Jump to content
Dogomania

DOLNY ŚLĄSK-Misia szuka domku na stałe. W NOWYM DOMU !!! DZIEKUJEMY WSZYSTKIM !!! :)

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

justynavege napisał(a):
MagYaa kazdemi zwiezrakowi warto i trzeba pomoc :)
a Mroweczka jest przesłodka

..prawda?? :loveu: ja patrze na ten jej mokry pyszczek i te wielkie oczy i zniewala mnie sama soba..heh.. Dla niektorych to tylko sztuka miesa :shake:

Posted

MagYa dla wielu takich jak my to nie sztuka miesa ani stek tylko czujace zwierze :)

ja od lat wegetarianka i skorzane dla mnei be
dlatego do tej pory nie mam kozaków na zimę bo co ładne to było ze skóry :mad:

Posted

..tak tak.. wiem co czujesz, tez to mam.. ale na szczescie wymyslili cos takiego jak skora syntetyczna :D i zasadniczo ciepla i wygodna..
ostatnio nie potrafilam sie przelamac zeby kupic kombinezon na motocykl skorzany... -przeciez nie zaloze na siebie czegos co zylo, myslalo i kochalo.. w zyciu!

Posted

pare tyg temu w jednym z centrum h. we Wro.. znalazlam piekne buty - czerwone, czulenka, sandalkowate, cud-miod i orzeszki! przymierzylam..i stwierdzilam, ze za dobrze leza, wiec pewnie musza byc skorzane :P
ale nie mogelam od nich odkeic wzroku, zwlaszcza ze byla to ostatnia para!
podchodze do kasy z butkami.. i pytam pania czy skorzane.. Ta odpowiada mi, ze oczywiscie! a ja na to - ee to nie chce!
siee kobieta jakby oburzyla.. i pyta - alez dlaczego? jest pani pierwsza osoba, ktora nie chce butow ze skory..! To jej odpowiedzialam, ze w 'trupach', nie chodze.. nie zwyklam kozystac z uprzejmosci tych ktorzy kiedys kochali i zycie zostalo odebrane im bezpowrotnie!
heh

Posted

..nie wspomne o pstragu, ktorego pan chcial zabic 2 tyg. temu zeby mi go upiec! (pytam goscia - a ten pstrag to juz kaput? a gosciu - niee no swierzutki, zaraz go wylowie.. -jezuuniu myslalam, ze zemndleje! powiedzialam ze nie chce mi sie juz jesc!)

Posted

justynavege napisał(a):
MagYaa dla mnie masakryczną sprawa jest wizyta w sklepie tzw masarniczym :placz:

eeeeeeeee

ja chyba z innego swiata jestem

..ja na szczescie do takich nie wchodze :mad: a mieso swojemu stadu kupuje juz zafoliowane na tackach.. ale sam fakt pocwiartowanego zycia mnie przeraza :-( ..ale moich psow jakos nie bardzo :roll:

Posted

wiecie.. dzisiaj spac nie moglam i myslalam o Misce.. :( przyzna, szczerze ze klebily mi sie po glowie nie za wesole mysli.. tak pomyslalam, ze jesli ktos cchce duzego psa, to nie po to zeby ten czworonog sie go bal..
jesli ktos sie Miska zainteresuje, to bedzie zdziwiony dlaczego ona sie tak boi ludzi i psow, ma zaufanie tylko do swoich opiekunow..i naprawde ciezko jest to zmienic. boje sie, ze Miska nie znajdzie domu.. boje sie, ze pewnego dnia zostaniemy/zostane z reka w nocniku poniewaz studencji wypowiedza nam opieke nad Miska.. boje sie, ze trzeba bedzie ja uspic..(??):placz:
..tyle walki o jej stan psychiczny, o jej zdrowie, o jej maluchy... ja nie wiem jak to bedzie. zaczyna mnie to powoli przygniatac :shake:

