AlkaM Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 Pan Bartek ,który zrobił zdjęcie psu i widział zdjęcia Dropsa napisał mi.że to nie jesy Drops. Quote
dorobella Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 To widać, że nie Drops. Pies ze zdjęcia przypomina mi psy północy. Może macie pomysł do kogo napisać w jego sprawie. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 Tu jest Drops z lewego i prawego profilu, głównie z prawego: [URL]http://zmienmylos.pl/zaginione/328-drops[/URL] A na pierwszej stronie na leżących fotkach widać go z lewej strony. Quote
dorobella Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Mam nadzieję, że Dropsa spotkał lepszy los, niż tego biedaka [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/242354-B%C5%82akaj%C4%85cy-si%C4%99-pies-boi-si%C4%99-ludzi[/url] nie ma zainteresowania. Quote
ania shirley Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 [quote name='dorobella']Mam nadzieję, że Dropsa spotkał lepszy los, niż tego biedaka [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/242354-B%C5%82akaj%C4%85cy-si%C4%99-pies-boi-si%C4%99-ludzi[/url] nie ma zainteresowania.[/QUOTE] Chciałabym wierzyć, ze tak jest... Ale .... Ten pies ma choć pana, który go karmi.... A Drops, duży , brudny pies, który się boi i którego się boja....Fakt, watek ma dłuższy....ale co z tego??? Na Dogo jest dziewczynę z Myślenic.. Poszukam jaki ma nick i Ci wyśle... Quote
zula131 Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Rudzia-Bianca jest z Myślenic, Psia Szkoła też chyba z tamtych okolic Quote
ania shirley Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 [quote name='zula131']Rudzia-Bianca jest z Myślenic, Psia Szkoła też chyba z tamtych okolic[/QUOTE] O Rudzi właśnie myślałam.... Z Myślenic do Pcimia jest blisko Quote
dorobella Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Zaraz do nich napiszę. U mnie na osiedlu błaka się od dłuższego czasu owczarek, nie da się złapać, boi się ludzi. Dokarmia go koleżanka. Pies został nazwany Rocky, przychodzi, zje i idzie dalej. Może Drops też ma taką duszę, która go karmi. Quote
madziakato Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 [quote name='dorobella']Zaraz do nich napiszę. U mnie na osiedlu błaka się od dłuższego czasu owczarek, nie da się złapać, boi się ludzi. Dokarmia go koleżanka. Pies został nazwany Rocky, przychodzi, zje i idzie dalej. Może Drops też ma taką duszę, która go karmi.[/QUOTE] Oby tak było... Quote
dorobella Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Pcim ma chyba podpisana umowę ze schroniskiem w Nowym Targu, nie mogę sobie przypomnieć, ale czy to schronisko nie ma przypadkiem złej sławy, coś kojarzę, że tam nie ma wolontariuszy ? Quote
ania shirley Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Są tam jakies dziewczyny , które wyciagaja psy z NT. Mysza1 miala stamtad psy.... Ale to złe schronisko.... Quote
dorobella Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Na razie ciężko znaleźć jakieś miejsce dla tego psa. Rozmawiałam z Rudzią-Bianką. Quote
Lili8522 Posted April 16, 2013 Author Posted April 16, 2013 [quote name='dorobella']Na razie ciężko znaleźć jakieś miejsce dla tego psa. Rozmawiałam z Rudzią-Bianką.[/QUOTE] Może jakiś hotel? Quote
dorobella Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Hotel- to deklaracje. Schronisko w NT nie ma dobrej opinii. To jak z owczarkiem widywanym u mnie na osiedlu, hycel go nie odłowi- bez palmera, a jak ma trafi do Miedar- odpuścili interwencje. Cichy Kat nie miał propozycji, alternatywą miało być złapanie. Klatki-łapki nikt przed złomiarzami nie będzie pilnował, a pies nie pozwalał podejść do siebie. Kiedyś wydawało mi się, że przyjaznym psom jest lepiej od tych bojących, bo i jeść dostaną i... kopniaka. Bojący jest ostrożniejszy. Zawsze znajdzie się dobra dusza, która jakiś kąsek rzuci. Niestety część ludzi uważa, że błąkający się pies w okresie ciekania suk - ma właściciela. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 Witaj Dropsiu, mam nadzieję, że wszystko w porządku... Quote
inka33 Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Witaj Dropsiu, mam nadzieję, że wszystko w porządku...[/QUOTE] Właśnie, Dropiaty... :modla: ...ale znak jakiś daj! :mad: Quote
aska64 Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 Dropsik czyżby nikt cię nie widział tyle czasu to już prawie dwa miesiące,nikt nie daje żadnego sygnału,gdzie ty jesteś.Jeżeli ma się dobrze to ok ale jeżeli błąka się to serce boli :( Quote
margoth137 Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 ja co prawda nijak nie mogę pomóc, ale starsznie mi Dropsik w głowie siedzi, tak mi przykro że się tak poniewiera:( Quote
ewunian Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 A dziś w schronisku wypatrzony przeze mnie... podobny do Dropsika psiak, oddany przez właścicieli... Niestety tylko podobny, bez łat na grzbiecie i pysiu... wzrost, uszy... wszystko się zgadza, ale to nie [B]ten[/B] Drops... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 Ewunian, u nas w schronisku? W tych pierwszych boksach z dużymi psami? Widziałyśmy go z Lili w środę, też już przez moment myślałyśmy, że to Dropiaty... :( Quote
ewunian Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 Dokładnie, w tych pierwszych boksach. Zauważyłam go dzisiaj dopiero jak wyciągnęłyśmy cały boks na spacer, dziś już zastraszony w budzie siedział... Już pogryziony... Jak będziecie jutro w schronie, zwróćcie uwagę na "piękne" pisemko przylepione na drzwiach szatni... od dyrekcji dla wolontariuszy :( Quote
mdk8 Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 [quote name='ewunian']Dokładnie, w tych pierwszych boksach. Zauważyłam go dzisiaj dopiero jak wyciągnęłyśmy cały boks na spacer, dziś już zastraszony w budzie siedział... Już pogryziony... Jak będziecie jutro w schronie, zwróćcie uwagę na "piękne" pisemko przylepione na drzwiach szatni... od dyrekcji dla wolontariuszy :([/QUOTE] o rany , dlaczego w takim przypadku nie jest pies przenoszony do innego boksu? Quote
Recommended Posts