ewu Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 [quote name='Dogo07']Wiem Malagos że dobrze myślisz, i dlatego ja tak myśle zastanawiam sie, na pewno nie będę mieć pieniędzy na szczeniaka, więc to by musiało jakoś poprzez dogo byc zapewnione, dziecko ma 16 lat, szczeniak ok miesiąca sie pewnie uczy sikać na polu, pytanie jakby wytrzymał w domu przez 8 godzin bez ludzi, z dużym psem, ew. zamknięty sam w pokoju lub łazience. Takie mam warunki i szczerze pisze jak jest. Zapomniałam juz troche jak to jest z maluchem przyznaje, ale moze Wy doradzicie coś. Skromnie warunki zawsze lepsze niż zimne schronisko. Ale to narazie tylko moje przemyślenia. Aha, narazie dałam maluszki na fb.[/QUOTE] [SIZE=3][B]Karmę i weta zapewnimy.[/B][/SIZE] Quote
ewu Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 [SIZE=3][B]Wszystko jest lepsze od śmierci w schronie. One są cudne mega adopcyjne.[/B][/SIZE] Quote
ewu Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 [quote name='Dogo07']Jaki jest stan ich zdrowia ? Czy one jakiegoś choróbska, parwo np nie przyniosą do domu ? Zastanawiam sie nad dt ale ponieważ sama zyje na granicy możliwości bo nie mam pracy , choruje a maz mnie z dzieckiem zostawił, nawet czasami mój własny psiak nie ma co jeść :(, tylko prosze dobrych ludzi o pomoc, to nie miałabym żadnych pieniedzy na szczeniaka. One pewnie potrzebują nauczyć sie siku robić na polu. Hm, ja właśnie mam iść za 10 dni na leczenie, ale może do tego czasu mały by sie jakos do domu przystosował. Aha w domu jest duży pies który nie przepada za innymi psami ale gł. średnimi i wiekszymi i takimi co sie do niego stawiają.[/QUOTE] [SIZE=3][B]Są zaszczepione , odrobaczone. Nie są chore.[/B][/SIZE] Quote
Onaa Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Na fb pani chce mi wyszukać dt, prosi te zo fotki do ogłoszeń, i kontakt. Nie wiem na kogo kontakt. One sa teraz u hycla , w punkcie przetryzmąń w Siedlach tak ? Quote
enia Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 [quote name='Dogo07']Na fb pani chce mi wyszukać dt, prosi te zo fotki do ogłoszeń, i kontakt. Nie wiem na kogo kontakt. One sa teraz u hycla , w punkcie przetryzmąń w Siedlach tak ?[/QUOTE] tak u hycla są, kontakt może do Wandy podaj ona tam na miejscu, a wiecej fot nie ma, wysle Ci na pw tel. Quote
Mazowszanka13 Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 [quote name='Dogo07']Na fb pani chce mi wyszukać dt, prosi te zo fotki do ogłoszeń, i kontakt. Nie wiem na kogo kontakt. One sa teraz u hycla , w punkcie przetryzmąń w Siedlach tak ?[/QUOTE] To może ten płowy ze schronu też by się załapał ? Quote
enia Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 na szczęście ktoś ze schroniska jakby był dom czy tymczas dowiezie psa do Siedlec czy Warszawy, tak jak poprzednie... Quote
wanda szostek Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 (edited) [IMG]http://imageshack.us/a/img507/1171/mailgoogle4bcom.jpg[/IMG] [B]pies mix płowo-podpalany ok. 3 m-cy[/B] / SM [IMG]http://imageshack.us/a/img690/3923/012013sekulskam.jpg[/IMG] [B]pies mix tricolor ok. 4 m-cy[/B] / SM Te maluchy i inne psy pojechały już wczoraj do schroniska [IMG]http://imageshack.us/a/img41/4761/012013zbuczynszcz2s1.jpg[/IMG] Ten maluch jeszcze został w lecznicy [IMG]http://imageshack.us/a/img837/7842/012013zbuczynszcz1s1.jpg[/IMG] Tego już nie ma. Został wy adoptowany z lecznicy. Edited February 1, 2013 by wanda szostek Quote
wanda szostek Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Dzwoniłam do lecznicy, aby wiedzieć jak wygląda sytuacja. Jest tak jak napisałam wyżej. Dwa maluchy w schronisku i jeden czarny w lecznicy. Już się umówiłam, że jutro podjadę do lecznicy i porobię zdjęcia Quote
enia Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 czyli owieczka już znalazła dom? ciekawe gdzie trafił... muszę chyba tytuł zmienic...ale na co? Wanda na drugim wątku są propozycje Dt zajrzyj tam proszę.... Quote
Onaa Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Pani z fb weźmie na dt tego płowego co pojechał do schroniska jeśli tylko uda Wam sie go wyciągnać. Czyli z tych trzech to tylko ta sunia jest w lecznicy ta czarna szorściaczka przestraszona tak ? A Owieczka panda już wyadoptowana - oby tylko nie na łańcuch. Quote
enia Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 a ta pani gdzie mieszka? tez sie martwię o owieczkę ale nic na to nie poradzimy gdzie trafił... Quote
Onaa Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Ta pani z okolic Włoszczowej woj, swietokrzyskie. Quote
