lika1771 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='mala_czarna']W pierwszym poście rozliczeniowym jest tak napisane: [SIZE=2]Kwota ta zostanie rozliczona na karmę (Joszka przebywa w dt od października), obrożę, smaczki Wydatki: 1. karma 2x15 kg 199,00 zł 2. gryzaki, kości 50,00 zł 3. obroża 25,00 zł Saldo: 235,00 zł Lika, popraw mnie jeśli się mylę, bo nie chcę się czepiać, i nie chcę też żebyś napisała że jestem złośliwa, ale nadal na koncie Joszki powinno być 235 zł, bo karma i smaczki oraz leczenie zostały przecież odliczone? Utrzymasz psa za 199zl przez prawie 7 miesiecy...Mam jeszcze jeden worek karmy moge odeslac dla innego psiaka. Quote
mala_czarna Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Niepotrzebnie się denerwujesz, zapytałam tylko, a karmę kupiłaś chyba za własne pieniądze więc możesz nią dysponować wedle uznania :) Quote
toyota Posted April 9, 2013 Author Posted April 9, 2013 Kasia77 wyłożyła na paliwo ponad 200 zł. Chciałaby otrzymać zwrot 200 zł. Jest to osoba, która w same święta pomogła w transporcie i wyłożyła swoje pieniądze. Bardzo bym chciała, żeby to zostało jak najszybciej oddane. Quote
Nutusia Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='mala_czarna']Niepotrzebnie się denerwujesz, zapytałam tylko, a karmę kupiłaś chyba za własne pieniądze więc możesz nią dysponować wedle uznania :)[/QUOTE] Szkoda tylko, że nie zostało to ujęte w rozliczeniu... Bo teraz z plusa zrobił się spory minus :( Quote
mala_czarna Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='Nutusia']Szkoda tylko, że nie zostało to ujęte w rozliczeniu... Bo teraz z plusa zrobił się spory minus :([/QUOTE] Wiesz co Nutusiu, ja nadal tego nie rozumiem, nie wiem o co chodzi, ale powstrzymam się od dalszych pytań, bo już mnie Dogo rozumu nauczyło. Nie wolno się dopytywać, bo będziesz tą najgorszą, a przecież Joszka miała DT, w przeciwnym razie pewnie zostałaby w schronisku. Quote
toyota Posted April 9, 2013 Author Posted April 9, 2013 [quote name='lika1771']Mysle,ze nie bedzie problemu,zeby w ten sposob zalatwic.Tylko prosze o te 79zl jezeli ktos moze grosic dozucic....Nie chce na karme tylko prosze o pokrycie kosztow weta.[/QUOTE] W rozliczeniu nie zostało to ujęte, bo lika1771 oferowała się wziąć Joszkę na swoje utrzymanie. Joszka był u niej pół roku, więc ludzie z dobrej woli zaczęli ją wspierać. Teraz wywraca kota ogonem i nie mamy na transport. 30 kg karmy spokojnie wystarczy dla takiego małego psiaka na pół roku + 50 zł na gryzaki. Quote
lika1771 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='toyota']W rozliczeniu nie zostało to ujęte, bo lika1771 oferowała się wziąć Joszkę na swoje utrzymanie. Joszka był u niej pół roku, więc ludzie z dobrej woli zaczęli ją wspierać. Teraz wywraca kota ogonem i nie mamy na transport. 30 kg karmy spokojnie wystarczy dla takiego małego psiaka na pół roku + 50 zł na gryzaki.[/QUOTE]= Tylko,ze ja ta karme kupilam w marcu i jak pisze worek caly jeszcze mam. .Pierwotna wersja byla,ze za karme i weta,ale jak dowiedzialam sie,ze koszty weta beda ogromne(calosc zostala zebrana dopiero w styczniu) i mialam z tego brac jeszcze pieniadze na karme... Ja zupelnie inaczej zrozumialam przez tel. wyjazd Kasi do Bydgoszczy,ale moze zle zrozumialam... Quote
kolejna kobietka Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 (edited) [quote name='lika1771']Kolejna kobietko prosze odjac 199zl za zakup karmy 2x15kg,50zl za gryzaki,kosci i 25zl za obroze.Reszte przeznaczam na nowy dt.[/QUOTE] Szkoda mi komentowac powyzsze posty liki, bo chyba szlag mnie zaraz trafi :shake: Edited April 9, 2013 by kolejna kobietka Quote
