Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziekujemy Alfo i Jolu za zyczenia i calym sercem je odwzajemniamy :) A Cioci Joli dodatkowo pieknie sie klaniamy dziekujac za przesliczny i bardzo aktualny wierszyk!!!

Weszlam tu wlasnie, zeby poki cala rodzina jeszcze spi podzielic sie z Wami refleksja: od trzech lat Hopeczka nam towarzyszy w kazdej chwili. Jest waznym czlonkiem rodziny. Ten maly, inteligentny piesek codziennie pokazuje co to znaczy: kochac calym sercem. Jestesmy bardzo wdzieczni losowi, ze postawil ja na naszej drodze. Dokladnie trzy lata temu pojechalismy do Nutusi po Hopeczke i razem z nia w nasze zycie wkroczyl niesamowity, czasem okrutnie smutny ale czesto zachwycajaco piekny swiat Dogomanii i grono nowych przyjaciol. A potem, dzieki Dogomanii w naszym zyciu pojawila sie tez Poleczka. I to wszystko zaczelo sie dzieki Hopci!

Zyj nam Hopciu sto lat!!!

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj Żyj i ze 150 !!!

Przeepiękne słowa i przepiękna rocznica :)

Jola_li jak mi brakowało Twoich wierszyków!  :)

A Jedrkowi pewnie w pierwszej chwili bylo przykro, że Hopencja go przywitała z rezerwą. Ale zawsze wiedziałam, że Jedrek to mądry Człek jest i bardzo proszę o przekazanie Mu słów mojego podziwu i uznania :)

• Upvote 1
Posted

Tyle cudów dzięki jednej małej Hopci - PIĘKNIE!

Hopiaczku, tak się cieszę, że w maleńkiej cząsteczce jesteś również moja - i niech tak będzie do końca świata i drugie tyle dłużej :D

Żyj długo, szczęśliwie i dalej czyń dobro (z Polci pomocą oczywiście ;)).

• Upvote 1
Posted

Jola_li jesteś wielka :)

Czas biegnie bardzo szybko. Hopci zleciały 3 latka w nowej rodzinie. Mnie minął rok już od poznania rodzinki Hopcikowej i oczywiście Hopcika.

Czekam na jutrzejszy dzień z niecierpliwością :)

Posted

Napisz wezwanie do właściciela drogi (gminy) o zwrot kosztów naprawy samochodu zniszczonego na dziurach. Załącz kopię faktury. Czy masz może zdjęcie samochodu w tej dziurze? 

Posted

Jola_li jesteś wielka :)
Czas biegnie bardzo szybko. Hopci zleciały 3 latka w nowej rodzinie. Mnie minął rok już od poznania rodzinki Hopcikowej i oczywiście Hopcika.
Czekam na jutrzejszy dzień z niecierpliwością :)

My tez!!!

Napisz wezwanie do właściciela drogi (gminy) o zwrot kosztów naprawy samochodu zniszczonego na dziurach. Załącz kopię faktury. Czy masz może zdjęcie samochodu w tej dziurze?

Nawet nie wiem, gdzie dokladnie to Gosiu bylo i zdjecia w tych egipskch ciemnosciach tez nie zrobilam...
Posted

Boziu, Boziu, tydzien na Dogo nie bylam, a teraz niczego znalezc nie moge :( Ledwo ten watek odszukalam. Takie to wszystko nieprzyjazne i trudne do ogarniecia :( 

Wrocilismy do Luksa bez dalszych przygod, we Wroclawiu w Nowy Rok poszlismy z psami na bajkowy spacer na waly nad Odra w sniegu i mrozie, z Warszawy zostal nam w sercu przemily wieczor u goscinnej Nutusi w kochanym dogomaniackim gronie i karton dzemikow od Mazowszanki, a teraz tylko deszcz, wiatr i praca. Panienki odetchnely po wojazach u siebie w domu, nareszcie nie ma dwoch duzych onkow wscibsko weszacych, mozna przeciagac sie rozkosznie w poslankach i na kanapach i spac! A panciostwo niech robia! ;)

Posted

dobrze, że wróciliście szczęśliwie :) też nie bardzo mogę ogarnąć nowe dogo. O co chodzi z tym otrzymywaniem powiadomień za każdym razem jak wchodzę na jakiś wątek? Mattilu rozpracowałaś to może?

