savahna Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 [quote name='Felka z Bagien']Rewelacja,ale na tych kafelkach to Rubisiowi trudno dźwignąć doopencję.[/QUOTE] [quote name='arabiansaneta']Pewnie na jakiejś szorstkiej wykładzinie byłoby mu łatwiej, zaczepiłby się pazurkami... Ale dzielnie próbuje, podciąga się na łapkach, z tym, że na jednej bardziej.[/QUOTE] Ale na śliskim to jakby pompki ćwiczył, hoooop,pac, hooop. Pewnie i na wykładzinie czy tam czym innym też ćwiczy.;) Quote
ewab Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 W przyszłym tygodniu Rubiś będzie diagnozowany ze szczególnym uwzględnieniem stawów biodrowych. Quote
wegielkowa Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 [quote name='ewab']W przyszłym tygodniu Rubiś będzie diagnozowany ze szczególnym uwzględnieniem stawów biodrowych.[/QUOTE] Ewabe, dać jeszcze jeszcze jeden filmik, z podnoszeniem pupy, bo ile razy mozna oglądać jeden i ten sam filmik:razz:? Quote
Justyna Lipicka Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 [quote name='ewab']W przyszłym tygodniu Rubiś będzie diagnozowany ze szczególnym uwzględnieniem stawów biodrowych.[/QUOTE] trzymam kciuki już od teraz Quote
Avaloth Posted November 24, 2012 Author Posted November 24, 2012 Przyszło 30zł od Anny Moniki P. z Warszawy i 50zł od ANIOLEKK28 (Małgorzata M) :) Quote
wojtuś Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 [quote name='ewab']W przyszłym tygodniu Rubiś będzie diagnozowany ze szczególnym uwzględnieniem stawów biodrowych.[/QUOTE] :loveu: Kciuki trzymam :) Quote
b-b Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 [quote name='wojtuś']:loveu: Kciuki trzymam :)[/QUOTE] Ja też!:) Czochraczki dla maluszka :) Quote
Kamila Proc Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 ciesze sie, ze nie tylko ja nie moge spac Quote
Martika&Aischa Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 Kciuki zaciśnięte:kciuki::kciuki::kciuki: Quote
Topi Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 [quote name='Felka z Bagien']Rewelacja,ale na tych kafelkach to Rubisiowi trudno dźwignąć doopencję.[/QUOTE] Na śliskiej posadzce nawet zdrowy pies ma problemy podczas zabawy i może zrobić sobie krzywdę. Z niepokojem oglądałam też ten filmik gdzie Rubiś bez wózeczka bawi się z kolegą. Jeżeli on nie ma w łapkach czucia to podczas takiej zabawy chyba o dodatkowy uraz nie trudno. ********************************************************************** Kurczę, ale trudna jest opieka nad takim brzdącem ... Quote
andzia69 Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 A ja tak czytam i wiem, ze każda rada jest na wagę zlota, ale....jeśli ktoś jest chętny do zabrania Rubika to przecież EwaB nie będzie miała nic przeciwko! w końcu ma w sumie 10 psów, więc jeśli ktoś chce ją odciążyć to byloby milo! chcialam zauważyć, że kolejny miesiąc mija, a EwaB pisała, że mały może u niej być 2-3 miesiące - więc każdy inny dt będzie mile widziany! Topi? Felka? może któraś z was by go wzięła? Quote
Felka z Bagien Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Niestety ja mam już kilka psów i to takich po przejściach,więc niełatwych w "obsłudze".Oraz kilka kotów,które po prostu przyszły mieszkać ze mną.Gdybym wzięla Rubika, to niektórzy, i słusznie, zarzuciliby mi zbieractwo, a to chyba nie jest mile widziane na tym Forum, ani w realu.Nie wiem skąd ten pomysł, żebyśmy może z Topi wzięły Rubika, skoro nigdy tego nie deklarowałyśmy.Zrobiłam, co mogłam tzn na cito wózeczek mojej Roxi (miała swój wątek na na Dogomanii) przesłałam pocztą kurirską do Ewab.Niestety nic ponadto w tej chwili nie mogę zrobić dla Rubika.Pozostaje mi tylko wysyłać pozytywnw energie i dzielić się doświadczeniem:comp26: Quote
