Jump to content
Dogomania

Joszka ma cudowny dom u obiezyswiat75 :)))) !!!

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='toyota']Cudna, tłuściutka i słodziutka do schrupania !

Chyba podziwia swoje włości ;).[/QUOTE]

Ojtam, ojtam :) Chudniemy powolutku, żeby nas efekt jojo nie dopadł :)
Dzisiaj ponad 6 godzin na świeżym powietrzu - wiosenne porządki w ogrodzie były :) Figa też sprzątała. Najpierw kopała razem z nami, a potem zajęła się krokusami :cool3:.

Posted

A tak słodko śpi zmęczony szczeniaczek. Czerwone szelki już nieaktualne, bo moje dzieci tak piłowały, że jej w czerwonym nieładnie, że kupiłam niebieskie :) Mój spokój jest droższy niż 19,99 :cool3:

EDIT: tak, wiem znowu żółte :)

Posted

No bo ona jest słodka. Grzeczna, karna, przytulaśna, mądra, zapatrzona w człowieka. I naprawdę bardzo dużo rozumie. A że próbuje czasem, że może się uda coś zbroić a ja nie zauważę....no cóż. Nie ona pierwsza i nie ostatnia.....

Posted

[quote name='obiezyswiat75']No bo ona jest słodka. Grzeczna, karna, przytulaśna, mądra, zapatrzona w człowieka. I naprawdę bardzo dużo rozumie. A że próbuje czasem, że może się uda coś zbroić a ja nie zauważę....no cóż. Nie ona pierwsza i nie ostatnia.....[/QUOTE]

Chyba Joszka została zamieniona z kompletnie innym psem ;)

Posted

Też myślę, że w niebieskim jej będzie bardziej do mordki :)
A z zachowaniem?... Mówią, że się pies do właściciela upodabnia. Obieżyświat grzeczna, to i psina się stara ;)

Posted

[quote name='obiezyswiat75']No dobrze.
To nie będę już pisać, że Figa pięknie sygnalizuje potrzebę wyjścia, bo i tak mi nikt nie uwierzy :eviltong:[/QUOTE]

No pewnie, że nie wierzymy!!! :)

Posted

[quote name='obiezyswiat75']A tak słodko śpi zmęczony szczeniaczek. Czerwone szelki już nieaktualne, bo moje dzieci tak piłowały, że jej w czerwonym nieładnie, że kupiłam niebieskie :) Mój spokój jest droższy niż 19,99 :cool3:

[/QUOTE]

Dzieci mają bardzo dobry gust. Rzeczywiście akurat do kremowego koloru niebieski jest idealny ;).

Posted

[quote name='toyota']Dzieci mają bardzo dobry gust. Rzeczywiście akurat do kremowego koloru niebieski jest idealny ;).[/QUOTE]

Do biszkoptowego :) - tak ma wpisane w książeczkę. Kolor: biszkopt :)

Posted

[quote name='Nutusia']Sygnalizuje potrzebę wyjścia... Staram się, ale... nie wierzę! ;)[/QUOTE]

Tak dziś rano mówiłam do niej: Figunia, jak ja o tym napiszę, to se będą rysować kółko na czole....:)

Posted

[quote name='Nutusia']Też myślę, że w niebieskim jej będzie bardziej do mordki :)
A z zachowaniem?... Mówią, że się pies do właściciela upodabnia. Obieżyświat grzeczna, to i psina się stara ;)[/QUOTE]

Ciocia Obieżyświat to jest prawdziwy Anioł, ratuje zwierzęta adoptując je i jeszcze wspiera finansowo te których adoptować nie może:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:
W dodatku pięknie pisze o swoich czworonogach

Posted

[quote name='toyota']Ciesze się, że Joszka już jest w domu.

Pozostała sprawa finansów.

Obiezyswiat75 pojechała po Joszkę do Bydgoszczy na swój koszt (600 km w obie strony). Do Bydgoszczy dowiozła ją Kasia77- trzeba oddać za paliwo. Jaka to jest kwota ? Oczekuję, że te pieniądze zwróci Lika1717, ponieważ na swoim koncie ma nadwyżkę po zapłacie faktury u weta.

Czy ktos się orientuje, czy przelew do lecznicy wreszce dotarł ?[/QUOTE]
=
Niestety nie ma żadnej nadwyżki,poniewz Joszka byla u mnie za karmę i weta.Przez pół roku sunia nie dostala wsparcia w postaci karmy,smaczkow czy gryzaczkow.Kupowalam karmę za wlasne pieniadze,oprócz tego jadla jeszcze gotowane.

Obiezyświat bardzo sie cieszę , że Joszka nie sprawia Ci klopotow i w sumie wcale sie nie dziwie, bo u mnie nigdy nie byla 6h na dworze. To sa plusy domku z ogrodem otworzysz balkon i nie musisz nawet sie ubierac. ale zapewniam Was że od pierwszego dnia kiedy trafiła do nas chora i była otoczona opieką , miłościa...efekty moich starań aby wróciła do zdrowia były widoczne bardzo szybko.
Obiezyswiat Joszka swietnie gra w pilke

Posted

W pierwszym poście rozliczeniowym jest tak napisane:

[SIZE=2]Kwota ta zostanie rozliczona na karmę (Joszka przebywa w dt od października), obrożę, smaczki

Wydatki:
1. karma 2x15 kg 199,00 zł
2. gryzaki, kości 50,00 zł
3. obroża 25,00 zł

Saldo: 235,00 zł

Lika, popraw mnie jeśli się mylę, bo nie chcę się czepiać, i nie chcę też żebyś napisała że jestem złośliwa, ale nadal na koncie Joszki powinno być 235 zł, bo karma i smaczki oraz leczenie zostały przecież odliczone?