GoniaP Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 PaulinaT napisał(a):Jutro mam nadzieję coś naskrobię. Ogłoszenia lepiej zrobić im razem czy osobno? Spręż się Paula... Psiaki czekają. Quote
basiaap Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 PaulinaT napisał(a):Jutro mam nadzieję coś naskrobię. Ogłoszenia lepiej zrobić im razem czy osobno? Nie wiem... hm... moze razem z zaznaczeniem, że osobno tez można wziać???? Widziałam Cię przed chwilę, jak szłaś dzielnie ze swoim budzącym szacunek stadem:) Quote
PaulinaT Posted April 13, 2007 Author Posted April 13, 2007 Uuuu mam nadzieję, że byliśmy grzeczni, nie miałam węzła z 3 smyczy itepe :roll: Quote
basiaap Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 PaulinaT napisał(a):Uuuu mam nadzieję, że byliśmy grzeczni, nie miałam węzła z 3 smyczy itepe :roll: Szliście bardzo dostojnie:) Quote
supergoga Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Paulina, zdecydowanie osobno. Razem sugeruje że musza iść razem i mimo opisu mogą wystraszyć domek. Osobne opisy, osobne ogłoszenia. Quote
PaulinaT Posted April 13, 2007 Author Posted April 13, 2007 [quote name='basiaap']Szliście bardzo dostojnie:) uffa ;) Czy taki tekst w ogłoszeniu Pikusia moze być? Pikuś ma 2 lata. Malutki, cały czarny pięknie się błyszczy. Pikuś wychował się w domu pełnym dzieci, świetnie dogaduje się też z kotami. Niestety nie miał w życiu szczęścia – uratowany przez dzieci od strasznej śmierci (miał zostać utopiony) trafił do rodziny, która nie umiała się nim odpowiednio zająć. Nieumiejętne traktowanie pełnego energii psotnego psiaka (biciem próbowano oduczyć niszczenia w mieszkaniu) zaowocowało problemami behawioralnymi. Pikuś nie ufa ludziom, ze strachu warczy i się kuli. Na szczęście nie gryzie. Pikuś pilnie potrzebuje nowego domu. W przeciwnym razie grozi mu schronisko lub nawet uśpienie! Przy odrobinie cierpliwości Pikuś szybko dojdzie do siebie, zaufa i pokocha człowieka. W spokojnym, wyrozumiałym domu Pikuś szybko ma szansę stać się grzecznym, niekłopotliwym psem. Tylko czy dostanie taką szansę? Czy uda się odmienić jego los? Czy znajdzie się ktoś, kto przywróci Pikusiowi wiarę w ludzi? Pikuś posiada książeczkę zdrowia, jest odrobaczony, odpchlony i zaszczepiony. Quote
PaulinaT Posted April 13, 2007 Author Posted April 13, 2007 Tabs ma 5 lat. To przemiły facecik na krótkich nóżkach. Z lekko przedłużaną i szorstką sierścią. Jest towarzyski, ufny i miły. Bardzo zrównoważony i spokojny. Tabs wychował się w domu pełnym dzieci, świetnie dogaduje się też z kotami. Niestety jest psem bardzo zaniedbanym. Najprawdopodobniej 2 lata temu nabawił się pchlego atopowego zapalenia skóry, które nieleczone przekształciło się w poważną dermatozę. Naskórek jest mocno zgrubiały, miejscami w ranach. Tabs jest w trakcie leczenia. Które jednak może okazać się długotrwałe i wymaga systematyczności. Tabs pilnie potrzebuje nowego domu. W przeciwnym razie grozi mu schronisko lub nawet uśpienie! Czy jest dla niego szansa? Czy znajdzie się ktoś, kto pomoże nam wyleczyć Tabsa? Tabs jak tylko wyzdrowieje będzie prawdziwym skarbem, perełką. To jest pies o niesamowitym charakterze... Tabs ma założoną książeczkę zdrowia, jest odpchlony i odrobaczony. Niestety stan jego zdrowia póki co nie pozwolił na szczepienie... Quote
