Mattilu Posted December 25, 2015 Posted December 25, 2015 Dziekujemy Alfo i Jolu za zyczenia i calym sercem je odwzajemniamy :) A Cioci Joli dodatkowo pieknie sie klaniamy dziekujac za przesliczny i bardzo aktualny wierszyk!!! Weszlam tu wlasnie, zeby poki cala rodzina jeszcze spi podzielic sie z Wami refleksja: od trzech lat Hopeczka nam towarzyszy w kazdej chwili. Jest waznym czlonkiem rodziny. Ten maly, inteligentny piesek codziennie pokazuje co to znaczy: kochac calym sercem. Jestesmy bardzo wdzieczni losowi, ze postawil ja na naszej drodze. Dokladnie trzy lata temu pojechalismy do Nutusi po Hopeczke i razem z nia w nasze zycie wkroczyl niesamowity, czasem okrutnie smutny ale czesto zachwycajaco piekny swiat Dogomanii i grono nowych przyjaciol. A potem, dzieki Dogomanii w naszym zyciu pojawila sie tez Poleczka. I to wszystko zaczelo sie dzieki Hopci! Zyj nam Hopciu sto lat!!! Quote
AMIGA Posted December 25, 2015 Posted December 25, 2015 Oj Żyj i ze 150 !!! Przeepiękne słowa i przepiękna rocznica :) Jola_li jak mi brakowało Twoich wierszyków! :) A Jedrkowi pewnie w pierwszej chwili bylo przykro, że Hopencja go przywitała z rezerwą. Ale zawsze wiedziałam, że Jedrek to mądry Człek jest i bardzo proszę o przekazanie Mu słów mojego podziwu i uznania :) 1 Quote
Nutusia Posted December 27, 2015 Author Posted December 27, 2015 Tyle cudów dzięki jednej małej Hopci - PIĘKNIE! Hopiaczku, tak się cieszę, że w maleńkiej cząsteczce jesteś również moja - i niech tak będzie do końca świata i drugie tyle dłużej :D Żyj długo, szczęśliwie i dalej czyń dobro (z Polci pomocą oczywiście ;)). 1 Quote
DoPi Posted December 28, 2015 Posted December 28, 2015 Jola_li jesteś wielka :) Czas biegnie bardzo szybko. Hopci zleciały 3 latka w nowej rodzinie. Mnie minął rok już od poznania rodzinki Hopcikowej i oczywiście Hopcika. Czekam na jutrzejszy dzień z niecierpliwością :) Quote
Gosiapk Posted December 28, 2015 Posted December 28, 2015 Napisz wezwanie do właściciela drogi (gminy) o zwrot kosztów naprawy samochodu zniszczonego na dziurach. Załącz kopię faktury. Czy masz może zdjęcie samochodu w tej dziurze? Quote
Mattilu Posted December 29, 2015 Posted December 29, 2015 Jola_li jesteś wielka :) Czas biegnie bardzo szybko. Hopci zleciały 3 latka w nowej rodzinie. Mnie minął rok już od poznania rodzinki Hopcikowej i oczywiście Hopcika. Czekam na jutrzejszy dzień z niecierpliwością :) My tez!!! Napisz wezwanie do właściciela drogi (gminy) o zwrot kosztów naprawy samochodu zniszczonego na dziurach. Załącz kopię faktury. Czy masz może zdjęcie samochodu w tej dziurze? Nawet nie wiem, gdzie dokladnie to Gosiu bylo i zdjecia w tych egipskch ciemnosciach tez nie zrobilam... Quote
Gusiaczek Posted December 29, 2015 Posted December 29, 2015 Pozdrawiam przednowowroczne, w tym roku jak widzę, nie odbierzesz książek ? Quote
Nutusia Posted December 29, 2015 Author Posted December 29, 2015 Smutno trochę, że w tym roku Hopcika noworocznie nie uściskam, ale trudno - Mattilusiów wyściskamy podwójnie i dziewczynkom przekażą ;) Do zobaczonka!!!!!! Quote
