Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cieszymy sie :-)
dzis nawet byly troszke niezdarne podskoki i przysiudy w celu zaproszenia mnie do zabawy, ech serce sie raduje, pomyslec ze niedawno o zycie walczylismy...

Posted

mysle ze czuje sie troche zaniedbana... ostatnie dni poswiecalam jej bardzo malo czasu.
Chodzila wiec i pokaszliwala demonstracyjnie probujac wywolac moje zainteresowanie. Naprawimy to niebawem..
Dzis umarla moja Sunia, i to nia glownie sie zajmowalam do dzis wieczora, bo bardzo, bardzo tego potrzebowala...

• 1 month later...
Posted

no nawet nie mam sil juz pisac, Morgana dwa tygodnie temu miala zapasc, reanimowalismy ja, miala neurologiczne objawy, drgawki, rozne takie, przez tydzien ja diagnozowalismy potem, stwierdzono ze procz fatalnego stanu zastawek w sercu ma takze arytmie, czyli cos nowego, arytmia ta prawdopodobnie spowodowala chwilowe niedotlenienie mozgu dlatego wsytapily takie objawy...
Ponadto przy diagnozie wyszlo ze ma bardzo zniszczona watrobe, prawdopodobnie te wszystkie leki od czasu ropomacicza, nie wiem, w kazdym razie wiecej zwloknien niz miazszu, niewydolna jest i slabo filtruje krew, Morgana jest przebialczona, w sumie dostalam nastepne leki, w sumie wychodza mnie one na miesiac 400 zl! Plus karma hepatic 120... :-(
co tu pisac, zalamana jestem troche...szczegolnie ze kon mi tez choruje chudnie bardzo nie wiadomo do konca co mu jest, pochlania to wielkie kwoty z marnym rezultatem :-(

Posted

tak, nie napisalam jeszcze najnowszego rozpoznania, o wrzodach u Gracji, i o kosztach leczenia - omeprazol 15 tabl dziennie przez miesiac conajmniej. Omeprazol 30 tabl kosztuje 40 zl... :-(

Morganka ma jakies 15 lat tak sadzi wet... naprawde to nikt nie wie.

Posted

Dorothy strasznie drogo u Ciebie kosztuje omeprazol. Zapytaj o tańsze zamienniki, działają tak samo. A może Gracja mogłaby dostawac Nolpazę - cena bez refundacji to ok. 13 zł 28 tabl. Przynajmniej w moich okolicach tyle kosztowała. Na pewno jakiś przyjazny farmaceuta doradziłby najtańszą opcję.

Posted

ceny omprazolu są bardzo różne , zależy od apteki , a nawet tez od miejsca w Polsce
różne są obniżki producenta , promocje apteki itp ..
a jaką dawkę potrzeba , bo dla konia to chyba całe opakowanie na raz....?
Morganko nie martw nas...:shake:

• 2 weeks later...
Posted

Morgana bardzo kaszle...:-(
nie wiem co jest, lekarz twierdzi ze to oznacza ze serce oslabione moze pogoda...
kaszel jest gorszy wlasciwie kazde wstanie konczy sie kaszlem, a jak wracam skads lub cos sie dzieje kaszel nie ma konca, nie kaszle jedynie jak spi... tabletki podajemy programowo plus acodine jednak zeby tak nie charczala i choc noce przesypiala...
licze ze to minie, ze bedzie lepiej...

Posted

Moja Frytka tak kaszlała . Mimo leczenia trwało to pół roku i odeszła . Wcześniej jeszcze jeden pies identycznie . Nie chcę żle wróżyc , ale ..........................:-(