Jump to content
Dogomania

Joszka ma cudowny dom u obiezyswiat75 :)))) !!!

Recommended Posts

Posted

A nie można zadzwonić do lecznicy i zapytać?... Na takie przypadłości najlepszy jest węgiel, bo wchłania wszystkie toksyny z przewodu pokarmowego. Nie zmieniałaś jej karmy?... Myślę, że trzeba to zgłosić lekarzowi, bo maluchy szybko się odwadniają, a my to sobie możemy tylko gdybać...

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lika1771 napisał(a):
Mam awizo jutro pojde i odbiore smyczki.Cioteczki zapytam Joszka ma rozwolnienie ja mysle,ze to normalne po lekach....

Może po antybiotykach? A te jogurty dawałas Joszce, bo kurcze, może to ten jogurt spowodował rozwolnienie? Sama nie wiem już.

Posted

Nutusia napisał(a):
A nie można zadzwonić do lecznicy i zapytać?... Na takie przypadłości najlepszy jest węgiel, bo wchłania wszystkie toksyny z przewodu pokarmowego. Nie zmieniałaś jej karmy?... Myślę, że trzeba to zgłosić lekarzowi, bo maluchy szybko się odwadniają, a my to sobie możemy tylko gdybać...
Dzisiaj kupka juz lepsza, karmy nie zmienilam i na przemian gotuje na dwa dni kurczaka z ryzem lub makaronem,albo puchy karma sucha to purina.Zjadla mi fotel tzn. z siedzenia wyciagnela gabke....?A jeszcze pogryzla ladowarke do kompa..

Posted

mala_czarna napisał(a):
Może po antybiotykach? A te jogurty dawałas Joszce, bo kurcze, może to ten jogurt spowodował rozwolnienie? Sama nie wiem już.
Wlasnie teraz skojarzylam,ze to moze po jogurcie...

Posted

Kryziu ona ma gnat do gryzienia i co dwa dni kupuje ucho,kosteczki,ale to idzie w mig....Jeszcze jedno drugiemu zabiera,moja Mela to z koscia nawet spi tak pilnuje,czasami obudze sie w nocy przez tego gnata,bo mi sie wbije np.w brzuch...

Posted

lika1771 napisał(a):
Wrocilismy jest dobrze Pani wet powiedziala,ze zarasta,ladnie wyglada,urosla i wazy 8kg.Dostalismy antybiotyki Conrenia,Marbocyl,,Immunodol i zostala zakropiona.
Wrocilismy od weta dostalismy takie same leki jw.Bardzo ladnie zarasta brzuszek,szyja,grzbiet wygladaja super,najgorzej idzie z lapkami. Za tydzien do kontroli.

Posted

No grubasek z niej, bez dwóch zdań :)
Cieszę się, że już zarasta, musi przecież pięknie wyglądać, bo może już za kilka tygodni będzie można Joszkę ogłaszać? A jak z tym załatwianiem się? Nadal leje w domu?

Posted

mala_czarna napisał(a):
No grubasek z niej, bez dwóch zdań :)Cieszę się, że już zarasta, musi przecież pięknie wyglądać, bo może już za kilka tygodni będzie można Joszkę ogłaszać? A jak z tym załatwianiem się? Nadal leje w domu?
Leje ale troche mniej....Dzisiaj mnie wkurzyla do weta jechalismy autobusem,bo padalo wracalismy na piechte,zeby sie zalatwila,a Joszka przyszla do domu i walnela kupe.Czesto jej sie zdarza,ze wracamy ze spaceru,a ona sika. Joszka straszna rozrabia na spacerze goni liscie,worki,papierki,a siku to w domu...

Posted

mala_czarna napisał(a):
Lika, a szelki doszły? Kurcze, ja nie wiem czemu ona tak wali to kupsko w domu, a na spacerze nie robi. A jak w ogóle z chodzeniem na smyczy? Szarpie się, ciągnie? :)
Na spacerze tez robi,ale przyjdzie do domu i np.za 10 minut zrobi w domu,na smyczy w miare troche ciagnie,bo przeciez wszystko sie rusza...Joszka jest grzeczna jak spi.Szelki doszly dziekuje

Posted

Kurcze dziewczyny gdzie ja robie blad...Wyprowadzam ja w dzien co dwie godziny po przebudzeniu,zje czy wypije dzisiaj wchodze do pokoju mojej corki starszej,a tam na lozku nasikane i nasrane.Przeciez ona zaraz bedzie miala pol roku...Czy to przez chorobe?

Posted

Nie, to chyba nie ma żadnego związku z chorobą :( Zaraz napiszę na FB do Furciaczkowej, może coś podpowie, bo to się zaczyna dla Ciebie na pewno robić męczące, czemu się w ogóle nie dziwię.

Posted

mala_czarna napisał(a):
Nie, to chyba nie ma żadnego związku z chorobą :( Zaraz napiszę na FB do Furciaczkowej, może coś podpowie, bo to się zaczyna dla Ciebie na pewno robić męczące, czemu się w ogóle nie dziwię.
Dzieki zapytaj,bo ona tak to wszystko rozumie jak slyszy,ze biore tabletki czy widzi strzykawke to ucieka.Nakrzyczalam na nia to sie pogniewala i spi w sypialni.