Donvitow Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Trzymam kciuki. A nie zapomniałyście żapytać nowych właścicieli czy możecie zabrać i psa i budę bo nie chcę wysyłać wam paczek do Rawicza/ wielkopolskie więzienie/;) Quote
justynavege Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 dziewczyny te 15 kg to na poczatek , jak dostaniemy karmę z konkursu molosów to chetnie wspomozemy Misie wiekszą ilościa Quote
MagYa^^ Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 :angryy: ... nie udalo sie... Miska to spryciula, a my dwie ciotki ciu ciu ciu.. po kawaleczku paroweczki, kotleciki.. a ta jedza nie podeszla.. No jakby cos czula... W sobote nastepna oblawa i mniejmy nadzieje udana! Cos slabo 3maliscie te kciuki :mad: ..... :evil_lol: Czy moze ktos sie orientuje czym psa mozna "spowolnic", uspic...? Quote
pusia2405 Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 :razz: Niedobrze. Dziewczyny, a czy możecie jutro poświęcić więcej czasu i spróbować ją po prostu olewać??!! Nie zwracać uwagi!! Wiem, że łatwo mi się pisze, bo nie widziałam jej, jej zachowania, ale czasami to pomaga. Quote
MagYa^^ Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 pusia2405 napisał(a)::razz: Niedobrze. Dziewczyny, a czy możecie jutro poświęcić więcej czasu i spróbować ją po prostu olewać??!! Nie zwracać uwagi!! Wiem, że łatwo mi się pisze, bo nie widziałam jej, jej zachowania, ale czasami to pomaga. ojj to "olewanie" to najlepsza rzecz, wlasnie w ten sposob probujemy ja zlapac. jutro nie da rady, ale sobota jest nasza na lapanie! Quote
pusia2405 Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 No to ja trzymam kciuki baaardzo mooocno!! Quote
Donvitow Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Czy moze ktos sie orientuje czym psa mozna "spowolnic", uspic...?[/quote] Są tabletki do premedykacji. Tak usypiałem kocura który nie chciał jeździć do weta. Quote
MagYa^^ Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 [quote name='Donvitow'] Są tabletki do premedykacji. Tak usypiałem kocura który nie chciał jeździć do weta. a co to znacz to premed...? :oops: Quote
Korenia Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Z bazarkiem - to ja czy Beatka ? Przy okazji podniose Miśkę ! Quote
Beata J. Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Korenia to może weź na siebie ten bazarek od Dominika. Ja natomiast postaram się jeszcze coś od siebie zadziałać. Napisałam już do Dominika w tej sprawie. Skoro zgłosiły się kolejne ręce do roboty to trzeba to wykorzystać :lol: Gdybyś z jakiś przyczyn nie mogła daj znać -wtedy przejmę. Cyfrówkę oczywiście mam :lol: Quote
justynavege Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 [quote name='MagYa^^']a co to znacz to premed...? :oops: takie włąśnie spowolnienie srodkami uspokajajacymi czesto stosowane pzry łapaniu psów lekliwych , zapytajcie weta o te srodki wtedy w kiełbaskę by trzeba napakować trzeba tez zapytac weta po jakim czasie dzialaja i przyjac plan dzialania bo np jak dzialaja po dosc dlugim czasie to trzeba wtedy uwazać by pies ni eposzedł w kierunku ulicy bo otumanionemu moze stać się krzywda Quote
Korenia Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Beata J. napisał(a):Korenia to może weź na siebie ten bazarek od Dominika. Ja natomiast postaram się jeszcze coś od siebie zadziałać. Napisałam już do Dominika w tej sprawie. Skoro zgłosiły się kolejne ręce do roboty to trzeba to wykorzystać :lol: Gdybyś z jakiś przyczyn nie mogła daj znać -wtedy przejmę. Cyfrówkę oczywiście mam :lol: Okey:) Nadchodzi długi weekend, więc będę mogła powysyłać - tylko nietety nie stać mnie, żeby pokrywać koszta przesyłek i pakowania :( Więc będę na to kase potrzebować, oki ? Quote
mosii Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 MagYa premedykacja to działanie przed operacja, przygotownie do narkozy, opercji, jest fajny lek Sedalin, dwie tabletki sedalin forte "powala" psa średniej wielkosci, tylko trzeba uwazać zeby nie uciekła i nie usnęła gdzieś w krzakach. działa po ok 15 min. Quote
Han&Dom Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Do Korenia: To konkretnie umówimy się po wekend-dzie, ja mieszkam na różance, ale codziennie jestem w centrum w pracy...:p Czy masz auto????:roll: Więc jeżeli masz czas do 16 to możemy się umówić u mnie w pracy, a jak dopiero po pracy... to mogę podjechać gdzie Ci pasuje...:lol: Dominik Quote
pusia2405 Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 To może rzeczywiście ten Sedalin, ale w zmniejszonej dawce. Żeby jej nie powaliło, chyba lepiej, żeby była jednak w miarę przytomna. Quote