supergoga Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Myslę że dobrze, jest i treściwie i dramatycznie. Powinno wystarczyć. Napisz do Justyny aby wstawiła na nasza stronkę. Ja powstawiam tam gdzie mam konta własne: eurocity, kupsprzedaj, alegratka, 4łapy, aaaby. Wstawimy też na allegro. Jak sa inne stronki, można też. Wstawie jak tylko wrócę ze szpitala od taty. Quote
PaulinaT Posted April 13, 2007 Author Posted April 13, 2007 O zesz znowu mi dogo szaleje jeśli chodzi o formatowanie tekstu! :angryy: Dziękuję Gosiu. Zaraz podeślę do Justyny. Quote
PaulinaT Posted April 13, 2007 Author Posted April 13, 2007 A tymczasem uprzejmie proszę o niespadanie... :razz: Quote
PaulinaT Posted April 13, 2007 Author Posted April 13, 2007 W weekend postaram się jeszcze jakiś plakacik zrobić. Kurcze... one nie mogą tam czekać na dom zbyt długo... :placz: Quote
PaulinaT Posted April 14, 2007 Author Posted April 14, 2007 Lupe - nie wiem jak Ci dziękować! :loveu::loveu::loveu: Quote
PaulinaT Posted April 14, 2007 Author Posted April 14, 2007 A ja będę się upierać, ze chłopaki powinni być na stronie nr 1! Quote
sylwia_psiara_debesciara Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Hejka,W jakim mieście aktualnie jest Pikuś?Czy mogła byś załatwić mu transport do Zamościa?ale to niestety dopiero za 2 miesiące.Mam uczulenie na psa,lecz już się odczulam.Proces powinien potrwać dwa miesiące.Więc za dwa miesiące mogła bym zaadoptować ślicznego Pikusia. Quote
sylwia_psiara_debesciara Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Mogła bym zrobić avater z Tabsem i Pikuśkiem :D Quote
supergoga Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Sylwia, więc odczulaj się, Pikus miałby może szansę na dom. Psiulki z Zamościa znalazły domek w Poznaniu to teraz odwrotnie by było. A dla Tabsika - ruszyło już kilka bazarków. Myślę, że psiaka wyleczymy. Nie zakładam innej opcji. A wtedy domki się będa pchały po niego. Quote
PaulinaT Posted April 15, 2007 Author Posted April 15, 2007 Uffa jestem, po niezwykle ciężkim weekendzie. :roll: Sylwia - czy mogę prosić cię o kontakt na maila? [email protected] Żeby móc rozmawiać o adopcji konieczne jest wypełnienie przez ciebie ankiety przedadopcyjnej - szukamy odpowiedzialnego domu, który spełni pewne nasze oczekiwania. No i koniecznie - odczulaj się! Quote
PaulinaT Posted April 15, 2007 Author Posted April 15, 2007 supergoga napisał(a):A dla Tabsika - ruszyło już kilka bazarków. Myślę, że psiaka wyleczymy. Nie zakładam innej opcji. A wtedy domki się będa pchały po niego. Ja też nie zakładam innej możliwości :razz: Quote
PaulinaT Posted April 16, 2007 Author Posted April 16, 2007 Nie lubię się powtarzać - ale nie mam wyboru. Tabs i Pikuś pilnie domu szukają. Na pierwszej stronie!!! Quote
PaulinaT Posted April 16, 2007 Author Posted April 16, 2007 No i co w wami zrobić biedaki?? :shake: Quote
GoniaP Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 swan napisał(a):podbijać do góry trzeba I jeszcze raz!! Quote
anova Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Hopsa chłopaki, przynajmniej bazarki ruszyły, więc kasa na leczenie bedzie. Ale domki najważniejsze, więc wskakujcie na górę! Quote
Recommended Posts