tobciu Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 [quote name='KrystynaS']Można tu [URL="http://pl.tinypic.com/"]TinyPic - WSTAWIANIE ZDJĘĆ - bezpłatny hosting obrazów, udostępnianie zdjęć i hosting filmów wideo[/URL][URL="http://pl.tinypic.com/"] [/URL][/QUOTE] [quote name='Patmol']albo tutaj [URL]http://naforum.zapodaj.net/[/URL][/QUOTE] Dzięki. Popatrzę na te portale. I przez któryś wstawię. Kurcze, przyzwyczaiłam się do tego imageshack, nawet zmiany szaty jakie wprowadzili mi odpowiadały. A tu bumm, nagle trzeba płacić. Faktycznie dni mi odliczało. Ale sądziłam, że tej podstawowej wersji nie "opodatkują", że tylko dla większej pojemności to będzie. No nic to, trudno. Trzeba będzie przenieść się gdzie indziej. Quote
MALWA Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 Witam, przyszłam z bazarku tobciu, na którym kupiłam piękny szal. Dzisiaj doczytałam, ze za ten szal kasa idzie na REksa. Tak to już jakoś jest, ze będąc na kilkunastu wątkach, nie zawsze czyta się cel, na który prowadzony jest bazarek. Teraz doczytałam... Chętnie wspomogę Pana Mariana i jego psa, ale tylko finansowo, i to niewiele, 20 zł mogę podesłać. Dacie konto na pw? Ale proszę to konto przesłać mi do jutra, bo wybieram się do szpitala, a tam nie będę miała netu i konta, by móc przelać kasę. Ten wątek napawa optymizmem, jest tu dużo empatii wobec cierpienia, krzywdy, biedy .... Podoba mi się taka zorganizowana pomoc, i życzę wytrwałości i powodzenia! Quote
tobciu Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 (edited) [quote name='MALWA']Witam, przyszłam z bazarku tobciu, na którym kupiłam piękny szal. Dzisiaj doczytałam, ze za ten szal kasa idzie na REksa. Tak to już jakoś jest, ze będąc na kilkunastu wątkach, nie zawsze czyta się cel, na który prowadzony jest bazarek. Teraz doczytałam... Chętnie wspomogę Pana Mariana i jego psa, ale tylko finansowo, i to niewiele, 20 zł mogę podesłać. Dacie konto na pw? Ale proszę to konto przesłać mi do jutra, bo wybieram się do szpitala, a tam nie będę miała netu i konta, by móc przelać kasę. Ten wątek napawa optymizmem, jest tu dużo empatii wobec cierpienia, krzywdy, biedy .... Podoba mi się taka zorganizowana pomoc, i życzę wytrwałości i powodzenia![/QUOTE] MALWA witaj i dziękujemy pięknie za chęć pomocy. :loveu: Między innymi dzięki Twoim zakupom za pieniądze z bazarku kupimy Reksowi karmę na kwiecień. Cieszę się, że jesteś kolejną osobą, którą czytając ten wątek czuje nadzieję i ma uśmiech na twarzy. Reks i Pan Marian się lubią. Tylko oboje są biedni jak kościelne myszy. Konto dla Reksa i Pana Mariana jest to co do bazarku. Podeślę zaraz raz jeszcze. Skarbnikuję tutaj w zastępstwie Cudak, która ma teraz mniej czasu by dogo ogarnąć. MALWA - zdrowia życzymy ! Wracaj szybko ! :) Edited February 18, 2014 by tobciu Quote
Malgoska Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 [quote name='tobciu']Hm... imageshack zażyczył sobie abonament za dodawanie zdjęć.. :lying::niedowia::-? Hm... to którędy teraz zdjęcia dodawać ?[/QUOTE] załóz sobie nowe konto bedziesz miala trial na 30 dni Quote
tobciu Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 [quote name='Malgoska']załóz sobie nowe konto bedziesz miala trial na 30 dni[/QUOTE] Próbowałam. :) Tylko ten email już zarejestrowany mają. A nie chcę zakładać co miesiąc nowy email również. Chociaż... może i by zakładać i likwidować potem. :niedowia: Hm. Jest to pomysł. Dzięki Malgoska. :) Przyznam, że imageshack mi "leży". W niedzielę zarejestrowałam się TinyPic i dodałam zdjęcia na próbę, ale jakoś nie takoś, inaczej widać, linków pokazuje się z 6, a żaden po otwarciu nie wygląda jak z imageshack. Do chwili Twojej podpowiedzi nosiłam się już z zamiarem zapłacenia im za miesiąc. Ale trochę szkoda płacić. :) Quote
