lika1771 Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 mala_czarna napisał(a):Lika, dzwoniła Furciaczkowa? Wczoraj na FB dałam jej namiary do Ciebie. Jak się ta nasza "malutka" Joszka dzisiaj sprawuje? :)Nie dzwonila,ciezko bo teraz sika i wali na lozko..Oczywiscie nie za kazdym razem,ale akurat w ten pokoj sobie upatrzyla na toalete.Ciezko jest z tym zalatwianiem... Quote
mala_czarna Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 lika1771 napisał(a):Nie dzwonila,ciezko bo teraz sika i wali na lozko..Oczywiscie nie za kazdym razem,ale akurat w ten pokoj sobie upatrzyla na toalete.Ciezko jest z tym zalatwianiem... Zaraz przypomnę Gosi na FB. Matko kochana, przecież ona nie znajdzie domu jak tak będzie się załatwiać na łóżko :( Quote
lika1771 Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 (edited) Mam nadzieje,ze wyrosnie,albo zalapie mam w domu dwa psy ktore tego nie robia.... Zawsze mialam staruszki i mniej laly niz Joszka. Edited October 27, 2012 by lika1771 Quote
toyota Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 (edited) mala_czarna napisał(a):Zaraz przypomnę Gosi na FB. Matko kochana, przecież ona nie znajdzie domu jak tak będzie się załatwiać na łóżko :( Ona sobie to łóżko upatrzyła, bo na pewno czuje tam zapach swoich siuśków i dlatego tak robi. Nawet jeśli to zostało dobrze wyprane to i tak psi nos wyczuje. Najlepiej jakby jej do tego pokoju w ogóle nie wpuszczać, albo jeśli tam jest to na chwilę i nie spuszczać wtedy z niej oka. Jak zacznie lać to ostrym tonem "fe" i psiaka na ręce ( wtedy przestaje sikać) i prędko przed blok na trawę i czekać aż się załatwi (ewentualnie na jakiś wyznaczony w domu podkład ). Edited October 28, 2012 by toyota Quote
lika1771 Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Dzwonila Furciaczkowa porozmawialismy,dostalam mnostwo dobrych wskazowek,bedziemy stosowac,mam numer i bedziemy w kontakcie.Mala-czarna serdecznie dziekuje. Quote
mala_czarna Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 lika1771 napisał(a):Dzwonila Furciaczkowa porozmawialismy,dostalam mnostwo dobrych wskazowek,bedziemy stosowac,mam numer i bedziemy w kontakcie.Mala-czarna serdecznie dziekuje. Nie ma za co :) Ja dziękuję Gosi, i mam nadzieję, że się Joszka w końcu oduczy załatwiać się w domu, bo Cię w końcu nerwowo wykończy! Quote
kolejna kobietka Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 lika1771 napisał(a):Dzwonila Furciaczkowa porozmawialismy,dostalam mnostwo dobrych wskazowek,bedziemy stosowac,mam numer i bedziemy w kontakcie.Mala-czarna serdecznie dziekuje. super! ogromnie sie ciesze! :) trzymam kciuki za brak siuskow w domu! :thumbs: Quote
lika1771 Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 U nas wszystko w miare,raz lepiej,raz gorzej...Stan konta 334zl,rozliczenie w drugim poscie.Mala-czarna jeszcze raz dziekuje. Quote
mala_czarna Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 lika1771 napisał(a):U nas wszystko w miare,raz lepiej,raz gorzej...Stan konta 334zl,rozliczenie w drugim poscie.Mala-czarna jeszcze raz dziekuje. Nie ma za co, jak mam to zawsze coś dorzuce ;) Najwazniejsze, żeby Joszka zdrowa była, żeby brzuszko nie swędziało, i żeby sikać w domu przestała!!! :mad: Quote
kolejna kobietka Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Ciotunie, bardzo prosze o udzial i pomoc, bazarek dla Batusia: http://www.dogomania.pl/forum/thread...m-dotrze%C4%87 Quote
