Karoola Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Może zejdą progi... a tylko do Wawy składasz? Bo do Wrocka już powinno wystarczyć. Quote
Aysel Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Do Warszawy chcę najbardziej. Składam też do Olsztyna i Lublina (awaryjnie) Quote
Martuchny Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 ja nie mam szans na nic, więc jedyne co mi zostaje to spróbować za rok mam koszmarnego doła :( Dominika, a Ty najbardziej na Wwe? Powinno chyba starczyć ;) Quote
Pinesk@ Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Aysel gratuluję ;) Martuchny masz jakąś alternatywę czy idziesz do pracy? Quote
dominika405 Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Marta nie martw się.Rok zleci na prawdę szybciutko,wiem po sobie ;) Ja składam do Olsztyna i Poznania,ale boję się,że się nie uda,bo jestem tylko 2 punkty nad progiem z zeszłego roku w Olsztynie. Quote
micra Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Ja mam 378 do Olsztyna i między 374 jest tylko uwaga 1 punkt na mautrze jak pisało się 3 roz więc marne szanse ale Was pocieszę progi spadną bo średnia z biologii to 50% o 5 % niższa od 2012 z chemii 56% o 3% wyższa więc 2% jest spadek Ja chciałabym zobaczyć moją pracę, ale boję się że mi więcej jeszcze odejmą jestem bardzo zła na biologię chyba mojej szkole kiepski egzaminator się trafił bo najwyższy wynik to 75%! tyle się uczyłam, tak jak ktoś wyżej pisał wszystkie arkusze, korki u egzaminatora który powiedział że 80% spokojnie będzie a to co -masakra Quote
dominika405 Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Dominika do Warszawy nie składam,bo się nie dostanę.Nie ma sensu po prostu. Micra ja uważam,że próg spadnie o 2-4 punkty.Dostaniemy się!Ja mam 376 .I liczę na drugą rekrutację.A nawet jeśli się nie uda w 3 to uda się w sierpniu/wrzesniu bo w Wawie rekrutacja trwa do końca sierpnia i ludzie nie zwolnią do tego czasu miejsc np w Olsztynie. Quote
micra Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 (edited) dominika mam taką nadzieję ale nadal się waham czy się odwołać a jak mi jeszcze więcej odejmą a w ogóle proszę o mocne trzepnięcie bo z moimi wynikami ciągle mam wrażenie że nie zasługuje na te studia i upewnijcie mnie czy ja dobrze liczę jak mam 3 rozszerzenia to wyniki każdego x2? Dominika a na UWMie nie jest tylko do końca lipca rekrutacja? Edited June 28, 2013 by micra Quote
dominika405 Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Micra(Zuza tak?) masz ode mnie mocnego kopniaka! Zasługujemy na te studia!I dostaniemy sie.Oficjalna rekrutacja trwa do 31.07 ale ludzie zabierają papiery i w sierpniu i we wrześniu,bo się dostaną do Warszawy,Krakowa czu Wrocławia.Wtedy na UWM są wolne miejsca i dostają się ludzie z listy rezerwowej sądzę,że to nawet 15-20 osób i próg spada(ale oficjalny zostaje ten sam). Quote
Martuchny Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Ania - ja musze iść na jakieś studia(inaczej nie należą mi się alimenty, a wtedy jestem w doopie). Niby mam jeszcze rejestracje na biotechnologię, ale mama mojego chłopaka która wykłada na uczelni powiedziała, że w ogóle mam tego nie robić. Ale co wtedy to nie wiem. Jak nie to będę się cały rok uczyć i pracować - tak bym chciała. Dziewczyny, trzymam kciuki za Was!! Quote
micra Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 (edited) Dominika bardzo się cieszę ze tu z Wami piszę, bo nowa nadzieja we mnie wstąpiła, Jeszcze się upewniam na pewno każdy przedmiot roz x 2? Edited June 28, 2013 by micra Quote
