Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='puli']Lubie taki zapach wybieganych psich łap :lol:[/quote]
ja też :loveu::loveu::loveu:
a myślałam że to ja tylko jestem taka dziwna, jak przewracam psa kołami do góry i obwąchuje jej stopy :evil_lol:

i chyba o tan zapach chodzi dziewczynie w pierwszym poście? jak tak to nie ma się czym martwic ;)

Posted

[quote name='smallpati']
a myślałam że to ja tylko jestem taka dziwna, jak przewracam psa kołami do góry i obwąchuje jej stopy :evil_lol:
[/quote]Nie tylko ;)

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

[quote name='ice_t']hej, mojemu psu " śmierdzą" łapy - zapach taki coś jak z ludzkich przepoconych stóp, rozmawiałam jakiś czas temu o tym z weterynarzema ale on stwierdził, że piesek jest młody ( miał wtedy z 3 miesiące), że się rozwiją i to może być przez to ( a po drugie było było bardzo gorące lato).
Piesek ma juz rok a problem brzydko pachnących łap sie nie skończył. nie wiem już co z tym robić, koc na którym leżakuje sobie psiak jest prany co najmniej raz w miesiącu bo zapach jest poprostu okropny.[/quote]

Jak mojej suce zaczeły śmierdzieć łapy lakarz zalecił mi szmpon drSeidla -szampon z dziegciem i biosiarką o działaniu przeciwgrzybiczym i przeciwbakteryjnym. Myłam nim psu same łapki i po jakimś czasie zapach ustąpił. Prawdopodobnie moja sunia złapała grzybicę. Pozdrawiam wszystkich miłośników zapachu wybieganych łap.:lol:

• 5 months later...
Posted

weszłam tutaj, żeby założyć taki sam temat, a tu patrzę i widzę,że to nie jest tylko nasz problem :p misia ma 13 lat i nigdy dotąd jej łapki nie śmierdziuchały, ale od niedawna z pasją je wciąż wylizuje. oglądałam łapki dokładnie i nic tam nie ma. pojawił się jedynie tan zapach. to mi przeszkadza, gdyż panieneczka śpi ze mną i cała pościel nie pachnie plynem do tkanin a jej nogami :cool3: to troszkę krępujące, bo kiedy śpi u mnie chłopak to zawsze wyczuje jej obecność :evil_lol: wszystko muszę prać co trzy dni... myślałam, że może istnieją jakieś preparaty kosmetyczne, albo perfumy czy coś w tym rodzaju :lol: może ktoś zna jakiś przepis????

Posted

Witam!
Takie objawy to powinien obejrzeć vet.
Pies bez przyczyny to nie liże.
Wiek swoje robi,organizm staje się coraz słabszy.
Pozdrawiam.:lol:

Posted

Ale się podbudowałam , bo mój chłopak twierdzi , że jestem nienormalna i obleśna, bo uwielbiam wąchać łapy naszej suki :p,kocham te nóżki śmierdziuszki!!!

Posted

[quote name='Dada']Moja Salula też ma cudowny zapaszek łapeczek :loveu::evil_lol:[/quote]

A ja mam takie obserwacje , mój Tosiek miał zapach łap zbliżony do dwudniowych i więcej skarpet męskich . Po wytarciu łap na mokro zapach nasilał się i był porównywalny do czterodniowych skarpet- koszmar. Po sterylizacji( nie z powodu zapachu łap:lol:) problem zniknął .

• 6 months later...
Posted

Dawno nikt nie poruszał tego tematu a ja właśnie mam ten problem.
Mam dwie wysterylizowane sunie i obydwie mają śmierdzące łapki.Nie jest to dla mnie aż taki problem z który nie można żyć ale martwię się czy to nie jest jakaś choroba.
Może wypowie się na ten temat jakiś wet?

Posted

[QUOTE]Dawno nikt nie poruszał tego tematu a ja właśnie mam ten problem.
Mam dwie wysterylizowane sunie i obydwie mają śmierdzące łapki.Nie jest to dla mnie aż taki problem z który nie można żyć ale martwię się czy to nie jest jakaś choroba.
Może wypowie się na ten temat jakiś wet? [/QUOTE]

prawdopodobnie psi pot

Posted

odpowiedz sobie na pytanie, czy jeśli człowiek się poci to jego pot też chroni przed mrozami?
oczywiście że nie, a z psami jest podobnie, pot ma inne zadanie, a nie ochrona przed mrozem, biologia się kłania

Posted

[quote name='MORETA/KEYA']I mi to przyszło do głowy.Teraz są duże mrozy i po spacerach właśnie nasila się zapaszek ze stópek moich suniek.Może w ten sposób psi organizm broni się przed mrozami...[/QUOTE]

Ja bym raczej powiedziała, że śnieg włazi im między poduszki i palce, topnieje i zapach to efekt wilgoci. Wycierasz im łapy dokładnie po spacerze? Pot chroni przed nadmiarem ciepła, a nie zimna ;)

Posted

[quote name='ewtos']A ja mam takie obserwacje , mój Tosiek miał zapach łap zbliżony do dwudniowych i więcej skarpet męskich . Po wytarciu łap na mokro zapach nasilał się i był porównywalny do czterodniowych skarpet- koszmar. Po sterylizacji( nie z powodu zapachu łap:lol:) problem zniknął .[/QUOTE]

hehehe!!!
To jeśli się wysterylizuje chłopa, to zapach skarpet zniknie! hm, pomyślę nad moimi chłopami w domu! Zawsze to mniej skarpet do prania!

A tak na marginesie - ja lubię jak moim psom lapy tak śmierdzą, no nie tak straszliwie, ale tak po psiemu. I zmusza mnie to do częstszego prania pościeli i wszelkich dywaników.