Elza22 Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Dorka ma szwy rozpuszczalne ale kupiłam jej ubranko dla pewności;-) Quote
Ladymonia0610 Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 [quote name='Elza22'] Dorka ma szwy rozpuszczalne ale kupiłam jej ubranko dla pewności;-) Ojej biedactwo...ale dobrze ,że jest wysterylizowana. Czy będziecie szły do kontroli?Wiem ,że szwy są rozpuszczalne ale lekarz zawsze może zerknać na mała czy jest ok. Dzięki Elza:);* Quote
Elza22 Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Jutro jedziemy do weterynarza żeby dostała jeszcze przeciwbólowy no a później no to już jej Pan się tym zajmie dla pewności jednak jak będę we Wrocławiu to odwiedzę Dorkę. Quote
Ladymonia0610 Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 Elza22 napisał(a):Jutro jedziemy do weterynarza żeby dostała jeszcze przeciwbólowy no a później no to już jej Pan się tym zajmie dla pewności jednak jak będę we Wrocławiu to odwiedzę Dorkę. Ok. Wejdz proszę na watek psiaków 30. Dodałam zdjęcie szczeniaka. Zaraz będę ogłaszać. Quote
Poker Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 To fajnie ,ze już po i zjadła kolację. Kiedy DS po nią przyjedzie? Ladymonia, mam nadzieję ,ze nie puszczasz luzem ludzi dzwoniących z pytaniem o Dorkę tylko odsyłasz do malawaszki ? Quote
Elza22 Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Poker napisał(a):To fajnie ,ze już po i zjadła kolację. Kiedy DS po nią przyjedzie? Ladymonia, mam nadzieję ,ze nie puszczasz luzem ludzi dzwoniących z pytaniem o Dorkę tylko odsyłasz do malawaszki ? Jak nic się nie zmieni i mała będzie się tak dobrze czuła to w czwartek wieczorem:-(:-(:-( Quote
Poker Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Elza22 napisał(a):Jak nic się nie zmieni i mała będzie się tak dobrze czuła to w czwartek wieczorem:-(:-(:-( NO tak doskonale to :-( rozumiem , ale nie ma rady, trzeba pomagać innym. Quote
Ziutka Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Hej dziewczynki :) ciesze sie, że Dorka ma się dobrze po sterylce :) Quote
Nutusia Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Obojętnie jakie szwy - kiecuszka się zawsze przyda ;) Super wieści! A czwartek już jutro! Nie rycz, Elza, nie rycz... Dorka będzie miała super rodzinkę, a Ty pomożesz kolejnej biedzie, co i tak jest kroplą w morzu potrzeb. Ale ponieważ całego świata nie uda nam się zbawić, każda duszyczka to jednak "COŚ" :) Quote
Poker Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 A niech se dziewczyna poryczy, tyle jej. A potem do roboty i następną bidę ratować. Miałam kiedyś w podpisie ,że ratując jednego psa nie uratujemy całego świata,ale uratujemy świat temu psu i to jest najprawdziwsza prawda. Quote
Nutusia Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Najprawdziwsza z prawdziwych - też miałam tę sentencję kiedyś w podpisie ;) Quote
Elza22 Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Ja też to miałam kiedyś na FB piękne i prawdziwe. Byłyśmy dzisiaj u weterynarza temperatura w porządku ranka ładnie wygląda nawet przeciwbólowego nie dostawała bo już szalała w lecznicy;-) Bez łez się nie obejdzie no ale takie życie rozglądam się za jakąś nową bidą tylko wybór nie jest taki prosty bo musi lubić dzieci i akceptować małe suczki. Quote
Ziutka Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Martusia jak już będziesz miała nową sunie na Dt to poproszę o link rzecz jasna :) Quote
Nutusia Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Łeeee tam - znając Twoje wiedźmowe zdolności śledcze, nie zdąży ci podać - sama znajdziesz! :) Quote
Poker Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 To już dzisiaj :roll:, Ty przeżywasz , ona na razie nie wie co ją czeka. Uczul DS bardzo ,ale to bardzo na zabezpieczenie Dorci przed ucieczką. Będzie miała na początku szelki z obrożą i 2.smyczami? DS jest w bardzo ruchliwym rejonie miasta. Samochodów wokół tysiące i tramwaje też . Quote
