Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wcięło mi post:-( A tyle napisałam:-(

No to już krótko... Kula wybiegana dzisiaj. Zabrałam ją na spacer, kiedy zaniosłam jej po powrocie z Mokrego Noska jedzenie, wodę i słomę. Buda Atosa wysłana słomą, Kula przeniesiona. Po bieganiu zjadła z apetytem wszystko, pomerdała mi ogonkiem i umówiłam się z nią na jutro;-)
Acha, na wolniości była bardzo miła dla moich psów;-)

A tak spędza czas w DS Perełka;-)

Jacka już owinęła dookoła... łapki;-) Spędza z nim czas tak...
[img]http://www.iv.pl/images/95250731841022740664.jpg[/img]

...albo tak:-)
[img]http://www.iv.pl/images/66954900799773283696.jpg[/img]

Czasami i ja się załapuję;-)
[img]http://www.iv.pl/images/04546375782601345716.jpg[/img]

Dzisiaj nie podeszła do dawnych właścicieli, choć ją wołali. Schowala się za moje nogi i udawała, że nie słyszy:-)

Posted

[quote name='obraczus87']Perełuś to bardzo mądry, ale też sprytny pies :loveu: Jacka sobie kupiła już, więc nie jest źle :) a jak relacje Twój Syn - Perełuś??[/QUOTE]

Syna prawie nie ma, woęc relacji prawie nie ma, ale nie ma wrogości, a to juz dużo:-)
Teraz towarzystwo jest na spacerze z jackiem, a ja rozliczam bazarek i wysyłam PW:-)

Posted

[quote name='Ewa Marta']Syna prawie nie ma, woęc relacji prawie nie ma, ale nie ma wrogości, a to juz dużo:-)
Teraz towarzystwo jest na spacerze z jackiem, a ja rozliczam bazarek i wysyłam PW:-)[/QUOTE]

Najważniejsze, że wrogości nie ma :)
A ja chyba naprawdę przestanę wchodzic na nowe wątki...tylko człowieka krew zalewa.

Posted

Atos jest bardzo grzeczny! Nie szczeka, nie wyje, chyba na dobre zakumplował się z Szarikiem :) Nie miałam zbyt wiele czasu, żeby napisac bo niedługo po Waszym odjeździe znalazłam na drodze to:
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-qCt26sLu7KY/UJ-uoVKH7DI/AAAAAAAAHDk/qRh2ZoysDGA/s600/XG3D0139.jpg[/IMG]

Jaka szkoda, że przylazło trochę później :D
Dziś sobie bardziej wnikliwiej popatrze na Atosa to i coś więcej napisze. Ale, jest dobrze :lol:

Posted

[quote name='obraczus87'] :)
A ja chyba naprawdę przestanę wchodzic na nowe wątki...tylko człowieka krew zalewa.[/QUOTE]
Brak odpowiedzialnosci u niektorych jest wrecz przerazajacy......................Marta dbaj o siebie:)

Posted

[quote name='anka_szklanka']Atos jest bardzo grzeczny! Nie szczeka, nie wyje, chyba na dobre zakumplował się z Szarikiem :) Nie miałam zbyt wiele czasu, żeby napisac bo niedługo po Waszym odjeździe znalazłam na drodze to:

Jaka szkoda, że przylazło trochę później :D
Dziś sobie bardziej wnikliwiej popatrze na Atosa to i coś więcej napisze. Ale, jest dobrze :lol:[/QUOTE]

Aniu, dzięki za wieści! Zwłaszcza, że są dobre:-)
Kociak jest przepiękny! Trzeba go już ogłaszać. Taki maluszek ma szansę szybko znaleźć dom... Dobrze, że nie przyszedł przy mnie, bo miałabym straszny zgryz;-) Niestety u mnie Jacek i Semik są uczuleni na koty...

[quote name='Ellig']Brak odpowiedzialnosci u niektorych jest wrecz przerazajacy......................Marta dbaj o siebie:)[/QUOTE]

Dbaj kochana, dbaj! Nie potrzeba Ci żadnych nerwów. Nie wchodź na nowe wątki, zostań z nami:-) Widzisz, jakie tu się fajne rzeczy dzieją:-) Na kilku innych zaprzyjaźnionych też, więc czytaj tylko takie;-)

[quote name='Mazowszanka']Jak Ewa wklei podobne z synem to będzie już pełnia szczęścia :)[/QUOTE]

Na to bym nie liczyła Małgosiu, chyba, że mu podrzucę Perełkę, jak będzie spał:-)

[quote name='Gusiaczek']Serce rośnie kiedy dumam ile cierpliwości Perełka wykazała w oczekiwaniu na wybrany przez siebie dom, że o Ewie nie wspomnę;)[/QUOTE]

Ja zupełnie nie wiem, jak to wytrzymałam... A Perełuś najkochańszy tak pięknie dawał sygnały, że zabrałaby się chętnie z nami.... Jaki ona ma wspaniały charakter.... ideał!