Mattilu Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 Boziu, Boziu, tydzien na Dogo nie bylam, a teraz niczego znalezc nie moge :( Ledwo ten watek odszukalam. Takie to wszystko nieprzyjazne i trudne do ogarniecia :( Wrocilismy do Luksa bez dalszych przygod, we Wroclawiu w Nowy Rok poszlismy z psami na bajkowy spacer na waly nad Odra w sniegu i mrozie, z Warszawy zostal nam w sercu przemily wieczor u goscinnej Nutusi w kochanym dogomaniackim gronie i karton dzemikow od Mazowszanki, a teraz tylko deszcz, wiatr i praca. Panienki odetchnely po wojazach u siebie w domu, nareszcie nie ma dwoch duzych onkow wscibsko weszacych, mozna przeciagac sie rozkosznie w poslankach i na kanapach i spac! A panciostwo niech robia! ;) Quote
DoPi Posted January 5, 2016 Posted January 5, 2016 dobrze, że wróciliście szczęśliwie :) też nie bardzo mogę ogarnąć nowe dogo. O co chodzi z tym otrzymywaniem powiadomień za każdym razem jak wchodzę na jakiś wątek? Mattilu rozpracowałaś to może? Było mi bardzo miło, że mogłam się z Wami spotkać. Zosia jest przeuroczym "stworzonkiem". A Wy taką "modelową" rodziną :) żeby więcej było na świecie takich "ciepłych" ludzi, to świat byłby zdecydowanie piękniejszy. U nas jutro święto i nie idziemy do pracy. Planuję wylegiwanie w łóżku, (choć coś po kościach przelatuje). Quote
Nutusia Posted January 5, 2016 Author Posted January 5, 2016 Domyślam się, że dziewczynki odetchnęły z ulgą po powrocie do siebie :) Nam zawsze jest bardzo, bardzo miło Was gościć. Teraz nie będziemy się dłuuuuugo widzieć :( Ale należą się Wam "zmiany" jak psu... micha! :D Nowe dogo? Trudno - ważne, że w ogóle jest! Tym razem przynajmniej rewolucja na coś się przydała - mogą się wreszcie zalogować nowe osoby :D Quote
Mattilu Posted January 5, 2016 Posted January 5, 2016 5 godzin temu, DoPi napisał: dobrze, że wróciliście szczęśliwie :) też nie bardzo mogę ogarnąć nowe dogo. O co chodzi z tym otrzymywaniem powiadomień za każdym razem jak wchodzę na jakiś wątek? Mattilu rozpracowałaś to może? Było mi bardzo miło, że mogłam się z Wami spotkać. Zosia jest przeuroczym "stworzonkiem". A Wy taką "modelową" rodziną :) żeby więcej było na świecie takich "ciepłych" ludzi, to świat byłby zdecydowanie piękniejszy. U nas jutro święto i nie idziemy do pracy. Planuję wylegiwanie w łóżku, (choć coś po kościach przelatuje). W ogóle gdyby więcej było nas takich jak na naszym dogomaniackim "zlocie" to świat byłby lepszy :) No właśnie ja też nie rozumiem, wyświetlają mi się wątki w dziwnej kolejności, na niektórych widzę, że ktoś coś pisał, na innych nie, nic nie rozumiem... 2 godziny temu, Nutusia napisał: Domyślam się, że dziewczynki odetchnęły z ulgą po powrocie do siebie :) Nam zawsze jest bardzo, bardzo miło Was gościć. Teraz nie będziemy się dłuuuuugo widzieć :( Ale należą się Wam "zmiany" jak psu... micha! :D Nowe dogo? Trudno - ważne, że w ogóle jest! Tym razem przynajmniej rewolucja na coś się przydała - mogą się wreszcie zalogować nowe osoby :D Jasne, że dobrze, że nowe osoby mogą się zalogować, ale jednak mogłoby być to wszystko bardziej nam przyjazne... Nie będziemy się długo widzieć, ale zawsze możemy się słyszeć! :) Quote
