Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nela umawiaŁyśmy się że będziemy pomagać zatem jeszcze dziś omówię ten temat z bubu.
Proszę napisz tylko na ile to skuteczne ? i czy to dla niej niezbezpieczne?

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Skuteczne. Usuniete stawy nie puchną i nie bolą. Rudka na moje oko jest w dobrej formie. Oprócz chorych stawów nic jej nie dolega.

Hund lekarz mówił, że się podejmie zabiegu. Najgorsze są u niej te łapki. Czasem dosłownie się o nie potyka. Bolą ją. Przecież przed Rudką są jeszcze lata życia.

Posted

....i jest taka kochana. Gdybyście widziały jak ona się wita. Jak bidunia chce podskakiwać, podawać łakę a przecież nie może, wywraca się. Aż się łezka w oku kręci :-(

Myślałam o cegiełkach, o bazarku....Wiem ciągle brakuje kasy tyle jest potrzeb... Całej kwoty 600 zł poprostu nie dam rady :-(

Jeszcze nie wiadomo co bedzie z tym guzem u Maji.

Posted

rozmawiałam z Olą. oczywiście pokryjemy koszty. Co prawda teraz mamy bardzo ciężki okres ale Rudzi trzeba pomóc. Także umawiajcie operacje. Będziemy robić bazarki. Jakoś sobie poradzimy.

Posted

Już dzwoniłam do lecznicy.
W poniedziałek popołudniu jedziemy oddać krew do badania. Jeśli wyniki będą dobre to pierwszy zabieg zrobimy w ciągu tygodnia. Musimy dograć termin z wolnym męża.
Cieszę się i BARDZO dziękuje.

Posted

:-(:-( Jakie te Łapeńki wykrzywione :placz::placz::placz: Nela operacja jest konieczna, umawiaj termin :placz::placz: Biedna psinka :placz: apysio dalej uśmiechnięte mimo bólu :shake:

Posted

Zmartwiłaś mnie. Ja widze ją na codzień, już się przyzwyczaiłam :-(

Porównywałam do wcześniejszych zdjęć...może być gorzej?

Hund różne mam myśli....wyobraź sobie jak będzie miała jedną po zabiegu, praktycznie nieczynną, na czym się będzie podpierać? Na tej drugiej wcale nie lepszej :placz:

Łatwo ją rozbawić. Na tych zdjęciach cieszy się na widok jedzenia ale potrafi fikać koziołki bezdotykowo ;) Wystarczy mówić do niej.

Posted

Chuchamy i dmuchamy na Rudkę lepiej jak na Baxtera.
Ma ciepło, sucho, dobre jedzenie i częste wizyty u lekarza. Nawet na zimnej podłodze nie pozwalam siedzieć. Gdyby umiała mówić i powiedziała na którym posłaniu, w którym pokoju chce leżeć, zaniosłabym.
Zdjęcia to nic. Trzeba widzieć jak ona chodzi. Jak się zbiera żeby się podnieść i nie może. W końcu jak się uda przejdzie parę kroków i odpoczywa.

Posted

To wina mojego kompa ze mi posty zjada. Wywala mnie z dogo.

Na brzuszku w miejscu pepka zrobił sie bąbelek. Nie znam się na tym ale kiedyś widziałam coś podobnego u szczeniaka. To chyba przepuklina.

Pobraliśmy dziś krew do badania, wyniki jutro wieczorem. Dopiero w czwartek zobaczę się z lekarzem. Wezmę zdjęcia RTG. Jeśli lekarz się podejmie to zrobimy zabieg. Łapka jej coraz bardziej puchnie. :-(

Posted

Rozmawiałam dziś z lekarzem. Podejmie się zabiegu, mowił, że na pewno będzie lepiej. Niestety trzeba to odłożyć na conajmniej 2-3 tygonie. Rudka ma bardzo złe wyniki. Wątroba się buntuje. To efekt uboczny leków przeciwbolowych i przeciwzapalnych.
Biedactwo kochane wcale nie chodzi dzisiaj.

:-( :-(

Posted

Izabela124. napisał(a):
zrobic jej to aukcje?

Miałabym komfort psychiczny gdybym nie musiała martwić się jeszcze o kasę ale zabieg sie odwlecze, więc nie wiem. Niech zdecydują Hund i Bubu.

Posted

Izabela124. napisał(a):
Ok zrobie, tylko poprosze o bardzo smutny tekst

w smutnych tekstach specjalizuje sie Hund

a ja trzymam kciuki za Rudzie, mam nadzieję że wyniki się szybko poprawią.

Posted

Koniecznie trzeba zoperować prawą łapkę. Opuchlizna wprawdzie mniejsza ale łapka całkiem poszła na bok. Rudka jak już przejdzie z ogromnym trudem parę kroczków to później długo ją liże.

Posted

Hund napisał(a):
Jeśli możesz zrób aukcję oczywiście że się przyda a Nela poproszę o pw z numerem konta.

Nadal Aktualne, proszę o PW z numerem konta! Wyślę pieniądze .