Elza22 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='Poker']To już dzisiaj :roll:, Ty przeżywasz , ona na razie nie wie co ją czeka. Uczul DS bardzo ,ale to bardzo na zabezpieczenie Dorci przed ucieczką. Będzie miała na początku szelki z obrożą i 2.smyczami? DS jest w bardzo ruchliwym rejonie miasta. Samochodów wokół tysiące i tramwaje też .[/QUOTE] pojechała:-(:-(:-(:-(:-(:-( oczywiście uczulałam państwa na wszystko nic mi się nie chce później napiszę więcej. Quote
Nutusia Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Elza, będzie dobrze, potem lepiej, a potem już całkiem cudownie - zobaczysz... Quote
malawaszka Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Elza trzymaj się - Dorcia będzie szczęśliwa a Ty pomożesz kolejnej maliźnie :calus: Quote
Elza22 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Dora była na mnie dzisiaj cały dzień obrażona czuła że ją oddaje. Przyjechało Dwóch Panów ojciec z synem bardzo pozytywne wrażenie zrobili na mnie dziewczyna wycałowała Panów i nawet przy spisywaniu umowy siedział przy nich. Oczywiście nagadałam się zaznaczyłam że mała zawsze może do mnie wrócić nawet za 5 czy 10 lat ja numeru nie zmienię.Dora dostała adresówkę u mnie ale ją zgubiła wiec poprosiłam żeby dostała adresówkę i chipa. Cioteczko Poker co do obroży to miała normalną taką w jakiej do mnie przyjechała smycz automatyczna Pan kupił jej nową. Najwięcej czasu poświeciłam na uczulanie na ewentualną ucieczkę. Mam nadzieję że będzie dobrze oczywiście odwiedzę Państwa żeby sprawdzić jak tam moja mała. Quote
Poker Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Elza , nie cieszę się ,bo Cię rozumiem. :-( Ochłoniesz za parę dni albo jak inna bieda przyjedzie do Ciebie. Trochę mnie martwi,że miała zwykłą obrożę i automatyczną smycz.Czy obroża była dostatecznie ciasno zapięta/. Niech nie używają na razie automatycznej smyczy, ona lubi wypadać z ręki i pies ucieka przed goniącym go potworem.Wiem co mówię , bo takich zdarzeń było wiele łącznie z ucieczką suni ode mnie z DT już w DS. mimo ,ze uprzedzałam. Quote
Ladymonia0610 Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 Dostałam e-maila w sprawie Dory. Odpisałam ,że nie jest już do adopcji ale oczywiście zaznaczyłam w e-mailu Malawaszke.:) Czekam jak kobitka odpisze. Elza z całego serca dziękuje Ci za pomoc .Dziękuje ;*;* Quote
Elza22 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='Poker']Elza , nie cieszę się ,bo Cię rozumiem. :-( Ochłoniesz za parę dni albo jak inna bieda przyjedzie do Ciebie. Trochę mnie martwi,że miała zwykłą obrożę i automatyczną smycz.Czy obroża była dostatecznie ciasno zapięta/. Niech nie używają na razie automatycznej smyczy, ona lubi wypadać z ręki i pies ucieka przed goniącym go potworem.Wiem co mówię , bo takich zdarzeń było wiele łącznie z ucieczką suni ode mnie z DT już w DS. mimo ,ze uprzedzałam.[/QUOTE] Mówiłam Panu o tych szeleczkach i smyczka tak jak pisałaś cioteczko ale Pan stwierdził że nie ma powodu do zmartwień i jej nie będzie spuszcza i im nie ucieknie uświadomiłam a zmusić się nie da wiec mogę tylko liczyć na rozsądek DS.Dzwoniłam właśnie do Pana zjadła obiad i pilnuje miski ale to normalne bo to straszny łakomczuszek;-) Wszyscy bardzo zadowoleni Dorka również ogon ma już w górze i oczywiście spać będzie z Panem;-) A obroże na koniec jej poprawiłam żeby miała cisną. Quote
Elza22 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='Ladymonia0610']Dostałam e-maila w sprawie Dory. Odpisałam ,że nie jest już do adopcji ale oczywiście zaznaczyłam w e-mailu Malawaszke.:) Czekam jak kobitka odpisze. Elza z całego serca dziękuje Ci za pomoc .Dziękuje ;*;*[/QUOTE] Nie ma za co to była przyjemność ;-) Quote
Poker Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Jak to dobrze ,że mała nie jest zestresowana.Ta rodzina naprawdę czekała na Dorcię jak na upragnione dziecko. Quote
Recommended Posts