yewcia1 Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Kochani czas Miśce robić ogłoszenia - każdy po jedym portalu - co Wy na to? Lub po jednej gazecie? W weekend coś zmastruję , czy mamy tekst? Quote
MagYa^^ Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 yewcia1 napisał(a):Kochani czas Miśce robić ogłoszenia - każdy po jedym portalu - co Wy na to? Lub po jednej gazecie? W weekend coś zmastruję , czy mamy tekst? A moze ktos moze napisac cos co wykozystamy w ogloszeniach? Tak aby istniala jakas spujnosc pomiedzy wszystkimi ogloszeniami... Quote
justynavege Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 MagYa chyba Wy najlepiej z Jagodą opiszecie sunie :loveu: Quote
MagYa^^ Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 ale ja nie potrafie pisac takich czulych tekstow :| Quote
justynavege Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 opsz suche fakty posaram sie coś napisac :) Quote
MagYa^^ Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 Dostalam dzisiaj z Korabielewic maila z takim apelem: [SIZE=-0]Pożar w kociarni !!! [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]W miniony piątek, 8 września, w schronisku wybuchł pożar. Spłonął koci barak razem z całym wyposażeniem oraz rzeczami opiekunki kotów. Dwa koty nie żyją. Jeden jest poparzony. Kilkanaście nie ma gdzie mieszkać... (więcej o tym dramacie piszemy na forum schroniska) [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Rozpaczliwie apelujemy o adopcję kotów z azylu !!! Postaramy się pomóc w transporcie, przed oddaniem do nowego domu możemy kota wyleczyć i zaszczepić. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS] Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Olga 0-509 201 218[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Barbara 0-504 040 455 (tylko wieczorem) [SIZE=2][FONT=Garamond]Nie wiem czy ktos utworzyl tutaj taki watek, dlatego wklejam to do Miski.[/FONT] [/FONT] Quote
MagYa^^ Posted September 15, 2007 Author Posted September 15, 2007 Ok mamy dzis polowe miesiaca, chyba czas zabierac sie za rozstawianie ogloszen? Ja nie mam glowy do ckliwych tekstow, mialam Jagode odwiedzic aby cos wspolnymi silami naskrobac, ale nie mam kiedy :( Jesli ktos chcialby napisac cos...?:roll: Nalezaloby tam umiescic informacje, ze: -zostala pozostawiona przy domu z 5 szczeniakow (tak troszke wyolbrzymilam teraz :P), -przez 1,5 miesiaca jezdzilismy ja dokarmiac, az w koncu podeszla do nas i swisnelismy ja na leczenie, -przez te 1,5 miesiaca czekala na swojego pana dzien i noc wpatrujac sie w nadjezdzajace samochody.. (:-(), -w tej chwili jest w DT, gdzie socjalizuje sie z ludzmi, -nie ufa NOWEMU czlowiekowi - kwestia czasu i przyzwyczajenia, -jest bardzo oddana, -slaba strona - nie przepada za innymi psami - boi sie ich, -w domu jest bardz gdzeczna, spokojna, nie wadzi nikomu, -po starylce, -szukamy domku ODPOWIEDZIALNEGO, ktory mialby czas pracowac nad psem, -Miska to pies do domku, mieszkania, dla zrownowazonych ludzi. Oczywiscie warto dodac, ze suka ma 3,5 roku. ..i moze ktos podpowie co jeszcze mozna napisac..? Quote
justynavege Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 poprosiłam o pomoc na watku Uciechowa Quote
uxmal Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 :) jestem z wątku Uciechowa:) napiszę text. Muszę tylko trochę poczytać o Misi. Quote
justynavege Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 ux jesteś niezastąpiona :loveu::multi: Quote
