Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 587
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też chciałąbym żeby ona w końcu poszłą do domu. Już ponad rok siedzi za kratami. Nigdy nie chce wracać do klatki. Mi też nie jest łatwo ją tam zostawiać :(.Jedyną radością Flawi są nasze spacerki. Wtedy może polatać, pobawić się, troche wyładować. Ale dla niej to zdecydowanie za mało :(.

Posted

Nie wiem skąd na stronie schroniska oraz fundacji informacja że Flawia ma 4 lata? Ona może mięc max 3, ale skłaniam się bardziej do 2 i pół. Czy mogę prosić o zmianę?

Posted

Zmieniłam :).
Na stronie schroniska na pewno tak zostanie, za Fundacyjną nie gwarantuję, bo jest w niej jakiś feler - każde moje wejście "od kuchni" w kartę psa, postarza go o rok... np. teraz Flawik miała tam 5 lat :shake:. Nie wiem o co chodzi.

Posted

[quote name='madzia.uje93']Dziś podczas wsadzania posłania Flawi do boksu, mała strasznie pchała się żeby wyjść:roll:[/QUOTE]

Ona nienawidzi siedzieć za kratami. Każdy powrót do boksu to dla niej i dla mnie katorga :(.

Posted

A ja wkleję fotki, co prawda z telefonu i w dodatku nie takie świeże, ale za to nigdy nie publikowane i w pełni oddające temperament Flawki i atmosferę, w jakiej spędzają czas z Fredem ;)

Posted

[quote name='MagdaB']Dzisiaj właśnie tak szaleli w lesie. Flawia oczywiście położyła się do kałuży, a później miała ochote na głaski. Mały wariat :).[/QUOTE]

Żywe złoto :) Domek trzeba dla niej organizować - choćby tymczasowy, by się manier domowych uczyła, jak Libra ...

Posted

[quote name='Romina_74']Żywe złoto :) Domek trzeba dla niej organizować - choćby tymczasowy, by się manier domowych uczyła, jak Libra ...[/QUOTE]

Tak, muszę poruszyć ten temat. Może uda się coś załatwić.

Posted

Flawia była dziś na spacerku w towarzystwie kilku psów. Oczywiście szalała, ale przybiegała do mnie jak tylko ją zawołałam. Do klatki wróciła dość szybko, bo Beza czekała na spacer. Od przyszłej soboty mój czas tylko dla niej, Bezie jedzie do domku :).

Posted

[quote name='ania91sc']No to teraz czas na Flawie :)[/QUOTE]

Tak, ona potrzebuje domku. Pokazałam jej zdjęcia przyszłej opiekunce Bezy. Ma ją pokazać swojej koleżance. Póki co nie robie sobie nadzieji.

Posted

[quote name='soboz4']Z Flawii całkiem grubusia panna sie zrobiła[/QUOTE]

Ona w sobote zawsze jest opuchnięta :(. To te "cudne" jedzenie. Kupka z niej wczoraj leciała jak woda.

Posted

Czy mogę prosić o zmianę opisu Flawi na stronie? Póki co zdjęcie zostanie to co jest.

Nowy opis:

834/12
Około 2,5 roku
Suka
Zaszczepiona, odrobaczona, wysterylizowana
Flawia to sympatyczna suczka średniej wielkości - ma 42 cm w kłębie, waży 12,6 kg. Większość swojego krótkiego życia spędziła w schronisku. Jest bardzo ujmująca, wesoła i jak na swój wiek przystało bardzo energiczna. Jest też bardzo przyjazna w stosunku do psich pobratymców. Flawia jest bardzo proludzka i szybko przywiązuje się do opiekuna. Z tego też powodu czasami jest zaborcza w stosunku do innych psów, które zbliżają się do “jej człowieka”, dlatego też powinna być jedynym psem w domu. Uwielbia długie spacery i harce. Sunia potrafi bawić się nawet znalezioną, plastikową butelką i biega z nią szczęśliwa. Flawia szybko się uczy i lubi pracować z człowiekiem. Potrafi wykonywać komendy: siad, waruj, podaj łapę, poproś, reaguje na zostaw i przychodzi na zawołanie. Po wyjściu z boksu ciągnie na smyczy dość mocno, jednak po chwili spaceru uspokaja się i idzie grzecznie koło opiekuna.