Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

r[SIZE=3]aczej na glowe upadla do reszty ;]

po kolei:
Mordzian lata w czerownym kaftaniku i okupuje kanapy. Znaczy zima.
Za oknem 40 cm sniegu zadymka, z trudem brne do stajni.
W stajni nowe nabytki, siwe dwa, mozna poczytac w watku ktory w moim podpisie. Nabytki maja nogi w koszmarnym stanie i czeka je leczenie, weterynarz kowal kucie ortopedyczne itd. Poza tym moj kary omal ich nie zeżarł.
Co do doga- Wafel
pojechal wczoraj ze mna i tymi ludzmi do weta, dostali wyklad, maja mnie na karku, i poki co pies jest u nich.Ja naprawde mam co robic, dog jest jakby dodatkowym ciezarem na moich plecach. Nie zamierzam go im zabierac dopoki nie zobacze razacych zaniedban lub sami nie poprosza mnie o szukanie domu. A ja juz kontrolowac potrafie, mają pewne wizyty co dwa trzy dni chocby na chwile.Koszty leczenia dotychczasoweg ponioslam ja,prawie 100 zl, wlacznie z lekami ktore dostali zeby podawac mu w domu, to znaczy nie ponioslam tylko wisi mi kredyt w lecznicy, i wiem ze poki co na pieniadze od nich nie ma co liczyc. Zobaczymy jak bedzie dalej, nie widze powodu im go zabierac, nie mieli pojecia oo dogach, karmieniu itd, ale solennie obiecali nadrobic te braki, wiec dlaczego mam im go zabierac? Czas jest najlepszym sedzia.
Jak nie podolaja, to ja predzej niz wiatr sie o tym dowiem i bede dzialac.
Buziaki
D

[SIZE=3]
kochani jak bedziecie mi w stanie cokolwiek pomóc to bardzo prosze
:modla:

i dziekuje wszystkim ciociom ktore wziely udzial w bazarku :calus:

Dorota Ingram
Bank BZ WBK [SIZE=3]85 1090 1740 0000 0000 7300 9038

Posted

Witam. Rozmawialam z Marysią, wspólnie szukamy dla niego domu. A właścicwie to juz mamy dla niego świetny dom, ale .. w Szczecinie... potrzebujemy pomocy w transporcie. Czy ktoś mógłby nam pomóc. Nie chodzi o transport do Szczecina, ale chociazby kawaleczek ze Szczyrku...
Dorothy czy nie mozna zaplacić wetowi z AFN. Tam napewno jest spora kasa na dogi?? Ale nie wiemy jak to ruszyć...
Mirka i Beata - adopcja dogów

Posted

hehe
mowisz??
jednak wiekszosc twierdzi ze upadlam na glowe ;]

Mirko ja moge wziac fakture i poslac do AFN z prosba o roliczenie z konta dogów, jeśli rzeczywiście takiie istnieje i jest tam jakaś kasa.
Czy w razie czego potwierdzisz dziewczynom zeby przelały? Moge im podac Twoje namiary?
Tylko musze to wpierw zaplacic inaczej nie bedzie faktury. A zaplace dopiero w przyszlym tygodniu, teraz nie ma szans.

To co z tego że Szczecin, hehe, nie takie trasy jeździly psy z dogo ...
niestety pki co najdalej jade jiutro do Rybnika, więc wątpie żeby to pomogło.
Pomyślimy.
W przyszły weekend miałam jechacć do Poznania ale też nie wiem czy to wypali. Różnie może być, jestem zawalona robotą....:shake:

Posted

Państwo juz nie moga się doczekac. Specjalistyczna karma dla psa zamówiona. Caniviton tez..... Myślę, ze piesek na poczatku przyszlego tygodnia bedzie już w nowym domu...
Na AFN napewno są pieniadze na dogi.. Nigdy z nich nie korzystaliśmy.
Ale ponieważ najpierw musisz zpalacić, więc podaj mi proszę numer konta i sumę, wyslemy jutro kase. Tylko proszę napisz do mnie na adres [email protected] lub na [email protected]

Posted

dziekuje :calus:
wlaśnie mam jakiś kryzys, niestety, i musze pare spraw przemyśleć, bo zdrowie mi sie zbuntowało, sił mi brakło wczoraj, i nie wiem, dalej tak nie może byc, muszę coś zmienić....:shake:

Posted

Dorothy stadko Ci się powiększa , ratujesz bidy , jak zwykle :calus:
Dobrzy ludzie nie przejdą obojętnie obok takich nieszczęść , nawet kosztem zdrowia.
Dorotko myślę o Tobie , i pewnie nie tylko ja , a w kupie przecież raźniej, choćby myślami.

Posted

Wiec z tego co wiem od Dorothy :razz: Dog jest do oddania , zdecydowali już właściciele , sytuacja ich przerasta :shake::shake:
No nie ładnie cioteczka Dorothy się nawet nie przyznała, że ją dziś nawiedziłem:lol::lol:
Aktualny inwentarz : 6 koni i 5 psów , 2 koty i dwie świnki morskie :-o:-o:-o:-o
Tyle się doliczyłem , chyba że cioteczka coś ukryła przede mną ;)
Koniecznie trzeba Dorothy pomóc , jest sama na to wszystko :shake::shake::shake::-(:-(

Posted

:oops::oops::oops:no nie chwale sie
boje sie ze ktos przyjedzie z kaftanikiem, z dluuuugimi rekawami....
:evil_lol:

stan zwierzyńca prawie sie zgadza, zapomniales o rybkach :cool3:

monita poprzedni wlasciciele, czyli ci co go odebrali od tamtej babki z komorki, sami podjeli taka decyzje. Ja poprosilam wezcie go na jeden dzien, a potem wspolnie postanowimy co dalej, poniewaz ja MIALAM GO w domu trzy dni, a oni wczesniej nie.
Po jednym dniu zdecydowali ze jednak szukanie domku. I nie jestem zdziwiona. Mieszkaja z tesciami, maja juz w domu wilczasta starsza suczke, ktora ma problemy z chodzeniem, dziewczyna jest w stanie blogoslawionym, maja 8 koni, i mnostwo wrazen przed soba zwiazanych z narodzinami dziecka.
Mysle ze postapili rozsadnie.

acha co do Petera to CHWALE SIE WłAśNIE, ZE MNIE ODWIEDZIL
biedny musial ogladac smetny widok jaki przedstawialam soba, współczuję mu, bo wlasnie walczylam z koszmarna migrena, ale za to pomógl mi i nosil koniom wode!!
:calus:

Posted

monita napisał(a):
Tak z ciekawości pytam - bo jest psiak w Szczecienie ( ale ma kwarantanne ) i nic z tego nie będzie :cool1: Więc nie musisz się dopytywać ;)

jaki psiak jest w Szczecinie?? Tez dożek? czekaj bo nie kumam
zmeczona jestem latalam dzis na koncu kantara podczas gdy wet opatrywal poranione nogi siwego konika.. a potem przebudowywalam stajnie bo dziewucha gania chlopaka a on kontuzjowany jest.

Posted

Nie, nie - sznaucerek, więc myślałam, że może uda się za jednym zamachem dwie sprawy załatwić, tylko sunia ma kwarantannę 14 dni, więc nic z tego :cool1:

Posted

Dorotko chodziło Monicie o to, że ten kto przywiezie dożka do Szczecina to jadąc z powrotem zabierze do Monity sznaucerkę mini.

Jest w naszym szczecińskim schronie. Ale dopiero trafiła i musi odczekać 14 dni.

Czy potrzebujecie jakieś pomocy w Szczecinie?