AMIGA Posted January 5, 2016 Posted January 5, 2016 Znalazłam, znalazłam hurrraaaaaaaaa. Witam Noworocznie i pozdrawiam obie odpoczywające po wojażach dziewczynki. Bardzo się cieszę, że spotkałysmy się u Nutusi. Musze się przyznać, że na wątku Imci wstawiłam kilka zdjęć z Zosią przytulającą małe czarne stworzonko. Mattilu mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe. Ale tak szczerze mówiąc, to nie wierzyłam, że w tej nowej dogowej rzeczywistości nie uda mi się wstawić zdjęć. A tu niespodzianka :) Quote
Nutusia Posted January 5, 2016 Author Posted January 5, 2016 Ooooooo.... to się spodziewaj telefonu ode mnie w sprawie instrukcji! ;) A jeszcze gdyby tak mi ktoś objaśnił jak, wchodząc na wątek, trafiać od razu na pierwszy nieprzeczytany post, a nie na pierwszą stronę - będę dźwięczna :) Quote
AMIGA Posted January 5, 2016 Posted January 5, 2016 Spodziewam się w takim razie :) Ja też czekam, aż ktoś mi wyjaśni jak trafiac na koniec wątku, a nie na początek. I jak z dołu strony szybko móc wrócić na górę bez używania "wajchy" z boku Quote
Marysia R. Posted January 5, 2016 Posted January 5, 2016 Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej :) 11 godzin temu, DoPi napisał: dobrze, że wróciliście szczęśliwie :) też nie bardzo mogę ogarnąć nowe dogo. O co chodzi z tym otrzymywaniem powiadomień za każdym razem jak wchodzę na jakiś wątek? Mattilu rozpracowałaś to może? [...] Można zrezygnować z tych powiadomień, trzeba wejść w obserwowaną zawartość odznaczyć te wątki z których nie chcesz dostawać powiadomień (za pomocą kwadracików po prawej stronie) i na dole powinie Ci się wyświetlić taki ciemny pasek z trzema symbolami i informacją ile wątków zaznaczyłaś. Potem klikasz na tym ciemnym pasku symbol dzwoneczka i odznaczasz opcję "nie wysyłaj powiadomień". Ja tak zrobiłam i już nie przychodzą :) 5 godzin temu, Nutusia napisał: Ooooooo.... to się spodziewaj telefonu ode mnie w sprawie instrukcji! ;) A jeszcze gdyby tak mi ktoś objaśnił jak, wchodząc na wątek, trafiać od razu na pierwszy nieprzeczytany post, a nie na pierwszą stronę - będę dźwięczna :) 35 minut temu, AMIGA napisał: Spodziewam się w takim razie :) Ja też czekam, aż ktoś mi wyjaśni jak trafiac na koniec wątku, a nie na początek. I jak z dołu strony szybko móc wrócić na górę bez używania "wajchy" z boku Tego niestety też nie wiem ale jakby ktoś się dowiedział to chętnie się skorzystam ;) Quote
Marysia R. Posted January 5, 2016 Posted January 5, 2016 6 godzin temu, Nutusia napisał: Ooooooo.... to się spodziewaj telefonu ode mnie w sprawie instrukcji! ;) A jeszcze gdyby tak mi ktoś objaśnił jak, wchodząc na wątek, trafiać od razu na pierwszy nieprzeczytany post, a nie na pierwszą stronę - będę dźwięczna :) Mam, znalazłam! Pod napisem Dogomania w lewym górnym rogu znajdują się dwa przyciski - Przeglądaj oraz Aktywność. Po najechaniu na Aktywność wyświetli nam się w poziomie menu. Klikamy na Moje kanały aktywności i rozwija nam się kolejne menu, o takie: Tutaj trzeba wybrać Zawartość którą obserwuję i wyświetlą nam się w kolejności od najnowszych do najstarszych posty na śledzonych przez nas wątkach. Po kliknięciu w tytuł wybranego wątku przenosi nas bezpośrednio do najnowszego postu w tym temacie. A już się zaczęłam bać, że nie ma takiej możliwości ;) Quote