uxmal Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 O wierności i miłości napisano juz tomy ksiąg. W nich opisano historię psów i kotów. Lecz o MISI można by napisać trylogię.Ma zaledwie 3 latka a przeżyła już bardzo wiele. Jak jest jej historia? Tom1 Jeszcze niedawno serduszko Misi mocniej biło na widok jej pana. Nieważne, że zapomniał dać jej jeść i pić. Nie miało też znaczenia, że nie dbał o jej zdrowie. Nieważne, że czasem zbytnio się denerwował. ONA GO KOCHAŁA Tom2 Pewnego dnia w jej życiu pojawiły się maleństwa. Urodziła 5 ślicznych szczeniąt. Misia je pokochała, dbała i pielęgnowała jak tylko potrafiła. Karmiła, tuliła i grzała swoim psim serduszkiem. Czasem pan zapominal o nich. Ale ona i tak Go kochała. Tom3 Kiedy pan pakował swoje bagaże i opuszczał dotychczasowym dom myślała, że nie zapomni o niej i jej maleństwach. ZAPOMNIAŁ. Misia została sama. Ze spuszczoną głową czekała. Tom4. Pewnego dnia Misią ijej dziećmi zaopiekowały się dobre duszyczki z dogomanii. Misia trafiła do szpitala. Maleństwa znalazły dom. Niestey nie wszystkie, dwa śliczne pieski zmarły. Lecz serduszko Misi mimo choroby(świeżbowiec) kazało jej iść do domu. Do pana. Może wrócił po nią? Przecież bardzo go kochała. Tom5 Misia przemieżyła lasy i pola. Mijała domy i samochody. Przebiegała przez asfaltowe drogi. Aby dotrzeć do domu.Deszcz, wiatr, słońce i chmury- widziały jej smutek i żal. Po 30 km długiej psiej drogi. Dotarła. Zmęczona, zmarznięta i obolała. Czekała. Stała wiernie pod domem. Lecz Pan nie wrócił. Jej dom zajęli inni właściele. NIE POKOCHALI JEJ-ODRZUCILI. Tom6 Ale o Misi nie wszyscy zapomnieli. I znowu pewnego słonecznego dnia. Na jej drodze pojawili się dobrzy ludzie. Zwabili ją pyszną parówką i kiełbaskami. Pogłaskali, utulili. NIE wierzyła. MISIA trafiła do domu tymczasowego. Tom7 Misia odzyskała wiarę w człowieka. To łagodna i delikatna sunia. Uwielbia spacery wzdłuż Odry i głaskanie po brzuszku. Czasem nastraszy się niegrzecznego pieska. Wtedy "przykleja się" do nogi człowieka. Wtedy czuje się bezpiecznie. Kiedy spotka kotka przyjaźnie merda ogonkiem. Zapewne ma miłe wspomnienia z przeszłości. Epilog To jeszcze nie koniec historii Misi. Jeśli chceś dopisać do jej życia szczęśliwy Tom, zadzwoń, zapytaj o delikatną sunię. Sunię przepełnioną miłością. Kontakt: Quote
uxmal Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 Trochę długie to wyszło, można oczywiście skrócić :) Jeszcze tylko tytuł aukcji trzeba wymysleć. Quote
MagYa^^ Posted September 16, 2007 Author Posted September 16, 2007 uxmal napisał(a):Trochę długie to wyszło, można oczywiście skrócić :) Jeszcze tylko tytuł aukcji trzeba wymysleć. DZIEKUJEMY :modla::modla::modla::Rose: Pieknie napisane! Wystawiam Miske na gazeta.pl prosze o ALLEGRO dla niej. Quote
MagYa^^ Posted September 16, 2007 Author Posted September 16, 2007 aha...a co do kontaktu, to tak naprawede nie wiem do kogo podac, czy swoj, czy do Ani (ale bez jej zgody to nie bardzo).. Miska dopiero za 1,5-2 tyg. bedzie pewnie we Wroclawiu.. Quote
justynavege Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 ux dziekujemy :loveu: masz Złote Serducho :loveu: Ty powinnaś książki pisać :) MagYaa moze swoj daj Ty przeciez wiesz na bezaco co u Misi a w razie czego to Anię złąpiesz :) Szukamy kogoś kto wystawi Miske z pieknym tekstem napisanym przez ux na allegro Quote
MagYa^^ Posted September 16, 2007 Author Posted September 16, 2007 ok, a wiec podaje namiar na siebie: [email protected] gg. 725553 tel. 504 82 48 40 Quote
yewcia1 Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Miśka prosi o allegro - kto pomoże???????????????????? Quote
MagYa^^ Posted September 16, 2007 Author Posted September 16, 2007 http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=664&w=69120736&a=69120736 Quote
justynavege Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 MagYaa :) prosimy o allegro tekst jest i to jaki :multi: Quote
evita. Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Cały czas śledzę po cichutku wątek Misi i jej kibicuję :lol: Mogę wystawić ją na allegro jeśli nie znalazł się jeszcze żaden chętny ;) Quote
MagYa^^ Posted September 17, 2007 Author Posted September 17, 2007 evita. napisał(a):Cały czas śledzę po cichutku wątek Misi i jej kibicuję :lol: Mogę wystawić ją na allegro jeśli nie znalazł się jeszcze żaden chętny ;) Evita.. tak tak.. PROSIMY :multi: i dziekujemyy :) Quote
MagYa^^ Posted September 18, 2007 Author Posted September 18, 2007 Pokaz sie mala tutaj, moze ktos Cie wypatrzy.. Quote
Recommended Posts