Malusia około 14-15 będzie odebrana ze schroniska,pojedzie do domku Ewelinki.....potem około 18 wyjazd do Krakowa.....wszystko musi się udać....[/QUOTE]

Absolutnie nie ma innej możliwości - po prostu TO SIĘ MUSI UDAĆ

Posted

Dziewczyny są w schronisku z Alexis już-Malusia pozwoliła sobie założyć obróżkę,smycz-głaskać ale przy próbie wzięcia na ręce-próbuje się odgryzać.Na razie oswajają ją ze sobą.Dadzą radę....:multi:....Mała staje na nóżkę.

Za godzinkę znów zadzwonię.....

Posted

Malusia jest straszliwie bojaźliwa,trzeba było do samochodu zabrać Ją sposobem,bo chciała gryźć.W samochodzie się uspokoiła,spokojnie siedzi na kolankach,jedzie teraz do Ewelinki,skąd o 18 wyjedzie do Krakowa.

Do tej pory dotyk człowieka kojarzył się Jej z bólem,zabiegami itp.Biedne przerażone Stworzonko....ale jedzie ku lepszemu.....

Posted

Alexis z początku była ogromnie przerażona. Dodatkowo w schronisku mnóstwo bodźców-inne psy szczekające itd więc nie było łatwo.. ale bez problemów większych dała sobie założyć smyczkę i obróżkę. Nie była zbyt szczęśliwa przy próbach podnoszenia..coś takiego kojarzyło się jej do tej pory z bólem i wizytami u weta. W samochodzie się uspokoiła grzecznie leżała na kolanach.. w domu już pełna sielanka pierwsze co zajęła miejsce na łóżku, bez problemu mogłam ją nosić na rękach, sama wchodziła mi na kolana i zadowolona lizała po twarzy. Ona potrzebuje chwili czasu, a jak się już przyzwyczai jest super grzeczna... Już zrzucam jej fotki łóżkowe :)

Posted

zapomniałam oczywiście napisać najważniejszego... mała jest już w drodze do krakowa !

Celinko to my Was kochamy, bez Waszej pomocy nie byłoby tych wszystkich postów i uratowanej bidulki :)

Posted (edited)

Dogo07 napisała mi smsa-,że jest chuda,łapusia wykrzywiona.jest niepewna,przestraszona i na razie dziabie wszystkich.....

Ale będzie dobrze...zaraz se pewnie jakiegoś łóżka poszuka....:loveu:

Edited by Celina12
Posted

Tak jest strasznie chudziutka jak ją głaskałam to cały kręgosłup czułam pod palcami.
Niech jej dadzą chwilke spokoju, choć Dogo to pewnie wie ;) ja ją puściłam luzem w pokoju siadłam i czekałam na jej reakcję , na to czy nawiąże ze mną relację itd. Kiedy zorientowała się, że nic w zasadzie od niej nie chce, zaczęła podchodzić, obwąchiwać szukać kontaktu. Jak wystraszyła sie mojego psa bo oczywiście trzeba sprawdzić co to za nowy przybysz ;) pierwsze co pobiegła do mnie, czuła się najwidoczniej bezpieczniej i wdrapała się na kolana. Także jestem dobrej myśli! to mądra psinka zaraz wyczuje dobrych ludzi :)