Jump to content
Dogomania

Joszka ma cudowny dom u obiezyswiat75 :)))) !!!

Recommended Posts

Posted

mala_czarna napisał(a):
Lika, dzwoniła Furciaczkowa? Wczoraj na FB dałam jej namiary do Ciebie. Jak się ta nasza "malutka" Joszka dzisiaj sprawuje? :)
Nie dzwonila,ciezko bo teraz sika i wali na lozko..Oczywiscie nie za kazdym razem,ale akurat w ten pokoj sobie upatrzyla na toalete.Ciezko jest z tym zalatwianiem...

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lika1771 napisał(a):
Nie dzwonila,ciezko bo teraz sika i wali na lozko..Oczywiscie nie za kazdym razem,ale akurat w ten pokoj sobie upatrzyla na toalete.Ciezko jest z tym zalatwianiem...

Zaraz przypomnę Gosi na FB.
Matko kochana, przecież ona nie znajdzie domu jak tak będzie się załatwiać na łóżko :(

Posted (edited)

mala_czarna napisał(a):
Zaraz przypomnę Gosi na FB.
Matko kochana, przecież ona nie znajdzie domu jak tak będzie się załatwiać na łóżko :(

Ona sobie to łóżko upatrzyła, bo na pewno czuje tam zapach swoich siuśków i dlatego tak robi. Nawet jeśli to zostało dobrze wyprane to i tak psi nos wyczuje. Najlepiej jakby jej do tego pokoju w ogóle nie wpuszczać, albo jeśli tam jest to na chwilę i nie spuszczać wtedy z niej oka. Jak zacznie lać to ostrym tonem "fe" i psiaka na ręce ( wtedy przestaje sikać) i prędko przed blok na trawę i czekać aż się załatwi (ewentualnie na jakiś wyznaczony w domu podkład ).

Edited by toyota
Posted

lika1771 napisał(a):
Dzwonila Furciaczkowa porozmawialismy,dostalam mnostwo dobrych wskazowek,bedziemy stosowac,mam numer i bedziemy w kontakcie.Mala-czarna serdecznie dziekuje.

Nie ma za co :)
Ja dziękuję Gosi, i mam nadzieję, że się Joszka w końcu oduczy załatwiać się w domu, bo Cię w końcu nerwowo wykończy!

Posted

lika1771 napisał(a):
Dzwonila Furciaczkowa porozmawialismy,dostalam mnostwo dobrych wskazowek,bedziemy stosowac,mam numer i bedziemy w kontakcie.Mala-czarna serdecznie dziekuje.

super! ogromnie sie ciesze! :) trzymam kciuki za brak siuskow w domu! :thumbs:

Posted

lika1771 napisał(a):
U nas wszystko w miare,raz lepiej,raz gorzej...Stan konta 334zl,rozliczenie w drugim poscie.Mala-czarna jeszcze raz dziekuje.

Nie ma za co, jak mam to zawsze coś dorzuce ;)
Najwazniejsze, żeby Joszka zdrowa była, żeby brzuszko nie swędziało, i żeby sikać w domu przestała!!! :mad:

Posted (edited)

Jestem u Joszinki :buzi::modla::iloveyou:trzymam mocno kciuki za wszystko , jak dobrze Likuniu , ze juz tr mniej siurkania ..malizna kochana , sciskuniam was ogromnie
czytam kochana o tych kupkach i siuskach na poscieli , nasza sunienka , ktora znalezlismy na ulicy - okolo pol roku w domku tez siusiala , zaraz po spacerku , na dywanik na srodku robila kupenki , na samym srodeczku , tak jej bylo wugodnie , miala okolo 4 miesiecy jak lalunia znalezlismy , a wlasciwie ona nas:iloveyou::iloveyou:po ok pol roku , gdzie wychodzenie czeste nic nie dalo , przestala sama , wziela sie natomiast za wygryzanie poduszek i poscieli :evil_lol::loveu: wskakiwanie na stoly i stoleczki , zebranie na kazdem kroku o jedzenie , placze przy tym tak - ze serce peka:loveu::cool3::-o tak jej juz zostalo , tak jest od 9 lat , jest wszedzie i wszedzie wchodzi , chowamy jedzonko wszelkie , bo wszystko wezmie do picholinki swej w celu dzimdziania , jak nie wezmie - to zaczyna plakac i skakac na stol:evil_lol:;) czesto sobie zyczy noszenia na raczkach :loveu:taka rozpuszczona jest :oops:
Liluniu masz janioly spokojniusie i jedna malunia rozrabiarenke , jak ktos ku nam zagosci- to zawsze mowi , ze u nas - jakby bylo ze trzy sztuki rozwydrzonych lapenkow , a tu jedna Pipinia tylko, ktora kocha caluni swiatus

Edited by ewa gonzales
Posted

O jeju, jaki to brzydki prosiaczek!! ;)
Lika, te szelki to jednak pewnie niedobre były, bo widzę, że Joszka w obroży paraduje?
Tak na serio teraz: nie ma porównania z tym brzuszkiem "przed" i "po". Jest rewelacyjna poprawa! A co z siusianiem, i grubszym kalibrem? Nadal w domu?

Posted

Wszyscy mowia,ze to prosiaczek...Szelki nie pasuja na zadnego mojego psiaczka,moze Ci odeslac?Z sikaniem i kupa roznie,ale mozna powiedziec o malej poprawie.Brzuszek jest ok, troszke widac na nozkach no i ma obwisla skore, jutro idziemy do weta.

Posted

Nie tam, szelki zostaw, moja Frotka już w nie nie wejdzie :) Może przydadzą się jakiemus psiakowi! Tak, na nóżkach rzeczywiście widać drobne zaczerwienienia, ale chyba już nie są tak intensywne jak wcześniej? Lika, a ta obwisła skóra to od czego? Wet mówił coś? A może jakieś witaminki jej trzeba, to może kupię? Zapytaj kochana lekarza?

Posted

[quote name='mala_czarna']Nie tam, szelki zostaw, moja Frotka już w nie nie wejdzie :) Może przydadzą się jakiemus psiakowi! Tak, na nóżkach rzeczywiście widać drobne zaczerwienienia, ale chyba już nie są tak intensywne jak wcześniej? Lika, a ta obwisła skóra to od czego? Wet mówił coś? A może jakieś witaminki jej trzeba, to może kupię? Zapytaj kochana lekarza?Joszka dostaje witaminy,skora taka od nuzycy....Zapraszam na bazarek dla Joszki http://www.dogomania.pl/forum/threads/234643-SUPER-BAZAR-dla-Joszki-z-nużycą-!!-Do-15-11-2012-r-godz-22

Posted

Wrocilismy od weta dostalismy antybiotyki Conrenia,Marbocyl,,Immunodol i zostala zakropiona.Leczenie jeszcze potrwa,wet mowil,ze konieczna przy tej chorobie jest sterylka.Grubas wazy 9kg.

Posted

lika1771 napisał(a):
wet mowil,ze konieczna przy tej chorobie jest sterylka

i chyba nie ma co zwlekać, żeby nie daj boże nie nastąpił nawrót choroby, a niestety często tak bywa. Jakby były potrzebne pieniążki na ten cel, mogę jakiś mały bazarek zrobić :)