MagdaB Posted August 4, 2014 Posted August 4, 2014 Aguś, chciałabym Ci bardzo podziękować za tak dobrą opiekę nad "moją" Flawią. Gdyby nie Ty pewnie dalej siedziałaby w schronie i zapadałaby na zdrowiu. Pamiętaj o mnie jak będziesz jechać do Bielska. Oliwka zostanie z tatą, albo pojadą z nami na wycieczkę do BB :P. Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 Super! W końcu jej się poszczęściło! ;) Quote
Agnieszka.D Posted August 8, 2014 Author Posted August 8, 2014 Rozmawiałam wczoraj z Pan Basią ;) Flawia jest bardzo, bardzo zadowolona. Cieszy się z dosłownie wszystkiego :) :loveu: Było kilka spięć między nią a Filipem, ale nic groźnego. Dochodzi do nich np. na spacerach, kiedy energiczna Flawia szaleje i zachęca Filipa do zabawy dobijając do niego, lub też w domu. Pani Basia głaskała Filipa, Flawia podeszła aby też się poprzytulać, no i robi się kocioł. Psy cały czas się docierają, na pewno w końcu się ułoży między nimi. Najważniejsze, że opiekunka nie boi się i trzyma rękę na pulsie. Z Zoyą Flawik ma bardzo ładny kontakt, nawet trochę staruszkę rozruszała nasza czarna krówka :). Wyciąga ją z depresji po śmierci Iskierki, z którą Zoya była bardzo blisko. 2 dni temu Flawia uporczywie zachęcała ją do zabawy i podobno była blisko sukcesu :). W ogrodzie czy też na spacerach Flawia jak zawsze cieszy się każdą sekundą i biega w kółko z prędkością światła, co bardzo dziwi pozostałą dwójkę :cool3: Rano nie jest chętna do jedzenia suchej karmy (już u mnie zrobiła się wybredna, suche jest BLE). Później natomiast wyjada z misek swoich kolegów. Pani Basia stara się to kontrolować, jednak Flawia to spryciula ;). Czuje się już w miarę pewnie w nowym domu, nie chodzi krok w krok za swoją Panią, jednak do ogrodu bez niej nie chce wyjść. Legowiska psiaki mają na piętrze. Flawia znosi tam wszystkie zabawki, a później biega z nimi na dół. Pani Basia śmieje się, że wyprowadza je na spacer :eviltong:. Niestety, zdarza się Flawce załatwić się w nocy w domu. U Pani Eweliny też się to zdarzało, u mnie nie. Na pewno się w końcu nauczy co i jak, jestem o to spokojna. Już kilka razy psiaki zostały same. Jak widać Flawia nie uciekła, nie widać żadnych podkopań. Mam nadzieję, że jest jej raźniej w towarzystwie psów. Szczęśliwa Flawia - o taki finał chodziło:multi: Quote
Romina_74 Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 wieści nie mogły być lepsze. Aga wielkie, wielkie gratulacje!!!! :) Quote
Agnieszka.D Posted August 12, 2014 Author Posted August 12, 2014 Mam nowe wieści! Mianowicie Flawia i Filip zostali wiernymi przyjaciółmi, bawią się razem, jedno za drugim łazi :) wiedziałam że się zgrają w końcu! Flawka codziennie biega szczęśliwa na spacerach i kąpie się w rzeczce :loveu:. Niebawem do ich ekipy dołączą 2 kotki z kliniki Eweliny :razz: Quote
MagdaB Posted August 15, 2014 Posted August 15, 2014 Aż mi się "gęba" śmieje czytając te informacje. Kochana Flawka potrafi podbić każdego serce, nawet Mańka podbiła, więc z filipowym nie mogło być inaczej :). Quote
Agnieszka.D Posted August 16, 2014 Author Posted August 16, 2014 Mam to samo :) jeszcze dziś w schronie spotkałam Panią Ewę - przyjaciółkę Pani Basi. Nie mogła się nachwalić :) powiedziała, że Flawia dała Filipowi i Zoyi drugie życie :) dosłownie brak jej było słów żeby opisać jaka Flawia jest cudowna :) od kilku dni już zachowuje czystość w 100%, cieszy się dosłownie każdą chwilą :) już je swoją michę, ale cudzą też nie pogardzi :D za twarożek dałaby się pokroić :) ale i tak człowiek jest na pierwszym miejscu, jest wpatrzona w Panią Basię jak w obrazek, z wzajemnością :) Quote
Agnieszka.D Posted August 29, 2014 Author Posted August 29, 2014 Dostałam kilka fotek świętej trójcy :) niestety niewyraźne, ale coś tam widać :) Tak sobie Flawka Filipa wychowała :D Zebranie w kuchni, ciekawe czego dotyczyło :) :) :) Quote
saphira18 Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 widać że Flawia rozruszała towarzystwo ;) Quote
MagdaB Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 Moja dziewczynka. Jestem taka szczęśliwa, że ona jest szczęśliwa :). Quote
Romina_74 Posted September 9, 2014 Posted September 9, 2014 Zebranie w kuchni :) No ... Ale jakieś takie mało zakonspirowane skoro sfotografowane ;) Ach jak to miło patrzeć i czytać, że Flawka szczęśliwa :) Aga na prawdę świetna robota!!!! :bluepaw: Quote
Recommended Posts