Było mi bardzo miło, że mogłam się z Wami spotkać. Zosia jest przeuroczym "stworzonkiem". A Wy taką "modelową" rodziną :) żeby więcej było na świecie takich "ciepłych" ludzi, to świat byłby zdecydowanie piękniejszy. U nas jutro święto i nie idziemy do pracy. Planuję wylegiwanie w łóżku, (choć coś po kościach przelatuje).

Posted

Domyślam się, że dziewczynki odetchnęły z ulgą po powrocie do siebie :)

Nam zawsze jest bardzo, bardzo miło Was gościć. Teraz nie będziemy się dłuuuuugo widzieć :( Ale należą się Wam "zmiany" jak psu... micha! :D

Nowe dogo? Trudno - ważne, że w ogóle jest! Tym razem przynajmniej rewolucja na coś się przydała - mogą się wreszcie zalogować nowe osoby :D

Posted
5 godzin temu, DoPi napisał:

dobrze, że wróciliście szczęśliwie :) też nie bardzo mogę ogarnąć nowe dogo. O co chodzi z tym otrzymywaniem powiadomień za każdym razem jak wchodzę na jakiś wątek? Mattilu rozpracowałaś to może?

Było mi bardzo miło, że mogłam się z Wami spotkać. Zosia jest przeuroczym "stworzonkiem". A Wy taką "modelową" rodziną :) żeby więcej było na świecie takich "ciepłych" ludzi, to świat byłby zdecydowanie piękniejszy. U nas jutro święto i nie idziemy do pracy. Planuję wylegiwanie w łóżku, (choć coś po kościach przelatuje).

W ogóle gdyby więcej było nas takich jak na naszym dogomaniackim "zlocie" to świat byłby lepszy :)

No właśnie ja też nie rozumiem, wyświetlają mi się wątki w dziwnej kolejności, na niektórych widzę, że ktoś coś pisał, na innych nie, nic nie rozumiem...

2 godziny temu, Nutusia napisał:

Domyślam się, że dziewczynki odetchnęły z ulgą po powrocie do siebie :)

Nam zawsze jest bardzo, bardzo miło Was gościć. Teraz nie będziemy się dłuuuuugo widzieć :( Ale należą się Wam "zmiany" jak psu... micha! :D

Nowe dogo? Trudno - ważne, że w ogóle jest! Tym razem przynajmniej rewolucja na coś się przydała - mogą się wreszcie zalogować nowe osoby :D

Jasne, że dobrze, że nowe osoby mogą się zalogować, ale jednak mogłoby być to wszystko bardziej nam przyjazne...

Nie będziemy się długo widzieć, ale zawsze możemy się słyszeć! :)

Posted

Znalazłam, znalazłam hurrraaaaaaaaa. Witam Noworocznie i pozdrawiam obie odpoczywające po wojażach dziewczynki.

Bardzo się cieszę, że spotkałysmy się u Nutusi.

Musze się przyznać, że na wątku Imci wstawiłam kilka zdjęć z Zosią przytulającą małe czarne stworzonko. Mattilu mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe. Ale tak szczerze mówiąc, to nie wierzyłam, że w tej nowej dogowej rzeczywistości nie uda mi się wstawić zdjęć. A tu niespodzianka :)

Posted

Ooooooo.... to się spodziewaj telefonu ode mnie w sprawie instrukcji! ;)

A jeszcze gdyby tak mi ktoś objaśnił jak, wchodząc na wątek, trafiać od razu na pierwszy nieprzeczytany post, a nie na pierwszą stronę - będę dźwięczna :)

Posted

Spodziewam się w takim razie :)

Ja też czekam, aż ktoś mi wyjaśni jak trafiac na koniec wątku, a nie na początek. I jak z dołu strony szybko móc wrócić na górę bez używania "wajchy" z boku

Posted

Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej :)

11 godzin temu, DoPi napisał:

dobrze, że wróciliście szczęśliwie :) też nie bardzo mogę ogarnąć nowe dogo. O co chodzi z tym otrzymywaniem powiadomień za każdym razem jak wchodzę na jakiś wątek? Mattilu rozpracowałaś to może? [...]