beataczl Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 [quote name='tobciu']Próbowałam. :) Tylko ten email już zarejestrowany mają. A nie chcę zakładać co miesiąc nowy email również. Chociaż... może i by zakładać i likwidować potem. :niedowia: Hm. Jest to pomysł. Dzięki Malgoska. :) Przyznam, że imageshack mi "leży". W niedzielę zarejestrowałam się TinyPic i dodałam zdjęcia na próbę, ale jakoś nie takoś, inaczej widać, linków pokazuje się z 6, a żaden po otwarciu nie wygląda jak z imageshack. Do chwili Twojej podpowiedzi nosiłam się już z zamiarem zapłacenia im za miesiąc. Ale trochę szkoda płacić. :)[/QUOTE] jeszcze mozesz skorzystac ::) tutaj [URL]http://naforum.zapodaj.net/[/URL] Quote
MALWA Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 [B]Zaglądam....... Dwie dyszki poleciały.[/B] Quote
tobciu Posted February 20, 2014 Posted February 20, 2014 [quote name='MALWA'][B]Zaglądam....... Dwie dyszki poleciały.[/B][/QUOTE] I już doleciały. :) Dziękujemy pięknie w imieniu Chłopaków i swoim. Quote
tobciu Posted February 20, 2014 Posted February 20, 2014 Rozliczenie w zdjęcia ostatnio zakupionej suchej karmy i puszek - uzupełnione. [B]- 29,90 zł (07/02/14) zakupy dla Rexa, Biedronka, puszki Puffi 10 x 1240g (10 x 2,99 zł), do przekazania pod koniec lutego 2014, [COLOR=#0000ff][B][URL="http://imageshack.com/a/img823/9148/4mge.jpg"]Paragon[/URL] , [URL="http://imageshack.com/a/img35/8064/g00r.jpg"]Foto[/URL] [/B][/COLOR][B]- 99 zł (09/02/14) zakupy dla Rexa, BRIT 15+3kg, [URL="http://www.zooexpres.pl/"]www.zooexpres.pl[/URL], do przekazania pod koniec lutego 2014, [B][URL="http://imageshack.com/a/img203/7089/povb.jpg"][COLOR=#0000ff]Foto1[/COLOR][/URL] , [URL="http://imageshack.com/a/img836/7103/l3th.jpg"][B][COLOR=#0000ff]Foto2[/COLOR][/B][/URL] , [URL="http://imageshack.com/a/img855/2673/mnex.jpg"][COLOR=#0000ff][B]Foto3-paragon[/B][/COLOR][/URL][/B][/B][/B] Quote
tobciu Posted February 20, 2014 Posted February 20, 2014 (edited) [quote name='tobciu']Zrobiłam bazar dla URGO (dla informacji Urgo został wyciągnięty przez Cudak z zapyziałej działki w Stepnicy i znajduje się na DT u Myngey). Dzięki zgodzie Moderatora (przepięknie dziękuję za zgodę :iloveyou: ) mogłam dodać do bazarku kilka fantów dla Rexa. I tak oto zapraszam na bazarek na dwa Stepnickie czworonogi. :) [B][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/250330-URGO-i-REX-zapraszają-na-bazarek-Do-10-02-14-20-godz"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250330-URGO-i-REX-zapraszają-na-bazarek-Do-10-02-14-20-godz [/URL][/B][/QUOTE] [U][B]Bazarek rozliczony :[/B][/U] Dzięki cioteczkom pomocy i zakupom URGO i REX uzbierali : [B]OGONKI : 30,42 zł , w zaokrągleniu 32 zł = po 16 zł dla każdego psiaka[/B] [B]URGO : 236 zł z fantów + 16 zł „ogonek” = 252 zł[/B] [COLOR=#ff0000][B]REX : 102 zł z fantów + 16 zł „ogonek” = 118 zł[/B][/COLOR] Zamówię Rexowi karmę na kwiecień (bo na marzec jest i Cudak zawiezie ją w następnym tygodniu wraz z puszkami). I tak myślę, czy by nie zamówić już na kwiecień kropli na pchły/kleszcze lub obrożę ? Tylko zakupić Sabunol (18 zł), czy może by lepiej zainwestować w obrożę Bayer Kiltix (60-70 zł). Ale patrzę w rozliczenie.. Hm.. narazie to na Sabunol nas stać. :) W sumie odrobaczyć go lepiej. A latem zaszczepić trzeba i jeść co dzień dać - to zbierajmy na to pieniążki. :) A Sabunol powinien wystarczyć. :) Edited February 20, 2014 by tobciu Quote
KrystynaS Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 Tobciu zrobiłam przelew dla Rexa/Pana Mariana. Wysłałam na to samo konto co w grudniu Quote