Korenia Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Han&Dom napisał(a):Do Korenia: To konkretnie umówimy się po wekend-dzie, ja mieszkam na różance, ale codziennie jestem w centrum w pracy...:p Czy masz auto????:roll: Więc jeżeli masz czas do 16 to możemy się umówić u mnie w pracy, a jak dopiero po pracy... to mogę podjechać gdzie Ci pasuje...:lol: Dominik Ja się jeszcze ucze :eviltong: Mam 17 lat :eviltong: Więc auta niet - tego aż tak dużo jest ? Ja jestem z nowego dworu, ale chodzie do szkoly w centrum - na orląt lwowskich. Pon-śro kończe o 15:15, czw-14:20, pią-13:15. Po tych godzinach mi pasuje :) Quote
Donvitow Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 mosii napisał(a):MagYa premedykacja to działanie przed operacja, przygotownie do narkozy, opercji, jest fajny lek Sedalin, dwie tabletki sedalin forte "powala" psa średniej wielkosci, tylko trzeba uwazać zeby nie uciekła i nie usnęła gdzieś w krzakach. działa po ok 15 min. Tak właśnie ! pusia2405 napisał(a):To może rzeczywiście ten Sedalin, ale w zmniejszonej dawce. Żeby jej nie powaliło, chyba lepiej, żeby była jednak w miarę przytomna. Myślę że to dobry pomysł. Tylko naprawdę nie może taka otumaniona zwiać jak poczuje się słabsza to może chcieć się schować. To normalny odruch u zwierzaków. Najlepiej jesli jest mozliwość to zwabić ją na jakiś ogrodzony teren albo dać jej kiełbaskę do budy i ją zablokwać. Trzymam kciuki w sobotę o oczekuję dobrych wieści. Quote
yewcia1 Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Korenia napisał(a):Okey:) Nadchodzi długi weekend, więc będę mogła powysyłać - tylko nietety nie stać mnie, żeby pokrywać koszta przesyłek i pakowania :( Więc będę na to kase potrzebować, oki ? Koreina mnie też nie stać na wysyłki więc przy cenie napisz + plus koszt wysyłki ( ja siedze na kuroniu i u mnie z kasą też kiepsko) Tylko musisz mieć konto - i wpłaty do Ciebie a potem na AFN lub do dziewczyn. Quote
Beata J. Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Ja z moich bazarków ustalam że na konto MagYi. Będę ją nękać i marudzić czy juz kasa dotarła Quote
Beata J. Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 MagYa - przed chwilą zrobiłam przelew na Twoje konto, kwota 36zł Wygrałam sobie bazarek Yewci1 - szkatułka Potwierdź jak dotrze, żeby Ewcia wiedziała że zapłaciłam Ponadto w najbliższym tygodniu powinny dotrzeć do Ciebie wpłaty z zakończonego dzisiaj mojego bazarku płyty Roberta Gawlińskiego. Tak się składa że mam wyjątkowe szczęście do licytujących :lol: Dwie osoby walczyły Maupa4 i Wiesia75 i obydwie zadeklarowały się, że wpłacą na Misię wylicytowane kwoty :multi: Daj znać ja zobaczysz kasę na swoim koncie Quote
Korenia Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 yewcia1 napisał(a):Koreina mnie też nie stać na wysyłki więc przy cenie napisz + plus koszt wysyłki ( ja siedze na kuroniu i u mnie z kasą też kiepsko) Tylko musisz mieć konto - i wpłaty do Ciebie a potem na AFN lub do dziewczyn. Konto mamy :eviltong: Ale myślałam, że będzie najlepiej jak będą lecieć przelewy do MagYi, a ja potem podlicze za bazarki, a ona przeleje tą kwotę na moje konto - za przesyłki :) Bo tak to za dużo zachodu :cool3: Moze być ? Quote
MagYa^^ Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 o jej..cioteczki i wujaszkowie, serdecznie dziekuje WAM za zaangarzowanie :modla::modla::modla: jak wpadalam aby cos napisac, to czytalam 2-3 posty wyzej i na tym koniec (mialam pracowite 2 tyg.)...a teraz widze, ze tutaj dzialania ida pelna para :multi: PRZEKOCHANI jestescie wszyscy!!!!:loveu: O przelewach oczywiscie dam znac. Beda one wykozystane albo na jedzonko dla ten malej maupy (:evil_lol:) i na leki albo na pobyt na "odwykowce" (ale wszystko chyba idzie ze soba w parze). O ten srodek premecostam zapytam swojego weta. Ale jesli nam ucieknie to tragedia:shake: ... tam nie ma ogrodzonego terenu to raz a dwa.. do budy nie wchodzi.. Kurcze! Zapomnialysmy z tego wszystkiego wczoraj zmierzyc bude :-? ... ale mysle ze najleprzym rozwiazaniem przy przeworzeniu byloby cos a`la Kangoo, Berlingo lub jakis bus.. bo ta buda mala nie jest :shake: Quote
Jagoda Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 o jacie!!ale tu wspaniałe rzeczy się dzieją!!:loveu: bazarki, pieniązki dla maupy Miśki:multi: szok:crazyeye: :loveu: Mag, plis, jakbyś jechała do miasta przez Kamieniec, może zajedz do Tosiów po ten Sedalin, nie ma co się zastanawiać. Quote
Recommended Posts