Nutusia Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Na dwa dni, to chyba nie do... ciepłych krajów ;) Pięknie opisałaś Milusiowy spacerek :) Quote
malagos Posted December 5, 2012 Author Posted December 5, 2012 [quote name='Ziutka']Bocianku - gdzie Ty znowu wyjeżdżasz ?[/QUOTE] Na te dwa dni to rzeczywiście nie do Hurgady. Jadę sobie z kobietami (KGW, i ze stowarzyszenia) , busem 18 osobowym w okolice Siedlec szlakiem "kulinaria szlacheckie". Ktoś napisał projekt, była realizacja, ktoś nas zaprosił :), taka współpraca. Będziemy w dworku w Mościbrodach, w jakichś regionalnych knajpkach, pozwiedzamy. Już zakupiłam najważniejszą sprawę, słodką orzechówkę. I popitkę, rzecz jasna, bo kobitki to lubią z "zapojką". Ot, taka mam między innymi pracę. Jeszcze posprzątam chałupkę, ugotuje jedzenie na rano dla psów, spakuję kilka drobiazgów (no, żeby o kubeczkach jednorazowych nie zapomnieć) i raniutko w drogę. A co, nie fajnie?? Quote
Ziutka Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Przeca wiem, że nie do ciepłych krajów czy Hurgady ;) Tylko Ty coś ostatnio porzucasz tego Tomka! Ale wycieczka fajna się szykuje :) Pozazdrościć tylko :) Quote
wegielkowa Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 (edited) Bigos to jakąś alkoholiczką zalatuje. W pracy wóda, nie no.... Malagosie, weźcie córci tego cudoka z naszego wątku. Jest śliczny: [IMG]http://img833.imageshack.us/edit_preview.php?l=img833/8281/img0075iv.jpg&action=rotate°ree=-90&r=0.7260567122981982[/IMG] Edited December 5, 2012 by wegielkowa Quote
malagos Posted December 5, 2012 Author Posted December 5, 2012 Córcia przyjeżdża na weekend, pogadamy. to ja uciekam, podnoście wąteczki i grzecznie sie zachowujcie, niewiasty! do piatku wieczorem! Quote
wiosenka Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Oj tam, szybko zleci, niech się dobrze bawi ;). Quote
mimiś Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 zdrówka malagos zyczymy [oj będzie potrzebne w tej podróży..:popcorn: :drink1::bye:] Quote
Lemoniada Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Udanej zabawy życzę :) Będzie mi brakowało informacji o Milusi, ale jakoś przeboleję ;) Quote
Ziutka Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 Czekamy na Cię Malagosku :) Może już w domku jesteś ;) Quote
malagos Posted December 7, 2012 Author Posted December 7, 2012 Wróciłam choć od nas to jednak kawałek drogi. Ale spałam w dworze w Mościbrodach, jadłam w regionalnych knajpkach, zwiedziłam muzeum diecezjalne z El Greco w roli głównej, w Siedlcach i pałac Ogińskich, byłam na podsumowaniu projektu i recitalu jakieś miejscowej gwiazdy :) Słowem super! Są ludzie, co coś robią, wymyślają fajne rzeczy, pomagają innym. A psa żadnego nie przywiozłam. radość domowników z mojego powrotu ogromna. I dlatego warto wyjechać i wrócić. Quote
Nutusia Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 Psa nie przywiozłaś?... Hmmmmm - i to ma być udany wyjazd? ;) Quote
Ziutka Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 Malagosku a jak się spisywała nasza gwiazda, jak Ciebie nie było ? Quote
malagos Posted December 7, 2012 Author Posted December 7, 2012 [quote name='Ziutka']Malagosku a jak się spisywała nasza gwiazda, jak Ciebie nie było ?[/QUOTE] Tomek się nie skarży, wiec chyba dobrze :grins: Nie jednak naskarżył na małpę - kradnie jedzenie ze stołu, z blatu kuchennego, gdzie jedzą koty i z kosza na śmieci. Najlepiej wychodząc, zamykać drzwi od kuchni. Quote
Ziutka Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 [quote name='malagos']Nie jednak naskarżył na małpę - kradnie jedzenie ze stołu, z blatu kuchennego, gdzie jedzą koty i z kosza na śmieci. Najlepiej wychodząc, zamykać drzwi od kuchni.[/QUOTE] Czyli normalka :diabloti: :evil_lol: Quote
malagos Posted December 7, 2012 Author Posted December 7, 2012 Zapomniałam o tym, bo ostatnie nie szperały po koszach, a wszystkie były takie małe, że nie sięgały pyskiem do stołu. A to czarne półdoablę wspina się na łapy i wsadza dziób gdzie nie trzeba. Quote
Poker Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 [quote name='malagos'] Słowem super! Są ludzie, co coś robią, wymyślają fajne rzeczy, pomagają innym. .[/QUOTE] Myślałby ,że więcej takich ludzi nie ma ,że trzeba było aż wyjechać gdzieś tam , zamiast zajrzeć na dogomanię i wątki niejakiej malagos :eviltong: , nie wspominając o innych zakręconych jak świński ogonek. Quote
Jo37 Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 Fajne takie oderwanie się na chwilę od codziennego życia. Jak patrze na śnieg to myślę sobie jakie miały szczęście i Milusia i Grosia . Quote
bellatriks Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 malagos, przepraszam, że tak się pojawiam i znikam, zaraz ją wrzucę do nas na fejsbuka, tylko jaki tekst i jaki kontakt podać? Quote
Ryjonek Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 Malagosie, to moze jakieś regionalne knajpki polecisz, skoro zwiedziłaś? Quote
malagos Posted December 8, 2012 Author Posted December 8, 2012 (edited) [quote name='Poker']Myślałby ,że więcej takich ludzi nie ma ,że trzeba było aż wyjechać gdzieś tam , zamiast zajrzeć na dogomanię i wątki niejakiej malagos :eviltong: , nie wspominając o innych zakręconych jak świński ogonek.[/QUOTE] he, he, Pokerku, myślałam raczej o tych, co ludziom pomagają, piszą projekty unijne, remontują stare dwory, wskrzeszają dobrą polska tradycje. Ale z takimi i psach raczej nie pogadasz. Nie ma po co zaczynać. Tak jak z grupą, z którą byłam. Tylko ludzie ze wsi, inne rozumowanie. Dlatego biegnę tu, do Was, by rozmawiać, chwalić się, żalić itp. Jo37, z przyzwyczajenie patrzę w tę ulicę, gdzie mieszkała ostatni miesiąc Milusia. Jeszcze ja widzę, jak przechodzi przez ulicę z przekrzywioną głową (miała wcześniej też to ucho chore), z frędzlami pozlepianej sierści, brudna, mokra w czasie deszczu....... Bellatriks, na[B] pierwszej stronce w drugim poscie [/B]dałam tekst do ogłoszeń, z kontaktem, i bardzo Ci dziękuję za pomoc! Edited December 8, 2012 by malagos Quote
malagos Posted December 9, 2012 Author Posted December 9, 2012 [quote name='Ryjonek']Malagosie, to moze jakieś regionalne knajpki polecisz, skoro zwiedziłaś?[/QUOTE] Byłam w miejscowości Mościbrody za Siedlcami, w tamtejszej restauracji koło dworu - super jedzonko! I wystrój knajpki starodawny, i zastawa śliczna. I w Siedlcach w restauracji "Zaścianek Mazowsza" - rewelacyjny rosół królewski z domowym makaronem i pieczona gruszka z konfiturą na deser. A zgadnij, co się już gotuje u mnie?.... Rosolak :) Quote
Recommended Posts