Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ania shirley']A ja tak sobie myslę , o tym z ulicy Witosa, co sie na Bobrowniki kierował.....[/QUOTE]

To mógł być sobowtór, zawrócić Witosa, a potem do Zbrosławic.

Znajomy mi powiedział, że on miałby problem przedostać się z Żernik- nasyp autostrady, ruchliwe ulice. Może poszedł w drugą stronę.

Posted

[quote name='dorobella']To mógł być sobowtór, zawrócić Witosa, a potem do Zbrosławic.

Znajomy mi powiedział, że on miałby problem przedostać się z Żernik- nasyp autostrady, ruchliwe ulice. Może poszedł w drugą stronę.[/QUOTE]

Mógłby... Ale ten kamieniecki to raczej taki podwórkowy - wiejski powsinoga. Widziałyśmy go 3 razy w Kamieńcu. W czasie ok. pół godziny. Nawet raz po akcji z łapaniem. Mysle , ze ktos go noca wypuszcza zeby pobiegał.

Jak sobowtór - to nastepny. Co nie jest wykluczone.

Posted

[quote name='Lili8522']A tam ktoś obklejał?[/QUOTE]

Ewu- we wtorek. Ale Repty . A później las, las, las, pola i Stolarzowice, Radzionków, Bobrowniki (kazde w innym kierunku) a potem , znowu pola i np. Świerklaniec. Przepraszam , ale ten teren jest nie do opanowania.

Posted

trzeba być przygotowanym na następny sygnał

ja mogę Ruda Śląska,Chorzów,Katowice,Mikołów,Zabrze,Gliwice na sygnał ale ...komunikacją miejską

[B]nie wiem czy jest taki wątek[/B]...ale tak myślę,że gdyby padały tam deklaracje użytkowników w jakiej okolicy kto w czym może pomóc,w razie ucieczki czy zaginięcia psa,to łatwiej na sygnał skrzyknąć większą grupę w danym miejscu,do pościgu,plakatowania
nr tel alarmowych itp
tylko komu by się chciało...

Posted

Już jeden był w Szałszy i Żernikach... tylko bez obroży i przyjazny do ludzi...

Ale od Witosa już blisko do TG i szpitala nr 3, także mimo wszystko tam to mógł być on... Wydaje mi się, że ten psiak z Kamieńca raczej trzyma się jednej miejscowości a nie biega od Świętochowic po TG, jak to wynikało z telefonów.
Z kompletnie innych stron to były jeszcze sygnały z Szobiszowic, gdzie dziewczyny jechały obklejać, z ul.Wolności w Zabrzu no i ten wczoraj spod salonu Volkswagena, też w Zabrzu...

A co do przejścia przez autostradę - pod autostradą w tych nasypach co kilkaset metrów sa kanały odprowadzające wodę z jednej na drugą stronę. Człowiek spokojnie może tam przejść, a co dopiero pies :(

Posted

No i kompletnie nie brałyśmy pod uwagę strony zachodniej, czyli Las Łabędzki, Gliwice Łabędy, Czechowice i dalej...

Do Bielska miałby po drodze Katowice, Tychy, A1... Nie wiem, czy szedłby tak między ludzi, ale jak widać wszystko jest możliwe... :(

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Ale od Witosa już blisko do TG i szpitala nr 3, także mimo wszystko tam to mógł być on...

ul.Wolności w Zabrzu no i ten wczoraj spod salonu Volkswagena, też w Zabrzu...

s :([/QUOTE]

1. Na Witosa to ja koło Rept plakatowałam. Koło NFZ i przy samej Gliwickiej. Do szpitala tak blisko nie było.
cdn (ważny!!!!!)

