Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='elize']Witam panie i ewentualnych panów... kilka dni temu pisałam w sprawie Kofe z przedstawicielką z SOZ-u, niestety kiepsko z dogadywaniem. Powiedzcie mi jak tam szukanie dla niej DS?

Szanowna Pani,
to ze mną Pani wymieniała maile. Otóż dla wyjaśnienia - nie prowadzę adopcji internetowych - żeby brać kogoś pod uwagę jako przyszłego opiekuna mojego psa muszę z nim porozmawiać przez telefon. Szczątkowe maile od Pani nie dały mi żadnego obrazu domu, jaki może Pani zapewnić Kofe.

Ostatni mój mail do Pani brzmiał:
Przede wszystkim proszę o kontakt telefoniczny. Bycie użytkownikiem portalu społecznościowego to dla mnie żadne zapewnienie o jakości domu.

Od tej pory cisza, jeśli wykonanie rozmowy telefonicznej to dla Pani zbyt duży wysiłek, to nie moja wina i chyba problem komunikacyjny nie leży po mojej stronie.
Eliza Kwiecień

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pani Elizo nie zmyśliłam nic w moim poście, nie mam też pretensji, tylko dlaczego pani od razu w ten sposób reaguje? Akurat w tym tygodniu wracam późno do domu i raczej o 22 nie będę dzwoniła (śmiem twierdzić, że nie byłaby pani zadowolona z takiego kontaktu). Co do samej Kofi ja też muszę znać konkrety i mieć szczegółowo opisany charakter. Toteż może zwrócę się do osoby bardziej wylewnej w tej kwestii, która zresztą obserwuje sunię na DT.

Posted

Ale jak zareagowałam ? Skoro na forum pisze Pani, że "kilka dni temu pisałam w sprawie Kofe z przedstawicielką z SOZ-u, niestety kiepsko z dogadywaniem" i tym samym zarzuca mi niekomunikatywność, to też ja również na forum wyjaśniam zaplecze naszych kontaktów. To nie sklep internetowy, gdzie nawet bez logowania można zrobić zakupy. Kontakt telefoniczny to pierwszy krok do adopcji.

Szczegółowa i precyzyjna może być specyfikacja techniczna danego towaru, a nie charakter dojrzewającego psa, który się dopiero kształtuje. A co jeśli szczegółowo opisany charakter w Pani warunkach zmieni się, nie spełni oczekiwań ? Sunia skończy jak adoptowana przez Panią wyżłowata szczylka ?

Posted

[quote name='eliza_sk']Ale jak zareagowałam ? Skoro na forum pisze Pani, że "kilka dni temu pisałam w sprawie Kofe z przedstawicielką z SOZ-u, niestety kiepsko z dogadywaniem" i tym samym zarzuca mi niekomunikatywność, to też ja również na forum wyjaśniam zaplecze naszych kontaktów. To nie sklep internetowy, gdzie nawet bez logowania można zrobić zakupy. Kontakt telefoniczny to pierwszy krok do adopcji.

Szczegółowa i precyzyjna może być specyfikacja techniczna danego towaru, a nie charakter dojrzewającego psa, który się dopiero kształtuje. A co jeśli szczegółowo opisany charakter w Pani warunkach zmieni się, nie spełni oczekiwań ? Sunia skończy jak adoptowana przez Panią wyżłowata szczylka ?

To że reprezentuje Pani STOWARZYSZENIE OBRONA ZWIERZĄT nie uprawnia do wypowiadania się w temacie o jakim nie ma Pani zielonego pojęcia. Rozpisywać się nie mam zamiaru. Dla mnie najważniejsze, że wyżeł ma idealne warunki dla swojego rozwoju i ma się świetnie - tyle w tym temacie. Proszę więcej nie komentować mojego postępowania, bo nie znamy się! Żadnemu psu, który był u mnie w domu krzywda się nie stała, wręcz przeciwnie!

P.s. jeśli ktoś tu psy traktuje jak przedmiot w sklepie to Pani.

Posted

hahahaha,znaczy się na wizycie przedadopcyjnej w przyszłym domu Kofe w pierszej kolejności trzeba będzie sprawdzić czy znajduje się tam odpowednia ilość foteli,myślę,że minimum to jeden na dzień tygodnia,czyli 7 :)

Posted

[quote name='Eden']Dawaj pychol Glutosława :-) Fotki prosimy :-)

Fotki sa na jego "osobistym" watku, ale mówisz - masz
O tej porze to takie raczej śpiace fotki

A może nie tylko spiące?

No i duchy też pasują do tej pory

Posted

[quote name='eliza_sk']Nie wytrzymam ... czy to jej codzienna kanapa domowa ?
Przecież to dziecko się skrzywień wszelkich nabawi :evil_lol: Chyba jednak trza interweniować ...

dziwne,że jeszcze tego nie zrobiłaś :evil_lol:

Posted

daria_ldz napisał(a):
no pięknie się dzieje :) ciekawe który charcik będzie chciał opuścić dt? kofe bez kanapy się nie ruszy to pewne.

Zostaną na zawsze;)

Cześć charciole:)

Posted

Oswiećcie mnie proszę, bo ja w temacie chartów nie za mocna jestem. Czy wszystkim charciolom za młodu tak ucholce sterczą i potem opadają, czy to u Merlina jakaś domieszka psa faraona jest, albo kangura?