Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wanda szostek']Te już dawno pojechały do schroniska, tylko wkleiłam, bo wydałało mi się, że może to nasza parówa. Były odłowione w sierpniu[/QUOTE]

To całe szczęście, bo juz myslałam, że......

Posted

[quote name='enia']boje się zajrzeć...to jakiś koszmar, czy hycel sam zbiera od ludzi te maluchy?

Eniu nie , straż mu przywozi jak ludzie zgłoszą. Ja byłam wczoraj u niego na RTG z Mimi . Sunia ma znaczne powiększenie sylwetki serca zwłaszcza po stronie lewej z cechami niewydolności, płyn w worku osierdziowym i w opłucnej. W obrębie płuc zmiany.... dalej nie mogę odczytać. Przy okazji dowiedziałam się, że odławia też piaki z gminy zbuczyn, które są na Jego stronie
http://www.adoptuj.lekwet.siedlce.pl/
Czy ktoś się zajmuje azjatami, bo jest tam roczny piesek?

Posted

Przeczytałam watek ogłoszeniowy dziewczyny z Krasiczyna. Dla mnie nie brzmi ona wiarygodnie.
Co innego jak jest to dom dwie przecznice dalej, gdzie można w każdej chwili zajrzeć i psa odebrać.

Posted

[quote name='Macia']Zapisuję się u chłopaka. On się dogaduje bez problemu z innymi, dorosłymi psami? Wiem, że to dopiero szczenior, ale różnie bywa.[/QUOTE]
Mieszka chwilowo z dwiema dorosłymi suczkami i było kilka szczeniąt w międzyczasie, awantur nie wszczynał, bo sam jest małolat, zęby właśnie wymienia.
Do człowieka ideał moim zdaniem, nie narzuca się, nie jest nachalny, nie szczeka, po prostu chce byc obok, no i ma swój chłopięcy urok. Zobaczycie na zdjęciach.

Posted

A co niby ze mną jest nie tak?To,że chce pomagać psom?Już nie jeden tymczasowicz był u mnie i żadnemu krzywda się nie stała,ale wasz wybór,proszę tylko o wiadomość na priv lub telefonicznie czy będzie ten transport do mnie czy nie,bo nie będe darmo miejsca trzymała.Pozdrawiam.

Posted

[quote name='Mazowszanka']Przeczytałam watek ogłoszeniowy dziewczyny z Krasiczyna. Dla mnie nie brzmi ona wiarygodnie.
Co innego jak jest to dom dwie przecznice dalej, gdzie można w każdej chwili zajrzeć i psa odebrać.[/QUOTE]

"Wizytacja" w potencjalnym DT jest niezbędna, i to każdym. Trzeba wiedzieć w czyje ręce i jakie warunki oddaje się psa pod opiekę. Sama też takową "wizytację" przechodziłam gdy pierwszy raz chciałam byc DT.

Posted

[quote name='Nina25']Ja już nie raz byłam domem tymczasowym,bo jestem z fundacji Viva,ale jak ktoś chce mnie posprawdzać to zapraszam :)[/QUOTE]

Nina cieszę się , że chcesz pomóc, bo pomoc potrzebna. Na Dogo tak wiele złych rzeczy się dzieje, że my którzy już ileś lat w adopcjach siedzimy jesteśmy przewrażliwieni i nieufni szczególnie jak jest do daleko oraz mało o osobie wiemy . Do tego organizacja transportu nie jest łatwa i wymaga pieniędzy a z tymi zawsze jest krucho, bo wiele psów wymaga pomocy.
Więc jest to ostatnie koło ratunkowe, jeżeli nie znajdzie się nic w najbliższych kręgach. Dlatego proszę daj nam czas, abyśmy mogli się rozeznać w sytuacji.