wanda szostek Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Te już dawno pojechały do schroniska, tylko wkleiłam, bo wydałało mi się, że może to nasza parówa. Były odłowione w sierpniu Quote
evita. Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Parówek na FB: https://www.facebook.com/events/583423908337766/?context=create Quote
M&S Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='wanda szostek']Te już dawno pojechały do schroniska, tylko wkleiłam, bo wydałało mi się, że może to nasza parówa. Były odłowione w sierpniu[/QUOTE] To całe szczęście, bo juz myslałam, że...... Quote
wanda szostek Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='M&S']To całe szczęście, bo juz myslałam, że...... Niestety jeden już odłowiony czeka na stronie na wywózkę http://www.siedlce.pl/index.php?option=18&action=articles_show&art_id=99&menu_id=174&page=17 Quote
enia Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 [quote name='wanda szostek']Niestety jeden już odłowiony czeka na stronie na wywózkę http://www.siedlce.pl/index.php?option=18&action=articles_show&art_id=99&menu_id=174&page=17 boje się zajrzeć...to jakiś koszmar, czy hycel sam zbiera od ludzi te maluchy? Quote
wanda szostek Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 [quote name='enia']boje się zajrzeć...to jakiś koszmar, czy hycel sam zbiera od ludzi te maluchy? Eniu nie , straż mu przywozi jak ludzie zgłoszą. Ja byłam wczoraj u niego na RTG z Mimi . Sunia ma znaczne powiększenie sylwetki serca zwłaszcza po stronie lewej z cechami niewydolności, płyn w worku osierdziowym i w opłucnej. W obrębie płuc zmiany.... dalej nie mogę odczytać. Przy okazji dowiedziałam się, że odławia też piaki z gminy zbuczyn, które są na Jego stronie http://www.adoptuj.lekwet.siedlce.pl/ Czy ktoś się zajmuje azjatami, bo jest tam roczny piesek? Quote
enia Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 [quote name='M&S']Dzień dobry.[/QUOTE] Witamy :) :Dog_run::Dog_run: Quote
Mazowszanka13 Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 Szkoda, że się chłopak nie załapał do Krakowa :-( Nie mam pomysłu na niego. Quote
wanda szostek Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 [quote name='Mazowszanka']Szkoda, że się chłopak nie załapał do Krakowa :-( Nie mam pomysłu na niego.[/QUOTE] No i światełka dla niego nie widać Quote
Mazowszanka13 Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 [quote name='wanda szostek']No i światełka dla niego nie widać No kurcze, i dla niego musi być jakieś światełko. Quote
enia Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 Idę szukać kto robi ogłoszenia odpłatnie i mu wykupię. Quote
M&S Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 Szkoda malucha, ale mówią, że nie ma tego złego... Quote
Sara2011 Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Tu jakas dziewczyna chce dać DT psiakowi 9z lubelskiego chyba) ale nie wiem czy szczeniaka będzie chciała. http://www.dogomania.pl/forum/threads/239116-Dam-dom-tymczasowy!?p=20339133#post20339133 Quote
enia Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 [quote name='Sara2011']Tu jakas dziewczyna chce dać DT psiakowi 9z lubelskiego chyba) ale nie wiem czy szczeniaka będzie chciała. http://www.dogomania.pl/forum/threads/239116-Dam-dom-tymczasowy!?p=20339133#post20339133 dzięki wpisałam się, dziś byliśmy o Plastusia i są nowe fotki. Quote
Makila Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Mam straszne wyrzuty sumienia, że nie mogę go zabrać. Jeżeli szczeniaki pójdą szybko do DS to wtedy go wezmę. Quote
Mazowszanka13 Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Przeczytałam watek ogłoszeniowy dziewczyny z Krasiczyna. Dla mnie nie brzmi ona wiarygodnie. Co innego jak jest to dom dwie przecznice dalej, gdzie można w każdej chwili zajrzeć i psa odebrać. Quote
Macia Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Zapisuję się u chłopaka. On się dogaduje bez problemu z innymi, dorosłymi psami? Wiem, że to dopiero szczenior, ale różnie bywa. Quote
enia Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 [quote name='Macia']Zapisuję się u chłopaka. On się dogaduje bez problemu z innymi, dorosłymi psami? Wiem, że to dopiero szczenior, ale różnie bywa.[/QUOTE] Mieszka chwilowo z dwiema dorosłymi suczkami i było kilka szczeniąt w międzyczasie, awantur nie wszczynał, bo sam jest małolat, zęby właśnie wymienia. Do człowieka ideał moim zdaniem, nie narzuca się, nie jest nachalny, nie szczeka, po prostu chce byc obok, no i ma swój chłopięcy urok. Zobaczycie na zdjęciach. Quote
Nina25 Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 A co niby ze mną jest nie tak?To,że chce pomagać psom?Już nie jeden tymczasowicz był u mnie i żadnemu krzywda się nie stała,ale wasz wybór,proszę tylko o wiadomość na priv lub telefonicznie czy będzie ten transport do mnie czy nie,bo nie będe darmo miejsca trzymała.Pozdrawiam. Quote
Sara2011 Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='Mazowszanka']Przeczytałam watek ogłoszeniowy dziewczyny z Krasiczyna. Dla mnie nie brzmi ona wiarygodnie. Co innego jak jest to dom dwie przecznice dalej, gdzie można w każdej chwili zajrzeć i psa odebrać.[/QUOTE] "Wizytacja" w potencjalnym DT jest niezbędna, i to każdym. Trzeba wiedzieć w czyje ręce i jakie warunki oddaje się psa pod opiekę. Sama też takową "wizytację" przechodziłam gdy pierwszy raz chciałam byc DT. Quote
Nina25 Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Ja już nie raz byłam domem tymczasowym,bo jestem z fundacji Viva,ale jak ktoś chce mnie posprawdzać to zapraszam :) Quote
wanda szostek Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='Nina25']Ja już nie raz byłam domem tymczasowym,bo jestem z fundacji Viva,ale jak ktoś chce mnie posprawdzać to zapraszam :)[/QUOTE] Nina cieszę się , że chcesz pomóc, bo pomoc potrzebna. Na Dogo tak wiele złych rzeczy się dzieje, że my którzy już ileś lat w adopcjach siedzimy jesteśmy przewrażliwieni i nieufni szczególnie jak jest do daleko oraz mało o osobie wiemy . Do tego organizacja transportu nie jest łatwa i wymaga pieniędzy a z tymi zawsze jest krucho, bo wiele psów wymaga pomocy. Więc jest to ostatnie koło ratunkowe, jeżeli nie znajdzie się nic w najbliższych kręgach. Dlatego proszę daj nam czas, abyśmy mogli się rozeznać w sytuacji. Quote
Recommended Posts