Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo, bardzo się cieszę :multi: ..i mam nadzieję, że Dropsikowi "gupoty" -czytaj: ucieczki- z głowy wywietrzały.

Mocnoooo trzymam kciuki za niego, żeby zrozumiał, że to już jego dom na wieki wieków :cool3:

Posted (edited)

Kochane - powolutku trzeba chyba myśleć o transporcie...
Myślę, ze najbezpieczniej będzie, jak psiaki dojadą na miejsce bez przesiadek.
Rozmawiałam dzisiaj z patiC - może zrobić całą trasę ok. 1160 km za [B]790 zł[/B] (w tym autostrada).
Warszawa - hotelik u Murki,
hotelik u Murki - Tuchola,
[FONT=&amp]Tuchola - Warszawa[/FONT]
W sytuacji, kiedy przyszła rodzina chce dorzucić się do transportu może trzeba to rozważyć?
Murki TZ nie da rady jechać .
Poprosiłam Havankę - na dniach zrobi bazarek km - zobaczymy na ile km uda się nam uzbierać.
Co Wy na to?

Edited by Tola
Posted

[quote name='Tola']Kochane - powolutku trzeba chyba myśleć o transporcie...
Myślę, ze najbezpieczniej będzie, jak psiaki dojadą na miejsce bez przesiadek.
Rozmawiałam dzisiaj z patiC - może zrobić całą trasę ok. 1160 km za [B]790 zł[/B] (w tym autostrada).
Warszawa - hotelik u Murki,
hotelik u Murki - Tuchola,
[FONT=&amp]Tuchola - Warszawa[/FONT]
W sytuacji, kiedy przyszła rodzina chce dorzucić się do transportu może trzeba to rozważyć?
Murki TZ nie da rady jechać .
Poprosiłam Havankę - na dniach zrobi bazarek km - zobaczymy na ile km uda się nam uzbierać.
Co Wy na to?[/QUOTE]

Przepraszam ale jakie auto patiC ma spalanie? Bo suma 790 zł to chyba cena z kosmosu? :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Posted

[quote name='Lili8522']Przepraszam ale jakie auto patiC ma spalanie? Bo suma 790 zł to chyba cena z kosmosu? :crazyeye::crazyeye::crazyeye:[/QUOTE]
Nie wiem.
To nie jest tanio, ale mamy transport pewny i bez przesiadek, z autem dostosowanym do przewozu czworonogów, koszt rozlożony na 2 psy.
Jak znajdzie się tańszy transport, to oczywiście skorzystamy.
To tylko propozycja.
Szukajmy dalej.

Posted

[quote name='Tola']Nie wie.
To nie jest tanio, ale mamy transport pewny i bez przesiadek, z autem dostosowanym do przewozu czworonogów, koszt rozlożony na 2 psy.
To tylko propozycja.
Szukajmy dalej.[/QUOTE]

A co to za auto? Disel? Benzyna? Gaz?

Sory ale to ważne, chce wiedzieć czy tyle pieniędzy rzeczywiście idzie na paliwo.

Posted (edited)

[quote name='Lili8522']A co to za auto? Disel? Benzyna? Gaz?

Sory ale to ważne, chce wiedzieć czy tyle pieniędzy rzeczywiście idzie na paliwo.[/QUOTE]

Nie wiem, nie pytałam.
Pati ma ustalony koszt za 1 km i być może jest on wyższy niż u innych osób zajmujących się transportem psów.
Jak znajdzie się tańszy transport to chętnie skorzystam.

Edited by Tola
Posted (edited)

[quote name='Tola']Nie wiem, nie pytałam.
Pati ma ustalony koszt za 1 km i być może jest on wyższy niż u innych osób zajmujących się transportem psów.
Jak znajdzie się tańszy transport to chętnie skorzystam.[/QUOTE]

Dopytuje się o szczegóły auta i spalanie bo nie chce dziewczyny oceniać na wyrost
, Doda z dogo wozi psy za 0,30 gr za kilometr gdyby ona mogła przetransportować
Dropsa wychodziło by około 1650 km = 500 zł i praktycznie 500 km więcej a taniej o 300 zł :crazyeye:

Bardzo miło, że pomagasz Nam znaleźć transport :loveu:

Ale cena pati to przesada, na pewno będziemy starać się o jakiś tańszy zobaczymy czy się uda.

Edited by Lili8522
Posted

Popieram Lili8522, cena dość wygórowana, bardzo podobna do np. cen za wynajem lawety, a wieziemy przecież dwa psy, a nie samochód...

