Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Felka z Bagien']Rewelacja,ale na tych kafelkach to Rubisiowi trudno dźwignąć doopencję.[/QUOTE]
[quote name='arabiansaneta']Pewnie na jakiejś szorstkiej wykładzinie byłoby mu łatwiej, zaczepiłby się pazurkami... Ale dzielnie próbuje, podciąga się na łapkach, z tym, że na jednej bardziej.[/QUOTE]
Ale na śliskim to jakby pompki ćwiczył, hoooop,pac, hooop.
Pewnie i na wykładzinie czy tam czym innym też ćwiczy.;)

Posted

[quote name='ewab']W przyszłym tygodniu Rubiś będzie diagnozowany ze szczególnym uwzględnieniem stawów biodrowych.[/QUOTE]

Ewabe, dać jeszcze jeszcze jeden filmik, z podnoszeniem pupy, bo ile razy mozna oglądać jeden i ten sam filmik:razz:?

Posted

[quote name='Felka z Bagien']Rewelacja,ale na tych kafelkach to Rubisiowi trudno dźwignąć doopencję.[/QUOTE]

Na śliskiej posadzce nawet zdrowy pies ma problemy podczas zabawy i może zrobić sobie krzywdę.

Z niepokojem oglądałam też ten filmik gdzie Rubiś bez wózeczka bawi się z kolegą.
Jeżeli on nie ma w łapkach czucia to podczas takiej zabawy chyba o dodatkowy uraz nie trudno.

Kurczę,
ale trudna jest opieka nad takim brzdącem ...

Posted

A ja tak czytam i wiem, ze każda rada jest na wagę zlota, ale....jeśli ktoś jest chętny do zabrania Rubika to przecież EwaB nie będzie miała nic przeciwko! w końcu ma w sumie 10 psów, więc jeśli ktoś chce ją odciążyć to byloby milo! chcialam zauważyć, że kolejny miesiąc mija, a EwaB pisała, że mały może u niej być 2-3 miesiące - więc każdy inny dt będzie mile widziany! Topi? Felka? może któraś z was by go wzięła?

Posted

Niestety ja mam już kilka psów i to takich po przejściach,więc niełatwych w "obsłudze".Oraz kilka kotów,które po prostu przyszły mieszkać ze mną.Gdybym wzięla Rubika, to niektórzy, i słusznie, zarzuciliby mi zbieractwo, a to chyba nie jest mile widziane na tym Forum, ani w realu.Nie wiem skąd ten pomysł, żebyśmy może z Topi wzięły Rubika, skoro nigdy tego nie deklarowałyśmy.Zrobiłam, co mogłam tzn na cito wózeczek mojej Roxi (miała swój wątek na na Dogomanii) przesłałam pocztą kurirską do Ewab.Niestety nic ponadto w tej chwili nie mogę zrobić dla Rubika.Pozostaje mi tylko wysyłać pozytywnw energie i dzielić się doświadczeniem:comp26:

Posted

Ciotki, błagam, zajrzyjcie do tego 14-letniego niewidomego staruszka. Udało się znaleźć mu DT, inaczej trafiłby do schronu, ale jak zwykle wszystko rozbija się o kasę :(
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/236255-14-letni-niewidomy-dziadek-ma-trafi%C4%87-do-schronu-w-Kutnie-pom%C3%B3%C5%BCcie/page2"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236255-14-letni-niewidomy-dziadek-ma-trafi%C4%87-do-schronu-w-Kutnie-pom%C3%B3%C5%BCcie/page2[/URL]

Posted

Tak jak Wam wcześniej pisałam, TZ był na warsztatach podczas których omawiany był przypadek Rubika. Specjaliści od psiej rehabilitacji ocenili postępy Rubika jako bardzo dobre i byli zgodni co do kontynuacji rehabilitacji zgodnie z przyjętym programem.
Na czwartek umówiliśmy Rubika na kontrolne rtg stawów biodrowych. Zobaczymy w jakim są stanie i czy trzeba w nie ingerować.

Posted

[quote name='Felka z Bagien']Niestety ja mam już kilka psów i to takich po przejściach,więc niełatwych w "obsłudze".Oraz kilka kotów,które po prostu przyszły mieszkać ze mną.Gdybym wzięla Rubika, to niektórzy, i słusznie, zarzuciliby mi zbieractwo, a to chyba nie jest mile widziane na tym Forum, ani w realu.Nie wiem skąd ten pomysł, żebyśmy może z Topi wzięły Rubika, skoro nigdy tego nie deklarowałyśmy.Zrobiłam, co mogłam tzn na cito wózeczek mojej Roxi (miała swój wątek na na Dogomanii) przesłałam pocztą kurirską do Ewab.Niestety nic ponadto w tej chwili nie mogę zrobić dla Rubika.Pozostaje mi tylko wysyłać pozytywnw energie i dzielić się doświadczeniem:comp26:[/QUOTE]

Felko bardzo liczymy na Twoje doświadczenie i wszelkie rady i każdego kto miał z takimi przypadkami do czynienia . Ja uważam , co już wcześniej tu pisałam jak podejmowana była decyzja o losie Rubika , że wątek jest od dyskutowania, żeby każdy mógł napisać o swoich wątpliwościach, sugestiach , radach i dzięki Ci za to :)
A zbieraczki z Ciebie nie chcemy zrobić , spokojna głowa :diabloti:

[quote name='ewab']Tak jak Wam wcześniej pisałam, TZ był na warsztatach podczas których omawiany był przypadek Rubika. Specjaliści od psiej rehabilitacji ocenili postępy Rubika jako bardzo dobre i byli zgodni co do kontynuacji rehabilitacji zgodnie z przyjętym programem.
Na czwartek umówiliśmy Rubika na kontrolne rtg stawów biodrowych. Zobaczymy w jakim są stanie i czy trzeba w nie ingerować.[/QUOTE]

Ani przez sek w to nie wątpiliśmy :)
Ewa nie wiem jak Wam za wszystko co dla dzieciaka robicie dziękować :loveu: . Trzymamy kciuki za czwartek .
Jak z kasą na rtg ? Pisz ile Avaloth ma przelać .