Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ostatnie dni były zabiegane... ale zrobiłam Guciowi ogłoszenia:evil_lol: ze zdjęciami Marzeny:loveu:

sobota upłynęła standardowo - Borki, potem wybieg - Gucio pięknie aportował, nawiązywał kontakt z opiekunem
dopiero teraz powoli się zastanawiam, jak to jest stracić wszystko po 7 latach... bo przecież stracił wszystko co miał,
pani była sama jak go dostała więc pewnie był rozpieszczany jak dziecko, a teraz?

• 2 weeks later...
Posted

ostatnio ograniczam dogo, ale spacerów z Guciem sobie nie odmawiam:lol:
nasze spacery to przeważnie Borki.
porównując Gucia z początku i Gucia teraz - zmiana totalna!
teraz ważniejszy jest człowiek niż inny pies, na spacerach super się słucha, pięknie aportuje patyki - przynosi pod nogi i patrzy żeby go pocacać.
idąc na smyczy często zerka do tyłu, podchodzi po coś dobrego albo się otrzeć
ma niestety nawyki ze smyczy flexi, jest strasznie nachalny jeśli chodzi o jedzenie, czasami zachowuje się jak dziecko : "no daj" i skacze po mnie... ale komenda siad pozwala nam to opanować:cool3:
wydaje mi się że przytył chłopak troszkę

to chyba na tyle, tel. i zapytań żadnych niestety

Posted

bardzo się cieszę, że Gucio już się do Ciebie tak przyzwyczaił i nie widać już tego wystraszonego psiaka :) widać jaki jest szczęśliwy na tych spacerach :)

Posted

no to nowy stary opis ;)

Pies średniej wielkości (42cm, waży 13kg). Oddany do schroniska z powodu braku czasu, spowodowanego narodzinami dziecka. Ładnie skupia się na opiekunie, na spacerze chciałby się witać z każdą napotkaną osobą. Jest bardzo wdzięczny, gdy może opuścić boks i iść na spacerek. Lubi towarzystwo innych psów. Spokojnie mógłby być towarzyszem dla innego pieska. Zabawki nie są mu obce, w końcu 7 lat był w domu i wie do czego służą. Wcale nie zachowuje się jak na swój wiek - jest energiczny. Uwielbia aportować patyki, przynosi wtedy je pod nogi i czeka na rzut. Spuszczony ze smyczy pilnuje się opiekuna. Może spokojnie zamieszkać ze starszymi dziećmi.
Potrafi zostać sam w domu, niczego nie niszczy, nie hałasuje. Jest psem bardzo pojętnym - opanował komendy - siad, daj łapę, do siebie, daj głos, poproś. Ma aktualną książeczkę zdrowia, jest zdrowy, zaszczepiony, odrobaczony, wysterylizowany.

Posted

[quote name='maciaszek']Opis zmieniony :).

dzięki Kasiu:)

dzisiaj byliśmy z Guciem na dolinie 3 stawów. W samochodzie wzorowo, obserwował gdzie to go zabieram.
na spacerku zaliczone z cztery kąpiele w jeziorach:lol: bo pogoda piękna i gorąco. Gucio zmienił się nie do poznania, patrzy za mną jak go zostawiałam z kimś innym, pięknie się słucha, uwielbia się bawić, nawet sam;)
widać że już się przywiązał do mnie, łasi się i domaga głaskania, co na początku było nie do pomyślenia:cool3:
sezon kleszczowy zaczęty - dwa już wyrwane z Gucia. droga powrotna już zmęczony leżał, jak oddawałam go pracownikowi patrzył za mną i wracał do ogrodzenia:shake:
ale na pewno mu się spacerek podobał!

łapie cień

grzecznie czekam na ciebie

a to kąpiel błotna z czwartku:evil_lol:

Posted

Naprawdę Gucio zmienił się nie do poznania :) Jest taki grzeczny, usłuchany i jaki zapatrzony w Anię :) Mam nadzieję, że takiego pięknego i mądrego psiaka szybko ktoś wypatrzy :)

Posted

zarówno z opisu jak i zdjęć wynika, że to pies idealny. zdjęcie pod ławką strasznie pocieszne :) szczerze dziwie się, że do tej pory nie znalazł się jeszcze domek dla Gucia ... :(

Posted

w sumie nic nowego u Gucia, chłopak tyje powoli ale widać efekty:) bardzo nie lubią się z Czarkiem, a Gucio już nie ustąpi i było parę spięć :roll:
coraz bardziej chce się pieścić, wchodzi mi na kolana; wzięłam mu piłkę na Borki i szalał, wykonywał ewolucje żeby tylko złapać piłkę:evil_lol:

czemu poruszone?!:lol:

no dawaj tą piłkę!

czy te oczy mogą kłamać...