Można zrezygnować z tych powiadomień, trzeba wejść w obserwowaną zawartość odznaczyć te wątki z których nie chcesz dostawać powiadomień (za pomocą kwadracików po prawej stronie) i na dole powinie  Ci się wyświetlić taki ciemny pasek z trzema symbolami i informacją ile wątków zaznaczyłaś. Potem klikasz na tym ciemnym pasku symbol dzwoneczka i odznaczasz opcję "nie wysyłaj powiadomień". Ja tak zrobiłam i już nie przychodzą :)

5 godzin temu, Nutusia napisał:

A jeszcze gdyby tak mi ktoś objaśnił jak, wchodząc na wątek, trafiać od razu na pierwszy nieprzeczytany post, a nie na pierwszą stronę - będę dźwięczna :)

35 minut temu, AMIGA napisał:

Spodziewam się w takim razie :)

Ja też czekam, aż ktoś mi wyjaśni jak trafiac na koniec wątku, a nie na początek. I jak z dołu strony szybko móc wrócić na górę bez używania "wajchy" z boku

Tego niestety też nie wiem ale jakby ktoś się dowiedział to chętnie się skorzystam ;)

Posted
6 godzin temu, Nutusia napisał:

Mam, znalazłam! Pod napisem Dogomania w lewym górnym rogu znajdują się dwa przyciski - Przeglądaj oraz Aktywność. Po najechaniu na Aktywność wyświetli nam się w poziomie menu. Klikamy na Moje kanały aktywności i rozwija nam się kolejne menu, o takie:

Zrzut%252520ekranu%2525202016-01-5%25252

Tutaj trzeba wybrać Zawartość którą obserwuję i wyświetlą nam się w kolejności od najnowszych do najstarszych posty na śledzonych przez nas wątkach. Po kliknięciu w tytuł wybranego wątku przenosi nas bezpośrednio do najnowszego postu w tym temacie.

A już się zaczęłam bać, że nie ma takiej możliwości ;)

Posted

Marusiu O. super, że to odkryłaś. Ja wcześniej też tam próbowałam wchodzić, nic mi się nie wyświetlało. Jest lepiej:) Ale miałabym pełnię szczęścia, gdyby powróciły ikonki. Bo teraz nawet jak klikam dwukropek z nawiasem to nie pojawia się uśmieszek :(

Posted
O ‎5‎.‎1‎.‎2016o16:36, AMIGA napisał:

Znalazłam, znalazłam hurrraaaaaaaaa. Witam Noworocznie i pozdrawiam obie odpoczywające po wojażach dziewczynki.

Bardzo się cieszę, że spotkałysmy się u Nutusi.

Musze się przyznać, że na wątku Imci wstawiłam kilka zdjęć z Zosią przytulającą małe czarne stworzonko. Mattilu mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe. Ale tak szczerze mówiąc, to nie wierzyłam, że w tej nowej dogowej rzeczywistości nie uda mi się wstawić zdjęć. A tu niespodzianka :)

Wcale a wcale nie mam Ci za złe Amigo :)

A co do zmian na dogomanii, to mogę tylko powiedzieć, że jak klikam na obserwowaną zawartość w Aktywności, to owszem, pojawiają mi się najnowsze posty ale tylko z niektórych wątków, nie ze wszystkich przeze mnie obserwowanych, a jak wchodzę w Ustwawienia i oglądam obserwowaną zawartość to i tak nie pokazują mi się wszystkie moje wątki. Jak już gdzieś pisałam, dalej nie mogę odnaleźć ani wątku malagosowej Amisi ani konfirmowej Lerki :(

Dziś mykamy do Paryża na 3 dni ze Stefano - Jędrek zostaje głową domu...Trochę mi łyso, jak wszystko organizowałam w październiku to mi się wydawało to super pomysłem, a teraz już jakby nie :( To był nasz wspólny prezent na Gwiazdkę - uzgodniony z Zosią i Jędrkiem. Ale teraz Zosik popłakuje a mi łyso i już.

Pola spała z Zosią przez kilka godzin - potem Stefano wyjął ją z łóżka Zosi, które jest nad biurkiem - baliśmy się, żeby Pola w nocy nie zdecydowała się z niego wyskoczyć...

Posted

Piękny prezent! Zosik to przemądra dziewczynka - zrozumie i będzie dzielna. Przy takim Bracie! :) I Polcia jak widać stara się jak może ;) 

Miłego paryżowania! :D

• Upvote 1
Posted

Prezent fantastyczny. Zosia na pewno zrozumie, że ktoś musi zostać i opiekować się Polą. Widać, że Polcia to Zosi psiak jest. Ta to dopiero by tęskniła.:)

Udanej podróży i wrażeń mnóstwo ze zwiedzania "Paryżewa" :)