tobciu Posted February 21, 2014 Posted February 21, 2014 (edited) [quote name='KrystynaS']Tobciu zrobiłam przelew dla Rexa/Pana Mariana. Wysłałam na to samo konto co w grudniu[/QUOTE] Ok, dziękuję pięknie. :) Konto to samo. edit. Już są na koncie. Dziękujemy. :loveu: Edited February 21, 2014 by tobciu Quote
asikowska Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 ja też coś postaram się wyskrobać po wypłacie:) Quote
tobciu Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 Spędziłam dziś miło czas z grazia_1979. :) :) Grazia_1979 przekazała pieniążki dla Rexa i P.Mariana i torbę skarbów, które im się bardzo przydadzą i umilą życie. :) Dziękujemy pięknie. :loveu: Zawiozę w marcu lub w kwietniu (zależnie kiedy pojedziemy) asikowska napisał(a):ja też coś postaram się wyskrobać po wypłacie:) Dziękujęmy. :) :) Quote
Malgoska Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 tobciu napisał(a):Próbowałam. :) Tylko ten email już zarejestrowany mają. A nie chcę zakładać co miesiąc nowy email również. Chociaż... może i by zakładać i likwidować potem. :niedowia: Hm. Jest to pomysł. Dzięki Malgoska. :) Przyznam, że imageshack mi "leży". W niedzielę zarejestrowałam się TinyPic i dodałam zdjęcia na próbę, ale jakoś nie takoś, inaczej widać, linków pokazuje się z 6, a żaden po otwarciu nie wygląda jak z imageshack. Do chwili Twojej podpowiedzi nosiłam się już z zamiarem zapłacenia im za miesiąc. Ale trochę szkoda płacić. :) ja też lubię image, chociaż wolałam ich przed zmianą, bo szatę teraz tez ubarwili...jak dla mnie zupełnie niepotrzebnie Quote
madziakato Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 Ja również deklarowałam pomoc, później sytuacja zrobiła się nie do końca jasna, ale widzę, że już się wyjaśniła, więc swoją deklarację podtrzymuję... Bardzo proszę o nr konta- podeślę coś w przyszłym tygodniu ; bardzo Wam w tej pomocy kibicuję Quote
tobciu Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 Malgoska napisał(a):ja też lubię image, chociaż wolałam ich przed zmianą, bo szatę teraz tez ubarwili...jak dla mnie zupełnie niepotrzebnie Ja się przyzwyczaiłam do tej nowej szaty. Ale fakt, jej zmiana nie wydawała się potrzebna. Jak czas pokazał - to były wprawki do przejścia na abonament. madziakato napisał(a):Ja również deklarowałam pomoc, później sytuacja zrobiła się nie do końca jasna, ale widzę, że już się wyjaśniła, więc swoją deklarację podtrzymuję... Bardzo proszę o nr konta- podeślę coś w przyszłym tygodniu ; bardzo Wam w tej pomocy kibicuję Od grudniowej wizyty były trzy kolejne przez 2 osoby - i sytuacja w porządku. Czujni pozostajemy. Dziękujemy pięknie za chęć pomocy. :loveu: Bez Waszego wsparcia niewiele by Cudak udało się zdziałać (i mi we wsparciu Cudak w tej pomocy również :) ) Quote
grazia_1979 Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 :) ciocia Tobciu to mnie przegonila wczoraj po szczecinie :) ale warto bylo,dziekuje za milo spedzony czas,bylo super ! :)) Quote
tobciu Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 grazia_1979 napisał(a)::) ciocia Tobciu to mnie przegonila wczoraj po szczecinie :) ale warto bylo,dziekuje za milo spedzony czas,bylo super ! :)) :) cieszę się, że przy pięknej pogodzie mogłam parę ładnych (i mniej ładnych) miejsc Szczecina pokazać. :) Quote
tobciu Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 (edited) Z ostatniego bazarku, którego częśc była przeznaczona dla REXA, jak pisałam wcześniej - Rex uzbierał 118 zł. Finanse Rexa i P.Mariana pozwoliły dołożyć trochę pieniędzy i 24/02/14 zrobiłam zamówienie w zooexpres na : * karmę suchą BRIT 2x15 kg (z przeznaczeniem na miesiące kwiecień i maj 2014), 159 zł * obrożę na pchły i kleszcze SABUNOL, 18 zł --- razem 177 zł Karma już dotarła do Cudak u której będzie czekała i sukcesywnie będzie zawożona do Pana Mariana. Obrożę Sabunol założymy Rexowi w marcu/kwietniu. Zdjęcia zamówionej karmy : Foto1 ; Foto2 Dziś, 26/02/14) Cudak była z aga_w z wizytą u chłopaków. :) Wizytę opisze sama. :) Ja tymczasem wstawię zdjęcia z wizyty. Cudak zawiozła Brita 15kg+3kg, który został zakupiony 09/02/14. Dodatkowo od aga_w P.Marian dostał trochę rzeczy. :) ** Edited February 27, 2014 by tobciu Quote