Nutusia Posted January 5, 2016 Author Posted January 5, 2016 Zauważyłam właśnie, że co wejdę, to jest nieco inaczej. Czyli dobra zmiana trwa! :D 1 Quote
AMIGA Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 Marusiu O. super, że to odkryłaś. Ja wcześniej też tam próbowałam wchodzić, nic mi się nie wyświetlało. Jest lepiej:) Ale miałabym pełnię szczęścia, gdyby powróciły ikonki. Bo teraz nawet jak klikam dwukropek z nawiasem to nie pojawia się uśmieszek :( Quote
Mattilu Posted January 7, 2016 Posted January 7, 2016 O 5.1.2016o16:36, AMIGA napisał: Znalazłam, znalazłam hurrraaaaaaaaa. Witam Noworocznie i pozdrawiam obie odpoczywające po wojażach dziewczynki. Bardzo się cieszę, że spotkałysmy się u Nutusi. Musze się przyznać, że na wątku Imci wstawiłam kilka zdjęć z Zosią przytulającą małe czarne stworzonko. Mattilu mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe. Ale tak szczerze mówiąc, to nie wierzyłam, że w tej nowej dogowej rzeczywistości nie uda mi się wstawić zdjęć. A tu niespodzianka :) Wcale a wcale nie mam Ci za złe Amigo :) A co do zmian na dogomanii, to mogę tylko powiedzieć, że jak klikam na obserwowaną zawartość w Aktywności, to owszem, pojawiają mi się najnowsze posty ale tylko z niektórych wątków, nie ze wszystkich przeze mnie obserwowanych, a jak wchodzę w Ustwawienia i oglądam obserwowaną zawartość to i tak nie pokazują mi się wszystkie moje wątki. Jak już gdzieś pisałam, dalej nie mogę odnaleźć ani wątku malagosowej Amisi ani konfirmowej Lerki :( Dziś mykamy do Paryża na 3 dni ze Stefano - Jędrek zostaje głową domu...Trochę mi łyso, jak wszystko organizowałam w październiku to mi się wydawało to super pomysłem, a teraz już jakby nie :( To był nasz wspólny prezent na Gwiazdkę - uzgodniony z Zosią i Jędrkiem. Ale teraz Zosik popłakuje a mi łyso i już. Pola spała z Zosią przez kilka godzin - potem Stefano wyjął ją z łóżka Zosi, które jest nad biurkiem - baliśmy się, żeby Pola w nocy nie zdecydowała się z niego wyskoczyć... Quote
Nutusia Posted January 7, 2016 Author Posted January 7, 2016 Piękny prezent! Zosik to przemądra dziewczynka - zrozumie i będzie dzielna. Przy takim Bracie! :) I Polcia jak widać stara się jak może ;) Miłego paryżowania! :D 1 Quote
AMIGA Posted January 7, 2016 Posted January 7, 2016 Wspaniały prezent:) Macie wspaniałe dzieci. 1 Quote
jola_li Posted January 9, 2016 Posted January 9, 2016 Życzę Wam wspaniałych chwil sous le ciel de Paris :)! Quote
DoPi Posted January 14, 2016 Posted January 14, 2016 Prezent fantastyczny. Zosia na pewno zrozumie, że ktoś musi zostać i opiekować się Polą. Widać, że Polcia to Zosi psiak jest. Ta to dopiero by tęskniła.:) Udanej podróży i wrażeń mnóstwo ze zwiedzania "Paryżewa" :) Quote
Recommended Posts