jaanna019 Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Dziękujemy za bazarki :) Wpłaty na dzień dzisiejszy: Natalia K., Wiazów 20,- Małgorzata A., Białystok 30,- Anna T., Piastów 100,- Dziękujemy :D Quote
mestudio Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Podnosimy babuleńkę i jej pieseczki i szukamy dt. Quote
zachary Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Ciekawe, czy pani Stefania nie zapomniała nakarmić pieski.....Tak zimno w nocy... Quote
mestudio Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Podnoszę pieseczki, może ktoś jeszcze zajrzy. Quote
Ziutka Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='Elza22']zapisuje...[/QUOTE] Cześć Elzuniu :) fajnie, że do nas zajrzałaś :) Quote
Elza22 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='Ziutka']Cześć Elzuniu :) fajnie, że do nas zajrzałaś :)[/QUOTE] Serce pęka jak oglądam zdjęcia... Quote
Pipi Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 A moze pogadac z babcia czy bedzie zasilac telefon komorkowy i kupic jej startera. Ja mam taką bez aparatu, prostą w obsłudze komorke, chetnie oddam. Nauczymy odbierania i bedziemy dzwonic i przypominac o nakarmieniu. Z czasem moze babciulka nauczy sie i dzwonic? A zasilac mozna po chyba 10 zł(?) zeby numer byl aktywny. Tez mysle o tych biednych pieskach. Na razie nie mam jak wziac ich do siebie. W kolejce sa od prawie roku cztery suczki we wsi Moskwin. Latem wozilam karme i karmil je taki pan, ktory na zime niestety wyjezdza. Teraz jest bieda, bo ja z doskoku tam wpadam i sypie im karme i stawiam wode, ale nie ma pewnosci, ze jakies inne psy nie zjadają. Nie ma nikogo kto moglby je doglądac przez zimę. Nie wiem co bedzie z nimi jak mrozy przyjdą. Ten facet ogrodzil swoją posesje i teraz one na ulicy. Jak tam byl, to one byly na podworku. Ciagle jednak cos innego, pilniejszego sie "trafia", a one czekają. Na szczescie trzymaja sie razem, w ciaze juz nie zajdą. Quote
zachary Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Pipi, nakarmić to jedno, ale one niektóre chore są, wymagają pomocy weterynaryjnej, porządnego karmienia, bo zagłodzone.... Quote
Ziutka Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='Elza22']Serce pęka jak oglądam zdjęcia...[/QUOTE] Wiem...mi też :( Quote
Pipi Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='zachary']Pipi, nakarmić to jedno, ale one niektóre chore są, wymagają pomocy weterynaryjnej, porządnego karmienia, bo zagłodzone....[/QUOTE] Wiem o tym, widzialam je na zywo. Tak tylko pomyslalam z ta komorką. Oczywiscie konieczne jest ich zabranie. Poki co pomyslalam o przypominaniu. Apelujemy o dt, a najlepiej domy stałe. To bardzo kochane, przytulasne pieski. Oczywiscie, ze trzeba zabierac, to nie ulega wątpliwosci. Trzeba ratowac i to jak najszybciej. Quote
yoshi22 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Chociaż podniosę... Bidulki straszne... Quote
malagos Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Ta Sańka i mi nie daje spokoju...... To taki sliczny pies, tyle, ze zabiedzony..... Quote
jaanna019 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Ja już nie wiem kogo jeszcze można prosić o pomoc :( Sańka jest z nich najbiedniejsza. Głowa w porównaniu do reszty ciała jest ogromna bo jest tak bardzo wychudzona. U mnie też pełno. Quote
mestudio Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 A jak z transportem gdyby znalazł się DT dla Sańki? Quote
Randa Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 Ewa we wtorek tam pojedzie, weźmie kotkę na sterylizację, będzie też w gminie, żeby jakąś pomoc dla staruszki zorganizować - ona tam non stop sama na tym odludziu siedzi. Psy muszą być stamtąd zabrane - przecież ta babcia miała ich o wiele więcej i nie ma wątpliwości, że padły na tych łańcuchach z głodu i wycieńczenia....Zresztą wiek właścicielki - 93 latanie rokuje dobrze dla tych zwierzaków Quote
jaanna019 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='mestudio']A jak z transportem gdyby znalazł się DT dla Sańki?[/QUOTE] Dziewczyny chyba sobie poradzimy z organizacją transportu? Quote
Evelin Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 musimy...nie ma innej opcji. Ale dokąd ten transport? Quote
Randa Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 [quote name='mestudio']A jak z transportem gdyby znalazł się DT dla Sańki?[/QUOTE] a coś się szykuje może z DT?;) Quote
Randa Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 [quote name='mestudio']Minimum Warszawa.[/QUOTE] Lubimy stolicę, a jakże:multi:, ale wszędzie będzie dobrze no, napisz coś więcej Quote
Kryzia Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Na wątku transportowym miau znalazłam: oferuję transport co jakiś czas [B]Warszawa - Białystok[/B] (piątek/sobota); [B]Białystok - Warszawa[/B] (niedziela) [I][URL="http://forum.miau.pl/ucp.php?i=pm&mode=compose&u=4199"]esperanza[/URL][/I] Quote
mestudio Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Randa, a czytałaś Ty pw od mojego TZ-a??? 14 napisał potajemnie bez mojej wiedzy.... Quote
Recommended Posts