Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Brawo Paulino, rzeczywiście dziewczyny okazały się idealne dla Pikusia. Twoje wyczucie było prawidłowe.
Trzymam kciuki za dalszą adaptację psiaka, za domek dla Tabsa. A póxniej nie martw się, na brak zajęć, nawet bez Kingowych psiaków, narzekać nie będziesz. Mam ich dostatek - do umieszczenia w domkach. Zresztą mam nadzieje, że niebawem sama je poznasz.;)

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='supergoga'] A póxniej nie martw się, na brak zajęć, nawet bez Kingowych psiaków, narzekać nie będziesz. Mam ich dostatek - do umieszczenia w domkach. Zresztą mam nadzieje, że niebawem sama je poznasz.;)

droga supergogo :mad:
bardzo Cię proszę, nie zabieraj mi Pauliny :placz:

...bo zacznę walczyć o swoje łokciami :razz: - i podrzucać Wam bez ostrzeżenia koszalinskich lokatorów :diabloti:

( he he, bo supergoga, tak jak Paulina, też już hotelowała suczkę z koszalinskiego schronu :p - mało tego: też była tym zachwycona :evil_lol: )

Posted

Ale dobrze, że Pikuś znalazł wspaniały domek:multi: :multi: :multi: .
Tabs teraz ty sie szykuj, jak Pikusiowi sie poszczęściło to i do Ciebie los sie uśmiechnie;)

Posted

swan napisał(a):
a dom dla Pikusia mnie rozbroił

sama mam dzikuskę u siebie, z którą idzie jak po grudzie.

swan - nie morzesz porównywać Pikusia i Luśki...
Lusia to dziki pies z lasu co to z ludzmi nic wspólnego nie miał - a Pikuś wychowywał się wśród ludzi, wśród ludzi żył. Tylko był niezrozumiany....
I w ogóle zabraniam mówić ze Ci idzie po grudzie! :mad::mad: Taaaki kawał roboty odwalasz!!!

Posted

safarii napisał(a):
Tabs teraz ty sie szykuj, jak Pikusiowi sie poszczęściło to i do Ciebie los sie uśmiechnie;)

Oj... obyś miała rację...
Tabsikowi domek jest tez pilnie potrzebny...

Posted

Tabsiku - coś cicho tu u Ciebie...
W tym tygodniu ciężko u mnie z czasem - ale w przyszłym jedziemy na kontrolę do Pana Doktora.
Mam nadzieję, że wypadnie ona pozytywnie. Kontrola wypadnie pozytywnie ;)

Posted

to przykrę, że nawet nikt o Tabsa nie pyta:-( :-( :-( to taki oryginalny psiak który wyglada jak z jakiejś baśniowej opowieści.
Napiszę slogan ale chyba prawdziwy: 'dla Tabsa życie to nie bajka'.
Może jednak ktoś się znajdzie, pokocha tego kudłatego stworka :roll: i zabierze do kochajacego domku.

Posted

Ciągle coś staje na przeszkodzie - a to rodzinne zobowiązania, a to praca, a to moje zwierza, nie moge dojechac do Tabsa... :placz:
Zaczęłam natomiast akcje plakatową: sama rozwieszam i zaangażowałam znajomych z pracy (każdy dostał kilka plakatów bo każdy w innej cześci miasta mieszka :cool3: ) - ciekawe tylko czy przyniesie to zamierzony skutek?
Jedna koleżanka zwróciła mi uwagę - chyba słuszną - że powinnam zrezygnować ze słowa "dermatoza" w ogłoszeniu gdyż bardzo brzydko się wg jej słów kojarzy i na pewno odstrasza... chyba zamienię na alergia :diabloti:

Safarii - dziękuje, ze kibicujesz Tabsowi :loveu: i że nie jest ci obojętny jego smutny los.

Gonia - :calus:

Posted

Jeśli mogę coś dodać to znajoma ma chyba rację bo ludzie czytając nie widzą Tabsa tylko chorobę skóry a Tabs to przede wszystkim wspaniały i piękny pies.

Przykro mi,że tylko tyle robię może kiedyś sie poprawię. Za to podziwiam Was i Waszą robotę. Pozdrawiam cieplutko.

Posted

Ej no.
Byliśmy wczoraj u weterynarza - Tabs i ja.
Wg słów pani doktor - naszej pani kasi ukochanej - która widziała go po raz pierwszy, Tabs jest w 80% wyleczony. :multi:
Teraz dostaliśmy antybiotyk na następny tydzień, Tabsio dostal 2 zastrzyki (dopiero przy tych zastrzykach pani kasia stwierdziła "ooj skóra gruba już widzę co to musiało być") i obróżke kiltix, żeby żadne nowe pchełki sie już nie przyplątały.
Wszystkie te koszta wzięła na siebie Fundacja Animalia - w wielkiej części dzięki bazarkom, za co wszystkim bardzo dziękujemy: Tabs i ja :cool3:

Potem Tabs był przez chwile u mnie (czekał na transport do domu) i niestety moje czipsy zachwycone tym nie były... zachowały się podle :angryy:

Posted

Ale miło czytać, że Tabs już prawie zdrowy:loveu: :loveu: :loveu: może teraz znajdzie nowy domek:roll: :roll: :roll: bo on tak bardzo się stara, po lekarzach jeździ, zastrzyki dostaje i antybiotyki bierze .... :p

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='safarii'] bo on tak bardzo się stara, po lekarzach jeździ, zastrzyki dostaje i antybiotyki bierze .... :p[/quote]
oj tak... i jaki dzielny jest przy tym, ani nie piśnie!

dziękuję cioteczki za podnoszenie wątku!