obiezyswiat75 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='lika1771']= Tylko,ze ja ta karme kupilam w marcu i jak pisze worek caly jeszcze mam. .Pierwotna wersja byla,ze za karme i weta,ale jak dowiedzialam sie,ze koszty weta beda ogromne(calosc zostala zebrana dopiero w styczniu) i mialam z tego brac jeszcze pieniadze na karme... Ja zupelnie inaczej zrozumialam przez tel. wyjazd Kasi do Bydgoszczy,ale moze zle zrozumialam...[/QUOTE] A co to za karma? Bo może ja bym ją wzięła jak nie masz z nią co zrobić? Quote
lika1771 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='kolejna kobietka']Szkoda mi komentowac powyzsze posty liki, bo chyba szlag mnie zaraz trafi :shake:[/QUOTE]= Ten watek mnie duzo nauczyl,owszem zawinilam,ale wiele spraw przemyslam i po przeczytaniu niektorych postow zmienilam zdanie. Obiezyswiat purina z kurczakiem. Quote
kolejna kobietka Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Ahhh zmienilas sobie zdanie :crazyeye: :mdleje:, ALE transport byl organizowany biorac pod uwage to, ze zostala ta reszta pieniedzy, ktora napisalas, ze zwrocisz! Skad my mamy teraz wziasc te 2 stowy? z rekawa sobie wytrzepac? :sad: :shake: Quote
obiezyswiat75 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='lika1771']= Ten watek mnie duzo nauczyl,owszem zawinilam,ale wiele spraw przemyslam i po przeczytaniu niektorych postow zmienilam zdanie. Obiezyswiat purina z kurczakiem.[/QUOTE] To ja bym chętnie wzięła tę karmę.... Quote
lika1771 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='kolejna kobietka']Ahhh zmienilas sobie zdanie :crazyeye: :mdleje:, ALE transport byl organizowany biorac pod uwage to, ze zostala ta reszta pieniedzy, ktora napisalas, ze zwrocisz! Skad my mamy teraz wziasc te 2 stowy? z rekawa sobie wytrzepac? :sad: :shake:[/QUOTE]= Ale ze mna to juz rozliczyc sie nie trzeba tak..Ze mna juz w porzadku nie trzeba byc,bo bardzo skrzywdzilam Joszke praktycznie zabrano jak z jakiegos pseudo...Pisalam,ze moj tz zawiezie,albo ja pociagiem nikt nie podjal tematu.Kasia nie jechala specjalnie zeby zawiesc tylko Joszke.Ja zrobilam dla Joszki bardzo duzo,ale nie pozwole sobie po mnie jechac jak po łysej kobyle, bo zadna malolata nie jestem ! Nie mam zupelnie pomyslu moze Ty bedziesz miala cos lepszego,bo mi tez kasa z rekawa nie leci. Quote
toyota Posted April 9, 2013 Author Posted April 9, 2013 Kasia77 pojechała specjalnie dla Joszki. Quote
lika1771 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='toyota']Kasia77 pojechała specjalnie dla Joszki.[/QUOTE] Rozmawialam z obiezyswiat przez tel i mowila mi cos zupelnie innego chyba,ze to byl blef,zeby Joszka jak najszybciej opuscila moj dt... Quote
obiezyswiat75 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='toyota']Kasia77 pojechała specjalnie dla Joszki.[/QUOTE] Tak, specjalnie, na moją prośbę w sobotę, bo wolała w poniedziałek. Ale zmieniła plany, my z mężem też i na wariata, w ciągu praktycznie 24h dwie rodziny, ktore się nie znały, dogadały się, umowiły, a w Wielką Sobotę wsiadły w samochody i jechały do obcego miasta się spotkać. DLA PSA!!! Pieniądze miały być przekazane na nowy DT więc był to transport jak dla mnie bezpłatny, bo padła deklaracja jaka padła. Teraz się zmienilo. Cóż, zdarza się i tak. Pies to zobowiązanie, rownież finansowe. Dlatego porozmawiam z Kasią77, bo mam wobec niej dług wdzięczności. Patrzę na Figunię, jak śpi na moich kolanach i nie mam dylematu co ważniejsze, kasa czy pies. Powiedz mi tylko Lilko- Twój mąż jechałby pociągiem z psem za darmo? Quote
