Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam nadzieję, że Dropsa spotkał lepszy los, niż tego biedaka

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/242354-B%C5%82akaj%C4%85cy-si%C4%99-pies-boi-si%C4%99-ludzi[/url]

nie ma zainteresowania.

Posted

[quote name='dorobella']Mam nadzieję, że Dropsa spotkał lepszy los, niż tego biedaka

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/242354-B%C5%82akaj%C4%85cy-si%C4%99-pies-boi-si%C4%99-ludzi[/url]

nie ma zainteresowania.[/QUOTE]

Chciałabym wierzyć, ze tak jest... Ale .... Ten pies ma choć pana, który go karmi.... A Drops, duży , brudny pies, który się boi i którego się boja....Fakt, watek ma dłuższy....ale co z tego???
Na Dogo jest dziewczynę z Myślenic.. Poszukam jaki ma nick i Ci wyśle...

Posted

Zaraz do nich napiszę.

U mnie na osiedlu błaka się od dłuższego czasu owczarek, nie da się złapać, boi się ludzi. Dokarmia go koleżanka. Pies został nazwany Rocky, przychodzi, zje i idzie dalej. Może Drops też ma taką duszę, która go karmi.

Posted

[quote name='dorobella']Zaraz do nich napiszę.

U mnie na osiedlu błaka się od dłuższego czasu owczarek, nie da się złapać, boi się ludzi. Dokarmia go koleżanka. Pies został nazwany Rocky, przychodzi, zje i idzie dalej. Może Drops też ma taką duszę, która go karmi.[/QUOTE]
Oby tak było...

Posted

Pcim ma chyba podpisana umowę ze schroniskiem w Nowym Targu, nie mogę sobie przypomnieć, ale czy to schronisko nie ma przypadkiem złej sławy, coś kojarzę, że tam nie ma wolontariuszy ?

Posted

Hotel- to deklaracje. Schronisko w NT nie ma dobrej opinii. To jak z owczarkiem widywanym u mnie na osiedlu, hycel go nie odłowi- bez palmera, a jak ma trafi do Miedar- odpuścili interwencje. Cichy Kat nie miał propozycji, alternatywą miało być złapanie. Klatki-łapki nikt przed złomiarzami nie będzie pilnował, a pies nie pozwalał podejść do siebie.

Kiedyś wydawało mi się, że przyjaznym psom jest lepiej od tych bojących, bo i jeść dostaną i... kopniaka. Bojący jest ostrożniejszy. Zawsze znajdzie się dobra dusza, która jakiś kąsek rzuci. Niestety część ludzi uważa, że błąkający się pies w okresie ciekania suk - ma właściciela.

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Witaj Dropsiu, mam nadzieję, że wszystko w porządku...[/QUOTE]
Właśnie, Dropiaty... :modla: ...ale znak jakiś daj! :mad:

Posted

Dropsik czyżby nikt cię nie widział tyle czasu to już prawie dwa miesiące,nikt nie daje żadnego sygnału,gdzie ty jesteś.Jeżeli ma się dobrze to ok ale jeżeli błąka się to serce boli :(

Posted

A dziś w schronisku wypatrzony przeze mnie... podobny do Dropsika psiak, oddany przez właścicieli... Niestety tylko podobny, bez łat na grzbiecie i pysiu... wzrost, uszy... wszystko się zgadza, ale to nie [B]ten[/B] Drops...

Posted

Dokładnie, w tych pierwszych boksach. Zauważyłam go dzisiaj dopiero jak wyciągnęłyśmy cały boks na spacer, dziś już zastraszony w budzie siedział... Już pogryziony...
Jak będziecie jutro w schronie, zwróćcie uwagę na "piękne" pisemko przylepione na drzwiach szatni... od dyrekcji dla wolontariuszy :(

Posted

[quote name='ewunian']Dokładnie, w tych pierwszych boksach. Zauważyłam go dzisiaj dopiero jak wyciągnęłyśmy cały boks na spacer, dziś już zastraszony w budzie siedział... Już pogryziony...
Jak będziecie jutro w schronie, zwróćcie uwagę na "piękne" pisemko przylepione na drzwiach szatni... od dyrekcji dla wolontariuszy :([/QUOTE]

o rany , dlaczego w takim przypadku nie jest pies przenoszony do innego boksu?