Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 770
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

samoglow napisał(a):
jednak do cieplych krajow, a nie nad lodowaty, zasinicowany Baltyk...niemniej zapraszam! :loveu: :lol: :p

Samoglow znow zapominasz ze to kukaski bocian-wiec napewno nie poleci na poludnie:eviltong: wszystko Ci trzeba tak tlumaczyc...:evil_lol:

lamia2 napisał(a):
A ta z uporem maniaka, skcze po wątkach i "podnosi" nie wie co, bo nie czyta, tylko podnosi.

hehe mysle ze worek karmy royala tak podnosi- jak widze sprzedaje karme royala-moze o to chodzi:roll:

Lamia wiem ze masz duzo swoich -ale wlasnie chodze po Paluchu/wirtualnie / i nadzialam sie na takiego sympatycznego bulika- moze cos mu wypatrrysz?
http://www.paluch.org.pl/pokazzwierze.php?numerek=123

Posted

samoglow napisał(a):
zaczynam wic gniazdo na balkonie....zobaczymy co doleci - bocian, czy Kazio !;) :razz:

Za 9 miesięcy nawet może dolecieć ...

mała Kazia :diabloti::diabloti::diabloti:

Przepraszam ze w ogolę sie nie udzielam :oops: Alu Słonce moje wiesz ze myślami jestem z Wami:)
ach :roll: i jak Wam zazdroszczę tylko nie wiem już sama czy bociana, Kazika czy gniazda - nawet na balkonie :evil_lol:

Posted

allcia napisał(a):
Lamia wiem ze masz duzo swoich -ale wlasnie chodze po Paluchu/wirtualnie / i nadzialam sie na takiego sympatycznego bulika- moze cos mu wypatrrysz?
http://www.paluch.org.pl/pokazzwierze.php?numerek=123

Wiem, wiem ... niestety na Paluchu jest ich sporo ... ja teraz usiłuję ściagnąć do Warszawy, chorą i katowaną amstaffkę z Elbląga, tu jest jej wątek:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76234

Posted

Helga_psiaki napisał(a):
hopaj Kazio

no samoglow-ta kolezanka to chyba chce zeby ten Kazio -bocian lub Kazia faktycznie do Ciebie dolecial-bo tylko hopaj i hopaj
:multi: :eviltong:

a u nas dziekujemy wszystkim dobrze-
kazik nabral nawet troche wigoru i sil i pomimo kustkania radzi sobie bardzo dobrze...Boziek chyba juz Go opuscil, a kot -dzikus ktory je z jego miski na dobre sie zadomowil i zakolegowal z kazikiem bo spi w Kazika budzie-ale komtywa tylko dwustronna bo przed znami zmyka jak nie wiem co...:shake:

my tym czasem w wynajmowanym mamy myszy -tez sie zadomowily i tez ich coraz wiecej i kurcze nie wiem co z nimi zrobic:mad:
skacza laza wszedzie-kuchenka stol -eeee

a co do bulikow- lamia to faktycznie ich cala masa- po bezmyslnych wlascicielach najczesciej mlodocianych i nieodpowiedzialnych...:shake:

Posted

allcia napisał(a):
... my tym czasem w wynajmowanym mamy myszy -tez sie zadomowily i tez ich coraz wiecej i kurcze nie wiem co z nimi zrobic:mad:

o qrczę, u nas też są myszy, ostatnio zauważyłam, że zeżarły pół worka karmy dla psów :mad:
podobno jak jest kot w domu, to myszy to wyczuwają i się wynoszą .... obalam ten mit .... od miesiąca jest u nas moja mama ze swoimi psami i kotem .... ale myszy mają to najwyraźniej w d... :eviltong:

allcia napisał(a):
a co do bulikow- lamia to faktycznie ich cala masa- po bezmyslnych wlascicielach najczesciej mlodocianych i nieodpowiedzialnych...:shake:

Sytuacja jest tragiczna, .... jestem załamana :shake:

Posted

lamia2 napisał(a):

podobno jak jest kot w domu, to myszy to wyczuwają i się wynoszą .... obalam ten mit .... od miesiąca jest u nas moja mama ze swoimi psami i kotem .... ale myszy mają to najwyraźniej w d... :eviltong:

Może jeden kot nie wystarcza :eviltong: :cool3: :diabloti:...........Ja mam 3 koty...i nie ma mysz :evil_lol:

Proponuje zaopatrzyć się w więcej kotów :evil_lol: :evil_lol:

Posted

ziuta-23 napisał(a):
Może jeden kot nie wystarcza :eviltong: :cool3: :diabloti:...........Ja mam 3 koty...i nie ma mysz :evil_lol:

Proponuje zaopatrzyć się w więcej kotów :evil_lol: :evil_lol:

Myślę, że i 3 koty by nie wystarczyły, bo moja mama tak rozpuszcza zwierzaki, że kota do kuwety nosi, żeby się nie zmęczył .... przy trójce byłoby tylko więcej kuwet z i tak rosnącą liczbą myszy :evil_lol:

Posted

lamia2 napisał(a):
kota do kuwety nosi, żeby się nie zmęczył ....

