bellatriks Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='malagos']Jejku, a mogłabyś? może nie teraz, zaraz, ale po Świetach na przykład? Milusia jedzie na sterylizację w środę 27 grudnia, na godz. 15.[/QUOTE] OK, to napiszę do nich po Świętach. :) Quote
malagos Posted December 21, 2012 Author Posted December 21, 2012 A chcecie zobaczyć koteczkę, która przyjechała do nas na święta? Drugi kot przyjedzie jutro. Plus nasze dwa, daje 4 sztuki. Plus 4 psy daje 8 zwierzaków. I 8 osób na Wigilii. Quote
Mazowszanka13 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='malagos']A chcecie zobaczyć koteczkę, która przyjechała do nas na święta? Drugi kot przyjedzie jutro. Plus nasze dwa, daje 4 sztuki. Plus 4 psy daje 8 zwierzaków. I 8 osób na Wigilii. [/QUOTE] To wesoło będziecie mieli, szczególnie jak wszystkie zwierzaki przemówią :lol: Quote
malagos Posted December 22, 2012 Author Posted December 22, 2012 [quote name='Mazowszanka']To wesoło będziecie mieli, szczególnie jak wszystkie zwierzaki przemówią :lol:[/QUOTE] Cholera, wtedy w kuchni pozamykam, niech sobie gadają! Idę dalej sprzatać....... uh, jak ja tego nie lubię...... Quote
Ziutka Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 [quote name='malagos'] Idę dalej sprzatać....... uh, jak ja tego nie lubię......[/QUOTE] A ja lubię :diabloti: Quote
Mazowszanka13 Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 Malagos, natchnęłaś mnie kulinarnie :) Do powideł, którymi przełożyłam piernik dodałam (z braku śliwowicy) spirytus. Coś tak czuję, że jak się zagryzie to będzie cudo. Quote
malagos Posted December 24, 2012 Author Posted December 24, 2012 Życzę udanych Świat, rodzinnej atmosfery, spokoju, pogody. W nowym roku lepszych dni. Quote
mimiś Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 Niech Mikołaj położy Wam pod choinkę worek Radości i Miłości:x-mas: Quote
malagos Posted December 25, 2012 Author Posted December 25, 2012 Nasz border boi się petard - dzis już ktoś strzelał, wszystkie psy mają "dygawicę" niestety..... A moi się śmieją ,że mówię "border" i mówią "kundel collie" - nich tam, świeta, więc i wybaczania czas. Milusi to zupełnie obojętne, co mówią, kocha mnie i Tomka, innych się raczej boi, unika, opuszcza głowę i ucieka na bok. Mamy na świeta gości, rodzinę, wszyscy psiolubni, nie zmienia to faktu, Milusia nie podejdzie, nie daje się pogłaskać. Quote
mestudio Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Nieufna dziewczynka, ma prawo, ale jest piękna na tych zdjęciach ostatnich:-). Quote
Ziutka Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Śliczna z niej dziewczynka :) znajdzie domeczek, tylko teraz każdy o czym innym myśli...Święta...Sylwester...itd Quote
malagos Posted December 25, 2012 Author Posted December 25, 2012 Po świętach jedziemy na sterylizację, zobaczymy też ten niewielki guzek na łopatce, dokładnie przejrzymy uszki, jak będzie w narkozie. Zdarzyło się dziś, ze Milusia ... zaszczekała! Jak wszystkie pobiegły do bramy poszczekać na przechodzącą rodzinkę, Milusi też dała głos. Quote
Nutusia Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Powiem szczerze, że kundel collie brzmi o wiele... fajniej ;) Kociczka przepiękna! My też mamy świąteczną atrakcję w postaci 8-tygodniowego Motka. Ktoś go wrzucił przez płot do ogrodu sąsiadów mojej Przyjaciółki. Nie mógł się wygrzebać ze śniegu. Dobrze, że tego dnia pan domu przywiózł choinkę i później wrócił do domu, bo tej nocy temperatura wynosiła -14 stopni... Maluch jest przesłodki i przefajny. Tylko co z nim będzie, jak przyjdzie wrócić do pracy i zaczniemy znikać z domu na 11 godzin? :( Quote
malagos Posted December 27, 2012 Author Posted December 27, 2012 Nutusia napisał(a):Powiem szczerze, że kundel collie brzmi o wiele... fajniej ;) Kociczka przepiękna! My też mamy świąteczną atrakcję w postaci 8-tygodniowego Motka. Ktoś go wrzucił przez płot do ogrodu sąsiadów mojej Przyjaciółki. Nie mógł się wygrzebać ze śniegu. Dobrze, że tego dnia pan domu przywiózł choinkę i później wrócił do domu, bo tej nocy temperatura wynosiła -14 stopni... Maluch jest przesłodki i przefajny. Tylko co z nim będzie, jak przyjdzie wrócić do pracy i zaczniemy znikać z domu na 11 godzin? :( ale jak tu nie pomóc takiej biedulce?....... Milusia dziś bez śniadanka, kocyk i prześcieradało przygotowane. Akcja o godz. 15. Już przeżywam...... Quote
wegielkowa Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 malagos napisał(a):ale jak tu nie pomóc takiej biedulce?....... Milusia dziś bez śniadanka, kocyk i prześcieradało przygotowane. Akcja o godz. 15. Już przeżywam...... Przeżywamy:) Quote
wegielkowa Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Ziutka napisał(a):Śliczna z niej dziewczynka :) znajdzie domeczek, tylko teraz każdy o czym innym myśli...Święta...Sylwester...itd Ty o Sylwestrze ... na bank:) Quote
malagos Posted December 27, 2012 Author Posted December 27, 2012 Taaa, było dać dzieckoju Sylwek na imię, nie Oleś....... Quote
malagos Posted December 27, 2012 Author Posted December 27, 2012 Jesteśmy już po, w domu. Uszy doczyszczone do końca, zakroplone czyś dobrym (zapomniałam nazwy). Guzek na łopatce wygląda na bliznę po urazie. Sunia ma - w dobrym razie - 5 lat. W lecznicy nie było tak dużego kaftanika, teraz moja siostra uszyła z tradycyjnej nogawki spodni od piżamy śliczne ubranko. Na razie Milusia leży spokojnie, ale zaraz po przyjeźdize zeszła z posłanka - widać, że chciała siusiu, i zrobiła pod siebie na leżąco. Umyłam gąbką co się dało, a sierść przecież długa, i wysuszyłam ręcznikami, Tomek ją przeniósł na kocyk. Quote
Nutusia Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Miluchana - jutro już będzie o wiele lepiej, a pojutrze już całkiem dobrze, zobaczysz! Quote
malagos Posted December 27, 2012 Author Posted December 27, 2012 Było i rzyganko na kocyk........ Doszyłam na psie dodatkowe troczki jeszcze przy końcu kubraczka - moze jakoś to konstrukcja wytrzyma: A to nasz czwarty tymczasowicz koci: Quote
Ziutka Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 A skąd masz takiego ładnego kotecka ? ;) Quote
mimiś Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 jaki twarzowy kubraczek;) No to dziewczynki zabezpieczone! Quote
Nutusia Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Sukienka bardzo gustowna :) Kotecek też niczego sobie ;) Quote
Recommended Posts