Nadziejka Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 (edited) Jestem u Joszinki :buzi::modla::iloveyou:trzymam mocno kciuki za wszystko , jak dobrze Likuniu , ze juz tr mniej siurkania ..malizna kochana , sciskuniam was ogromnie czytam kochana o tych kupkach i siuskach na poscieli , nasza sunienka , ktora znalezlismy na ulicy - okolo pol roku w domku tez siusiala , zaraz po spacerku , na dywanik na srodku robila kupenki , na samym srodeczku , tak jej bylo wugodnie , miala okolo 4 miesiecy jak lalunia znalezlismy , a wlasciwie ona nas:iloveyou::iloveyou:po ok pol roku , gdzie wychodzenie czeste nic nie dalo , przestala sama , wziela sie natomiast za wygryzanie poduszek i poscieli :evil_lol::loveu: wskakiwanie na stoly i stoleczki , zebranie na kazdem kroku o jedzenie , placze przy tym tak - ze serce peka:loveu::cool3::-o tak jej juz zostalo , tak jest od 9 lat , jest wszedzie i wszedzie wchodzi , chowamy jedzonko wszelkie , bo wszystko wezmie do picholinki swej w celu dzimdziania , jak nie wezmie - to zaczyna plakac i skakac na stol:evil_lol:;) czesto sobie zyczy noszenia na raczkach :loveu:taka rozpuszczona jest :oops: Liluniu masz janioly spokojniusie i jedna malunia rozrabiarenke , jak ktos ku nam zagosci- to zawsze mowi , ze u nas - jakby bylo ze trzy sztuki rozwydrzonych lapenkow , a tu jedna Pipinia tylko, ktora kocha caluni swiatus Edited October 31, 2012 by ewa gonzales Quote
lika1771 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 (edited) w tle dzieło Joszki Edited November 1, 2012 by lika1771 Quote
lika1771 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 (edited) Edited November 1, 2012 by lika1771 Quote
kolejna kobietka Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 sliczna Joszunia i brzucholek jaki zdrowiutki :) Quote
Kryzia Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 No na 1 i 2 zdjeciu to istne niewiniatko :evil_lol: Quote
Nadziejka Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 :buzi::iloveyou:Cudowna malizna i braciszek :buzi: Quote
mala_czarna Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 O jeju, jaki to brzydki prosiaczek!! ;) Lika, te szelki to jednak pewnie niedobre były, bo widzę, że Joszka w obroży paraduje? Tak na serio teraz: nie ma porównania z tym brzuszkiem "przed" i "po". Jest rewelacyjna poprawa! A co z siusianiem, i grubszym kalibrem? Nadal w domu? Quote
lika1771 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Wszyscy mowia,ze to prosiaczek...Szelki nie pasuja na zadnego mojego psiaczka,moze Ci odeslac?Z sikaniem i kupa roznie,ale mozna powiedziec o malej poprawie.Brzuszek jest ok, troszke widac na nozkach no i ma obwisla skore, jutro idziemy do weta. Quote
mala_czarna Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Nie tam, szelki zostaw, moja Frotka już w nie nie wejdzie :) Może przydadzą się jakiemus psiakowi! Tak, na nóżkach rzeczywiście widać drobne zaczerwienienia, ale chyba już nie są tak intensywne jak wcześniej? Lika, a ta obwisła skóra to od czego? Wet mówił coś? A może jakieś witaminki jej trzeba, to może kupię? Zapytaj kochana lekarza? Quote
lika1771 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [quote name='mala_czarna']Nie tam, szelki zostaw, moja Frotka już w nie nie wejdzie :) Może przydadzą się jakiemus psiakowi! Tak, na nóżkach rzeczywiście widać drobne zaczerwienienia, ale chyba już nie są tak intensywne jak wcześniej? Lika, a ta obwisła skóra to od czego? Wet mówił coś? A może jakieś witaminki jej trzeba, to może kupię? Zapytaj kochana lekarza?Joszka dostaje witaminy,skora taka od nuzycy....Zapraszam na bazarek dla Joszki http://www.dogomania.pl/forum/threads/234643-SUPER-BAZAR-dla-Joszki-z-nużycą-!!-Do-15-11-2012-r-godz-22 Quote
lika1771 Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Wrocilismy od weta dostalismy antybiotyki Conrenia,Marbocyl,,Immunodol i zostala zakropiona.Leczenie jeszcze potrwa,wet mowil,ze konieczna przy tej chorobie jest sterylka.Grubas wazy 9kg. Quote
toyota Posted November 3, 2012 Author Posted November 3, 2012 Malizna w typie sznaucerka: http://www.dogomania.pl/forum/threads/234769-Maleńka-bidulinka-w-schronie-w-typie-sznaucerka?p=19908816#post19908816 Quote
basiunia131 Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 lika1771 napisał(a):wet mowil,ze konieczna przy tej chorobie jest sterylka i chyba nie ma co zwlekać, żeby nie daj boże nie nastąpił nawrót choroby, a niestety często tak bywa. Jakby były potrzebne pieniążki na ten cel, mogę jakiś mały bazarek zrobić :) Quote
Recommended Posts