Posted

[quote name='peate']tak sobie myślę, że można by też zawiadomić schroniska i lecznice w drugą stronę tzn. od Gliwic w stronę Bielska - Mikołów, Tychy, Pszczyna - nie wiem w których miejscowościach są schroniska ..
jeśli faktycznie cały czas ludzie dzwonili w sprawie tego sobowtóra krążącego po okolicy i faktycznie nie był to Drops to jest opcja, że on poszedł w drugą stronę, do Bielska, a tam chyba nikt nic nie wie?[/QUOTE]

W Tychach jest schronisko -
[URL]https://www.facebook.com/#!/SchroniskoTychy?fref=ts[/URL]

W Pszczynie Punkt przetrzymań - działają tam dziewczyny z Fundacji "Arkadia" [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/231250-Fundacja-Zwierzęca-Arkadia-pomóżcie-nam-pomagać-)-ŚLĄSK-PSZCZYNA[/URL]

W Mikołowie schroniska chyba nie ma.

Posted

[quote name='ania shirley']1. Na Witosa to ja koło Rept plakatowałam. Koło NFZ i przy samej Gliwickiej. Do szpitala tak blisko nie było. [/QUOTE]

Autem to jest niecałe 5 km, przez las na skróty pewnie połowa tego .

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']
Z kompletnie innych stron to były jeszcze sygnały z Szobiszowic, gdzie dziewczyny jechały obklejać, z ul.Wolności w Zabrzu no i ten wczoraj spod salonu Volkswagena, też w Zabrzu...

[/QUOTE]
A na jakiej ulicy ten salon VW?

Posted

A może trzeba plakatować w zupełnie inną stronę... jak myślicie?
[B]
W stronę za Czechowicami albo postawić na Zabrze albo Knurów, Gierałtowice...[/B]
Ciągle stawaliśmy na to że idzie w górę i na Północ a może on idzie totalnie gdzie indziej?
O ile oczywiście jeszcze żyje :roll:

Posted (edited)

[SIZE=3][B]Miałam informacje od dziewczyny... że...... Ehhh... "Drops" widziany okolicach Zbrosławicach, wczoraj i dzisiaj, pomarańczowo biała obroża i
podchodził do jedzenia, wielkość niby by się zgadzała... Znów nie głowa rozbolała :placz:[/B][/SIZE]

Edited by Lili8522
Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']No i kompletnie nie brałyśmy pod uwagę strony zachodniej, czyli Las Łabędzki, Gliwice Łabędy, Czechowice i dalej...

Do Bielska miałby po drodze Katowice, Tychy, A1... Nie wiem, czy szedłby tak między ludzi, ale jak widać wszystko jest możliwe... :([/QUOTE]
Łabędy oklejone...Czechowice też..

Posted (edited)

[SIZE=3][B]Kolejne informacje sprzed minuty, duży pies z obrożą i medalikiem przy obroży biegnie przez pola ze Zbrosławic do Kamieńca... :mdleje:[/B][/SIZE]

Edited by Lili8522
Posted

[quote name='Lili8522']Miałam informacje od dziewczyny... że...... Ehhh... "Drops" widziany okolicach Zbrosławicach, wczoraj i dzisiaj, pomarańczowo biała obroża i
podchodził do jedzenia, wielkość niby by się zgadzała... Znów nie głowa rozbolała :placz:[/QUOTE]
Brzmi wiarygodnie..

Posted

[quote name='Lili8522']Kolejne informacje sprzed minuty, duży pies z obrożą i medalikiem przy obroży biegnie przez pola ze Zbrosławic do Kamieńca... :mdleje:[/QUOTE]
O rany ale jak go dogonić...Łapanie jest mega trudne....Tak naprawdę chwytak jest konieczny, gdzie to można zdobyć?
Łapanie każdego , obcego dużego psa w końcu się źle skończy....Może wyskoczyć w panice pod auto albo skasować łapiącemu twarz..
Chwytak jest wg mnie niezbędny...
Biegnącego psa człowiek nie złapie.....:(
Pomyślmy o tym chwytaku , takim hyclowskim...

Posted

[quote name='ania shirley']1. Na Witosa to ja koło Rept plakatowałam. Koło NFZ i przy samej Gliwickiej. Do szpitala tak blisko nie było.
cdn (ważny!!!!!)[/QUOTE]
Cd, Ten salon VW jest własciwie przy Wolnosci i jest to najbardziej prawdopdobne miejsce w które trafiłby idąc z Żernik w tym kierunku (ulica "Na łuku" czy "Po łuku". )
Nie sprawdzałysmy tego tropu , bo Zbrosławice.....