Lamia .....ale się uśmiałam....:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: hehehe

• 2 weeks later...
Posted

:oops:
no wiem wiem obiecuje i obiecuje i nic
ostatnio mam strasznie zakrecony okres i znow w tym wszystki dopadly mnie zaniki ciazowej pamieci- masakra...postaram sie nadrobic- wybaczcie
za to z wiesci Kazik ma sie naprawde niezle kica sobie jak kroliczek chetny na spacery i zywotny:)

Posted

allcia napisał(a):
:oops:
Kazik ma sie naprawde niezle kica sobie jak kroliczek chetny na spacery i zywotny:)

Bardzo się cieszę, że Kazio czuje się dobrze i ten kiepski okres mu minął.
Mizianko dla Kazia :loveu: :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Kazik pies nocno strozujacy :eviltong:
no wiec tak...chlopak ostatnio nam wycial niezly numer-
Marcin to chyba wystraszyl sie nie na zarty...
wiec:
bodajrze w sobte to bylo wieczorem pojechalam zeby nakarmic kazika-zawsze wieczorami lezy sobie przy bramie i tam waruje- ale nie tego wieczoru...
weszlam na dzialke-bylo juz ciemno jak wiecie gdzie u murzyna...
poszlam do szopy nasypalam mu miche-poszlam z nia do budy-obeszlam dom zakamarki i "0" Kazika- wolalam stukalam pukalam -nic-0 sobbie mysle trudno nic tu po mnie zadnej latarki- pojechalam i zadzwonilam do Marcina ze jednak bedzie musial pojechac na dzialke bo kazika gdzies wcielo/ tylko jak??????:-o/bo dzialka solidnie ogrodzona- z podmurowka i linka stalowa na dole+plot i zamykana barama z furtka...
przeciez nie odlecial do cholery jak bocian...
:shake:
Po koncercie Marcin z kuzynem dotarabanili sie nadzialke i zaczeli poszukiwania krok po kroku wrzeszczac na cala wies Kazik i Kazik- o dziwo nie zlecialo sie cale stado Kazimierzy...:eviltong:
Zalamani i nieco przestraszenie zaczeli przeszukiwac teren stopa po stopie by wreszcie napatoczyc sie na lezacego w trawie charczacego Kazika- Marcin dotknal Go poszarpal delikatnie a ten dalej charczy- mysli no nic agonia Pies odchodzi...:-(
Krzyczy Kazik tarmosi Go nic- juz mial isc po samochod zeby zabrac Go do weta jeszcze raz szarpnal Go a Kazik jak z amoku ostrego wyrwany- nieprzytomny do szpiku kosci odwraca nagle glowe i zdziwiony-przerazony- zdezorientowany, wyrwany z bardzo glebokiego snu patrzy co sie dzieje i o co im chodzi-stoja swieca latarka...wstal otrzepal sie i jakby nigdy nic zaczal merdac ogonem- strozujacy pies :evil_lol::loveu::eviltong:
teraz sie smiejemy ale strachu sie najedli chlopaki co niemiara:lol:

Posted

allcia napisał(a):

Krzyczy Kazik tarmosi Go nic- juz mial isc po samochod zeby zabrac Go do weta jeszcze raz szarpnal Go a Kazik jak z amoku ostrego wyrwany- nieprzytomny do szpiku kosci odwraca nagle glowe i zdziwiony-przerazony- zdezorientowany, wyrwany z bardzo glebokiego snu patrzy co sie dzieje i o co im chodzi-stoja swieca latarka...wstal otrzepal sie i jakby nigdy nic zaczal merdac ogonem- strozujacy pies :evil_lol::loveu::eviltong:

Jednym słowem.......niezły numer Wam wyciął Kazik :loveu:

Też mi się wydaje, że On stróżował i udawał, że śpi ............ot tak dla zmyłki :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Ala, gdzie są nowe fotki Kaziutka :mad: :mad: :mad: :mad:
pół Polski czeka na nie, a oto mail jaki dostałam dzisiaj ;)

Dzień dobry Pani, od czasu kiedy dostałam fioła na punkcie mojego psia Smyka wziętego ze schroniska w Swarzędzu pod Poznaniem, jestem też czytelniczką dogomanii, a także trochę wspieram finansowo psy z AFN.
Pozwoliłam sobie do Pani napisać w sprawie psa kaukaza Kazia, gdzie podaje Pani namiary na siebie. Martwie się co się dzieje z Kaziem ponieważ od 12.09 nie ma o nim żadnej informacji, a domyślam się z wątku że ma Pani kontakt z opiekunką Kazia.
Na dogomanii się nie loguje, ponieważ wtedy moja rodzina by już z głodu uschła, teraz jak wpadnę w trans to robię tylko przerwy żeby wybawić Mysiunia i jego nakarmić. Jeśli ma Pani jakieś informacje o Kaziu to będę bardzo wdzięczna, zauroczył mnie ten piękny pies, cieszę się ze trafił w dobre ręce i do ludzi o pięknych sercach. Serdecznie wszystkich pozdrawiam Hanka i mój piesiu Mysinek