Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zapisuję...

wywalony w obroży?? No nie wiem.... to, że tam ciągle siedzi świadczy o wywaleniu Go tam.. ale może byc masa innych powdów, dla których tam przebywa.

Na pewno trzeba Go zgarnąć. "odstrzelenie" psa to koszt od 500zł w górę, niestety.. najlepsza jest klatka łapka... ale po załapaniu gdzie psiak trafi??

A zostały przejrzane ogłoszenia o zaginięciu psiaka? Może jednak ktoś Go szuka (marzenia)..

Posted (edited)

[quote name='[email protected]']rozmawiałem z mru i bedę miał klatkę ale dopiero w środę, zdecydowanie też odradził strzelanie i podawanie sedalinu
no zobaczymy mam nadzieję ze psiak da radę do środy, ale jak juz tyle wytrzymał to mam nadzieję ze da radę
pewnym tylko problemem może byc zwabienie do klatki bo jak pisałem pies gardzi kaszanką, karmą suchą i mokrą, jajkiem, parówkami jedyne na co się skusił to kanapka z pasztetem i kawałek sera
jakies propozycje czemu zaden pies nie będzie się w stanie oprzeć? nawet najedzony?
mru to dziewczyna z patrolu interwencyjnego Vivy, wlasnie jeszcze zostala Viva!
kontakt: [email protected]
[FONT=Arial][FONT=Arial]828-43-29
584-91-89[/FONT]
[/FONT]

Edited by Ellig
Posted

Matko kochana :( Skoro Thor już rozmawiał z Mru i nie pomogą no to interwencje Vivy odpadają, bo interwencje to właśnie Magda mru i Paweł.
Zapytam Bekę o jednego człowieka, może podjedzie jak się zapłaci.

Posted

hehe to jak zadzwoniłem na numer mru to rozmawiałem z facetem:)))
i udało mi się pożyczyć do wtorku klatke pod Aniolem ale zanim dojechałem do pruszkowa a w zasadzie do grodziska bo trzeba jechac do nastepnego zjazdu zeby zawrócić to na parkingu było już ciemnawo i psiaka zobaczyłem jak siedział za płotem a jak mnie zobaczył to pobiegł dalej:(
rozstawiłem klatke włozyłem whiscasa oscypka wątrobke wołowine surową, ser żółty, i pasztet:)) siedziałem 3 godziny ale dupa nie pojawił się już, karma znikneła z 2 miejsc ale w 50 innych jest pełno żarcia od chleba przez makaron kasze w pojemnikach po lodach (co wskazuje że ktos go specjalnie dokarmia) po resztki z mcdonalda

i też mam wątpliwości co do tego czy pies został wywalony w tym miejscu (fakt że ma obroże o niczym nie swiadczy bo jak nie ma zadnej zawieszki to wlasciciela i tak nie uda sie znaleźć)
bardziej zastanawiam się czy to nie jest wioskowy cwaniaczek który przychodzi na darmową wyżerkę.. ale tutaj jedno zastrzezenie gdyby tak było to pies by sie najadł i wracał do domu a tu za każdym razem jak jestem to psiaka widze, w dzien siedzi na parkingu a po zmroku wychodzi poza ogrodzenie ale zawsze go widze, może ma legowisko w którymś z tuneli pod autostradą a jest ich dużo
życie jak w madrycie pelno jedzenia i sucha norka gdyby tylko nie nadchodząca zima i tysiące pedzących samochodów
ale nawet jeżeli to jest psiak który przychodzi z któregoś z okolicznych gospodarstw to i tak nie zasługuje na taki dom
u mojej babci na wsi psy nawet jak biegały sobie po okolicy to 90% czasu spedzaly na podwórku, a ten ciagle siedzi na parkingu albo zaraz obok a najbliższe domy są za jakis kilometr

a o to co sie stanie z psiakem jak go złapę to będę się martwić jeżeli go zlapię.. na pewno nie oddam go do schrona .. byłem dzisiaj pod Aniołem i powiem że jest chujowo .. a schron zapewne wygląda 100 razy gorzej =/ ale również nie może zostać u mnie bo mam juz 2 psy i 3 koty z czego 2 inwalidy po spotkaniach z samochodami a jedno ślepe a ostatnio jeszcze 2 miesięczne dziecko znalazłem;)

trzeba będzie wydrukować ogłoszenia i rozwiesić po okolicy, z 3 psiakami już mi się tak udało, tylko teraz bedzie konieczny DT bo w moim 33 metrowym apartamencie nie ma juz miejsca:)

i super banery:))) i psinka jest śliczna:)

jeszcze jedna rzecz mnie martwi .. z tego co widziałem to raczej to jest suka=// a co jak ja zlapię i zawioze do weta i okaze sie że jest mleko??

