micra Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 Zdało 81% to oficjalna wiadomość z CKE, chyba mniej niż w tamtym roku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paatrycja Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 Jak ja bym chciała mieć u siebie tyle uczelni do wyboru i taki - przepraszam, ale - niski próg, w dodatku nie zbyt wygórowanymi maturami (dokładniej mówiąc biologii). :roll: Na całą Irlandię jest tylko JEDNA JEDYNA uczelnia, która ma kierunek medycyny weterynaryjnej. Najniższy próg waha się pomiędzy 560-600 punktów z matury, z czego maksymalna możliwa ich uzyskania to 600 punktów. Ci, co nawet będą mieli to minimalne 560/600 nie mają gwarantowanego miejsca. Jedno wielkie losowanie. Nawet nie wiecie, jak to marnuje marzenia. Ale trzymam za wszystkich kciuki bo wiem, jak bardzo wam na tym zależy! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominika405 Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 Zuza a jak Ty obstawiasz tegoroczny próg? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micra Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 nie mam pojęcia mam tylko nadzieję że pierwszy nie będzie większy niż 390 ciągle się zastanawiam nad tym pismem o wgląd do pracy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Squ Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 [quote name='Paatrycja']Jak ja bym chciała mieć u siebie tyle uczelni do wyboru i taki - przepraszam, ale - niski próg, w dodatku nie zbyt wygórowanymi maturami (dokładniej mówiąc biologii). :roll: Na całą Irlandię jest tylko JEDNA JEDYNA uczelnia, która ma kierunek medycyny weterynaryjnej. Najniższy próg waha się pomiędzy 560-600 punktów z matury, z czego maksymalna możliwa ich uzyskania to 600 punktów. Ci, co nawet będą mieli to minimalne 560/600 nie mają gwarantowanego miejsca. Jedno wielkie losowanie. Nawet nie wiecie, jak to marnuje marzenia. Ale trzymam za wszystkich kciuki bo wiem, jak bardzo wam na tym zależy![/QUOTE] Czy ja wiem czy mamy fajniej.. Za dużo wydziałów, a za mało miejsc pracy. Nie czaję po co otworzyli Poznań i Kraków. A nie możesz próbować dostać się na wetę w UK? UK i IRL są jakoś powiązane pod względem uczelni i matur? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
caroline-me Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 A ja mam 372pkt :( mniej niż w zeszłym roku, pozostaje faktycznie czekać jakie będą progi w tym roku.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratoos Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 Cześć wszystkim, szkoda że odkryłam tą stronę dopiero po wynikach. Ja waham się między Wrocławiem, a Warszawą i ciągle ciężko mi podjąć ostateczną decyzję :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micra Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 chciałabym mieć takie problemy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratoos Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 micra, a nie chcesz iść do Olsztyna? Przecież z Twoim wynikiem może nie z pierwszej listy, ale się dostaniesz. Progi na pewno spadną, choćby ze względu na biologię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micra Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 ale ja caly czas pisałam że idę tylko do Olsztyna lub ew na niestacjo do Lublina z moimi wynikami może mi braknąć niestety jak wzrośnie próg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratoos Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 Nie wiedziałam, nie śledziłam tematu od początku. Na weterynarii progi zazwyczaj jeżeli już się zmieniają to w dół, także trzeba być dobrej myśli ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karoola Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 [B]stratoos, [/B]a jakie masz wyniki? Ja się zalogowałam do Wrocławia i Warszawy :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micra Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 byłam dobrej myśli do wczoraj teraz się spodziewam absolutnie najgorszego Karoola pochwal się wynikami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paatrycja Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 [quote name='Squ']Czy ja wiem czy mamy fajniej.. Za dużo wydziałów, a za mało miejsc pracy. Nie czaję po co otworzyli Poznań i Kraków. A nie możesz próbować dostać się na wetę w UK? UK i IRL są jakoś powiązane pod względem uczelni i matur?[/QUOTE] Niestety, ale studia w UK są szalenie drogie (nie mówiąc już o życiu tam). Tutaj mam kierunek finansowany i płacę dość niewielkie pieniądze w porównaniu z tym, co musiałabym zapłacić studiując w UK. Obecnie w tym roku ubiegam się o miejsce na veterinary nursing (głównie na UCD - ucd.ie) Po trzech/czterech latach studiów (w zależności od uniwersytetu) rozmyślam już nad pojechaniem na studia do Budapesztu na weterynarię. Chodzi również o chemię i biologię. W tym roku wzięłam na siebie te dwa przedmioty i uczyłam się na własnę rękę, ponieważ nie mam ich jako przedmioty w swojej szkole. Chemię muszę zdać na rozszerzeniu na przynajmniej 60+% aby będąc braną od uwagę, niestety ucząc się sama nie podołałam. Biologia poszła mi lepiej, ale jednak zrezygnowałam z rozszerzenia na podstawę ze względu na to, że nie przerobiłam ponad połowy wymaganego materiału, ale egzamin napisałam. Jak dobrze tego jeszcze nie wiem. Jest jeszcze opcja pójścia na zoologię i wtedy po czterech latach ubiegać się o miejsce jako graduate student, czyli osoba z dyplomem z dziedzin nauk w ręce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karoola Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 [quote name='micra'] Karoola pochwal się wynikami[/QUOTE] A chwaliłam się już: [quote name='Karoola']Ufff, już po. Bio pr - 85% Chem pr - 75% Mat pp - 98% Ang pp - 100%[/QUOTE] Kurde, te co mi niepotrzebne, najlepiej poszły.... A najbardziej wkurzona jestem o to durne 5% z chemii, które straciłam, bo pomyliłam eten z etynem :angryy: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micra Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 Gratulacje super wyniki Zwłaszcza biologia aż wstyd że ja chcę iść na takie same studia jak Ty:p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aśś Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 A myślicie, że próg w Poznaniu może spaść? W tamtym roku był 71,6 , a mi wychodzi 67,5... Micra, a Ty jakie masz wyniki ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micra Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 słabe, wolę nie pisać w każdym razie na Olsztyn mam jedynie jakąś szansę mi wychodzi 67,7 do Poznania i nie składam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aśś Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 Kiedyś pisałaś, że masz 60% z języka rozszerzonego, a jak wychodzi Ci 378 do Olsztyna to przecież z tej biologii i chemii masz całkiem nieźle ;) Ale myślisz, że nie spadnie w Poznaniu tyle? ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micra Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 mam 64% z języka nie nazwałabym z biologii mojego wyniku całkiem niezły, nie mogę na niego patrzeć nie chcę dołować ale myślę że w sumie 6-7 punktów nie spadnie bo pierwszy chyba był coś 73 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aśś Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 Ale dlaczego patrzysz na pierwszy? Ostateczny był - 71,6. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micra Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 no tak ale spadło niecałe 3 punkty nie 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aśś Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 Chodzi mi o to, że jeżeli pierwszy byłby np. 70, to potem może spać o te 3pkt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micra Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 ale to raczej niemożliwe, bo jednak w Poznaniu jest skomplikowany przelicznik i wchodzą 4 przedmioty do rekrutacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aśś Posted June 28, 2013 Share Posted June 28, 2013 A teraz sprawdzałam i pierwszy próg wynosił 76,1 , a ostatni jak pisałam 71,6 , więc jednak spadł o te 4,5 punkta :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts