Hund Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Nela umawiaŁyśmy się że będziemy pomagać zatem jeszcze dziś omówię ten temat z bubu. Proszę napisz tylko na ile to skuteczne ? i czy to dla niej niezbezpieczne? Quote
Nela_ Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Skuteczne. Usuniete stawy nie puchną i nie bolą. Rudka na moje oko jest w dobrej formie. Oprócz chorych stawów nic jej nie dolega. Hund lekarz mówił, że się podejmie zabiegu. Najgorsze są u niej te łapki. Czasem dosłownie się o nie potyka. Bolą ją. Przecież przed Rudką są jeszcze lata życia. Quote
Nela_ Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 ....i jest taka kochana. Gdybyście widziały jak ona się wita. Jak bidunia chce podskakiwać, podawać łakę a przecież nie może, wywraca się. Aż się łezka w oku kręci :-( Myślałam o cegiełkach, o bazarku....Wiem ciągle brakuje kasy tyle jest potrzeb... Całej kwoty 600 zł poprostu nie dam rady :-( Jeszcze nie wiadomo co bedzie z tym guzem u Maji. Quote
_bubu_ Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 rozmawiałam z Olą. oczywiście pokryjemy koszty. Co prawda teraz mamy bardzo ciężki okres ale Rudzi trzeba pomóc. Także umawiajcie operacje. Będziemy robić bazarki. Jakoś sobie poradzimy. Quote
Nela_ Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Już dzwoniłam do lecznicy. W poniedziałek popołudniu jedziemy oddać krew do badania. Jeśli wyniki będą dobre to pierwszy zabieg zrobimy w ciągu tygodnia. Musimy dograć termin z wolnym męża. Cieszę się i BARDZO dziękuje. Quote
Izabela124. Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Ja mog zrobic aukcj[SIZE=-1]e c[SIZE=-1]egi[SIZE=-1]elkowa Quote
Nela_ Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Jutro zrobie Rudzi zdjęcia na polku. Te pokrzywone łapeczki najlepiej widać jak stoi. Quote
Hund Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 [quote name='Izabela124.']Ja mog zrobic aukcj[SIZE=-1]e c[SIZE=-1]egi[SIZE=-1]elkowa dziękuję ! Quote
Nela_ Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 http://picasaweb.google.com/MalaTusia/Rudka2 Quote
Nela_ Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 To są najświeższe zdjęcia Rudzika :multi: Quote
Hund Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 :-(:-( Jakie te Łapeńki wykrzywione :placz::placz::placz: Nela operacja jest konieczna, umawiaj termin :placz::placz: Biedna psinka :placz: apysio dalej uśmiechnięte mimo bólu :shake: Quote
Nela_ Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Zmartwiłaś mnie. Ja widze ją na codzień, już się przyzwyczaiłam :-( Porównywałam do wcześniejszych zdjęć...może być gorzej? Hund różne mam myśli....wyobraź sobie jak będzie miała jedną po zabiegu, praktycznie nieczynną, na czym się będzie podpierać? Na tej drugiej wcale nie lepszej :placz: Łatwo ją rozbawić. Na tych zdjęciach cieszy się na widok jedzenia ale potrafi fikać koziołki bezdotykowo ;) Wystarczy mówić do niej. Quote
Agnieszka Co. Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Ja widziałam Rudzię jak mieszkała jeszcze w schronisku pod biurkiem, niestety ze zdjęć widać, że jej choroba się pogłębia. Smutne to, bo wiem jak bardzo się o nią staracie. Quote
Nela_ Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Chuchamy i dmuchamy na Rudkę lepiej jak na Baxtera. Ma ciepło, sucho, dobre jedzenie i częste wizyty u lekarza. Nawet na zimnej podłodze nie pozwalam siedzieć. Gdyby umiała mówić i powiedziała na którym posłaniu, w którym pokoju chce leżeć, zaniosłabym. Zdjęcia to nic. Trzeba widzieć jak ona chodzi. Jak się zbiera żeby się podnieść i nie może. W końcu jak się uda przejdzie parę kroków i odpoczywa. Quote
Nela_ Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 To wina mojego kompa ze mi posty zjada. Wywala mnie z dogo. Na brzuszku w miejscu pepka zrobił sie bąbelek. Nie znam się na tym ale kiedyś widziałam coś podobnego u szczeniaka. To chyba przepuklina. Pobraliśmy dziś krew do badania, wyniki jutro wieczorem. Dopiero w czwartek zobaczę się z lekarzem. Wezmę zdjęcia RTG. Jeśli lekarz się podejmie to zrobimy zabieg. Łapka jej coraz bardziej puchnie. :-( Quote
Nela_ Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Rozmawiałam dziś z lekarzem. Podejmie się zabiegu, mowił, że na pewno będzie lepiej. Niestety trzeba to odłożyć na conajmniej 2-3 tygonie. Rudka ma bardzo złe wyniki. Wątroba się buntuje. To efekt uboczny leków przeciwbolowych i przeciwzapalnych. Biedactwo kochane wcale nie chodzi dzisiaj. :-( :-( Quote
Nela_ Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Izabela124. napisał(a):zrobic jej to aukcje? Miałabym komfort psychiczny gdybym nie musiała martwić się jeszcze o kasę ale zabieg sie odwlecze, więc nie wiem. Niech zdecydują Hund i Bubu. Quote
Hund Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Jeśli możesz zrób aukcję oczywiście że się przyda a Nela poproszę o pw z numerem konta. Quote
Izabela124. Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Ok zrobie, tylko poprosze o bardzo smutny tekst Quote
_bubu_ Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 Izabela124. napisał(a):Ok zrobie, tylko poprosze o bardzo smutny tekst w smutnych tekstach specjalizuje sie Hund a ja trzymam kciuki za Rudzie, mam nadzieję że wyniki się szybko poprawią. Quote
Nela_ Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Koniecznie trzeba zoperować prawą łapkę. Opuchlizna wprawdzie mniejsza ale łapka całkiem poszła na bok. Rudka jak już przejdzie z ogromnym trudem parę kroczków to później długo ją liże. Quote
Hund Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Hund napisał(a):Jeśli możesz zrób aukcję oczywiście że się przyda a Nela poproszę o pw z numerem konta. Nadal Aktualne, proszę o PW z numerem konta! Wyślę pieniądze . Quote
Recommended Posts