aleola Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Dziewczyny, nie pamiętam co prawda, jakie progi były, gdy ja pisałam maturę i składałam papiery na wetę, ale pamiętam za to, że zupełnie niepotrzebnie się człowiek wtedy stresuje, zastanawia i panikuje. Szkoda nerwów. Większość chętnych na weterynarię składa papiery do wielu uczelni oferujących ten kierunek w Polsce, potem jest ogromna rotacja, bo ludzie się wycofują, zabierają papiery, rezygnują, wybierają jedną uczelnię, a na reszcie zwalniają się dzięki temu miejsca... Przypuszczam, że koniec końców westchniecie, że niepotrzebnie tak się stresowałyście i że wszystkim Wam się uda ;). Ja rekrutowałam się do Wrocławia, Warszawy, Olsztyna i Lublina. Olsztyn był wtedy ostatni jeśli chodzi o ogłoszenie list przyjętych, a ja do tego momentu nie dostałam się nigdzie. Na końcu, Olsztyn- jest! Wielka radość, od razu pojechałam zawieźć papiery, a za parę dni okazało się, że summa summarum dostałam się wszędzie. Papiery były już zawiezione do Oln, więc tak zostało i nie żałuję ;). Swoją drogą jakoś to się porobiło inaczej, bo jak ja byłam po maturze, to zanim miałam jej wyniki, musiałam już się rekrutować na studia... Quote
dominika405 Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Zuza(o ile sie nie pomyliłam ;) ) dokładnie tak się liczy.09.07 będzie pierwsza lista i wtedy się dużo okaże.W zeszłym roku dostałybyśmy się w drugiej rekrutacji. Quote
Pinesk@ Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Micra punktów nie mogą Ci odjąć. Tak jest wg ich regulaminów i zasad. Znam przypadek gdzie chłopak się odwołał, dodali mu jeden punkt a dwa odjęli. Napisał pismo w tej sprawie, powołał się na przepisy i końcem końców- miał + 1 punkt, bez minusowania. A Akurat ten jeden punkt zaważył o tym, ze sie dostał na medycynę ;) Quote
micra Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Już sama nie wiem, tylko bym chciała zobaczyć bo jak można odejmować za słowo obecność zamiast ilość przecież to jest chore/ Tak Dominika Zuza jestem, tak druga rekrutacja 376 było martwię się tylko o próg z 2010 ale wtedy chyba obie matury były łatwiejsze? Dominika wpsiujesz do IRK wszystkie wyniki matur czy tylko z 3 przedmiotów bo nie wiem Quote
dominika405 Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 A ja znów znam przypadek gdzie kolega z OKE Warszawa miał mieć dodane 2 punkty,ale odjety 1 i suma sumarum dostał tylko 1.Szczerze mówiąc to takie odwoływanie jest ryzykowne,bo wtedy sprawdzają uważniej i różnie może być(Ani znajomy sie musiał odwoływać od ich sprawdzania a do tego potrzebny jest czas,którego nie mamy). Zuza ja wpisuje wszystko łącznie z rozszerzonym polskim i fizyką :p A Ty? Quote
micra Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 ja mam wpisany na razie dodatkowo roz polski i podstawa haha boję się wpisać matmy żeby mi jej nie policzyli a wiesz moze czy jak jest aneks to drugą datę też wpisujesz czy nie? Quote
dominika405 Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Nie wpisuję daty.Tylko ten nr.aneksu.Chyba trzeba do nich napisać w sprawie tych wyników.Bo ja nie wiem czy wpisujemy wszystko czy nie... Quote
Pinesk@ Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 No dokładnie, trochę czasu zajęło mu to odwoływanie ;) Quote
Aśś Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Hej ;) Gratuluje wyników ;) ale błagam, nie piszcie czy jak macie 378 czy się dostaniecie, bo to raczej pewne ;) A ostatni próg był chyba niższy niż 374. I właśnie, jak to jest w końcu z tymi przedmiotami w Olsztynie wybieram trzy, które chce żeby mi wzięli pod uwagę czyli np.biologia, chemia, matematyka czy wybieram wszystkie, które się liczą, a oni spośród nich wybierają najlepsze? A Dominika405 polski się przecież nie liczy do rekrutacji? Quote
micra Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Uwaga! Kolejne pocieszenie: średnie z matur są niższe nawet od 2011 a wtedy próg był 356 Quote
Dioranne Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Oglądałam dzisiaj Teleexpress i została podana informacja, że co piąty maturzysta nie zdał. To tak, a pro po tego co napisała [B]micra[/B]. Ja za Was nadal mocno trzymam kciuki, dostaniecie się dziewczyny! Quote
Recommended Posts