Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 740
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='martasekret']Moja Berta ma 7 lat, ale ani jej się śni, żeby zabrać się z tego świata. Strasznie wredne stworzenie, zero wdzięczności, a jest za co dziękować - ktoś wywalił ją na dwór, a zobaczyłam ją kicającą pośrodku dwupasmowej jezdni - akurat autobus starał się ją ominąć.
dziękujemy koleżance Magdzie za wsparcie - przekaż koleżance Schöne Grüße ;)[/QUOTE]

No Magda i jej Dominik akurat odczuwają wielką pustkę i żal z powodu odejścia Bugsa. :(
OK, Kochane, wracam do pracy. Na kilka godzin znikam. Pozdrawiam z Kiełpina, nad którym właśnie rozsypała się z nieba pierzyna ogromniasta. Kurde, aby do WIOSNY!!!!

Posted

Imaverol juz do nas jedzie,zadzwoniłam do weta do Gdańska i złożyłam zamówienie,ponieważ potrzebowałam również kropli i płynu do czyszczenia uszu dla mojej tymczasowiczki Saruni.Maksymilian lek ma w prezencie od nas.

Posted

[quote name='Jages']
Z Daśki Ateną, bądź Adorą... Sorka Daśka, jeszcze ich nie rozróżniam :P

Uploaded with ImageShack.us

Cieszę się, że Maks/Kłopotek odzyskał błysk w oku :cool1: Oby na dłużej :)

Posted

[quote name='brzośka']jak nie miałam konta to nie miałam, a teraz mam dwa :D
znaczy jedno, ale od dwóch cioteczek :)

grosik poleciał
na zdrowie chłopakowi!!![/QUOTE]

Dziękujemy Ci Cioteczko za wpłacony grosik. :iloveyou::iloveyou::iloveyou: Właśnie dotarł do Kłopotka :cunao:

Posted

[quote name='rudakacha']Co za wieści:)... a tak niedawno skrobał łapiną do bram niebieskich. Oby go tam nie usłyszeli:eviltong:[/QUOTE]

Ale pięknie to napisałaś!!!! :Rose:

Posted

Już spieszę z wieściami,że Maksymilian dzisiaj w świetnej formie:-) Pierwszy raz zjadł poranną porcję tabletek w wędlinie:-) Wczoraj nasz kolego Daniel,doszedł do wniosku,że podanie Maxowi leków strzykawką jest proste,więc Maxio pokazał mój zwoje zęby,ba nawet kilka w jego ręce wylądowało. Na mnie też kłapał,ale mam jedynie niewielkie zadrapanie.Mam nadzieję,że wieczorem również tabletki zje dobrowolnie.Mamy dla Niego kupiony pasztet i serek topiony,a jak nie,to może na szynkę lub salami się uda.

Posted

[quote name='awaldi']Cieszę się, że Maks/Kłopotek odzyskał błysk w oku :cool1: Oby na dłużej :)[/QUOTE]

Jejku oby to trwało bez końca,to praktycznie ten sam psiak co przed diagnozą:-)

Posted

Cioteczki, dzisiaj rano Kłopotek przyjął ostatnią dawkę antybiotyku, a resztę medykamentów nadal musi przyjmować. Klinika nic więcej jak obserwacji teraz nie zaleca.
U nas dziś mocno wieje i Daśka raz ma prąd, raz nie ma, dlatego się na dogo nie odezwała. Ale wiem z telefonicznej rozmowy, że Max - Kłopotek czuje się nieźle! :multi::multi::multi:
Wzrosły mu dzisiaj o 50 zł fundusze na koncie, przysłane przez moją Przyjaciółkę Anetę. Dziękujemy KOCHANA!!!! :Rose:

Posted

Max ma się naprawdę bardzo przyzwoicie:-) Ma apetyt,choć woli mięso zamiast ryżu i makaronu z warzywami,ale to zrozumiałe.Mniej też kaszle i nieco przybrał na wadze.Nie chce wychodzić znów na dwór,no chyba ,że zamną.Leki przyjmuje w wędlinkach (ma swoje parówki,pasztet i serek topiony,jak pisała Cioteczka Jages dziś rano Max dostał ostatnią dawkę antybiotyku,nadal będzie dostawał pozostałe leki.Zobaczymy,będziemy obserwować.Jego ulubionym miejscem do drzemek znów jest narożnik,na który przez kilka dni nawet nie próbował wejść z braku sił.Kupiłam też podkłady dla Niego,choć narazie są zbędne.

Posted

[quote name='daśka']Max ma się naprawdę bardzo przyzwoicie:-) Ma apetyt,choć woli mięso zamiast ryżu i makaronu z warzywami,ale to zrozumiałe.Mniej też kaszle i nieco przybrał na wadze.Nie chce wychodzić znów na dwór,no chyba ,że zamną.Leki przyjmuje w wędlinkach (ma swoje parówki,pasztet i serek topiony,jak pisała Cioteczka Jages dziś rano Max dostał ostatnią dawkę antybiotyku,nadal będzie dostawał pozostałe leki.Zobaczymy,będziemy obserwować.Jego ulubionym miejscem do drzemek znów jest narożnik,na który przez kilka dni nawet nie próbował wejść z braku sił.Kupiłam też podkłady dla Niego,choć narazie są zbędne.[/QUOTE]

Daśka zrobiła dla Chłopaka zakupy i dysponuje paragonem. Na razie ten wydatek nie jest ujęty w księgowości. A tak w ogóle to Daśka Maxa baaaaaaaaaaaardzo rozpieszcza. Mieli dzisiaj nas odwiedzić, ale się nie udało. Następnym razem nie odpuścimy :P

Posted

[quote name='martasekret']ja też przesłałam w końcu moją obiecaną stówę[/QUOTE]

Dzięki Cioteczko! Stówka dziś wpłynęła na Maksiowe konto! :Rose:

Posted

witaj psinko:).............u Daski bedziesz mial jak u pana Boga za piecem:)bardzo sie ciesze,ze tam jestes i trzymam kciuki,zeby dobra forma utrzymywala sie jak najdluzej!!!!!!!

Posted

[quote name='Lolalola']witaj psinko:).............u Daski bedziesz mial jak u pana Boga za piecem:)bardzo sie ciesze,ze tam jestes i trzymam kciuki,zeby dobra forma utrzymywala sie jak najdluzej!!!!!!![/QUOTE]
Loluniu cieszę się,że do nas zajrzałaś:-) Rozumię Twoją sytuację i myślami jestem z Tobą.

Posted

Maksymilian dzisiaj kilka godzin spędził na dworze,żebym mogła posprzątać,ale na nic sie zdało odkurzanie i mycie podłóg,znów to samo;-) Na dworze oczywiście Max ma do swojej dyspozycji całe podwórko i sad,oraz wiecznie otwarty,zabudowany kojec z budami,ale i tak dzisiaj był zajęty obsikiwaniem wszelakich drzewek,słupków i tym podobnych (obserwowałam z okien). Jest plus jego wędrówek,zjadł trochę suchej karmy:-) Na kurczakach pójdziemy z torbami wczoraj pochłonął 6 udek z odrobiną ryżu z warzywami,to koszt ok 12 zł,lekko licząc.

Posted

Daśka, może jednak dawaj mu te udka, skoro lubi? Na razie widzę, ze jest na plusie, ale przecież chyba się złożymy, jeśli będzie brakowało $ W każdym razie ja się dołożę w razie problemów.