tobciu Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 Rozliczenie Chłopaków uzupełnione. Na dzień dzisiejszy 26/02/14 jest 54,02 zł. Rex jest zabezpieczony w karmę do mniej więcej końca maja. Cudak rzuci okiem przy kolejnej wizycie na stan siatki, ja też gdy pojadę popatrzę. Czy by te ubytki dało się połatać drutem, czy trzeba by trochę nowej siatki kupić. Od strony boiska siatka wygląda jako tako, ale jest niestety popodginana od dołu (pewnie dzieci jak im piłka wpadnie z boiska, to tym sposobem się po nią przedostają). Niestety Rex przez te szpary bez problemu przejdzie. Przyjrzymy się. Jakby było to w zasięgu naszych zbiórkowych finansów może byśmy pomyśleli o tym ogrodzeniu ? Pies by luzem mógł biegać, teren jest, tylko nie wystarczająco zabezpieczony. Niedługo jest Wielkanoc, gdyby ktoś był chętny dołożyć coś do "gniazdka wielkanocnego zajączka" dla Pana Mariana i Rexa - byłoby super. :) Quote
Cudak Posted February 27, 2014 Author Posted February 27, 2014 Wizyta nasza była krótka, bo aga_w z rodziną nad morze się wybierali i zajechali po drodze z ubraniami dla Pana Mariana, a ja zostawiłam dzieci pod opieką męża, który śpieszył się do pracy. I Rex i p. Marian ucieszyli się bardzo :) Pan Marian wypytywał o free, bo nie odpisała jeszcze na jego list i pomyślał, że się obraziła... Rex w miskach miał karmę i wodę. Przy następnej wizycie dowiozę puszki i jakiś kocyk do budy, bo zima już chyba nie wróci, więc szybko nie powinien zawilgotnieć. Na tą chwilę jest u mnie dla Rexa 30 kg Brita i 10 dużych puszek Puffi z Biedronki. Ogrodzenie fajnie by było połatać, tylko te koszty.... :shake: Siatka jest droga, ale Rexowi byłoby o wiele lepiej, gdyby mógł luzem biegać. Puszcza go Pan Marian trochę, ale bardzo musi pilnować, bo jak pies ucieknie, to będzie mandat (niedawno ktoś u nas dostał podobno 500 zł mandatu za psa biegającego luzem, minimum to 100 zł, a ostrzeżenie od Straży Gminnej-teraz już Miejskiej, p. Marian miał...więc kolejnym razem mandatu nie uniknie). Dziękuję wszystkim za pomoc :loveu: Quote
asikowska Posted February 27, 2014 Posted February 27, 2014 kupię jakiś kocyk polarowy i wyślę tylko proszę cudak o adres na pw:) Quote
grazia_1979 Posted February 27, 2014 Posted February 27, 2014 tobciu napisał(a):Rozliczenie Chłopaków uzupełnione. Na dzień dzisiejszy 26/02/14 jest 54,02 zł. Rex jest zabezpieczony w karmę do mniej więcej końca maja. Cudak rzuci okiem przy kolejnej wizycie na stan siatki, ja też gdy pojadę popatrzę. Czy by te ubytki dało się połatać drutem, czy trzeba by trochę nowej siatki kupić. Od strony boiska siatka wygląda jako tako, ale jest niestety popodginana od dołu (pewnie dzieci jak im piłka wpadnie z boiska, to tym sposobem się po nią przedostają). Niestety Rex przez te szpary bez problemu przejdzie. Przyjrzymy się. Jakby było to w zasięgu naszych zbiórkowych finansów może byśmy pomyśleli o tym ogrodzeniu ? Pies by luzem mógł biegać, teren jest, tylko nie wystarczająco zabezpieczony. Niedługo jest Wielkanoc, gdyby ktoś był chętny dołożyć coś do "gniazdka wielkanocnego zajączka" dla Pana Mariana i Rexa - byłoby super. :) ja na począku kwietnia coś jeszcze wyśle,ale proszę o przypomnienie jakby co :) Quote
mdk8 Posted February 27, 2014 Posted February 27, 2014 fajnie by było gdyby Rex miał całe podwórko do dyspozycji. A możecie sieę zorientować i oszacować ile kosztowałaby taka naprawa? Quote
Recommended Posts