Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale posypało cukrem! ;)

A ja właśnie rozmawiałam z p. Karoliną :) Dorwałam Rodzinkę na sobotnim spacerku ;) Państwo zamówili na allegro flexi - właśnie przyszła, więc dzisiejszy spacerek bardziej "efektywny" :) Chmurcia bardzo ciągnie do innych piesków. Dziś jeszcze Państwo wybierają się na Pola Mokotowskie, gdzie umówili się z przyjaciółmi, którzy też mają psiaka.
Poza tym, Chmurelka absolutnie bezproblemowa, przegrzeczna, przemiła i tak kochana, że się Państwo nie spodziewali! Z potrzebami czeka na spacerki, wczoraj została na chwilę sama w domu - bez lamentów i bałaganu. Do Stasia podchodzi sama z siebie. A jeśli Staś podejdzie do niej, gdy się wyleguje w posłanku, wywala się brzucholem do góry i czeka na mizianki!!! Co prawda częściej sama z siebie podchodzi do Państwa niż do Stasia, ale p. Karolina bardzo bacznie obserwuje relacje Chmurka-Staś. Nie ma sytuacji, żeby Chmurka Stasia unikała, chowała się przed nim albo była spięta, gdy do niej podchodzi, głaszcze czy się przytula. Staś wie, że nie można Chmurci niepokoić gdy śpi albo je. Z jedzeniem też nie ma problemu - dziś nawet zostawiła trochę chrupków w miseczce.
Czyli - JEST DOBRZE - a będzie jeszcze lepiej! :)

Posted

Brawo Chmurelka - i jeśli ktokolwiek kiedykolwiek spróbuje powiedzieć coś złego o BDT u Nutusi to .....będzie miał ze mną do czynienia !!! :):):)

Chmurka pięknie wychowana to i wstydu nie przyniosła :)

Posted

[quote name='kejciu']Brawo Chmurelka - i jeśli ktokolwiek kiedykolwiek spróbuje powiedzieć coś złego o BDT u Nutusi to .....będzie miał ze mną do czynienia !!! :):):)

[/QUOTE]

No! Ze mna tez! :mad:;):cool3:

Posted

Hej, pozamykajcie już te cukiernice, co? ;)

Tak, imię zostaje, Pokerku :)
A Mama mądra bardzo - oboje Rodzice. Spokojni, opanowani, z ogromnym szacunkiem i czułością do siebie nawzajem, do Stasia, no i do Chmruci oczygwizdek też :)

Posted

Z pozdrowieniami :)

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/6/uaqs.jpg/][IMG]http://img6.imageshack.us/img6/2518/uaqs.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Posted

Prawda, że dobrze rokuje? ;)

A co do słodzenia i maślenia, to grzeczność i dobre wychowanie Chmurelki nie jest wcale moją zasługą! Ona po prostu taka jest - dama w każdym calu. Gdybym była taka debeściara, to dałabym sobie radę z tą diablicą Alutką (że o własnych niedobrotach nie wspomnę ;))

Posted

A ja mam dużo wątpliwości, czy delikatnosć Stasia, i innych podobnych mu dzieci to zasługa rodziców, czy po prostu cecha charakteru... :( Bo: sama siebie uważam za dosć rozsądnego rodzica, który stara sie dzieciom tłumaczyć, tłumaczyć i tłumaczyc, gęba mi sie nie zamyka, a moje dzieci, które mają w domu 4 skrajnie różne psy i kota-ciamajdę, co wszystko sobie da zrobić i dziś pierwszy raz od 5 lat i 3 miesiecy użyła wobec dziecka pazurów ( słusznie zresztą!!!), zachowują sie tak, jakby, po pierwsze rozumu nie miały, psa ani kota na oczy wcześniej nie widziały a po drugie jakby im nikt nigdy nic nie tłumaczył i możliwych konsekwencji nie przedstawiał,a po trzecie, jakby nigdy im żadne zwierzę nic nie zrobiło, a każdy z naszych psów nie raz dał im popalić!!! I nie wiem- czy ja jestem głupia, czy dzieci mam nierozumne :(

Posted

eloise, dzieci są jak to dzieci, energiczne i stale próbują na ile mogą sobie pozwolić, tyle, że jedne częściej niż inne. Widać Twoje częściej. Masz rację, że charakter jest stroną niezmiernie ważną, ale wychowanie także ma znaczenie.
Trzymam kciuki za Twoje opanowanie i cierpliwość.

Posted

bardzo się cieszę ,że Chmurcia ma domek , ja na damę przystało Chmurka stanęła na wysokości zadania
super !!!!!!!!
niech ci się dobrze wiedzie kochana psinko !!

Posted

[quote name='eloise']A ja mam dużo wątpliwości, czy delikatnosć Stasia, i innych podobnych mu dzieci to zasługa rodziców, czy po prostu cecha charakteru... :( Bo: sama siebie uważam za dosć rozsądnego rodzica, który stara sie dzieciom tłumaczyć, tłumaczyć i tłumaczyc, gęba mi sie nie zamyka, a moje dzieci, które mają w domu 4 skrajnie różne psy i kota-ciamajdę, co wszystko sobie da zrobić i dziś pierwszy raz od 5 lat i 3 miesiecy użyła wobec dziecka pazurów ( słusznie zresztą!!!), zachowują sie tak, jakby, po pierwsze rozumu nie miały, psa ani kota na oczy wcześniej nie widziały a po drugie jakby im nikt nigdy nic nie tłumaczył i możliwych konsekwencji nie przedstawiał,a po trzecie, jakby nigdy im żadne zwierzę nic nie zrobiło, a każdy z naszych psów nie raz dał im popalić!!! I nie wiem- czy ja jestem głupia, czy dzieci mam nierozumne :([/QUOTE]
Myślę, że zmądrzeją i zrozumieją. Moje niby wychowane ze zwierzakami, niby jedno i drugie od małego obeznane w schronisku, a czasami psiaki nasze męczą. Tak, że japę drę, że hej.... Ale jedno wiem na pewno, że jak krzywda się dzieje jakiemuś zwierzakowi jedno i drugie reaguje impulsywnie i naturalnie. Wychowanie zaprocentuje:):):)

Posted

[quote name='ocelot']Myślę, że zmądrzeją i zrozumieją. Moje niby wychowane ze zwierzakami, niby jedno i drugie od małego obeznane w schronisku, a czasami psiaki nasze męczą. Tak, że japę drę, że hej.... Ale jedno wiem na pewno, że jak krzywda się dzieje jakiemuś zwierzakowi jedno i drugie reaguje impulsywnie i naturalnie. Wychowanie zaprocentuje:):):)[/QUOTE]
Zgadzam sie z powyzszym. Eloise, nie ustawaj w wysilkach! :)

Bardzo mnie ciesza dobre wiesci o Chmurce :) Bede dalej jej kibicowac.