Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hund poszło PW jeśli znów nie dotrze to napiszę na forum, później się wykasuje :evil_lol:

Jeszcze raz powtórzę... nie poddamy się dokąd Rudka się nie podda. Oby jak najdłużej.

• 2 weeks later...
Posted

**___**
_**___**_________****
_**___**_______**___****
_**__**_______*___**___**
__**__*______*__**__***__**
___**__*____*__**_____**__*
____**_**__**_**________**
____**___**__**
___*___________*
__*_____________*
_*____0_____0____*
_*_______@_______*
_*_______________*
___*_____v_____*
_____**_____**
_______*****_______

Dostałam od leelo i przekazuję bo mi się spodobał ;-) Dla Śrutki i jej rodziny, oraz tych którzy im dobrze życzą.

Posted

Dzieląc się jajkiem w te piękne święta, życzymy samych radości. Niech będzie zdrowie i szczęście, niech dobrobyt u Was zagości.

Pozdrawiamy wszystkich pozytywnie zakręconych Dogomaniaków :)

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Po ustaleniach z Nelą zadecydowane zostało że Śrucia nie zostanie poddana operacji. Byłaby to dla niej za duża męka. Po kolei siadają Śruci wszystkie łapki , operacja byłaby skuteczna kiedy każdą nóżkę po koliei poddanoby zabiegom. To za dużo jak dla jednej małej Rudki.
Piesek ma wspaniałą opiekę i mimo swojej nieopełnosprawności cieszy się życiem :) to najważniejsze !

• 3 weeks later...
Posted

Z tygodnia na tydzień jest gorzej. Niunia już nie może dojść z windy do drzwi. Kiedy widzę jak bardzo się stara łzy mi stają w oczach. Każdy jej krok to ogromny wysiłek. "Krok" to chyba złe określenie. Czasem niestety się przewraca.

Nie wiem co gorsze....

Znajomi się dziwią jak można w ciągu kilku miesięcy tak się przywiązać do psa. Można bo Rudka jest wyjątkowa. Nosimy i zagłaskujemy a ona patrzy na nas tymi swoimi oczkami. A jak potrafi gadać, jak mruczeć :loveu:
Jednego tylko jej musimy odmawiać-jedzenia.

• 2 weeks later...
Posted

Zapomniałam zapytać o Nutradyl :angryy:

Rudka ma zerwaną torebkę stawową i unieruchomioną łapkę na ok 3 tyg.
Za 2 tyg idziemy na badania i próbujemy przygotować najgorszą łapkę do zabiegu.

Zaszczepiliśmy się i kupiliśmy karmę dla grubasów. Rudzik zaczyna przybierać na wadze :mad:

Posted

Dziękujemy :loveu:

Najpierw badania krwi a z wątrobą ostatnio nie było najlepiej. Póżniej trzeba łapkę przygotować... z tego co zrozumiałam nie może być opuchlizny na stawie.

Rudka pomimo unieruchomionej łapki czuje się bardzo dobrze. Fuczy i idzie jak burza po dywanie, gorzej po śliskich płytkach. Nie pozwalamy chodzić żeby sobie drugiej łapki nie nadwyrężyła.