masza44 Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 [quote name='Dogo07']To jest tak że ja ide na oddział na kilka godzin z dojazdem to ok. 8-10 godzin i wracam do domu, a córka znowu wychodzi rano o 7 i wraca ok 16ej. Tak że maluch tak czy siak musiałby być kilka razy w tygodniu sam po 8 godzin. To tylko problem bo pewnie by sie załatwił w tym czasie kilka razy, zalezy jak by sie go intensywnie uczyło załatwiać na polu.[/QUOTE] Kochane, moje psy jak i tymczasy siedzą w domu same po 10 h 5 razy w tyg trudno takie są warunki a maluchy uczą się czystości w max 2 miesiące mimo tego, najczęściej jest to szybciej. Jest trochę sprzątania w domu ale jeśli to Wam jakoś bardzo nie przeszkadza to to jest dla nich szansa na życie, w zdrowiu, nakarmione, wypieszczone w cieple. Jedynym znakiem zapytania jest czy dorosły pies nie zrobi krzywdy maluchowi, to już musicie same ocenić. Ja mam teraz 2 na tymczasie , jeden z dolegliowościami które muszę zdiagnozować dlatego na razie żadnego nie wezmę. Quote
wanda szostek Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 [quote name='enia']a ta pani gdzie mieszka? tez sie martwię o owieczkę ale nic na to nie poradzimy gdzie trafił...[/QUOTE] Jutro jak pojadę zrobić zdjęcie wypłoszce to spróbuję podpytać o tą adopcję. Pytanie tylko czy powiedzą prawdę. Quote
wanda szostek Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 [quote name='Dogo07']Pani z fb weźmie na dt tego płowego co pojechał do schroniska jeśli tylko uda Wam sie go wyciągnać. Czyli z tych trzech to tylko ta sunia jest w lecznicy ta czarna szorściaczka przestraszona tak ? A Owieczka panda już wyadoptowana - oby tylko nie na łańcuch.[/QUOTE] Do schroniska pojechał też czteromiesięczny trikolorek Quote
Mazowszanka13 Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Tylko błagam, nie do wynajmowanych mieszkań te szczeniaki. Bo ja się załamałam dzisiaj po raz kolejny. Quote
elik Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Dogo007 mieszkasz w Krakowie o ile dobrze pamiętam ? Jest problem z maluszkiem, który pojechał do lucky123. Nie może go zatrzymać ponieważ właścicielka mieszkania postawiła warunek, że do niedzieli psiak ma zniknąć - okropnie to brzmi :shake: Może wyjściem będzie jeśli Ty wzięłabyś tego psiaka na DT. Jednak musisz wiedzieć, że powodem takiego ultimatum są podobno (choć nie na pewno) skargi innych lokatorów na częste i długotrwałe szczekanie tego psiaka. No, a cóż psiak ma robić ????? [quote name='wanda szostek']Do schroniska pojechał też czteromiesięczny trikolorek[/QUOTE] Taki piękny psiurek :-( Quote
ewu Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 [quote name='wanda szostek']Do schroniska pojechał też czteromiesięczny trikolorek[/QUOTE] Czyli są trzy do wyratowania? Quote
ewu Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 [quote name='enia']czyli owieczka już znalazła dom? ciekawe gdzie trafił... muszę chyba tytuł zmienic...ale na co? Wanda na drugim wątku są propozycje Dt zajrzyj tam proszę....[/QUOTE]Ja we wtorek wracam , pomogę i nawet pojadę gdzie trzeba. Quote
ewu Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 [quote name='Dogo07']Pani z fb weźmie na dt tego płowego co pojechał do schroniska jeśli tylko uda Wam sie go wyciągnać. Czyli z tych trzech to tylko ta sunia jest w lecznicy ta czarna szorściaczka przestraszona tak ? A Owieczka panda już wyadoptowana - oby tylko nie na łańcuch.[/QUOTE] Da się , Wandzia wyciągnie. Quote
paula_t Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 [quote name='ewu']Ja we wtorek wracam , pomogę i nawet pojadę gdzie trzeba.[/QUOTE] Ewu, ja we wtorek kończę sesję i mam sporą przerwę, bo udało się wcześnie prawie wszystko zaliczyć, więc jak będzie potrzeba, to też mogę pomóc z transportem. Jestem niezmotoryzowana (prawo jazdy mam, ale już sporo nie jeździłam), ale od czego są pociągi i autobusy, a Ty sobie kochana odpocznij. Powiedzcie tylko gdzie i kiedy. Quote
ewu Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 [quote name='paula_t']Ewu, ja we wtorek kończę sesję i mam sporą przerwę, bo udało się wcześnie prawie wszystko zaliczyć, więc jak będzie potrzeba, to też mogę pomóc z transportem. Jestem niezmotoryzowana (prawo jazdy mam, ale już sporo nie jeździłam), ale od czego są pociągi i autobusy, a Ty sobie kochana odpocznij. Powiedzcie tylko gdzie i kiedy.[/QUOTE] Dziękuję, byłoby super bo mój mąż ma we środę operację...:( Quote
ewu Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 [SIZE=3][B]Paula maluszki mają dwa wątki , odezwij się kochana na tym drugim bo tam jest szansa dt dla czarnulki w Krakowie. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239415-**Mała-BIAŁA-owieczka**-DT-PILNIE-poszukiwany!?p=20374142#post20374142[/URL] Ritafi da jej dt , Wandzia musi j[SIZE=3]ą[/SIZE] szybko zabrać ,żeby nie trafiła do schronu.[/B][/SIZE] Quote
ewu Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Jak dobrze pójdzie to 2 byłyby bezpieczne- płowy i czarnulka , jeszcze ten tricolor... Quote
Recommended Posts