dominika405 Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Ja uważam,że spadną poniżej 370,więc jest nadzieja :) Ja mam 376 i marzę o dostaniu się w drugiej rekrutacji(trzecia też mnie zadowoli) ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alicjad Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Ja chcę do Poznania, po pierwsze bliżej do domu. A po drugie w tym roku studiowałam na Politechnice koszalińskiej i zostawiam tu chłopaka. Więc chce być jak najbliżej niego też :) Wiec mi poznań wystarczy w zupełności :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micra Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Alicja ja do Olsztyna mam 12 h pociągiem, dwa miesiące temu to była najgorsza opcja, bałam się tego jak ognia A teraz marzę o tym by się dostać na UWM. Jak to się człowiekowi zmienia :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alicjad Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Haha, no coś w tym jest. Będzie dobrze - ja już nawet na necie akademiki oglądam :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micra Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Akademiki w maju już oglądałam Ale zdecyduję się na mieszkanie, oczywiście jak znajdę wspólokatorów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominika405 Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Dokładnie.Ja kilka miesięcy temu zastanawiałam sie czy jeśli nie dostanę się na SGGW to w ogóle będę składać gdzieś do innego miasta.Teraz marzę żeby dostać sie gdziekolwiek,aby na weterynarie. Zuza tak czytam biologa i się tylko dołuje.Tam wszyscy mają po 80% z matur i większość się martwi czy się dostanie.Boję się teraz o te progi :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micra Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Dominika tak jak napisałam na biologu [COLOR=#323D4F][FONT=Lucida Grande]Progi na wetę spadają, a nie każdy z dobrymi wynikami ją wybiera.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#323D4F][FONT=Lucida Grande]Ba osoby z kosmicznymi wynikami chętniej wybierają Warszawę, Wrocław[/FONT][/COLOR] [COLOR=#323D4F][FONT=Lucida Grande]ile osób się na biologu chwaliło 20?[/FONT][/COLOR] [COLOR=#323D4F][FONT=Lucida Grande]A maturzystów jest parę tysięcy[/FONT][/COLOR] [COLOR=#323D4F][FONT=Lucida Grande]Według ogólnych statystyk matura poszła gorzej niż w tamtym roku, więc można przewidzieć że progi albo zostaną na takim samym poziomie albo trochę spadną Widziałam tam taką wypowiedź mam 90 parę z chemii i z biologii boję się że się nie dostanę na lekarski Ludzie chcą się pochwalić w ten sposób, panikują jak zwykle[/FONT][/COLOR] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratoos Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Dlatego tam też napisałam, że wyniki pisali głównie Ci, którzy mają się czym pochwalić i nie ma się nimi zbytnio co sugerować. Skoro w porównaniu z progami zeszłorocznymi macie szansę się dostać to wystarczy, bo matury wyszły OGÓLNIE dla całego kraju dość podobnie jak w 2012. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micra Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 a nawet można powiedzieć o 2 % słabiej licząc biologię i chemię nie wiem tylko jak wyszły języki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alicjad Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 a ja idę na akademik. Przyzwyczaiłam się po tym roku i to jest dobre rozwiązanie :) Abym sie tylko dostała. Ja się martwie czy te progi spadną o 0,4 punkta. może przesadzam, ale serio mnie to nurtuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micra Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 bo do 67,7 na bank nie spadnie? Żal mi tej kasy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alicjad Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Progi szalenie nie spadają, ja bym sie zastanowiła 3 razy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominika405 Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 85zł to nie majątek a weźcie pod uwagę,że w 2011 progi były wyższe niż w 2012 mimo,że matura '11 była trudniejsza niż '12.Progi spadły na prawdę dużo porównując te dwa lata.Widać tendencję spadkową, więc ja bym zaryzykowała jeśli Twój budżet na tym nie ucierpi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micra Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Progi były wyższe bo były inne zasady rekrutacji m.in. jeden przedmiot do wyboru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasero Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Ja mam 62 biologia, 58 chemia i 77 ang wszystko rozsz. (biol i chemia masakra).... Wychodzi mi 394, myślicie że da rade na Olsztyn ? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micra Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Nie nie da rady nie składaj nawet :razz: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominika405 Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Pewnie,że starczy.My mamy po 20 mniej także nas nie dołuj. Zuza widzę,że świetnie się rozumiemy ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micra Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 I takie coś mnie wkurza. Progi są ogólnodostępne ale trzeba zadawać głupie pytanie :eviltong: Dominika dzięki ;) Można powiedzieć łączymy się w bólu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominika405 Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 I denerwować nas,które mamy sytuację jeszcze nie wyklarowaną.Ja i tak wierzę,że nie wzrosną te głupie progi.Widzę,że zarówno Ty,ja jak i Alicja jesteśmy maturzystkami '12 także to nie dziwne,że tak nam zależy.Już rok w plecy.Ale damy radę! Ja z gębi serca wierzę w nasze wyniki :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micra Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Ja też coraz bardziej w to wierzę, widać ile zależy od języka obcego roz a większość maturzystów go nie zdawało, więc bądźmy dobrej myśli. Poza tym może to głupie ale osoby z wynikami które wystarczą na Wawę czy Wrocław tam idą, nie wybierają zbyt chętnie Olsztyna/ Dominika my nie mamy jeszcze źle, są osoby w gorszej sytuacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominika405 Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Dokładnie.Ja co prawda nie zdawałam rozszerzonia,ale i tak mam wynik w miarę ok.Będzie dobrze :) Za ile +/- chciałabyś wynająć mieszkanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micra Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 do 400-450 zł a Ty? Jak najtaniej a w Olsztynie dużo łatwiej o to niż np w Krakowie :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominika405 Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Ja dokładnie tak samo.Zależy mi na dobrym połączeniu z wydziałem wety(najlepiej żeby można było dojść na pieszo).450 to dla mnie maks,ale pewnie i tak złożę podanie o akademik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasero Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 @dominika,micra to rozumiem że wynajmujemy 3 pokoje mieszkanko ? :D:D Ja też już rok w plecy a jednak poprawka maturki nie poszła super extra... dobrze ze zdecydowalem sie napisać "dla jaj" angielski :razz: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
micra Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Też chcę jak najbliżej (z pewnych powodów) żeby nie trzeba było zbyt dużo chodzić. Żeby mając dwugodzinne okienko wrócić sobie na herbatę ;) Też złożę o akademik bo warunki są dobre, tylko 4 osoby w pokoju trochę ciężko. Pomyślę o tym jak się dostanę, najwyżej popytam na forum czy ktoś szuka też mieszkania. Najbardziej się cieszę na myśl o zbliżających się zakupach na studia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts