Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Beatko piękna pogoda więc mam nadzieję, że dasz radę zrobić cudne fotki bo czas wstawić Zaszka na www - kilka plenerowych pliiizzzzzz, może jakieś piękne jesienne kolorowe??? :modla: :cool3:

Posted

Może jutro mi się uda - mam sporo pracy i najpiękniejsze chwile dnia spędzam w fabryce :(

Zachary dzisiaj objawił lęk separacyjny - nie mogę wyjść bez niego z domu... ALE PRZECIEŻ MUSZĘ ....więc go przyskrzyniłam w chacie razem z Bąblem i Szlufką . Niestety towarzystwo współbratymców nie zdołało go ani troszkę pocieszyć - piskliwie szczekał i szczekał. Słyszałam go w mleczarni jak koncertował w ganku . Puścić go luzem na podwórko nie mogę, bo on sobie przyjmuje jakiś ( sobie tylko znany) azymut ...i drepcze głuchy na wszelkie bodźce środowiska. Siedlisko wielkie - jak się postara, to dziurę znajdzie - i stąd przymusowe więzienie. Ciężko jest... Praktycznie nie można go spuścić z oka.

Apetyt ma jak smok - rano pierwszy melduje się przy misce :) I to jest dobra wiadomość :) Z dnia na dzień jest coraz żwawszy.

Posted

I ja doczłapałam się na wątek Zacharka.Ale super teraz wygląda.Nie sądziłam,że to taka drobinka.Cudownie,że jest w DT i to w jakim DT!
Mały ma szczęście.Jest śliczny.

Posted

Zasiek się ożywia z każdym dniem coraz bardziej - skubaniec, nie zna pojęcia NIEDZIELA i bezlitośnie budzi mnie o 6:30 na sikanie. Ale sobie facet wymyślił...
Może i dobrze - takie kulturalne zachowanie działa na jego korzyść ;)

Raczył dzisiaj pogonić kota i wreszcie usłyszałam jak szczeka - bo wspomnianym bladym świtem rozdarł się pod drzwiami zanim zdążyłam wyskoczyć z kapci :)

Mimo, że staram się łotrzykowi dogadzać, to wciąż wyraża swoje niezadowolenie i warczy na mnie ponuro - nawet jak go drapię po pleckach . Pewnie mnie obwinia o wszystkie swoje niepowodzenia życiowe...

Tego fatalnego strupa pod lewym oczkiem to mu chyba wytniemy podczas kastracji - tak jak i krzory z uszu . To straszny lew jest i biada temu, kto podniesie na Zacharego nożyczki albo grzebień ;) Niemniej nie zwracając większej uwagi na jego fochy przyzwyczajam draba do szczotki . Chyba nigdy nie był czesany.

O dziwo Zasiek DAJE ŁAPĘ . Nie wiem, po co go tego uczono, skoro zaniedbano tyle podstawowych kwestii :shake:

Posted

dzisiaj dostałam takiego sms:

"dzień dobry czy tego sznaucerka który jest kolo Piły w domku tymczasowym można adoptować? - podaję w razie w telefon 788207301

nie wiem, skąd i dlaczego do mnie...ale przekazuję;)

Posted

malawaszka napisał(a):
ha ha i co? mamy oddzwaniać? kocham ludzi po prostu kocham.... :shock:

nie miałam nr tel do ciebie, więc odpisalam, zeby kontaktowała się ta osoba z "ludźmi od sznaucerow":)