[quote name='obraczus87']CZekamy Aniu na wieści o Atosie :) ale wierzę, że nie będzie z Nim problemów :)[/QUOTE]

Ja też w to wierzę! On potrzebuje tylko socjalizacji. Fajnie, że ma szarika w kojcu:-) A spali w budzie razem?

Kochane, a teraz z innej beczki:-) Nie jestem abstynentką, ale też nie gloryfikuję alkoholu:-) Ale po dzisiejszym dniu chyba zacznę;-) Bo to, co zrobiła flaszka wódki podarowana na taką okoliczność przez Ziutkę, każe mi... pokochać alkohol;-)
Wczoraj zaniosłam jedną flaszkę w podziękowaniu za oddanie Atosa i z prośbą o opiekowanie się Kulą.
Rano pędzę do niej z jedzeniem i wodą. Patrzę, a Kuli nie ma w budzie... Słoma wymoszczona, więc na pewno tam była, ale gdzie jest teraz? Po godzinnym spacerze pędzę z powrotem zobaczyć, czy już przybiegła, bo uznałam, że puścili ją może rano na pobieganie. No i co widzę? Kula wychodzi radośnie z kontenera, gdzie spędziła z opiekunami całą noc! Dorwała się do jedzenia, wszystko wmłóciła. Zaniosłam jej suchą karmę i wymieszałam z puszką karmy dla szczeniąt, która mi została po maluszkach. Radosna, rozbiegana, uśmiechnięta:-) Szurnęła tylko lekko moją Barsunię, kiedy tamta chciała zajrzeć na podwórko. No cud miód:-) Jak tak dalej będą się nią zajmowali, to za jakiś czas zaniosę następną butelkę:-) Zrobiłam jakieś zdjęcia Kuli, ale czy wyjdą nie wiem, bo ganiała jak opętana i zamazywała się:-)
Jestem szczęśliwa, na tę chwilę wszystkie psiaki ze skarpy są bezpieczne:-) Nie wspomnę już o szczęściu totalnym z powodu zamieszkania z nami Perełki:-) Sylwek pytał mnie, jak się teraz będzie nazywała. Powiedziałam, że szanuję to, że tak jej dali na imię i nie będę zmieniać:-)

Posted

Ewcia, na nowe wątki już nie wchodzą. Zaglądać będę na te, gdzie jest miło i gdzie naprawdę pomaga się psiakom :loveu:

A co do Kuli... to wspaniałe wieści :loveu: alkoholowy podarunek wręczony w odpowiednim momencie - świetnie podziałał :)

Posted

[quote name='Ewa Marta']Kochana, nie tak prędko:-) Zostały mi jeszcze w zapasie:-)[/QUOTE]
Przecież tylko 4 były :roll: myślałam, że już poszły :diabloti:

Ty tak pewnie piszesz, bo się krępujesz powiedzieć :mad:

Posted (edited)

[quote name='Awit']Ale Szarik ma pięknego kolegę w kojcu:-)[/QUOTE]

Szarik też niczego sobie:-) Przede wszystkim jest bardzo miły. Po kilku kawałkach kurczaka powąchal mi nawet rękę:-)

[quote name='Ziutka']Przecież tylko 4 były :roll: myślałam, że już poszły :diabloti:
Ty tak pewnie piszesz, bo się krępujesz powiedzieć :mad:[/QUOTE]

Ziuteczko, zostały mi jeszcze 2! Miałam jeszcze likiery od Mazowszanki:-) Przyznam się tu oficjalnie, że za zgodą Mazowszanki z czterech butelek likieru miętowego 3 zostały oddane, a czwartą zostawiliśmy w domu i podpijamy za zdrowie psiaków;-) po kieliszeczku z Jacusiem...

Edited by Ewa Marta
Posted

Ale się tu nadziało, ho, ho!!!! :)
Same superowe wieści! A to kocię to chłopiec czy dziewczynka?...
Berta jest zjawiskowa - taka subtelna - bardziej belga przypomina niż ONka - przepiękna!
Atos ma kolegę, więc nudzić się nie będzie.
A Perełka... ech, słów brak, więc na tym zakończę :)

Posted

Zrobilam Atosowi troche ogloszen, to piekny psiak.

[IMG]http://images10.fotosik.pl/2805/e4bcd65c4695663egen.jpg[/IMG]

Teraz przyszla pora na oglaszanie Berty, moim zdaniem jest gotowa na dom, bardzo proludzka, lubi psy i koty.:)Jest bardzo grzeczna, zalatwia sie tylko po za domem i ogrodem, slucha komend, uwielbia sie przytulac:)