Będziemy szukać, jak sie nie uda znaleźć czegoś tańszego no to zawsze możemy skorzystać.

Posted (edited)

[quote name='baster i lusi']A mnie wyszło 68 gr za kilometr. 1160 x 0,68 = 788 zł.[/QUOTE]

A no, jakoś liczyć nie umiem :)

Co nie zmienia faktu, ze cena jest duża.

Edited by Lili8522
Posted

[quote name='Tola']Nie wiem.
To tylko propozycja.
Szukajmy dalej.[/QUOTE]

[quote name='baster i lusi']A mnie wyszło 68 gr za kilometr. 1160 x 0,68 = 788 zł.[/QUOTE]

Tam powyżej jest napisane, że koszt rozłożony na dwa psy... Czyli 788/2 czy może te 788 to już jest przy podziale na 2 psy? Sorki, że teraz ja drążę, księgowa natura się odezwała ;)

Posted

[quote name='gluchypies']Tam powyżej jest napisane, że koszt rozłożony na dwa psy... Czyli 788/2 czy może te 788 to już jest przy podziale na 2 psy? Sorki, że teraz ja drążę, księgowa natura się odezwała ;)[/QUOTE]

Nie, nie, 790 zł to jest jeszcze przed podziałem ;) po podziale wychodzi te 395 zł na jednego psiaka ;)

Posted

[quote name='Lili8522']Nie, nie, 790 zł to jest jeszcze przed podziałem ;) po podziale wychodzi te 395 zł na jednego psiaka ;)[/QUOTE]

No to 395 jeszcze do przełknięcia jest chyba :)

Posted

[quote name='gluchypies']No to 395 jeszcze do przełknięcia jest chyba :)[/QUOTE]

Zależy jak się na to patrzy ;) Już pisałam że za te 1160 km to dużo, jest osoba która wozi psy za połowę
z tego niestety może dopiero pod koniec kwietnia :-(

Posted

najważniejsze żeby to była sprawdzona osoba bo trasa daleka a i pasażer wyjątkowy :p może jakiś bazarek kilometrowy jak kiedyś był już dla Dropsia

Posted

[quote name='gluchypies']No to 395 jeszcze do przełknięcia jest chyba :)[/QUOTE]
No i Państwo dokładają się do transportu:)
Bazarek kilometrowy dla obu psów robi właśnie Havanka:)

Posted

Lili8522, przygotowałam bazarek na transport Dropsa i Horynki. Póki co zacznę zbierać kasę, bez względu na to, kto pojedzie, ok?
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251626-Cegie%C5%82ki-dla-Horynki-i-Dropsa-z-nagrodami-do-17-03-dodz-20-00?p=21956242#post21956242[/url]

Zapraszam !

Posted

[quote name='Havanka']Lili8522, przygotowałam bazarek na transport Dropsa i Horynki. Póki co zacznę zbierać kasę, bez względu na to, kto pojedzie, ok?
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251626-Cegiełki-dla-Horynki-i-Dropsa-z-nagrodami-do-17-03-dodz-20-00?p=21956242#post21956242[/URL]

Zapraszam ![/QUOTE]

Jasne, trzeba zacząć zbierać :) Dziękujemy :loveu:

My ze swojej strony zrobimy wszystko żeby transport był tańszy bo nie chcemy napychać komuś kieszeni kasą
bezdomniaków, im więcej zostanie tym więcej przekażemy dla innej potrzebującej bidy.

Mamy już dwie opcje tańszego transportu (transport możliwy pod koniec marca), miejmy nadzieje że któraś wypali.

Posted

Być może jeszcze jedna psina załapała by się na podróż (spod Warszawy do nas), wówczas koszty podróży by się choć trochę zmniejszyły.
Ale to na razie nic pewnego, czekam na info.

Posted

Jeśli jechałyby 3 psy to już byłby sens moim zdaniem - daj Murko znać!

Tak jak pisała Lili, mamy tez dwie opcje tańsze, nie potwierdzone jeszcze - także Tolu, łap PW ode mnie :)

Wazne, ze TEN czas już coraz bliżej!

Posted

Dzwoniłam wczoraj do p.Magdy, niestety ich przeprowadzka opóźniła się o tydzień, dwa z powodu przełożenia terminów przez robotników... Więc Dropsik z Horynką będą musieli poczekać na transport do początku kwietnia.

Ale wszyscy czekają w napięciu więc zaciskajcie kciuki! :)