Jump to content
Dogomania

DOLNY ŚLĄSK-Misia szuka domku na stałe. W NOWYM DOMU !!! DZIEKUJEMY WSZYSTKIM !!! :)

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj jest więcej chętnych...:lol:
Ma być Jagoda, Ja i może Negri się uda dotrzeć...
Spotykamy się pod ambulatorium, zaraz na lewo od wejścia głównego.

Posted

mam pytanie (bo nie przekopię się przez ponad 50 stron) - jak wygląda sprawa suni ?? jakie są szanse na domek i gdzie się w tym momencie znajduję ??
Chciałabym poprostu wiedzieć, bo przejęła mnie jej historia :(

Posted

Dominik:loveu: , super z Ciebie facet!!
bosze, jak mi żal tej Misi naszej. Jej samotność nie doskwiera napewno tak, jak brak przestrzeni. Ona w życiu nie mieszkała w zamknięciu, a teraz mały boks, krata, obcy ludzie i zapachy medyczne:placz:

t_kasiek :loveu:
Misia przebywa obecnie na leczeniu stacjonarnym. Szukamy dla niej domu,bardzo szukamy. Obecnie po leczeniu, wstępnie mamy umówiony płatny hotelik u Mossi pod Częstochową, w spokojnym miejscu pod lasem.
ale to będzie kolejny szok dla Misiola, długa podróż i znów tymczas, nowe miejsce i ludzie.

p.s.
przygotowałam aparat przed wyjściem z domu, rano, ale niestety zapomniałam go, MagYa się nie zgłasza, więc nie wiem czy również podjedzie z aparatem.

Posted

:loveu: ALLE nasza Misia ma powodzenie :D ...
Zapadla w derducho wszystkim!!! Dziaiaj miala wielu gosci: ciocia Jagoda, ciocia Negri, wujo Dominika i ja :razz: oraz ostaconarna opiekunka zabralismy mala na spacer... Bylo milo, nawet bardzo :) Miska zminila sie :) jest odwazniejsza, poznaje nas, macha ogonem. CUDO :loveu:

Okazalo sie, ze mamy domeczek tymczasowy dla naszej niuni :loveu: DO WAKACJI!!! Wiec mamy jeszcze kilka tyg. na znalezienie domku. Jutro panna idzie na tymczas do bardzo milych i odpowiedzialnych ludzi ;) do Wro..

Mossi jesli nas nadal czytasz to dziekujemy za oferowana pomoc z Twojej strony, jesli jednak nie uda nam sie znalezc domciu do wakacji, to czy Misia znajdzie u Ciebie spokojny kacik?

Aaa...i mam kila zdjec ;) ...zaraz z nimi zawalcze:evil_lol:

Wor karmy zostal przekazany do DT dziekujemy Justyna :Rose:
Pileczka? ...Misiunia nie czuje powolania do takich zabaw ;), ale przyda sie:cool3:

Duzo by tu AHHHAĆ i EHHHAĆ.... najprosciej.. SZCZERZE DZIEKUJE :loveu:

Posted

Bardzo fajnie. Negri czy wystawiasz bazarki dla suni ?
Pozdrawiam. Jak tak fajnie się "cywilizuje" to jest nadzieja. Tylko Tymczas niech jej ze smyczy nie spuszcza ! i adresówka.Ona może szukać starego domku.

Posted

tak się cieszę, że aż słów mi brak :placz: to łzy szczęścia
Misia ma tak wspaniałych ludzi obok siebie :loveu:
Cioteczki i Wujaszkowie dla Was pokłony.....

Posted

Negri, Dominik:loveu: miło było poznać w realu:multi:
Wielkie dzięki , ze dotarliście wczoraj.
Mamy wielką nadzieję, ze tak jak Justynavege pisze, nowi opiekunowie tymczasowi pokochają naszego Misiola koffanego. Jaka to mądra sunia i jaka piękna!
MagYa, ja teraz wyjezdzam na tydzień, więc w sprawie przewozu budy to dopiero po długim weekendzie.
@All, mamy przyczepkę, Mag gdzieś zdobyła, potrzebny byłby więc samochód z hakiem i ktoś, kto umiałby taką przyczepkę ciągnąc (znaczy się nie osobiście:evil_lol: tylko autem, bo ja nigdy nie jechałam takim wehikułem dwuczłonowym:lol: )

Posted

no i jest problem i to poważny. Właśnie dzwoniły do mnie dziewczyny z AR, że jedna z opiekunek , ktora miała zabrać Miśkę na weekend majowy zmuszona jest jechac pociągiem a Misia nie jest szczepiona p/wściekliźnie.
MagYa, zadzwoń do tego hoteliku co mówiłaś, bo chyba trzeba Misię tam zabrać.
Chyba, zę ktoś ma inny pomysł , moze ktoś zna kogoś , kto jedzie autem w okolice Częstochowy i mógłby zabrać dziewczynę z psem.

Posted

o cholera!!!:crazyeye: TO nie da sie zaszczepic jej przed tym wyjazdem? przeciez to kwestia szczepionki/kasy(?) i papierku...
jesli chodzi o pieniadze, to niech dziewczyna wezmie kwita na nią i wszystko jej oddam..
kurka..

Posted

Jagoda napisał(a):
no i jest problem i to poważny. Właśnie dzwoniły do mnie dziewczyny z AR, że jedna z opiekunek , ktora miała zabrać Miśkę na weekend majowy zmuszona jest jechac pociągiem a Misia nie jest szczepiona p/wściekliźnie.
MagYa, zadzwoń do tego hoteliku co mówiłaś, bo chyba trzeba Misię tam zabrać.
Chyba, zę ktoś ma inny pomysł , moze ktoś zna kogoś , kto jedzie autem w okolice Częstochowy i mógłby zabrać dziewczynę z psem.

Kobity napiszcie na watku transportowym, ze jak coś mozecie ciut dorzucić do paliwa , moze się ktoś trafi - lepiej na paliwo dać a nie za hotelik płacić, no i napiszcie w jakich dniach

Posted

nie da się zaszczepić, ponieważ Miśka bierze tyle leków obecnie i jest w trakcie leczenia a to wyklucza zaszczepienie
Zasugerowałam inne rozwiązanie, no ale nie mogę nikogo do tego zmusić (czyjeś zaświadczenie, jakiegoś pieska rasa mieszaniec, kolor czarny ktoś pewnie ma takiego i mógłby pożyczyć)
Więc dzwoń MagYa do tego hoteliku co mówiłaś wczoraj i znasz, zapytaj o miejsce, bo idzie weekend i też moze być problem, Ja wyjeżdzam w sobotę o świcie i co zrobisz sama?
aha, dałam jeszcze zapytanie na wątku transportowym

Posted

Dzwoniłam do tego Szymanowa właśnie.
Pan się zgodził przyjąć Miśkę. Normalna cena to jest 30 zł za dobę, ale ze względu na okolicznosci policzy nam po 25 zł.
Co robimy? Umówiłam się wstępnie, ze Misia przyjedzie do nich w piątek wieczorem lub sobotę rano. Kto mógłby Misię przewieżć, jest bardzo grzeczna w aucie.
Mag, ile mamy kasy "żywej", żeby wiedzieć ile trzeba dołożyć.