Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 515
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A moze pogadac z babcia czy bedzie zasilac telefon komorkowy i kupic jej startera. Ja mam taką bez aparatu, prostą w obsłudze komorke, chetnie oddam. Nauczymy odbierania i bedziemy dzwonic i przypominac o nakarmieniu. Z czasem moze babciulka nauczy sie i dzwonic?
A zasilac mozna po chyba 10 zł(?) zeby numer byl aktywny.

Tez mysle o tych biednych pieskach. Na razie nie mam jak wziac ich do siebie. W kolejce sa od prawie roku cztery suczki we wsi Moskwin. Latem wozilam karme i karmil je taki pan, ktory na zime niestety wyjezdza. Teraz jest bieda, bo ja z doskoku tam wpadam i sypie im karme i stawiam wode, ale nie ma pewnosci, ze jakies inne psy nie zjadają. Nie ma nikogo kto moglby je doglądac przez zimę. Nie wiem co bedzie z nimi jak mrozy przyjdą. Ten facet ogrodzil swoją posesje i teraz one na ulicy. Jak tam byl, to one byly na podworku.
Ciagle jednak cos innego, pilniejszego sie "trafia", a one czekają. Na szczescie trzymaja sie razem, w ciaze juz nie zajdą.

Posted

[quote name='zachary']Pipi, nakarmić to jedno, ale one niektóre chore są, wymagają pomocy weterynaryjnej, porządnego karmienia, bo zagłodzone....[/QUOTE]

Wiem o tym, widzialam je na zywo. Tak tylko pomyslalam z ta komorką. Oczywiscie konieczne jest ich zabranie. Poki co pomyslalam o przypominaniu.
Apelujemy o dt, a najlepiej domy stałe. To bardzo kochane, przytulasne pieski. Oczywiscie, ze trzeba zabierac, to nie ulega wątpliwosci. Trzeba ratowac i to jak najszybciej.

Posted

Ja już nie wiem kogo jeszcze można prosić o pomoc :(
Sańka jest z nich najbiedniejsza. Głowa w porównaniu do reszty ciała jest ogromna bo jest tak bardzo wychudzona.
U mnie też pełno.

Posted

Ewa we wtorek tam pojedzie, weźmie kotkę na sterylizację, będzie też w gminie, żeby jakąś pomoc dla staruszki zorganizować - ona tam non stop sama na tym odludziu siedzi.
Psy muszą być stamtąd zabrane - przecież ta babcia miała ich o wiele więcej i nie ma wątpliwości, że padły na tych łańcuchach z głodu i wycieńczenia....Zresztą wiek właścicielki - 93 latanie rokuje dobrze dla tych zwierzaków

Posted

Na wątku transportowym miau znalazłam: oferuję transport co jakiś czas
[B]Warszawa - Białystok[/B] (piątek/sobota); [B]Białystok - Warszawa[/B] (niedziela) [I][URL="http://forum.miau.pl/ucp.php?i=pm&mode=compose&u=4199"]esperanza[/URL][/I]