obiezyswiat75 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 A tak w ogóle to dobro powraca ;) Figa pierwszą porcję wirusówek ma zaszczepioną za darmo :). Kolejne szczepienie to 100 zł, to mam z lecznicy :). Quote
lika1771 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 (edited) [quote name='obiezyswiat75']Tak, specjalnie, na moją prośbę w sobotę, bo wolała w poniedziałek. Ale zmieniła plany, my z mężem też i na wariata, w ciągu praktycznie 24h dwie rodziny, ktore się nie znały, dogadały się, umowiły, a w Wielką Sobotę wsiadły w samochody i jechały do obcego miasta się spotkać. DLA PSA!!! Pieniądze miały być przekazane na nowy DT więc był to transport jak dla mnie bezpłatny, bo padła deklaracja jaka padła. Teraz się zmienilo. Cóż, zdarza się i tak. Pies to zobowiązanie, rownież finansowe. Dlatego porozmawiam z Kasią77, bo mam wobec niej dług wdzięczności. Patrzę na Figunię, jak śpi na moich kolanach i nie mam dylematu co ważniejsze, kasa czy pies. Powiedz mi tylko Lilko- Twój mąż jechałby pociągiem z psem za darmo?[/QUOTE]= Tak w Wielka Sobote jedzie sie nie majac zadnej sprawy w Bydgoszczy....Niech i tak bedzie dlaczego?Bo masz przewage co bym w tej chwili nie napisala i tak mi nikt tutaj nie uwierzy.Najwazniejsze,ze masz czyste sumienie i uratowalas psa,bo mu grozilo..... A zeby zaoszczedzic na kasie to sobie tak mysle,ze pojechalabym stopem.EOT. Edited April 9, 2013 by lika1771 Quote
obiezyswiat75 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Mój mąż jest w Fidze totalnie i na zabój zakochany. Czekam, że wywali mnie z łóżka, żeby Figunia miała gdzie spać. Ech, żeby on do mnie z takim uczuciem mówił... Quote
Gabi79 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='obiezyswiat75']Mój mąż jest w Fidze totalnie i na zabój zakochany. Czekam, że wywali mnie z łóżka, żeby Figunia miała gdzie spać. Ech, żeby on do mnie z takim uczuciem mówił...[/QUOTE] No coś Ty, we trójkę się zmieścicie;):loveu: Quote
obiezyswiat75 Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 Jutro miną dwa tygodnie jak Figa jest z nami. Z ręką na sercu mogę powiedzieć, że nie ma z nią żadnych problemów. Nie niszczy, nie brudzi, bardzo szybko się uczy, bardzo dużo rozumie. Jak tak ją obserwuję, to nie mogę się nadziwić, że nikt nie chciał dać jej szansy. Jest przytulaśna, bezkonfliktowa, łagodna, posłuszna. W moją Sarunię zapatrzona niczym w obrazek. Jak znajdę chwilę, to wstawię zdjęcia. I ma....no nie wiem jak to określić...bardzo mocno zdobioną obrożę. Poprosiłam męża, żeby kupił jej obrożę, taką dla panienki. Chodziło mi o to, żeby nie była gruba, czarna ani nabijana ćwiekami. No to kupił...wściekle różową. Tłoczoną ala skóra krokodyla. Nabijaną cyrkoniami w kształcie kokardek. Yyyyyyy i zapięcie też ma z cyrkoniami. Słowa tego nie opiszą. To trzeba zobaczyć. Ja zrobię zdjęcie i wstawię. Czegoś takiego jeszcze nie widziałam. I do głowy by mi nie przyszło....Pomijam już fakt, że zapytany o kolor psa powiedział że budyń. Pani w sklepie była dociekliwa i ustalili, że nie czekoladowy tylko śmietankowy. Opadło mi wszystko.... Quote
toyota Posted April 12, 2013 Author Posted April 12, 2013 Nie tylko dzieci mają dobry gust, ale i mąż dobrze wie co powinny nosić słodkie blondynki- diamenty i róż :evil_lol:. Quote
Nadziejka Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 Figunia Dodunia:loveu::loveu::buzi: pozdrawiamy cala rodzinke Figuniowa:bye: Quote
Recommended Posts