paula_t Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Ciotki, błagam, zajrzyjcie do tego 14-letniego niewidomego staruszka. Udało się znaleźć mu DT, inaczej trafiłby do schronu, ale jak zwykle wszystko rozbija się o kasę :( [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/236255-14-letni-niewidomy-dziadek-ma-trafi%C4%87-do-schronu-w-Kutnie-pom%C3%B3%C5%BCcie/page2"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236255-14-letni-niewidomy-dziadek-ma-trafi%C4%87-do-schronu-w-Kutnie-pom%C3%B3%C5%BCcie/page2[/URL] Quote
ewab Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Tak jak Wam wcześniej pisałam, TZ był na warsztatach podczas których omawiany był przypadek Rubika. Specjaliści od psiej rehabilitacji ocenili postępy Rubika jako bardzo dobre i byli zgodni co do kontynuacji rehabilitacji zgodnie z przyjętym programem. Na czwartek umówiliśmy Rubika na kontrolne rtg stawów biodrowych. Zobaczymy w jakim są stanie i czy trzeba w nie ingerować. Quote
jaanka Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 To wielkie gratulacje . :Rose:Dla Ciebie i TZ . Quote
Rudzia-Bianca Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='Felka z Bagien']Niestety ja mam już kilka psów i to takich po przejściach,więc niełatwych w "obsłudze".Oraz kilka kotów,które po prostu przyszły mieszkać ze mną.Gdybym wzięla Rubika, to niektórzy, i słusznie, zarzuciliby mi zbieractwo, a to chyba nie jest mile widziane na tym Forum, ani w realu.Nie wiem skąd ten pomysł, żebyśmy może z Topi wzięły Rubika, skoro nigdy tego nie deklarowałyśmy.Zrobiłam, co mogłam tzn na cito wózeczek mojej Roxi (miała swój wątek na na Dogomanii) przesłałam pocztą kurirską do Ewab.Niestety nic ponadto w tej chwili nie mogę zrobić dla Rubika.Pozostaje mi tylko wysyłać pozytywnw energie i dzielić się doświadczeniem:comp26:[/QUOTE] Felko bardzo liczymy na Twoje doświadczenie i wszelkie rady i każdego kto miał z takimi przypadkami do czynienia . Ja uważam , co już wcześniej tu pisałam jak podejmowana była decyzja o losie Rubika , że wątek jest od dyskutowania, żeby każdy mógł napisać o swoich wątpliwościach, sugestiach , radach i dzięki Ci za to :) A zbieraczki z Ciebie nie chcemy zrobić , spokojna głowa :diabloti: [quote name='ewab']Tak jak Wam wcześniej pisałam, TZ był na warsztatach podczas których omawiany był przypadek Rubika. Specjaliści od psiej rehabilitacji ocenili postępy Rubika jako bardzo dobre i byli zgodni co do kontynuacji rehabilitacji zgodnie z przyjętym programem. Na czwartek umówiliśmy Rubika na kontrolne rtg stawów biodrowych. Zobaczymy w jakim są stanie i czy trzeba w nie ingerować.[/QUOTE] Ani przez sek w to nie wątpiliśmy :) Ewa nie wiem jak Wam za wszystko co dla dzieciaka robicie dziękować :loveu: . Trzymamy kciuki za czwartek . Jak z kasą na rtg ? Pisz ile Avaloth ma przelać . Quote
Avaloth Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 Dzisiaj przelałam 120zł za weta etc :) Jak będzie potrzebne na zdjęcie to oczywiście pisz ewab, wyślę od razu. Quote
Cassi_ Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 brawo maleństwo :rolleyes: walcz :thumbs: trzymamy kciuki Quote
Rudzia-Bianca Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Na fb znalezione ;) [IMG]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/534669_461481400556075_1210822052_n.jpg[/IMG] Quote
wegielkowa Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Dawaj Rubikona, ponieważ tęsknimy bardzo:) Quote
maniusia Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Trzymamy kciuki za ciebie maluszku :) Quote
paula_t Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [quote name='wegielkowa']Dawaj Rubikona, ponieważ tęsknimy bardzo:)[/QUOTE] Tak, tak!!:loveu: Quote
Recommended Posts