i dziękuję wszystkim za pomoc

Posted

mysza 1 napisał(a):
Matko kochana :( Skoro Thor już rozmawiał z Mru i nie pomogą no to interwencje Vivy odpadają, bo interwencje to właśnie Magda mru i Paweł.
Zapytam Bekę o jednego człowieka, może podjedzie jak się zapłaci.

jutro tam jade jeszcze raz powinno mi się udac wyrobić koło 13, to jeszcze bdzie jasno i jesszcze raz spóbuję z klatką

Posted

Pewnie rozmawiałeś z Pawłem ;)

Azyl pod psim aniołem to jeszcze nie takie zle miejsce akurat, bywa gorzej :(

Pewnie mały się wystraszył, boi się zamieszania, tu jakaś klatka :) stres.

Na pewno trzeba próbować, bo limit szczęścia się wyczerpie a przy autostradzie to naprawdę moze stać się szybko :(

Najlepszy by był profesjonalny łapacz, znajomy hycel czy grupa, która robi często i wie jak psa podejść.

Strasznie go żal :(

Posted

Gosiapk napisał(a):
Nie rozumiem, to zmaczy że służby miejskie odmówiły zajęcia się psiakiem? (straż miejska, schronisko)

do straży miejskiej to nie dzwoniłem bo to juz jest poza miastem .. do schroniska tez nie dzwonilem oni raczej sie nie zajmują łapaniem tak trdnych przypadków..
a fundacje od razu mówią że nikogo nie przyjmuja a dopiero później można rozmawiać
na początku mnie to trochę podkurwiło ale po wizycie pod aniołem jak widziełem co tam maja to już mniej się dziwię

a jak rozmawiałem z mru czyli chyba z pawłem to odradził mi strzelanie i usypianie i bez problemu zaoferował pozyczenie klatki a to czy oni to zrobią czy ja to juz chyba nie wpłynie bardzo na skutecznośc gorzej jak ten sposób nie wypali

Posted

[email protected] napisał(a):
jutro tam jade jeszcze raz powinno mi się udac wyrobić koło 13, to jeszcze bdzie jasno i jesszcze raz spóbuję z klatką

Czy mogę na PW dokładne miejsce gdzie to jest? Jutro pojadę tam przed pracą to może mi się uda (nadzieja naiwniaka). W razie czego spotkamy się na miejscu koło 13:00. Na 14:00 niestety muszę być w pracy w Warszawie.

TZmestudio

Posted

mestudio napisał(a):
Czy mogę na PW dokładne miejsce gdzie to jest? Jutro pojadę tam przed pracą to może mi się uda (nadzieja naiwniaka). W razie czego spotkamy się na miejscu koło 13:00. Na 14:00 niestety muszę być w pracy w Warszawie.

TZmestudio

Marcinek - wielkie dzięki :loveu:

thor - czyli myslisz, że ten psiak to sunia jednak jest, tak ?

Posted

mestudio napisał(a):

TZmestudio

dokładnie to jest na autostradzie poznań-warszawa w kierunku warszawy przy budowanym punkcie poboru opłat, pomiedzy węzłami w pruszkowie i grodzisku mazowieckim, zaraz za bramkami jest taka zatoczka z parkingiem dla tirów busów
ale bez klatki to i tak nic nie zrobisz :(

Posted

Ziutka napisał(a):
Marcinek - wielkie dzięki :loveu:

thor - czyli myslisz, że ten psiak to sunia jednak jest, tak ?

nie mam pojecia, przeważnie widuję jego/ją z kilkudziesięciu metrów i to przewaznie tyłem:) ale tak mi się zdaje ze siusiaka nie widziałem a moja dziewczyna twierdzi że widziała wyciągnięte sutki

Posted

[email protected] napisał(a):
nie mam pojecia, przeważnie widuję jego/ją z kilkudziesięciu metrów i to przewaznie tyłem:) ale tak mi się zdaje ze siusiaka nie widziałem a moja dziewczyna twierdzi że widziała wyciągnięte sutki

Kurcze, może to sunia i ma gdzieś szczeniaki ? :roll:

Może uda się wam zgrać jutro jakoś z Marcinem i z tą klatką i uda wam się ją/jego złapać...
Bo klatkę masz cały czas narazie, tak ?

Posted

nie ma pewnosci ze sunia:)) a to ze ma wyciągniete sutki to może znaczyć ze miała szczeniaki kilka lat temu:))
i tak klatke mam w aucie, kwestia tylko tego czy da sie oszukac:) bo widać że to niezły cwaniak/cwaniaczka i z nie jednego parkingu szynke jadł/jadła:)