Posted

Nie wiem co napisać:(
To zróbmy podsumowanie co było.
Wyjdzie wtedy gdzie jescze o suni nie wiedzą.
A studenci czy mozna u nich wywiesic ogłoszenie o Misi?
Albo przy poczcie, tam gdzie ludzie czekają w kolejce na swój numerek.
Ja mogę prostą stronkę o Misi zrobić.
Taka jak Dżinki, Foresta i Rybaczka.
http://www.rybak.as.info.pl/
http://www.dzina.as.info.pl/
Wprawdzie te strony chyba nie pomogły w adopcji aleee warto próbować dalej.
Stronkę możnaby umieszczać w ogłoszeniach słupowych.

Posted

ux wg mnie pomogły :)
ilez to ja razy przed zaadoptowaniem dzinki siedziałam nad ta stroną rycząc........

masz szczesliwą reke mowilam to juz nieraz :loveu:

kurcze jakby tu Misce pomoc pokonać te lęki......

Posted

robmy co tylko dozwolone, nie chce jej wypychac do domu na sile, bo to musi byc odpowiedni dom.. ale cos ostatnio czarno to widze :|
mialabym idealny dom dla Miski u kolegi, ale ten liczaczy sie, ze nie znajdzie dla niej czasu z powodu pracy, do ktorej czesto gesto chodzi na 24h, no wiem klopsik..

Posted

dostalam maila od Ani...
"szkoda, ze nikt sie nia nie interesuje, ale nie powinno ci to spedzac snu z powiek. misza jest u nas i zostanie tutaj jak dlugo bedzie trzeba. nikt jej na bruk nie wyrzuci. strasznie sie do niej przywiazalam, zreszta z wzajemnoscia, ale niestety z koncem marca przyszlego roku koncze studia i ide do roboty. (...)
w kazdym razie glowa do gory. szukajcie dla niej domu, a jesli sie nikt nie znajdzie to wtedy sie zastanowimy co z tym faktem zrobic. nie ma mowy o zadnym uspieniu. ogladalismy ten plakat, ktory zrobilyscie. z tym chetnym wchodzeniem na spacer to nie do konca sie zgodze. przed spacerem misza sie cieszy, ostatnio nawet na mnie skacze, ale gdy otworza sie drzwi to ten entuzjazm mija. najgorsze jest zejscie po schodach i wyjscie z klatki - zatrzymuje sie, zastanawia, ale jak juz sie kawalek oddalimy to idzie grzecznie. tak poza tym to faktycznie jest bardzo milym psem. straszny z niej lakomczuch i pieszczoch, w domu lubi sie bawic, biegac, oczywiscie na dworze mie ma szans na takie szalenstwo. zapisalismy sie na naszym uniwersytecie szkolenie z behawioryzmu, ktore odbedzie sie w listopadzie. sprobuje sie dopchac w przerwie miedzy tymi zajeciami do pana doktora i pogadac z nim o psychice miszy. moze cos poradzi."

SUPER CO??? :loveu: ..mam takie skromne pytanie czy moglabym w zasadzie PROSIC - dostac od ktorejs ze zdolnych cioteczek ..aniolka? (..w prezecie dla naszego aniolka od miszy?)

Posted

MagYaa jasne ze Aniolek poleci :)
dopiero w fazie wysyhania jest i troszkę to potrwa......
ale juz mi wyslij na pw adres wysyłki poszperam w koszyku moze jakis Anioł bezdomny czeka :evil_lol:

ps . jesli mogłabym polecić opiekunom Miski ksiazke "zapomniany język psów"

podpowiedz Im :loveu:

Posted

dzieeekuujeee :)))) ja cos sie nie moge zabrac za ta mase solna :| chyba aniolki czuwaja nademna nie dajac mi szans na ich polepienie :D zebym nie skaszanila ich cudnego wizerunku, ktory Wy odzwierciedlacie znakomicie :loveu: