Jump to content
Dogomania

Pepe-biedak szuka domu;tyle z nim problemow,a on chce do domu... I MA DOM :)

Recommended Posts

Posted

O nie,oleńko nie! Bambaryla do kolekcji???
Chociaz on sie stara nie utyc,grymasi i je tylko dla towarzystwa,to masz nieduze szanse na Pepika-tucznika,ale na wszelki wypadek sie nie staraj,co?:cool3:

• Replies 879
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale on zjada wszystko co mu dam i mu mało
zaraz tam tucznika :eviltong: taka Etiopia z nigo że aż nie wiem czy go wiatr nie porwie i może śnieżyca jakś czy coś tam jeszcze gorszego
on chudy jest strasznie, nic nie przytył albo prawie nic i nie kłamie, on głodny jest, dziś na śniadanie się rzucił drugą miseczkę mu dałam i też zjadł , mówię Ci że go za mało karmie, szkieletorek taki z niego
a może przez te leki taki głodny jest i nic nie przybiera już nie wiem sama:roll:

Posted

Daria,a w awatarku u Olenki jest Jaskier.Pies z potwornymi problemami zdrowotnymi (jeden wielki rak i chore serce),ktorego oleńka przygarnela.Zyl bardzo krotko,ale odszedł pokochany i byl z czlowiekiem.To od niego zaczela sie przygoda Olenki z schroniskiem w Sopocie.
Jakos zaraz potem przed wizja smierci stanela Figa,leczenie nie dawalo juz efektu,a pies zamieniony w slepy,oszalały ze strachu szkielecik,niechodzacy,tylko pełzajacy znalazl dom u oleńki.Wszyscy po starcie Jaskra balismy sie to proponowac.Niepotrzebnie,bo olenka sama podjela decyzje :) A Figa teraz biega,widzi i rzadzi w stadzie.
A ostatni nabytek to kolejny sopociak,byla srajka-Pepik.Do tego,olenka-mala ,drobniutka kobietka ma taki posłuch,ze hej! Nie tylko wsrod psow:lol:

Posted

ależ ta Oleńka wspaniała :loveu: już jak razem z siostrą zabierały od nas z Opola Snoopka wiedziałam , że to szalone dziewczyny, ale nie zdawałam sobie sprawy , że aż tak :evil_lol:ahh....mało na tym swiecie tak pozytywnie zakręconych ludzi niestety.

Posted

a żebyście wiedziały że małe to wcale nie oznacza że się nie słuchają:evil_lol:
wczoraj wracałam z nad morza i do samochodu wlazła jakaś tam trójka psów a czwarte wyłaziło i tak w kółko, no i mnie zdenerwowali jak wrzasnęłam to dwójkami do samochodu wchodzili a potem każde w swoim kącie ,spokojnie do domku dojechaliśmy:evil_lol::diabloti:

Posted

jak Pepko nie miał domu to nie miał a teraz biją się o niego:evil_lol:
był dziś brat Łukasza u mnie i zakochał się w Pepku, jeszcze z drogi do mnie dzwonił że może sie zastanowiłam i mu go oddam:evil_lol:, zauroczył Pepko Roberta i tyle:evil_lol:

Posted

na chwile obecną nie ma mowy o oddaniu, Pepko musi pierw pozbyć się jajców a potem zobaczę
to że się fajnie bawili itd nic nie znaczy, zobaczymy pojadę z nim do Bydgoszczy do nich, zobaczymy jak go Dianka przyjmie to bardzo stara sunia no i zobaczymy czy to nie jest słomiany zapał Roberta;)
może i Pepkowi byłoby tam bardziej spokonie niż u mnie takie argumenty miał Robert i że się będzie mógł wyciszyć

Posted

oni maja ogród i taki duży teren ogrodzony, ta sunia nie mieszka w domu tylko na werandzie ma legowisko a tak to łazi po całym terenie, ja jemu mówiłam że on i chory i mało grzeczny, zresztą widział co zrobił z budami i całym terenem i sie śmiał tylko z Pepka że łobuz
ale ciągle mam mieszane uczucia, wiesz jego trzeba dużo przytulać i znosić to że skacze ja mam cierpliwość, trzeba mu leki podawać i sprawdzać doopkę, dla mnie facet to facet, taki sobie zawsze
jak mu nie przejdzie i jego żona też będzie skora do przyjęcia Pepka to się będę poważnie zastanawiać, teraz w miare szybko musze go wykastrować i Baska też:angryy: bo sie zrobił straszny

• 2 weeks later...
Posted

Pepko to mądry piesek, bardzo ładnie się uczy naprawdę kilka razy coś powtórzyć i zapamiętuje , zmieniłam mu mieszkanie teraz mieszka w domu a nocuje w spiżarni bo tam jest ciepło, w budzie za mocno rozrabiał i był smutny, Maro to żaden dla niego kolega on ciągle śpi
zjada ślicznie i bez grymasów
wczoraj zauważyłam jak Basko uczył go zabawy no i Pepko się bawił a w każdym razie już nie szaleje za każdym byleby ugryźć
chyba robimy postępy, ale najlepsza zabawa nie jest ważna jeśli tylko może się poprzytulać do pani a robi to ciągle :evil_lol:

Posted

Olenko-ja wpisywalam kontrole pieskow zabranych ze schroniska.Wpisalam takze i Pepe.Zaznaczylam,ze nie ma problemow z brudzeniem w domu,ze pod kontrola wet,ale nie moglam sobie odmowic i dopisalam "agresywny wobec innych psow".Wybaczysz?